Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Singles' Day 2019 - En hel dag i selvforkælelsens tegn

Singles' Day er årets 'forkæl dig selv'-dag og også verdens største shoppingdag. For dig betyder det, at du har en ny udsalgsdag at se frem til i november: Singles' Day den 11/11 - 18 dage før Black Friday!

Vi har her samlet de butikker, som har markeret Singles' Day 2019:

Hvad er Singles' Day?

Singles' Day er verdens største shoppingdag, hvor selvforkælelsen er sat i højsædet med fokus på alenetid. Hvad enten du er i et forhold eller er single. Sådan lyder det i hvert fald i de danske butikkers markedsføring, men sådan startede konceptet ikke oprindeligt.

Oprindeligt handlede Singles' Day om at bryde med ensomheden og det ensformige liv som single. Det var det emne, som fire mandlige studerende, der alle var singler, fra Nanjing University i Kina eftersigende skulle have diskuteret i 1993. For hvorfor ikke fejre single-tilværelsen og have en dag med sjove aktiviteter sammen med sine venner? Eventuelt hvert år den 11/11, som en af de studerende skulle have foreslået.

Hen ad vejen spredte Singles' Day sig til andre universiteter og kunne let ses som et modtræk til Valentine's Day, hvor særligt kinesiske mænd tog dagen til sig for at fejre singlelivet. Siden kom også singlekvinder på banen, og pludselig havde alle en god undskyldning for at mødes til sjov og spas i midten af november. Og adskillige år senere markeres dagen så i Danmark med fokus på ren og skær selvforkælelse.

Hvornår er det Singles' Day?

Singles' Day falder altid den 11. dag i årets 11. måned, altså 11. november. Hvorfor skyldes datoen 11/11, der med sine fire ettaler symboliserer det at være single og alenetilværelsen. Netop dét kommer især til udtryk på engelsk, hvor datoen 11.11 jo skrives som one-one-one-one. Det er jo til at huske.

3 tips til Singles' Day-shopping

1. Lav en liste med dine ønsker

Har du nogle konkrete produkter i tankerne, du godt kunne tænke dig at købe, eller er du blot nysgerrig på det nye koncept? Lav gerne en liste med de produkter, du står og mangler, så du ikke lader dig rive med af dagens tilbudsstemning og laver et af de velkendte impulskøb. Og husk: Black Friday står for døren blot to uger senere. Måske med endnu bedre rabatter.

2. Tjek prisgrafen og se om tilbuddet er godt

Lad dig ikke forblænde af store rabatter og høje før-priser. Se på butikkens nu-pris og følg produktets prisudvikling for de seneste uger. Er du PriceRunner Plus-medlem kan du med prisgrafen desuden følge de enkelte butikkers prisændringer fra dag til dag. Ser du store prisudsving, kan det være et tegn på, at produktet ofte er på tilbud, så det kan muligvis svare sig at vente lidt med købet.

3. Opret prisalarmer på dine ønskede produkter

Få besked, når et produkt kan købes til din foretrukne pris eller hver gang produktet falder i pris. Er du PriceRunner Plus-medlem og opretter en prisalarm, får du besked om prisændringer via e-mail, så du kan slå til, når prisen er lige noget for dig.

Husk: Handler du uden for EU, skal du være opmærksom på, at importgebyr, moms og told kan risikere at skulle blive lagt oven i varens pris. Overstiger dit køb mere end 80 kroner før fragt, skal der betales moms og et importgebyr på 160 kroner. Altså er det ikke sikkert, at tilbuddet i sidste ende er så godt, som det så ud til.

Danske butikker tager dagen til sig

Med et koncept som Singles' Day udsalg har man pludselig et argument for at købe nye produkter til sig selv. "Bare fordi", kan man sige. Sådan har det været siden 2009, hvor Alibaba Group - den kinesiske pendant til Amazon - øjnede muligheden for et stort tilbudskoncept og tog Single's Day til sig. De første år med tilbud, der udelukkende havde fokus på singler, men i dag er det mere eller mindre alt, der er på tilbud under Singles' Day. Sådan som vi også kender det fra Black Friday-udsalget i Danmark.

Singles' Day er med sine kinesiske rødder verdens største shoppingdag, som i 2017 fik sin debut i Danmark blandt en håndfuld af de store populære danske butikker. Nogle danske webshops markerede dog allerede udsalget i 2016, men i 2017 nåede shoppingdagen mere bredt ud til de danske forbrugere, da blandt andre Elgiganten, Power og Bilka markerede dagen. Og Singles' Day forventes at blive større her i 2019.

Ha' en herlig Singles' Day 2019!

Ikke medlem? Start her