Singles' Day - En hel dag i selvforkælelsens tegn

Singles' Day er årets største 'forkæl dig selv'-dag! Og så er dagen på verdensplan en større shoppingdag end Black Friday, der ellers har markeret sig som årets største forbrugsfest herhjemme. I Danmark er Singles' Day et relativt ukendt begreb, men det ændrede sig i 2017, hvor en række danske butikker tog verdens største forbrugsfest til sig. For dig betyder det, at du har en ny udsalgsdag at se frem til i november: Singles' Day den 11/11 - to uger før Black Friday.

Disse butikker markerede Singles' Day 2017

Flere danske butikker tog i 2017 den internationale shoppingdag til sig og diskede op med en række særlige Singles' Day tilbud, der kun gjaldt lørdag 11. november. Sådan som det her ses:


Elgiganten
Find tilbud på en masse elektronik!
Power
"The POWER of 1" fejres med specielle tilbud.
Bilka
Singles' Day - både i butikker og på Bilka.dk.
Coolshop
Vanvittige priser i vente - kun d. 11/11.
Proshop
- Er du klar til Singles Day hos Proshop?
CDON
Fejr Singles Day sammen med os!
Komplett
Singles Day - Vælg din rabatkode her
Humac
Singles Day - Just because your awesome
Rito
Salg af garn- og DIY hobbyartikler online.
Cykelpartner
Alt i udstyr og reservedele til din cykel.
hunkemöller
Happy Singles' Day: 20% rabat!
Helsebixen
- Køb billig helsekost online.
Jala-Helsekost
Budskabet er simpelt: Forkæl dig selv!
Elsalg
Fejrer d. 11/11 med særligt udvalgte tilbud til dig.
Nelly
Get ready, singles ladies. Det bliver totalt crazy!
CoolStuff
11% rabat på alt: Brug koden SINGLESDAY
Bauhaus
Singles' Day hos BAUHAUS.
Sportamore
Treat yourself på Singles' Day!
Ski-sale
50% rabat på alt i Singles' Weekend Ekstra!
Rigtig Kaffe
NU' det tid til at forkæle dig selv!
Mackabler
Alt til din Mac, iPhone og iPad m.m.
Cocopanda
Singles Weekend: Brug rabatkoden SINGLE17
Rosemunde
Spar 40% - kun i denne weekend pga. Singles' Day!
Made4men
Forkæl dig selv med noget særligt fra Made4men
inCover
Giver 20% rabat på alle produkter d. 11/11!
Golf-sale
50% rabat på alt i Singles' Weekend Ekstra!
Trekk-sale
50% rabat på alt i Singles' Weekend Ekstra!
AliExpress
Shop dér, hvor det hele startede - fra Kina.
Shampoo-store
Gør et kup! Shop nu.
Bageren og Kokken
Se vores deals i dag - Singles Day 11/11!
KopK
20% rabat på alt: Happy shopping!
Cykelgear
Singles' Day tilbud på cykeludstyr og tilbehør.
Fluer.dk
11% rabat med koden: SINGLESDAY

Hvad er Singles' Day?

Singles' Day er verdens største shoppingdag, hvor selvforkælelsen er sat i højsædet med fokus på alenetid. Hvad enten du er i et forhold eller er single. Sådan lyder det i hvert fald i butikkernes markedsføring, men sådan startede konceptet ikke oprindeligt.

Oprindeligt handlede Singles' Day om at bryde med ensomheden og det ensformige liv som single. Det var således det emne, som fire mandlige studerende, der alle var singler, fra Nanjing University i Kina eftersigende skulle have diskuteret i 1993. For hvorfor ikke fejre single-tilværelsen og have en dag med sjove aktiviteter sammen med sine venner? Eventuelt hvert år den 11/11 (på grund af de fire et-taller i datoen), som en af de studerende skulle have foreslået.

Hen ad vejen spredte Singles' Day sig til andre universiteter og kunne let ses som et modtræk til Valentine's Day, hvor særligt kinesiske mænd tog dagen til sig for at fejre singlelivet. Siden kom også single kvinder på banen, og pludselig havde alle en god undskyldning for at mødes til sjov og spas den 11. dag i november.

Danske butikker tager dagen til sig

Med et koncept som Singles' Day har man pludselig et argument for at købe nye produkter til sig selv. "Bare fordi", kan man sige. Sådan har det været siden 2009, hvor Alibaba Group - den kinesiske pendant til Amazon - øjnede muligheden for et stort tilbudskoncept og tog Single's Day til sig. De første år med tilbud, der udelukkende havde fokus på singler, mens det i dag er mere eller mindre alt, der er på tilbud under Singles' Day. Sådan som vi også kender det fra Black Friday.

