Tablets

Vi skriver 3. april 2010. Apples CEO, Steve Jobs, træder op på scenen, og frem hiver han Cupertino-selskabets allerførste tablet. Verden præsenteres for "the iPad", som med ét giver techies, hr. og fru Danmark og legelystne børn verden over et behov, de ikke vidste, de havde. Tabletten blev en bragende succes, og siden 2010 har iPad'en og andre tablets udviklet sig i et rasende tempo. En tablet bruges i dag ikke kun i skolen. Folk bruger den til at læse aviser, ligesom tabletten også har vist sig som et glimrende supplement til sofabordet. Men husk nu: Det er ikke kun Apple, der sidder på tablet-markedet, så uanset om der skal stå ASUS, Lenovo eller Samsung på din næste tablet, så kan du finde den billigste pris her på PriceRunner.

Apple iOS Ipad, 9.7" skærm, 2048x1536 , Apple A9 , Bluetooth, Vægt 478g, 32 GB flash RAM Mere Info

Middelbedømmelse: 4.1 856 Brugeranmeldelser

Apple iOS Ipad, 4 GB RAM, 9.7" skærm, 2048x1536 , 2.2GHz, Bluetooth, Vægt 437g, 32 GB... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.7 2571 Brugeranmeldelser

Apple iOS Ipad, 10.5" skærm, 2224x1668 , Apple A10X , Bluetooth, Vægt 469g, 64 GB fla... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.8 187 Brugeranmeldelser

Flere produkter under denne reklame

Apple iOS Ipad, 9.7" skærm, 2048x1536 IPS , Apple A9 , Bluetooth, Vægt 478g, 128 GB f... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.7 583 Brugeranmeldelser

Apple iOS Ipad, 12.9" skærm, 2732x2048 IPS , Apple A10X , Bluetooth, Vægt 677g, 64 GB... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.7 21 Brugeranmeldelser

Apple iOS Ipad, 9.7" skærm, 2048x1536 IPS , Apple A8X , Bluetooth, Vægt 437g, 128 GB ... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.7 5350 Brugeranmeldelser

Apple iOS Ipad, 1 GB RAM, 9.7" skærm, 2048x1536 IPS , Apple A8X 2.4GHz, Bluetooth, Væ... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.7 5349 Brugeranmeldelser

Android tablet, 4 GB RAM, 9.7" skærm, 2048x1536 , 2.15GHz, Bluetooth, Wi-Fi Direct, V... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.4 163 Brugeranmeldelser

Android tablet, 2 GB RAM, 9.6" skærm, 1280x800 IPS , 1.4GHz, Bluetooth, Vægt 460g, 16... Mere Info

Middelbedømmelse: 0 Skriv anmeldelse

Apple iOS Ipad, 12.9" skærm, 2732x2048 , Apple A9X , Bluetooth, Vægt 713g, 32 GB flas... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.6 1643 Brugeranmeldelser

Android tablet, 4 GB RAM, 10.1" skærm, 1920x1200 , 2.4GHz, Vægt 690g, 64 GB flash RAM Mere Info

Middelbedømmelse: 4.1 303 Brugeranmeldelser

NB! Bekræft venligst forhandlerens pris og produktinformation inden du gør dit køb.

Pris

Mærke

Operativsystem ?

4G (LTE) ?

3G ?

Intern hukommelse ?

Skærmopløsning ?

RAM ?

HDMI ?

Processorkerner ?

Skærmstørrelse ?

Batterikapacitet ?

USB

Hukommelseskort udvidelse ?

Børnetablet

Tastatur

802.11ac ?

Vægt

Forhandler

Sider:  1 2 3 4 5    

Total antal sider: 23

Tablet

Præcis som når det gælder mobiltelefoner, er Samsung og Apple de ledende producenter, når det kommer til tablets. Først og fremmest er det vigtigt at skelne mellem læseplader og tablets. En læseplade har en såkaldt e-blækskærm og anvendes kun til læsning af e-bøger og aviser, mens en tablet lettest kan beskrives som en større variant af en smartphone, som du ikke kan ringe med. Den minder altså om en bærbar computer, men har en svagere processor og er lettere at tage med sig. En tablet er et godt alternativ til en computer, når du ikke har brug for at køre avancerede programmer eller arbejde længe, med for eksempel forskellige former for tekst- og billedredigering. Den fungerer fint til at se film og surfe på nettet med, samt til at udføre enklere opgaver som for eksempel at tage billeder og sende e-mails. Processorerne bliver dog bedre og hurtigere for hver ny model, som kommer ud, så muligheden for at redigere f.eks. HD-film findes allerede i en del modeller. Hvad skal man så tænke på, inden man køber en tablet?

