FEJR DET MED OS

Singles' Day 2021

Singles' Day er årets store ’forkæl dig selv’-dag og verdens største shoppingdag. For dig betyder det, at du har en ny udsalgsdag at se frem til i november: Singles' Day den 11/11 – kun 15 dage før Black Friday!

Filtrér efter kategori

Gode tilbud lige nu

0

produkter

3 tips til din Singles Day-shopping

1. Lav en liste med dine ønsker

Det er altid en god idé at starte med at få sig et overblik over de produkter, der skal i kurven. Simpelthen så du kan holde fast i en form for overblik og undgå at blive revet med af butikkernes tilbud og rabatter.

Det går jo ikke, at du ender med at få sprængt budgettet med de velkendte impulskøb

Med din PriceRunner-profil kan du oprette lister og nemt holde styr på de produkter, der skal købes – du skal blot bruge hjerte-ikonet, som du finder på et produktbillede.

… men husk: Black Friday står for døren blot to uger senere. Måske med endnu bedre rabatter.

2. Tjek prisudviklingen og sammenlign priser

Lad dig ikke forblænde af butikkernes rabatter og høje førpriser. Sammenlign tilbuddet med andre butikker, inden du lægger varen i kurven.

Tjek også produktets prisgraf her på PriceRunner. Ser du store prisudsving, kan det indikere, at produktet ofte er på udsalg. Med prisgrafen kan du nemt afkode, om det bedre kan svare sig at vente med dit køb.

Du kan også oprette en prisalarm på de produkter, du gerne vil købe – så får du automatisk besked, når vi registrerer et prisfald. Dine prisalarmer finder du under din profil.

3. Shopper du uden for EU?

Singles Day er verdens største shoppingdag. Så derfor er det egentlig let at finde Singles Day-tilbud uden for Danmark. Blandt andet hos kinesiske AliExpress.com (Alibaba Group), hvor Singles Day-konceptet startede tilbage i 2009.

Køber du noget fra en butik uden for EU, skal du tage højde for både importgebyr, moms og told, der kan blive lagt oveni varens pris. Overstiger dit køb mere end 80 kroner før fragt, skal der nemlig betales moms og et importgebyr på 160 kroner. Altså er det ikke sikkert, at tilbuddet er så godt, som det så ud til i første omgang.

… og det leder os jo tilbage til punkt 2: Sammenlign priser før du køber noget.

Hvad er Singles Day?

Singles Day er verdens største shoppingdag, hvor der er ekstra fokus på selvforkælelse og mig-tid – uanset om du er i et forhold eller er single.

Sådan lyder det i butikkernes markedsføring, men det har ikke altid været sådan.

Oprindeligt handlede Singles Day (eller Guanggun Jie, som dagen hedder i Kina) om at bryde med ensomheden og det ensformige liv som single. Det skulle i hvert fald være det, som fire studerende fra Nanjing University i Kina eftersigende diskuterede i 1993.

Ja, hvorfor ikke hylde singlelivet med en dag fyldt med sjove aktiviteter sammen med sine venner?

Singles Day spredte sig efterfølgende til andre universiteter rundt i Kina og blev set som et modtræk til Valentine’s Day – altså som en slags anti-valentinsdag – hvor særligt kinesiske mænd tog dagen til sig for at fejre singlelivet. Senere kom også singlekvinderne på banen.

Pludselig havde alle en god undskyldning for at mødes til sjov og spas en dag i midt i november.

Hvornår er det Singles Day?

Singles Day fejres altid den 11. dag i årets 11. måned, altså 11. november. Og det er simpelthen gentagelsen af tallet ”1”, der kan forklare, at det blev den dato. De fire ettaller symboliserer nemlig alenetilværelsen og det at være single.

Singles' Day dato

Danske butikker: Vi vil også fejre Singles Day

Med en ny udsalgsdag som Singles Day har man pludselig en ny anledning til at forkæle sig selv med nye produkter.

