Opdateret  

Sådan laver du din egen body butter

Julia Märkel

Vil du gerne lave din egen ansigtscreme og body butter? Vi har opskrifter på begge dele og forklarer, hvordan du bærer dig ad. Det er både nemt og sjovt at lave sin egen creme derhjemme.

Sådan laver du din egen body butter

Hudpleje - din egen body butter

I denne guide skal vi se på, hvordan man laver sit eget, hjemmelavede body butter og hjemmelavet ansigtscreme.

Body butter er en slags ekstra cremet hudlotion. Den efterlader en luksuriøs følelse på kroppen efter hver indsmøring. Du kan lave den med nogle få ingredienser, og på den måde ved du også nøjagtig, hvad den indeholder. Vælg gerne økologiske ingredienser.

Det skal du have derhjemme:

 • Håndmixer eller stavblender
 • Køkkenvægt/måleglas
 • Køkkentermometer
 • Opbevaringsglas – Tip: Rengør og genbrug et glas med skruelåg
 • Gryde + noget at røre rundt med
 • Skål der tåler vandbad

Opskrift på hjemmelavet body butter

Det kræver ingen særlige redskaber at fremstille sin egen body butter, og de fleste af tingene har du nok allerede i skabene. Husk, at de skal være grundigt rengjort, inden du går i gang.

Ingredienser:

 • 50 g økologisk kakaosmør (alternativt sheasmør)
 • 50 g økologisk kokosolie
 • 70 g økologisk solsikkeolie
 • ½ tsk. økologisk kartoffelmel
 • Eventuelt et par dråber æterisk olie

Trin for trin hjemmelavet body butter

Sådan gør du:

 1. Begynd med at måle olien og smørret af, og læg det i den varmebestandige skål. Smelt derefter ingredienserne sammen over vandbadet.
 2. Når det hele er smeltet sammen, tager du skålen op af vandbadet, så det kan køle lidt af. Hvis du vil tilsætte duft til din body butter, kan du tilsætte nogle dråber æterisk olie. Mål temperaturen på olien/smørret, og når den er under 30 grader, kan du tilsætte olien.
 3. Når blandingen begynder at størkne, er det tid til at tilsætte din kartoffelmel og begynde at piske ingredienserne sammen. Anvend den laveste hastighed. Du skal piske, indtil det bliver tykt, og konsistensen bliver som hårdt pisket fløde. Det kan tage et lille stykke tid, inden man kommer dertil, så hvis du vil sætte lidt fart på afkølingen, kan du stille skålen ind i dit køleskab i nogen tid til det er størknet lidt mere.
 4. For at opnå den bedste genfugtende og plejende effekt af din body butter skal du smøre dig ind på fugtig og rengjort hud. Smør dig tør i stedet for at bruge håndklædet. Husk, at det kun er nødvendigt med en lille smule body butter.
 5. Nu har du din helt egen luksuriøse body butter! Den har en holdbarhed på nogle uger - men opbevar den mørkt og ikke alt for varmt.

Tip: Vil du øge holdbarheden? Så kan du tilsætte et par dråber naturligt E-vitamin. Dråberne tilsættes samtidig med de æteriske olier.

Opskrift på hjemmelavet ansigtscreme

Fremgangsmåden til at lave sin egen ansigtscreme minder meget om den til body butter, men i stedet for at piske rører du bare rundt af og til under afkølingen.

Når du bruger kakaosmør, får cremen naturligt en svag duft af chokolade.

Urtekram Solsikkeolie Økologisk 500ml

Bedste pris på Urtekram Solsikkeolie Ø

500 ml økologisk, koldpresset solsikkeolie. Solsikkeolie har et naturligt indhold af flerumættet fedt og omega 6-fedtsyrer og egner sig derfor perfekt til bagning.