Hvad skal du bruge din tablet til?

Det første spørgsmål, man bør stille sig er, hvad man skal bruge sin tablet til. Leder du efter et produkt, som kan erstatte en bærbar computer i så stor udstrækning som muligt, eller skal du bare have noget til at se film og surfe på nettet med på vej til arbejde eller på ferien? De fleste tablets har en skærm i størrelsen 8-9 tommer, selvom der også findes mindre alternativer og et fåtal med ekstra stor skærm, endda op til 20 tommer.
Skærmen er nok en af de vigtigste dele af en tablet, og en ting, man bør tænke på, når man skal sammenligne skærme med hinanden er, foruden størrelsen, også opløsningen. Jo højere opløsning, jo skarpere bliver billedkvaliteten. Der findes i dag flere tablets, som kan tilbyde HD-opløsning, blandt andet iPad med den meget skarpe Retina-skærm. Det er dog også vigtigt, at processoren er tilstrækkelig stærk for at støtte en rigtig høj opløsning, ellers risikerer man, at det går langsomt.

Operativsystemer

Når det gælder de forskellige operativsystemer, er det iOS, Android og Windows, som er de mest almindelige. Selvom Apples iOS, som indgår i iPad, længe var det operativsystem, som kunne tilbyde flest kompatible apps, har udbuddet af apps til Android nu i princippet indhentet Apples. Præcis som når det gælder smartphones, anses iOS for at være det enkleste operativsystem at bruge, mens Android tilbyder større muligheder for at specialtilpasse brugerinterfacen. Windows er et nyere operativsystem i smartphones og tablets og kan virke fremmed for mange, som har vænnet sig til iOS eller Android fra deres mobiltelefon, men det tilbyder et avanceret og lige så godt alternativ, lidt afhængig af ens personlige præferencer. Nyheder i de seneste versioner er blandt andet, at Androids operativsystem nu er hurtigere, fordi tabletten udfører kodningen for de forskellige applikationer på en bedre måde end tidligere. Via et samarbejde med Google findes der også mange gode applikationer for den, som gerne vil optimere sine søgninger og få resultater, der er særligt tilpasset egne behov. Apples iPad kommer nu med den indbyggede stemmestyring Siri, og Windows har en Office-pakke specielt udviklet til tablets, samt en meget rost musik streamingtjeneste og høj kompatibilitet med Windows-computere.

Lagerkapacitet og batteritid

De fleste tablets har en lagerkapacitet på 16 GB, men der findes også varianter, som kan lagre 32 GB eller mere. For den almindelige bruger er 16 GB tilstrækkeligt, så længe du har en computer eller en ekstern harddisk, som du kan overføre billeder og andre filer til. Men hvis man vil lagre mange film i HD-kvalitet på sin tablet, bør man vælge en model med ekstra stor lagerkapacitet. Batteritiden er vigtig at tænke på, hvis man vil kunne anvende sin tablet til energikrævende aktiviteter som at spille spil og streame lyd og billeder. De fleste tablets har en batteritid på 10 timer, men der findes undtagelser, som rækker både kortere og længere tid end som så.

Abonnement

Det er også vigtigt at tænke på at vælge et abonnement, som passer til anvendelsen. At vælge et abonnement, hvor man kan surfe frit til en fast pris, er et godt valg for den, som ser mange film- og videoklip samt streamer lyd, idet man så ikke behøver at bekymre sig om, hvor meget datatrafik, man bruger.

Øvrigt

Visse tablets fås med et udtag til eksternt tastatur, hovedsagligt fra Asus. Dette er eventuelt noget, vi kommer til at se mere af i takt med, at forskellen mellem bærbare computere og tablets bliver mindre. Det gør også det spørgsmål, vi stillede i starten af teksten, endnu mere aktuelt: Hvad skal du bruge din tablet til? At have en bærbar computer, en smartphone og en tablet på én gang kan være meget praktisk, især hvis de udfylder forskellige funktioner. Hvis du har en smartphone, som er tilstrækkelig stærk til at kunne udføre forskellige slags arbejdsopgaver med relativt avancerede programmer på en smidig måde, så kan du måske afstå fra at anskaffe den bedste og dyreste processor, når det gælder tabletten, og i stedet vælge en lettere variant for at gøre ferieturen mere bekvem? At skabe en praktisk helhedsløsning, når det gælder vores elektroniske værktøj og legetøj, er den bedste måde at blive tilfreds med sine indkøb - samt ved altid at sammenligne priser og egenskaber i ro og mag, inden du beslutter dig for et eventuelt køb!