200+ produkter
Kaffe bliver bare bedre på helt friskkværnede bønner, derfor er det også ret populært med en kaffemaskine med indbygget kaffekværn.
Ulempen er dog, at hverken kværnen eller kaffemaskinen sjældent er i topkvalitet, og så ligger bønnerne ofte lige over den varme kaffemaskine – begge dele går ud over smagen. Kaffeentusiaster vil til enhver tid anbefale at supplere med en separat kaffekværn af god kvalitet ved siden af din kaffemaskine.
Det skal du undersøge, før du køber en kaffemaskine med kværn:
Selv om kaffe er smag og behag, så er den “gyldne kop” en beskrivelse for en velsmagende kop kaffe. Her anbefales 15 gram pr. 250 ml. – altså 60 gram pr. liter.
Men kaffens smag afhænger også af bryggetid og temperatur:
Tænk har også skrevet om, hvordan du brygger en god kop kaffe.
Omkring hver anden til hver fjerde måned, afhængigt af hvor hårdt vandet er. Der er flere mineraler i hårdere vand, hvilket betyder, at du skal afkalke oftere. Hvis vandet er blødt, er det okay, at du afkalker maskinen knap så ofte. Nogle producenter anbefaler afkalkning efter ca. 40 kaffebrygninger.
Der findes mange specielle afkalkningsmidler, som producenterne anbefaler, men et almindeligt husmortip er at afkalke kaffemaskinen med hvid eddike:
Til en kop kaffe på 1,25 dl bruges der normalt ca. 7-8 gram malede kaffebønner - eller 60 gram pr. liter vand. Der findes også specielle kaffemåleskeer, hvor du skal bruge en ske uden top pr. kop.