1. Start
 2. Hjem & Husholdning
 3. Hvidevarer
 4. Mikrobølgeovne
 5. Kombinationsovn Mikrobølgeovne

Kombinationsovn Mikrobølgeovne

Fritstående
Filtrer
Produktegenskaber
Mål

94 produkter

Kombinationsovn Mikrobølgeovne Caso HCMG 25 Rustfrit stål, Sort

Caso HCMG 25 Rustfrit stål, Sort

Fritstående, 25L, 900W, Mellemstørrelse, 51.2cm

1.499 kr.

4,5

Kombinationsovn Mikrobølgeovne Caso MCG 30 Chef Sort

Caso MCG 30 Chef Sort

Fritstående, 30L, 900W, Mellemstørrelse, 54cm

1.499 kr.

4,1

MIKROOVN

Almindelige spørgsmål

Der findes mange forskellige typer af mikrobølgeovne på markedet, såsom typer med varmluft, grill eller bagefunktion. Nogle har automatisk madlavning, hvilket er praktisk, hvis du ønsker at foretage dig andre ting, mens maden bliver tilberedt. De fleste mikrobølgeovne er 40-45 cm. brede, men der er også ovne med kun 30 cm. bredde, der tager mindre plads i køkkenet.

Mikrobølgerne får de molekyler, der findes i maden - hovedsagelig vandmolekyler, men også fedtstoffer - til at begynde at bevæge sig. Den kinetiske energi omdannes derefter til varme, som får maden til at blive tilberedt. Jo større mængde af vand, der findes i maden, jo hurtigere går det altså, da flere vandmolekyler bevæger sig på samme tid.

Nej, det er ikke farligt at bruge en mikrobølgeovn, så længe den ikke er i stykker. Mikrobølgerne består af korte radiobølger, og den lille mængde af mikrobølger, der kommer ud, er så ubetydelig, at der ikke er nogen risici, ifølge den svenske strålingssikkerhedsmyndighed [link]. Når du åbner mikrobølgeovnens dør, stopper mikrobølgeovnen. Mikrobølger kan heller ikke forblive i for eksempel din mad efter opvarmning.

Tre tips, når du skal købe en mikrobølgeovn

Varm mad i en fart – det er vel det primære formål med en mikrobølgeovn eller mikroovn, som den populært kaldes. Men hvor meget mad skal du opvarme, og hvor meget plads har du i køkkenet?

 • De udvendige mål (+ lidt ekstra luft til ventilation) afgør eksempelvis om ovnen kan være i skabet.
 • De indvendige mål afgør om dine beholdere og tallerkener kan være i ovnrummet.

I en single-husholdning er en model på 15-20 liter ofte nok. Mens en større mikrobølgeovn kan være praktisk til familier, og når du ofte skal opvarme eller optø større mængder mad på én gang.

 • En billig mikroovn er normalt også en fritstående mikrobølgeovn. Den har den fordel (udover prisen), at den er meget nem at udskifte, når den på et tidspunkt skal udskiftes. Omvendt er den ikke altid den pæneste indretningsdetalje at se på, men der findes skabslåger med løftefunktion netop til at gemme en mikrobølgeovn bag.
 • En mikrobølgeovn til indbygning tilpasses til i et køkkenskab, så den kan betjenes direkte forfra, men stadig ser ud som en integreret del af køkkenet. Det ser flot ud, men hvis den går i stykker, så er det ofte en lidt mere besværlig (og dyrere) process at finde en ny, der passer ind.

Mikroovnen er perfekt til at opvarme resterne fra i går. Hovedreglen for veltilberedt mad (uden tørre skorper) er længere tid og lavere effekt – men du har sikkert ikke tid til at vente.

Derfor tilbyder de fleste mikroovne automatiske programmer til optøning og tilberedning ud fra vægt, men der findes også mere avancerede funktioner:

 • Med varmluft slipper du for at tænde den store ovn, når små portioner skal i ovnen.
 • En grill giver kød og fisk en lækker sprød overflade.
 • En optøningsfunktion er effektiv til hurtig optøning
 • En drejetallerken hjælper til en jævn fordeling af varmen.

Samvirke.dk har skrevet 10 tips til mad i mikroovnen.

Annonce
 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os