... det kan man i hvert fald hurtigt overbevise sig om. Sådan har konceptet egentlig været siden 2009, hvor Alibaba Group (den kinesiske pendant til Amazon) øjnede muligheden for et nyt stort udsalg.

De første år var tilbuddene mest henvendt mod singler. I dag er det mere eller mindre alle slags produkter, der kan komme på tilbud under Singles Day. Nøjagtig som vi kender det fra Black Friday-udsalget. Sidste år solgte Alibaba, den kinesiske shopping-gigant, varer for, hvad der svarer til omkring 260 milliarder kroner.

Så målt på omsætningen er Singles Day verdens største shoppingdag – større end Black Friday.

I 2017 kom Singles Day bredt ud til de danske forbrugere, da en håndfuld af de store butikker satte sig for at markere singledagen. Nogle webshops fejrede ganske vist konceptet i 2016, men tilslutningen fra butikkerne var større i 2017. Og år for år er konceptet bare blevet større.

I år forventes Singles Day at blive større med flere butikker ombord.

Singlernes dag har også fundet vej til vores nabolande – med blandt andet Singles Day i Sverige og Norge.

Forkæl dig selv med det bedste

Vidste du, at PriceRunner også tester produkter? Vi tester produkterne, sådan som de skal bruges - i hverdagen og ude i virkeligheden. Så kan du nemt finde de bedste produkter til dine behov.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om Singles Day

Singles Day er verdens største udsalgsdag med fokus på selvforkælelse. Dagen blev fejret første gang tilbage i 90’erne på et kinesisk universitet, hvor fire mænd satte sig for at hylde singlelivet med sjove aktiviteter. Datoen blev 11. november, og siden spredte fænomenet sig til andre universiteter og blev fejret af kvinder og mænd. Nu har Singles Day så spredt sig til andre lande og er i høj grad en festdag til ren og skær selvforkælelse.

Singles Day er en hyldest til singlelivet, og dagen har fået sit navn efter dagens faste dato 11. november. Et-et-et-et. Datoen består af fire ettaller, som symboliserer fire enlige personer. I Kina, hvor singlernes dag blev opfundet i 1993, hedder dagen Guanggun Jie.

Det er utroligt nemt at huske, hvornår det er Singles Day. Den årlige tilbudsdag fejres altid den 11. november, som flere nok også kender som ”bagerens fødselsdag” (den ælte i ælte, høhø 😉). Så nøjagtig som med Black Friday, der altid falder fredagen efter Thanksgiving, kan du huske, at Singles Day er enernes dag den 11. november (11.11).

Fire kinesiske studerende fandt angiveligt på Singles Day som en mærkedag tilbage i 1993, og i 2009 øjnede Jack Ma, der står bag Alibaba Group (det kinesiske svar på Amazon), så nogle spændende muligheder i konceptet. Det kunne blive en stor kinesisk shoppingdag fyldt med rabatter og tilbud, mente han. Derefter gik det stærkt, og det er hurtigt blevet et verdenskendt udsalg, som også kaldes for "11.11 Global Shopping Festival".

Singles Day har hurtigt slået sig fast som verdens største udsalg. I Danmark er Black Friday stadig størst. Men flere og flere butikker hopper med på Singles Day. I 2017 fejrede knap 3% af de danske netbutikker dagen, mens andelen i 2018 var oppe på 13%, viser tal fra Foreningen for Dansk Internethandel. Så det nye november-udsalg er ved at vinde indpas.

Shoppingdagen er stadig forholdsvis ny i dansk sammenhæng, men du kan godt regne med at finde Singles Day-tilbud hos populære butikker som Elgiganten, Bilka, Coolshop, Saxo, Rito og Cykelpartner. For at nævne nogle stykker. Faktisk startede Rito og Cykelpartner med at markere konceptet i 2016. Uanset om du er single eller i et forhold, kan du finde Singles Day-tilbud til dig - der er noget for enhver.