Nu er Singles' Day med sine kinesiske rødder så verdens største shoppingdag, som i 2017 fandt sin vej til Danmark og en række danske butikker. Nogle webshops som blandt andre Rito.dk, der forhandler garn og hobbymaterialer, og Mackabler.dk, der sælger tilbehør til Apple-produkter, fejrede som nogle af de første Singles' Day i Danmark i 2016. Men det ser ud til, at 2017 blev året, hvor shoppingdagen nåede bredt ud til de danske forbrugere. Og Singles' Day bliver kun større i 2018.

Hvornår er det Singles' Day?

Singles' Day falder altid den 11. dag i årets 11. måned, altså 11. november. Hvorfor, det netop er denne dato, skyldes naturligvis gentagelsen af tallet '1', der med sine fire ettaler symboliserer det at være single og alenetilværelsen. Netop dét kommer især til udtryk på engelsk, hvor datoen 11.11 jo skrives som one-one-one-one.

Hvorfor markerer butikkerne Singles' Day?

Singles' Day i Danmark er naturligvis en oplagt chance for butikkerne til at hive kunder ind i deres webshops eller fysiske forretninger. Ingen tvivl om det. Et koncept som Singles' Day har som udgangspunkt fokus på at generere omsætning.

Spørger man de danske butikker, hvorfor de fejrer Singles' Day, lægger de særligt vægt på, at shoppingdagen er en ideel lejlighed for forbrugerne til at forkæle sig selv, inden julegaveræset skydes i gang med Black Friday, og vi alle skal ud og købe produkter til andre. Derudover er Singles' Day i Danmark også et oplagt tilbudskoncept for de butikker, hvis sortiment ikke passer til Valentine's Day, men altså mere appellerer til ren og skær selvforkælelse.

Hvilke Singles' Day tilbud er der?

Under Singles' Day i Danmark er der tilbud på alverdens ting og sager. Det er jo oplagt at se konceptet som en forsmag på Black Friday, men under Singles' Day vil butikkerne naturligt nok fremhæve produkter, der kalder på selvforkælelse.

Finder du for eksempel en vare og tænker: "Er det ren selvforkælelse? Og bliver jeg eventuelt gladere for min hobby ved at købe sådan et produkt her og nu?", ja, så er produktet formentlig at finde blandt døgnets (eller wekendens) Singles' Day tilbud. Nogle webshops vælger også at køre med Singles Weekend, altså særlige tilbud hele weekenden.

3 gode råd til Singles' Day shopping

Som altid vil vi her på PriceRunner gerne give dig et par gode råd med på vejen, før du handler.

#1 Lav en liste med dine ønsker

Har du nogle konkrete produkter i tankerne, du godt kunne tænke dig at købe, eller er du blot nysgerrig på det ny koncept? Lav gerne en liste med de produkter, du står og mangler, så du ikke lader sig rive med af dagens tilbudsstemning og laver et af de velkendte impulskøb, der har det med at sprænge budgettet. Og husk: Black Friday står for døren blot to uger senere. Muligvis med endnu bedre rabatter.

#2 Sammenlign priser og tjek om tilbuddet er godt

Lad dig ikke forblænde af store rabatter og høje før-priser. Se på butikkens nu-pris og tjek priser fra flere butikker, før du lægger varen i kurven. Kast også gerne et blik på produktets prisudvikling her via PriceRunner inden for de seneste uger. Ser du store prisudsving, kan det være et tegn på, at produktet ofte er på tilbud, hvorfor det muligvis kan svare sig at vente lidt med købet.

#3 Shopper du uden for EU?

Singles' Day er med sine kinesiske rødder verdens største shoppingdag, og det kan derfor være oplagt at shoppe uden for landets grænser for at få del i endnu flere Singles' Day tilbud. Eksempelvis hos kinesiske AliExpress.com (Alibaba Group), der i 2009 sparkede gang i Singles' Day-konceptet. Handler du uden for EU, skal du dog være opmærksom på, at importgebyr (omkring 160 kroner, som bliver pålagt ved køb over 80 kroner) samt told og moms kan blive lagt oveni varens pris. Altså er det ikke sikkert, at tilbuddet i sidste ende er så godt ... og det leder os tilbage til punkt #2: Sammenlign priser før du handler.

- Go' fornøjelse med Singles' Day 2018!