God pris hos:

Logo
55 kr.
Sammenlign priser

Ingredienser:

 • 100 g økologisk solsikkeolie
 • 40 g økologisk kakaosmør
 • 30 g bivoks
 • 2 dråber naturligt E-vitamin (kan udelades)
 • Eventuelt nogle dråber æterisk olie

Sådan gør du:

 1. Mål olie og smør af, og hæld det i den varmebestandige skål. Smelt ingredienserne sammen over vandbadet.
 2. Når de er smeltet sammen, tager du skålen op af vandbadet, så det kan køle lidt af. Hvis du vil have duft i din ansigtscreme, kan du nu tilsætte nogle dråber æterisk olie. Olien/smørret skal have en temperatur på under 30 grader, når dråberne tilsættes.
 3. Når blandingen begynder at størkne, skal du røre rundt indimellem under afkølingen, til det er blevet en lind creme. Den fortsætter derefter med at størkne det næste døgns tid, og derefter er den klar til brug.
 4. Du opnår den bedste effekt ved at smøre ansigtscremen ind på fugtig og rengjort hud. Smør dig tør i stedet for at bruge håndklædet. Husk, at det kun er nødvendigt med en lille smule ansigtscreme.
 5. Nu har du din helt egen luksuriøse ansigtscreme. Den har en holdbarhed på nogle uger. Opbevar den mørkt og relativt køligt.

3 tips til økologisk body butter der ikke er testet på dyr

Estelle & Thild Nourishing Body Butter Vanilla Tangerine 200ml

Estelle & Thild Nourishing Body Butter Vanilla Tangerine 200ml

Vegansk body butter af sheasmør og aloe vera. Dufter skønt af vanilje.

Pris fra: 155 kr.
Sammenlign priser

Tips til æteriske olier

Lavendel

Egner sig til tør og moden hud. Den har en beroligende virkning, og hvis du ofte smører dig ind om aftenen, siges den også at hjælpe til en god søvn.

Ylang Ylang

Balancerer huden, god til både fedtet og tør hud. Har en intens blomsterduft, der minder om syren og hæg.

Vanilje

Har fantastiske egenskaber for os, og udover at den dufter skønt, siges den også at sænke blodtrykket, modvirke depression og have en lindrende effekt ved PMS.

Tea Tree

Er en antibakteriel olie, der egner sig til akneramt hud og hjælper med at stille kløe. Den har en ret karakteristisk duft.

Her finder du masser af æteriske olier til den bedste pris.

sheasmør body butter

Forskellen på bodylotion, hudcreme og body butter

Bodylotion/ansigtslotion er mere tyndtflydende i konsistensen og optages ret hurtigt af huden.

Hudcreme er, som navnet antyder, mere cremet i konsistensen – altså noget tykkere. En mellemting mellem body butter og bodylotion.

Body butter er endnu tykkere i konsistensen og det mest fede alternativ.

Hvad er body butter?

Body butter er en meget fed hudcreme, der genfugter og smører huden. Den egner sig godt til at smøre sig ind om vinteren, eller hvis man har tør hud. Det tager længere tid for produktet at trænge ind i huden end for eksempelvis lotion, men huden bevarer også den skønne duft i længere tid.

Hvornår bruger man body butter?

Body butter anvendes til at smøre tør hud og til at holde huden genfugtet om vinteren, hvor luften er meget tør.

Hvordan anvendes body butter?

Du smører huden ind og lader din body butter blive optaget af huden – du tørrer dig altså ikke med et håndklæde bagefter.

Hvordan laver man sin egen body butter?

Det er nemt at lave body butter selv. Det eneste du behøver, er olie, smør og kartoffelmel. Du finder opskrift og instruktioner i vores guide ovenfor.

Køb body butter

Hvis du ikke har tid og tålmodighed til at lave din egen body butter, kan du normalt købe det i den nærmeste butik med kropspleje for eksempel The Body Shop, Matas eller Normal.

Du får naturligvis den bedste pris, hvis du sammenligner priser. Her finder du alle body butter og kan se, hvor du finder dem til den laveste pris.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os