Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Test af Dyson V10 - Handy og ekstremt kraftfuld støvsuger

AfElina BlomOpdateret 15. oktober 2019

Hvor meget styrke gemmer der sig egentlig i en ledningfri støvsuger? Vi har testet den populære Dyson V10 skaftstøvsuger, og vores dom er klar: Vi er blæst omkuld af dens sugestyrke og alsidighed, som gør din støvsugning nem og sjov.

1. Dyson V10

Kompetence og styrke i futuristisk design

Beholderens volumen: 0,76 Sugeeffekt: 150 Luft-watt Batteritid: 5 min (målt i maks. tilstand), 60 min (målt i min. tilstand) Opladningstid: 3,5 t Mundstykker: Rengøringsmundstykke blød valse, rengøringsmundstykke direkte drift, kombinationsmundstykke, fugemundstykke, motordrevet miniværktøj, støvbørste Andet: Vaskbart filter der ikke skal udskiftes, dockingstation

Dyson V10 Animal

Dyson V10 er en ekstremt kraftfuld og alsidig skaftstøvsuger, der skal efterfølge producentens utrolig populære forgænger V8.

V10 er en ledningsfri støvsuger, som tilbyder en meget god sugestyrke - selv på laveste niveau. På maksimalt niveau kan den godt måle sig med en traditionel middelstærk støvsuger. Her har Dyson virkelig gjort et godt stykke arbejde. Den yder for eksempel en meget tidseffektiv indsats, når du vil fjerne snavs i et langhåret, tæt tæppe.

Den største ulempe, når du bruger støvsugeren ved fuld styrke, er, at det forkorter batteritiden markant. Fra at kunne støvsuge i omkring 60 minutter ved laveste styrkeniveau bliver batteritiden i stedet blot 5 minutter ved maksimalt niveau – dette trin bør altså anvendes meget sparsomt. Dyson burde have tydeliggjort dette ved ikonerne på enheden, så du som bruger slipper for selv at opdage det under driften.

På den anden side kan V10 i langt de fleste tilfælde støvsuge effektivt selv ved lav og middel styrke. Det er især, når det drejer sig om tungere småpartikler i tykke tæpper eller hundehår i en sofa, at støvsugerens muskler i maksimumsindstillingen kan anvendes.

Let at anvende og betjene

Når det gælder brugervenlighed er V10 forbilledlig. Du skifter mundstykke ved at trykke på en knap og tømmer hurtigt beholderen uden at komme i kontakt med snavset. Under beholderen sidder der en stor, rød bøjle, som du skubber fremad, hvilket åbner fronten, så støvet og skidtet falder ud. Det er bare at sigte på affaldskurven.

Der er godt med plads i beholderen. Selvom du støvsuger dagligt, er det nok at tømme beholderen 2-3 gange om ugen.

Knapper og funktioner ses tydeligt takket være farve og størrelse – uden at det for den sags skyld går ud over udseendet.

Dyson V10's største akilleshæl er konstruktionens negative indvirkning, når du trækker støvsugeren ind mod dig eller prøver at støvsuge snavs fra siden.

Forfra suger den som nævnt fænomenalt godt, selv ved lav styrke. Men fra mundstykkets andre sider sker der ingenting. Bagsiden har tendens til at slæbe det med, du skal støvsuge op, og i mange tilfælde skubber den bare snavs og støv baglæns. Det gør det svært at finde en god teknik, når du vil støvsuge store arealer hurtigt.

En anden ulempe er, at du kan mærke det i håndleddet, når du har støvsuget et stykke tid. Det har noget at gøre med modstanden i hastighedsreguleringen, maskinens tyngde og at du hele tiden skal holde sugeknappen inde, mens du støvsuger.

På den ene side er det godt, at du så hurtigt kan skifte mellem tændt og slukket tilstand - især når du bruger V10 som håndstøvsuger. På den anden side havde det været rart med en form for låseanordning, når du skal støvsuge større arealer.

Hvem egner Dyson V10 sig til?

Dyson V10 er helt afgjort en af de bedste skaftstøvsugere på markedet. Den flekser rigtig musklerne, når det gælder styrke, antal medfølgende tilbehør og konstruktionens brugervenlighed. Men der er som nævnt plads til forbedring.

Den ledningsfri støvsuger er velegnet, hvis du bor i et lidt mindre hus eller en lejlighed og er på udkig efter en god erstatning til en traditionel støvsuger. Så er den virkelig pengene værd. Eller hvis du vil have et kompetent og kraftfuldt supplement til din traditionelle støvsuger og samtidig har en lidt tykkere tegnebog.

  • En ekstremt kraftfuld skaftstøvsuger med mundstykker, så den også kan bruges som håndstøvsuger.

  • Dyson V10 er meget let at bruge og blive fortrolig med. Funktioner og knapper er tydeligt markerede.

  • V10 fås i tre forskellige modeller: V10 Absolute, V10 Animal og V10 Motorhead. Det, der adskiller dem, er de medfølgende mundstykker. Til V10 Absolute medfølger samtlige mundstykker, mens Animal har tre ekstra mundstykker og Motorhead har to.

Ekstremt kraftfuldmange forskellige mundstykker at vælge imellemnem at bruge
Du skal holde suge-knappen indesuger ikke snavs op på bagsiden af mundstykket

Se pris hos:

wupti marketplace

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem