Luftaffugter(350)

Få bedre indeklima med en affugter

I perioder med meget fugt i luften kan det være nødvendigt at fjerne fugt fra din bolig, for at undgå fugtskader eller sundhedsskadeligt miljø. Fugtskader kan opstå på både bygningsdele og inventar som f.eks. elektronik. For meget fugt i luften i opholdsrum giver grobund for et dårligt indeklima. Affugtere fås i et utal af varianter til både privat og professionelt brug.

Den mindste affugter, du kan få, er en batteridrevet enhed, som kan bruges til at udtørre vådt fodtøj. Du kan også få små batteridrevne affugtere, som er velegnede i mindre rum, hvor der ikke er let adgang til strømudtag. Batterierne er genopladelige.

Affugtere til privat brug et typisk tænkt anvendt i den fugtige kælder, i badeværelset, bryggerset eller garagen. Affugteren kan fjerne fugten i et uopvarmet rum eller hjælpe med at fjerne fugt fra dit vasketøj, som er hængt til tørre. Du kan vælge affugtere med tank til opsamling af vandet fra luften, eller vandet kan ledes direkte i afløb fra affugteren.

Mulighederne i rummet må være bestemmende for valget. Nogle modeller er udstyret med et partikelfilter, som renser luften for skimmelsvampe og støv. Andre modeller leveres med partikelfiltret som ekstra tilkøb. Hvis din affugter skal placeres et sted, hvor den udgør en synlig del af hjemmets faste inventar, kan du være interesseret i et særligt flot design, som både i farve og form passer din stil.

Affugtererens kapacitet

Når du ser på affugterens kapacitet, er der flere forhold at være opmærksom på. Kapaciteten kan forstås som affugterens evne til at affugte en bestemt rumstørrelse. Det kan også dreje sig om vandtankens størrelse. Eller det kan være et spørgsmål om graden affugtning – altså luftfugtigheden efter affugtning. Endelig kan det være det tidsrum affugteren skal bruge på at opsamle fugten.

Det er altså vigtigt, at du overvejer, hvad netop dit behov er, inden du vælger din affugter. Affugtere fås med kapacitet til rum fra ganske få kvadratmeter til helt store nybyggerier, vandskadede rum, poolrum eller svømmehaller. Ved affugtning af vandskader og nybygninger har tidsfaktoren en stor betydning.

Filter1

Log ind
Bliv medlem