Airconditionere

PriceRunner hjælper dig med at finde det rigtige produkt

Hvor stort er rummet, du skal køle ned?
Filtrer
Type
Produktegenskaber
Egenskaber
Trådløst
Forbrug
Mål

300+ produkter

Airconditionere Whirlpool PACW29COL
Whirlpool Logo
3,0/5

Whirlpool PACW29COL

Luftgennemstrømning: 380m3/h, Kølekapacitet: 2.6 kW, Max. Anbefalet rumstørrelse: 30m², HEPA-filter, Kølemiddel: R290

1.998 kr.

4,0

Tre tips, før du køber mobil aircondition

Køleprocessen skaber en hel masse varme, og den skal du også af med. Tænk over, hvordan du slipper af med varmen. En mobil aircondition med aftræk kan tilsluttes på to (tre) måder:

  • Murgennemføring til det fri er det mest energieffektive, da der ikke trænger varm luft ind udefra.
  • Ud af vinduet med et vindueskit. Aftræksslangen monteres på et vindueskit, som begrænser, hvor meget varm luft, der kan trænge ind udefra. Ulempen er bare, at kittet passer bedst til skydevinduer.

De fleste vinduer i Danmark vipper, og det efterlader en åbning i top og bund, som den varme luft kan trænge ind fra. Og det gør nedkølingen en del mindre effektiv (dyrere i strøm).

  • Slangen direkte ud ad vinduet eller døren. Det er lidt en nødløsning, for det bliver markant dyrere at køle lokalet, fordi en stor mængde varm luft vil strømme ind udefra (også noget af den varme udblæsningsluft).

Du kan komme langt med den medfølgende fjernbetjening. Men med WiFi og en app kan du spare på strømmen ved hjælp af skemalægning.
Du kan også tænde for afkølingen, før du kommer hjem, eller slukke ... hvis du skulle have glemt det.

Alle airconditionanlæg kan høres – tydeligt! Der er både en kraftig blæser og en kompressor, der brummer. Men hvis modellen har en såkaldt natindstilling, så kan du i bedste fald også bruge den i soveværelset om natten. Nattilstanden sænker blæserens hastighed til det lavest mulige niveau, mens temperaturen vil stige langsomt over et antal timer – til sidst slukkes airconditioningen helt.

Hos Illustreret videnskab kan du få en god forklaring på spørgsmålet: Hvordan virker aircondition?

KLIMAANLÆG

Almindelige spørgsmål

Princippet er det samme som i et køleskab; den fysiske regel, der siger, at væske, der fordamper, absorberer varme. Der er et flydende kølemiddel, der føres ind i et fordampningssystem. Lavt tryk får kølemiddelvæsken til at fordampe til en gas, der afkøler klimaanlægsflanger. Kulden fra flangerne blæses ud i rummet af en ventilator. Varme bliver også genereret fra denne proces, som derefter skal opløses.

Det afhænger af størrelsen på det område, der afkøles, og hvor koldt du vil have det. For et areal på 45 kvadratmeter er omkostningerne normalt omkring 80 øre i timen, hvis du køler det ned fra cirka 27 grader til omkring 21 grader. For et areal på 60 kvadratmeter er omkostningerne omkring en krone i timen, og for 80 kvadratmeter er det lige under to kroner/time.

Dette kan dog variere, da prisen på elektricitet varierer. Dette er kun en indikation af prisen. At køle et soveværelse en varm sommernat koster omkring 8 kroner.

Der findes både faste og bærbare klimaanlæg. I begge tilfælde skal den varme, der genereres i køleprocessen, spredes. En fast installation kræver et indgreb, hvor varmen ledes ud gennem et rør til en permanent monteret udendørsenhed. Et bærbart klimaanlæg har en slange til at sprede den varme luft, hvilket betyder, at der ikke kræves nogen udendørsenhed. Slangen kan for eksempel føres ud gennem et vindue i dit hjem.

Annonce
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os