Lommelygter

Håndlygter
Håndlygter
Filtrer
Produktegenskaber
Strømkilde
Mål

1000+ produkter

Lommelygter Petzl Actik Core
4,5/5

Petzl Actik Core

Pandelampe, Genopladeligt batteri inkluderet, Vandtæt, Batteriindikator, Strobe, Batteri: NiMh, AAA (LR3), Lumen: 450, Rækkevidde: 700 m, Vægt: 80g

98 kr.

Tre tips, når du skal købe lommelygte

Vælg en god kombination af lysstyrke og batteritid. En lyskildes lysstrøm måles i lumen: Desto højere lumental, desto kraftigere er lyset. 650 lumen og opad plejer at være tilpas til hverdagsbrug.
Masser af lys er godt, men et højt lumental kræver også mere strøm – og så stiger vægten af batterierne normalt også. En lommelygte med over 1.000 lumen kan derfor blive ret tung.

En lommelygte med solceller eller opladning via håndtag/krank er ekstra god i krisesituationer, hvor du måske ikke har adgang til strøm eller nye batterier.

Tænk over, hvilke funktioner din lygte skal have. Vi anbefaler følgende:

  • En lygte med SOS-tilstand blinker tre lange og tre korte blink (morsekoden for SOS). Vi håber aldrig, at du får brug for det, men i en krisesituation kan du sørge for at blive set på meget lang afstand.

  • En vandtæt lommelygte er god til dig, der vil have den med på vandet eller bare ikke vil hindres af regn. En IPX4-klassificering er vandtæt nok til regn, men ikke nedsænkning i vand.

  • En lygte med justerbar lysstyrke og lyskegle er nem at tilpasse efter forskellige miljøer og situationer.

I bilen kan det være praktisk med en lommelygte med magnet. En bred lyskegle er god i skoven eller på større udendørs områder. Til en løbetur i trafikken, bør du vælge en pandelampe med retningsbestemt lys. Lyset fra en lommelygte med grønt lys er tæt på usynligt for mange dyr, så den er god til jagt. En lommelygte med rødt lys skåner dine øjne i mørket, mens en lommelygte med UV lys er god til ravjagt – og til at spore dyreblod.

Hos Eventyrsport har de skrevet om lysmængde (lumen) til forskellige behov.

Annonce
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os