Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Bæredygtig hverdag: Genanvendelige vatpinde

Profilbillede
Opdateret 20. februar 2020

Engangsprodukter er på vej ud, og flergangsprodukter er på vej ind! Et lille produkt, som man sjældent tænker over i hverdagen, er vatpinden – men nu er der et mere bæredygtigt alternativ, nemlig LastSwab.

Lille produkt, men stor nyhed

Du bruger den en enkelt gang, og så bliver den smidt ud. Vatpinden.

Men hvordan hænger det sammen med ønsket om at få sig en mere bæredygtig hverdag? For det må da kunne gøres smartere.

Et af de produkter, der vil gøre op med vores forbrug af engangsprodukter, hedder LastSwab. LastSwab er en danskudviklet genanvendelig vatpind, og sidder du klistret til skærmen, når DR-programmet ’Løvens Hule’ bliver vist, så har du allerede hørt om produktet.

For i sjette afsnit her i programmets femte sæson troppede de tre LastSwab-iværksættere op og bad om en investering fra de fem løver. LastSwab gik dog derfra uden en investering, men løverne kunne godt se potentialet i det genanvendelige produkt.

LastSwab

Også på den anden side af Øresund var der for nylig stor begejstring for produktet. På den årlige skønhedsmesse Daisy Beauty Expo i Stockholm var årets mindste nyhed nemlig også den største. For sjældent har der været så meget snak om en lille pind, men den lille genanvendelige sag kan potentielt spare miljøet for 1000 vatpinde for hver solgt produkt.

Dét viste sig hurtigt at være noget, der gik rent ind hos både beautyinfluencere og skønhedsjournalister.

Verdens første genanvendelige vatpind

LastSwab er, ifølge dem selv, verdens første genanvendelige vatpind. Og har man set billeder af havplast, der flyder rundt i havene, får man øje på små vatpinde som et stadigt tilbagevendende produkt.

Men har man en LastSwab derhjemme, så beregner Last Object (som er selve navnet på virksomheden bag LastSwab-produktet), at man kan spare miljøet for omkring 1000 vatpinde. Det er det antal gange, som virksomheden forventer, at deres genanvendelige silikonevatpinde kan bruges.

LastSwab til makeup

LastSwabs pinde er fremstillet af nylon og enderne af silikone (TPE). Derudover får du et etui, som du kan have vatpinden i – ellers bliver det næsten umuligt ikke at smide dette lille redskab væk. Etuiet er lavet af et bionedbrydeligt, majsbaseret materiale (PLA), og selve emballagen, som produktet leveres i, er lavet af miljøvenligt pap.

Der er to forskellige modeller; en spids variant (Beauty), som er ideel til at rette makeupfejl med, og en klassisk rund variant (Basic). Du rengør dem let med vand og sæbe, og vatpindene holder så længe, at du til sidst undrer dig over, hvorfor du engang brugte engangsvatpinde.

5 hurtige tips

  1. Ligesom med klassiske vatpinde bør LastSwab ikke bruges til at rense børns ører. Det er for let at komme til at beskadige øret, når du stikker en vatpind ind.

  2. For at rette små makeupfejl med din LastSwab så er det bare at dyppe den i lidt makeupfjerner og bevæge den forsigtigt over området. Derefter rengør du den med vand og sæbe.

  3. Giv en LastSwab i gave i stedet for en blomst! Det er en gave, der holder, og som ikke visner efter en uge.

  4. Synes du, at det føles lidt mærkeligt med flergangsvatpinde? Tanken er selvfølgelig ikke, at hele familien skal bruge den samme vatpind. Hvert familiemedlem skal selvfølgelig have sin egen. Køb dem i forskellige farver, så det er let at kende forskel på dem.

  5. På et tidspunkt kommer du til den dag, hvor vatpinden har set bedre dage, og så skal den naturligvis bortskaffes på den rigtige måde – ligesom du gør med alt andet affald derhjemme.

Kommenter

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.