Opdateret  

Så du vil gerne være en streamer? Streamerguide i samarbejde med Spoit og Godsent

Axel Kacou

Går du med en streamer i maven? Vi har talt med svenske William “Spoit” Löfstedt om de ting, du bør overveje og hvordan du kan lykkes med at blive streaming gamer.

Så du vil gerne være en streamer? Streamerguide i samarbejde med Spoit og Godsent

Gaming og streaming - en guide

Spoit er en populær svensk YouTube- og Twitch-streamer, der hurtigt er blevet en stjerne i den store streaming- og gamingverden. Han har millioner af seere på sine streams, og så er han medlem af Godsent - et af Europas bedste e-sportshold. Her deler han sine bedste tips til alle, der vil i gang med at streame.

Hvornår gik du i gang med at streame?

Jeg har altid elsket at game. Og jeg havde egentlig en ret dårlig computer tidligere, men for to år siden efter at have arbejdet hele sommeren fik jeg endelig råd til at købe en ny. Og det blev lidt af et vendepunkt for mig. Så begyndte jeg at spille hele tiden – dag og nat. Det var også omkring det tidspunkt, hvor jeg gik i gang med at streame mine spil. I starten havde jeg omkring 20 seere pr. session. Det tal voksede hurtig til 40 og derefter til 100. Og nu ligger det i snit på 1000 – 1500 seere pr. session.

Det er da gået stærkt. Hvordan oplever du det?

Ja, lige præcis. Nogle gange har jeg også svært ved at forstå, at så mange mennesker synes, at jeg er spændende og kan lide det, jeg laver. Når jeg går ind og tjekker chatten på mine streams, bliver jeg super glad for alle de positive kommentarer, jeg får. Selvfølgelig er der også nogle negative beskeder, men dem ignorerer jeg bare. Det er desværre noget, som alle får, og dem skal man være i stand til at håndtere.

Hvorfor tror du, at du er lykkedes med dine streams?

Simpelthen fordi jeg er god til at spille, tænker jeg. Men jeg tror ikke, at den del er så nødvendig for at få succes, for det vigtigste er egentlig, at du finder din niche. Hvis det er en humoristisk vej, du vil gå, så er det bare at klø på. Hvis det er noget andet, så er dét din niche. Du skal tænke over, hvad du kan tilbyde dine seere.

Dét, jeg kommer med, er, at jeg er dygtig til spillene. For dig kan det være noget helt andet. Gå efter at skille dig ud fra mængden og find din egen niche.

Hvad er det, der gør streaming så sjovt?

Det sjoveste er helt klart, at du hele tiden kan interagere med dine seere. Det er virkelig det, der gør det hele værd!

Så til alle der gerne vil i gang med at streame – hvor skal man starte?

Folk forestiller sig, at de skal have det bedste setup – to computere, to skærme, dyre mikrofoner og et dyrt tastatur. Men sådan er det slet ikke. Så længe du kan streame, det du laver, og folk synes, at det er interessant, så kan du nå langt med et billigere setup. Du skal selvfølgelig have en computer med en tilstrækkelig høj ydeevne til de spil, du spiller, og så en mikrofon. Men ellers er det ikke nødvendigt med meget dyrt udstyr.

Det er selvfølgelig sådan, at jo bedre ting og udstyr, du har, desto bedre forudsætninger har du også. Så hvis du har råd til at bruge de ekstra penge på dit setup, vil jeg sige, at du bør gøre det. Så behøver du heller ikke at skulle opgradere det så ofte… det ville jeg ønske, at nogen havde sagt til mig, da jeg startede.

Hvilket gamer-setup har du i dag?

Lige nu har jeg en BenQ XL2546 skærm, en Zowie GSR-SE Deep Blue musemåtte, en Zowie Za12-B mus med Paracord og Hyper Glides, et Logitech C920 kamera, et HyperX Cloud 2 headset og et Ducky One 2 TKL tastatur.

Jeg har også to computere i mit setup. En som jeg streamer fra. En anden som jeg spiller på. Men for at kunne det skal du have et capture card på den computer, du streamer fra. Selv har jeg et Elgato HD60 PRO capture card.

Skal man bruge noget specielt software for at streame sine spil?

Jeg bruger OBS (Open Broadcaster Software). Det er måske det mest populære valg, og så er det i øvrigt gratis. Hvis du vil satse på streaming, skal du kunne forbinde din computer med den streamingtjeneste, du bruger, for eksempel Twitch. Med OBS kan du oprette forskellige scener, hvor du tilpasser udseendet, tilføjer notifikationer og andet, der kan give dine seere en god oplevelse. Det er nemlig ikke noget, som man kan klare direkte i streamingtjenesten. Her skal du bruge et tredjepartsprogram som Streamlab OBS. Der er også andre programmer derude, for eksempel XSplit og player.me, der kan det samme.

Hvilken streamingtjeneste skal man så vælge?

Jeg har testet både YouTube og Twitch. Men hvis du virkelig vil føre det til noget og få mange seere på dine streams, vil jeg anbefale Twitch. Det er den største platform af de to. YouTube fungerer selvfølgelig også godt, hvis du er mere til den løsning, men Twitch er simpelthen bare større inden for spil.

Du er blevet populær med spillet ’Rainbow 6’, men hvilke andre spil er gode at streame?

De fleste store spil plejer at fungere godt. Der er blandt andet spil som CS:GO, League of Legends og DOTA, som de fleste nok kender. Personligt spiller jeg kun Rainbow 6 – det er et spil, der kun bliver større og mere populært. Så mit bedste tip er egentlig at vælge et spil, som du er god til og som du synes er sjovt. For mig er det helt klart Rainbow 6.

Er der nogle populære produkter lige nu?

Det kommer lidt i bølger med den her type af produkter. Men den mus, som jeg har lige nu, er ret populær – sådan er det også med tastaturet.

Har du nogen billige hacks til at forbedre sit gamer-setup?

Jeg vil sige, at du skal gå efter de små ting, der gør dig bedre. Jeg har selv købt nogle specielle ting til musen, blandt andet en bedre ledning. Egentlig ret billige ting, der gør spiloplevelsen meget bedre.

Hvilke nye produkter er du mest spændt på?

Jeg ser virkelig frem til at teste RTX 3080, det nye grafikkort fra Nvidia. Det er næste generation, når det kommer til ydeevne og er et vanvittigt stort spring fremad i forhold til de tidligere grafikkort. Lige nu har jeg et RTX 2080 SUPER OC fra Nvidia. Det er også godt, men det nye skulle være både bedre og billigere.

Spoits 6 tips til dig der vil i gang med at streame:

  1. Prøv at skille dig ud og find din niche.

  2. Gå efter små billigere opgraderinger af dit gamer-setup.

  3. Brug lidt ekstra penge på dit setup fra starten – hvis du kan.

  4. Interager og tal med dine seere.

  5. Vær ikke uhøflig eller grov over for seerne.

  6. Tænk positivt - også når det går dårligt.

Spoits setup

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os