Hvidevarer

Hårde hvidevarer er husholdningsmaskiner, som hjælper med almindelige husholdningsopgaver i private hjem eller i erhvervsmæssige eller industrielle rammer. Det kan dreje sig om hjælp til for eksempel rengøring eller madlavning. Som regel er en hvidevare en lidt større genstand, og den drives gerne af elektricitet eller gas. Hårde hvidevarer i køkkenet kan være et køleskab, frysere, komfurer, støvsugere, ovne og opvaskemaskiner. Vaskemaskiner og tørretumblere regnes også med til gruppen af hårde hvidevarer, og de findes ofte i badeværelse eller bryggers.

Hvidevarer

Der er særlige krav til elinstallation af hårde hvidevarer, hvilket begrænser, hvor i et rum de hårde hvidevarer kan stilles op. Det betyder også, at hvidevarer som regel er en fast del af ejendomme, så de følger som regel med boligen, når den sælges.

Står du overfor at skulle købe nye hvidevarer, kan det betale sig at sætte sig ind i de forskellige produkters energiforbrug. Eftersom hårde hvidevarer har en lang levetid, kan det ofte i det lange løb betale sig at give lidt mere i indkøbspris for produktet og til gengæld spare på elregningen de næste mange år. EU har indført en energimærkningsordning, hvor du på en skala fra A til G kan se, hvor meget el de forskellige produkter bruger. Hvidevarer markeret med A har det laveste elforbrug, og for køleskabe og frysere findes der endda en A+ og A++ mærkning.

Der findes en lang række producenter, der producerer alle eller næsten alle typer hvidevarer. I de seneste årtier er asiatiske hvidevareproducenter dukket op. Hvis du skal købe hvidevarer, kan du enten gå ned i den fysiske butik, eller du kan kikke på webbutikkerne på internettet. Nogle fabrikanter sælger direkte fra deres hjemmeside, men du kan også se på forhandlernes hjemmesider. De fleste mærker findes hos de mange forhandlere rundt omkring i Danmark. Der er mindst to års garanti på dine hårde hvidevarer.


Hvidevarer og små El artikler

Læs om forskellige Hvidevarer og små El produkter og find links til sammenligning af priser.
Black Friday snart på PriceRunner

PriceRunner på Facebook