Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Gå det nye år i møde med en bullet journal

Opdateret 13. december 2019

Er kalenderen i mobilen svær at overskue? Synes du, at papirkalenderne hos boghandleren er kedelige? Så kan det være en idé at prøve en bullet journal!

Klar til at starte planlægningen af det nye år, men kan ikke rigtig bestemme dig for den bedste måde at planlægge? Hvis Google-kalenderen virker for statisk, og kalenderudvalget i butikkerne for kedeligt, så kan det være tid til at læse noget om bullet journaling. Er du derudover en person med en kreativ åre og forkærlighed for skriveredskaber og notesbøger – så får du årets nye hobby med i købet.

Ofte stillede spørgsmål og svar om bullet journals

Hvad er en bullet journal?

En bullet journal er kort og godt en måde at planlægge sin tid. I stedet for masser af opgavelister, post-its, notater p mobilen og tre forskellige kalendere at holde styr på samler du det hele på ét sted: i din bullet journal. Det primære formål med at have en bullet journal er at spara tid og fjerne ting, som distraherer dig.

Hvem står bag konceptet?

Ophavsmanden til bullet journals hedder Ryder Caroll. Han beskriver sit koncept som en analog planlægningsmetode til den digitale tidsalder. På Ryder Carolls egen hjemmeside er der masser af oplysninger om, hvordan man nemt og hurtigt kan komme i gang med bullet journaling.

Hvor meget behøver jeg at købe for at komme i gang?

Egentlig behøver du ikke mere end en kollegieblok og noget at skrive med. Mange vælger at købe flottere notesbøger og et par penne i forskellige farver, men du behøver faktisk ikke andre ting, end det du sikkert kan finde derhjemme, til at lave en bullet journal.

Jeg har set bilkeder på Instagram – det ser ret tidskrævende ud?

Hvor meget tid man bruger på sin bullet journal, eller BUJO som folk plejer at kande den, er fuldstændig op til en selv. Nybegyndere bliver ofte anbefalet at begrænse sig, indtil man har fået metoden ind under huden. Men hvis det er tanken om masser af farvede penne og klistermærker, som har gjort dig nysgerrig til at begynde med, så skal du selvfølgelig turde at eksperimentere allerede fra begyndelsen.

Hvad ska jeg skrive i min bullet journal?

Ud over planlægningen af den nærmeste fremtid kan du putte stort set hvad som helst i din journal. Hvorfor ikke give karakterer til de film du har set, og bøger du har læst? Hold styr på gennemførte træningspas, studietid op til eksamen, årets store mål på arbejdet. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænser. Hvis din fantasi sætter grænser lidt for hurtigt, er der masser af inspiration at hente på alt fra YouTube til Instagram og Pinterest.

Nedenfor finder du nogle produkter, der kan hjælpe dig i gang med din egen bullet journal. Ellers tager du det, du har derhjemme – det er fuldstændig op til dig.

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!