Opdateret  

Gaming: Det skal du bruge for at streame dine spil

Elina Blom

Overvejer du at blive streaming-gamer? Vi tager et kig på den hardware og software, du skal bruge for at komme i gang med at streame dine spil.

Gaming: Det skal du bruge for at streame dine spil

Streaming af din gaming

Går du rundt med en drøm om at blive gamer og streame dine spil online?

Der er mange, der drømmer om at kunne tjene penge på at game og live-streame. Hvis du har et godt koncept, en interessant personlighed og en idé om, hvordan du får seerne til at finde netop din kanal, så er det bare at klø på og følge drømmen.

Første trin er at vælge platform til din streaming. Næste trin er at skaffe udstyret til din computer.

Vælg platform: Hvor skal du streame?

Lige nu er der to store platforme dedikeret til gaming: Twitch og Mixer. Twitch er stadig fuldstændig dominerende, når det kommer til streaming og har over en million streamere. Selvom Mixer vokser hurtigt, så er de stadig et stykke fra de tal.

Der er forskellige fordele og ulemper ved at vælge en større platform eller gå ind på en lidt mindre. Det handler blandt andet om konkurrence. På en mindre platform har du færre streamere at konkurrere med i forhold til seernes interesse og opmærksomhed, men omvendt har du også færre potentielle seere.

Valget af platform kommer også an på, om du skal spille via Xbox eller via computer/PlayStation 4. For dig, der vil streame fra Xbox, er platformen Mixer praktisk. Mixer er nemlig blevet opkøbt af Microsoft og er nu en naturlig del af hele Xbox One-brugerfladen. Twitch ejes af Amazon.

Du kan selvfølgelig også streame live på YouTube. De har masser af funktioner til streamere, og du får gode værktøjer og en masse statistik. Dog får du ikke en ligeså målrettet målgruppe som på de øvrige tjenester. Der er selvfølgelig mange, der ser gaming direkte på YouTube, men det er vigtigt, at du tænker over dit materiale og optager det på den rigtige måde, så det faktisk når ud til målgruppen.

Sammenlign også de forskellige platformes indtægtsmodeller for at se, hvad du kan tjene, og hvor mange followers du skal opnå, før pengene begynder at trille ind på kontoen. Du bør aldrig streame kun med det formål for øje, da det skinner direkte igennem over for seerne, men for dig, der gerne vil kunne leve af streaming, er det vigtigt, at du undersøger indtægtsmodeller, så du træffer et velovervejet valg.

Kamera og mikrofon

En streamer interagerer med spillet og i de fleste tilfælde også med seerne. Der bliver svaret på spørgsmål, givet tips og meget mere. Her er det nødvendigt med en god mikrofon. Mange streamere vælger også at filme sig selv, mens de gamer, fordi det giver en mere personlig oplevelse. Det kalder naturligvis på et godt webkamera.

De fleste webkameraer har indbygget mikrofon. Men mange streamere vælger at købe en separat mikrofon for at få bedre lydkvalitet.

Er du helt ny i forhold til streaming, vil du måske ikke købe produkter fra øverste hylde i premium-segmentet, men snarere finde et mere prisvenligt webkamera og mikrofon, så du nemt kan komme i gang. Det handler om at levere høj kvalitet, så seerne bliver tilfredse.

Her er udvalgte produkter, som valget oftest falder på hos både små og større streaming-gamere:

Logitech C922 Pro HD Stream

Webkamera: Logitech G922 Pro Stream

Et ekstremt populært webkamera med understøttelse af full-HD ved 30 fps, og kører du 720p understøtter det 60 fps. Kameraet kommer med indbygget autofokus, og der medfølger et stativ samt 3 måneders gratis XSplit-software (streaming-software).

Sammenlign priser

Software til streaming

Når du har fundet de produkter, du skal bruge for at få god lyd og et skarpt billede, er det også nødvendigt med computersoftware til at sende dine streams. De to mest populære programmer er OBS (Open Broadcaster Software) og XSplit Gamecaster.

OBS er virkelig et kompetent program og desuden gratis, men er muligvis ikke rent visuelt det flotteste og mest brugervenlige program. Dog får du mange funktioner.

XSplit er også et meget kompetent program, som dog koster noget mere. Mange anser det som værende mere brugervenligt. Køber du webkameraet, som vi har omtalt ovenfor, får du tre måneders XSplit-licens med i købet.

Streaming fra konsol

PS4 og Xbox One har indbyggede streamingtjenester og funktioner, som gør det let at komme i gang med at streame.

Men skal du spille på en anden konsol eller ønsker mere kontrol over din streaming, er det nødvendigt med en videooptagelsesadapter, så du kan forbinde konsollen med din computer. Streamingen køres derefter via computeren.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os