Hvidevarer

Hårde hvidevarer er husholdningsmaskiner, som hjælper med almindelige husholdningsopgaver i private hjem eller i erhvervsmæssige eller industrielle rammer. Det kan dreje sig om hjælp til for eksempel rengøring eller madlavning. Som regel er en hvidevare en lidt større genstand, og den drives gerne af elektricitet eller gas. Hårde hvidevarer i køkkenet kan være et køleskab, frysere, komfurer, støvsugere, ovne og opvaskemaskiner. Vaskemaskiner og tørretumblere regnes også med til gruppen af hårde hvidevarer, og de findes ofte i badeværelse eller bryggers.

Artikler og nyheder

Dyson går trådløs

Synes du støvsugning er kedelig? Elsker du teknologi og gadgets men hader at støvsuge? Prøv en trådl...

Test: Miele T8827 WP tørretumbler

Denne tørretumbler er fantastisk – intet mindre! Miele T8827 WP bruger varmepumpe (reverse cyklus a...

Anmeldelse: Bosch Zoo’o ProAnimal

Bosch har netop sendt en ny specialdesignet støvsuger, der effektivt skulle fjerne snavs og hår efte...

Hvidevarer

Der er særlige krav til elinstallation af hårde hvidevarer, hvilket begrænser, hvor i et rum de hårde hvidevarer kan stilles op. Det betyder også, at hvidevarer som regel er en fast del af ejendomme, så de følger som regel med boligen, når den sælges.

Står du overfor at skulle købe nye hvidevarer, kan det betale sig at sætte sig ind i de forskellige produkters energiforbrug. Eftersom hårde hvidevarer har en lang levetid, kan det ofte i det lange løb betale sig at give lidt mere i indkøbspris for produktet og til gengæld spare på elregningen de næste mange år. EU har indført en energimærkningsordning, hvor du på en skala fra A til G kan se, hvor meget el de forskellige produkter bruger. Hvidevarer markeret med A har det laveste elforbrug, og for køleskabe og frysere findes der endda en A++ og A+++ mærkning.

Der findes en lang række producenter, der producerer alle eller næsten alle typer hvidevarer. I de seneste årtier er asiatiske hvidevareproducenter dukket op. Hvis du skal købe hvidevarer, kan du enten gå ned i den fysiske butik, eller du kan kikke på webbutikkerne på internettet. Nogle fabrikanter sælger direkte fra deres hjemmeside, men du kan også se på forhandlernes hjemmesider. De fleste mærker findes hos de mange forhandlere rundt omkring i Danmark. Der er mindst to års garanti på dine hårde hvidevarer.