1. Start
  2. Guides

Opdateret  

Undertøj – gode tips til vinteren

Sara Assadi

At holde sig varm og tør helt tæt på kroppen er en forudsætning for at have det godt på kolde vinterdage. Her er noget undertøj, som er lige så funktionelt, som det er pænt.

Undertøj – gode tips til vinteren

Varmt undertøj og skiundertøj

Når kulden trænger sig på, er det på tide at se på årstidens tøj, og det, som man ofte hiver frem, er overtøjet. Men at holde varmen hele vejen ind til undertøjet er mindst lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere. Specielt hvis vejret står på sne eller slud.

Mange fine vinterdage er blevet ødelagt på grund af forkert beklædning, men det kan man komme i forkøbet med den rette udrustning. Her er nogle rare og pæne sæt undertøj i damemodel, som kan hjælpe med at holde varmen såvel som humøret oppe!

Eivy Icecold Hood Top Women - Leopard

1. Eivy Icecold Hood Top

Hvem bliver ikke glad af lidt herligt leopardprint? Med denne hættetrøje fra Eivy holder du dig varm på både overkroppen og hovedet. Icecold Hood Top er en strækkelig undertrøje med blød inderside i fugtafvisende materiale.

Stoffet er Øko-Tex-certificeret og fabrikeret af 85 % polyester og 15 % elastan med UPF50+, den maksimale solbeskyttelsesklasse, som kan opnås inden for stof. Vil du gå planken ud med leopardtemaet, så findes der matchende lange underbukser i leopardprint.

Pris fra: 419 kr.
Sammenlign priser
Helly Hansen Women's Comfort Lightweight Base Layer Set

3. Helly Hansen Comfort Light Set

Tøjfirmaet Helly Hansen har varmet frosne nordboer siden 1877, så der er ingen grund til at tvivle på, at de kan lave et sæt undertøj, som holder på varmen i 2021. Dette sæt er produceret af 100 % polypropen og er både let i vægt og strækkeligt, så det er nemt at røre sig i.

De bløde fibre holder dig varm, og den unikke Lifa® Stay Dry-teknologi holder dig tør, fordi den effektivt transporterer fugt væk fra kroppen og sørger for, at det fordamper fra stoffets ydre.

Aclima Warmwool Overall Women - Jet Black

4. Aclima Warmwool Overall Women

Hvis ikke du tidligere har følt dig som Catwoman på skiferien, så er dagen kommet! I denne sorte helkrops-overall holder du dig tør og varm og slipper for at bekymre dig for, at der skal komme sne ind ved taljen.

Overallen er fabrikeret i 100 % blødt merinould og har en hætte for at undgå træk omkring nakke og hals. Den har også smarte lynlåse, som gør, at du for eksempel kan åbne den bagpå i stedet for at krænge hele dragten af, når du skal besøge toilettet på skiløjpen.

Houdini W's Desoli Tights

5. Houdini W's DeSoli 3/4

Med lange underbukser og skistrømper kan det nemt blive klumpet i skistøvlerne og snowboardstøvlerne, derfor er lange underbukser med rigtig stram pasform helt perfekte til en dag på skibakken. Houdini er et mærke i høj kvalitet, hvis tøj holder høje standarder og har god holdbarhed.

Disse tights er produceret i merinould, som gør, at de både holder varmen og afviser fugt. Sømmene er specielfremstillet for at modvirke friktion, og materialet er desuden lugtresistent.

Aclima WoolNet Longs Pants - Jet Black

6. Aclima WoolNet Longs

Her er et par termounderbukser, som har prøvet det meste, når det kommer til funktionelt materiale. Fordi en stor del af bukserne er skabt med den ventilerende teknologi ”Woolnet”, så holder du dig frisk længere, samtidig med at meshen isolerer og holder varmen godt, også når de bliver våde. De flade søm modvirker gnidninger, og hele sættet er TEC-behandlet. TEC står for Total Easy Care og mindsker risikoen for, at tøjet skal krympe eller klø. Altså, et par rigtige high-tech-tights!

Craft Sportsware Baselayer Set Women

7. Craft Baselayer Set Women

Et sæt termoundertøj i 100 % polyester, der er perfekt som basistøj på kolde vinterdage. Dette er en seamless-model uden gnavende sømme og med godt varmehold og blødt stretch, som giver god bevægelsesfrihed.

Craft Baselayer Set har en stram pasform og er blødt og rart uden at klø. Værd at vide inden køb er, at den ifølge nogle anmeldelser er noget stor i størrelsen, så tjek størrelsesvejledningen.

3 tips ved køb af undertøj

  1. Vælg model efter aktivitet. Hvis du har tænkt dig at sidde i solen og læse en bog, behøver du ikke det samme undertøj som din ven, der har tænkt sig at svede på skiløjpen. Måske skal det mest bare anvendes som hyggetøj i sommerhuset?

  2. Splittet eller overall. Det er rart at være helt pakket ind i en undertøjs-overall, men det kan også blive lidt besværligt, for eksempel ved toiletbesøg.

  3. Vælg materiale med omsorg. Hvis du vil have naturmateriale, så skænk en ekstra tanke til dyrene, som ulden kommer fra, og sørg for at vælge så venlig en producent som muligt.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os