Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Gasgrill: 4 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 15.05.2018

Vi har testet gasgrill og udpeger Weber Q 3200 til bedst i test og bedst til små arealer. Denne energieffektive gasgrill har en kompakt form, men alligevel et stort grillareal og er desuden let at rengøre.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. En gasekspert og grillentusiast har været ansvarlig for testen. De gasgrill der præsterer godt, beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne. Vi har haft fokus på at undersøge følgende parametre:

  • Funktion
    Hovedbrænder (samt eventuel sidebrænder) – antal og effekt. Tilbyder produktet både direkte og indirekte grillstegning. Tændingstype, termometer, opbevaringsplads, sidebord, redskabsholder, varmholdningsrist med mere.

  • Konstruktion og design
    Hvor jævn er varmefordelingen over grillfladen? Hvordan er størrelsen på grillfladen i forhold til grillstørrelsen? Hvor enkel er gasgrillen at rengøre? Findes der flere typer af grillmuligheder? Er eventuelle hjul praktiske at anvende på terrasse og græsplæne med mere.

  • Kvalitet
    Materialevalg og godstykkelse – Stel, sider, bagstykke, sidebord, knapper. Materialevalg på udsatte komponenter – Rist, låg, brænder, stegeplade med mere.

Grillenes værdi for pengene baseres på, hvor godt modellerne lever op til forventningerne til ovenstående parametre i forhold til prisen.

Der er anvendt flere grillmetoder: direkte grillstegning, indirekte grillstegning (barbecue) samt 50/50-metoden. Der er tilberedt mange typer af mad og anretninger, også vegetariske alternativer og bagværk. For eksempel hakkebøffer, pulled pork, varmrøget laks og sandkage. Det er egentlig ingen grænser for, hvilke slags mad, du kan lave med en gasgrill. Hvis det kan laves på komfuret eller i ovnen, kan det også tilberedes på grillen.

Bedst i test

Weber Q 3200

Energieffektiv gasgrill med stor grillflade i kompakt form, nem at rengøre

Tid til 150 °C: 2 min. 15 sek Tid til 250 °C: 9 min. 30 sek Grillflade: 65 × 46 cm (17 små hakkebøffer) Længde (mål): 93/140 Bredde (mål): 110 cm Højde (mål): 57 cm Effekt: 6,35 kW

Weber Q 3200 er en kompakt gasgrill, der er velegnet på steder med lidt plads, for eksempel på altanen eller i en mindre have. Den er en opdateret version af den populære Q 300, men med flere forbedringer, blandt andet mere robuste sideborde, todelt rist og et opdateret design på låg, termometer, frontbøjle, hjul og håndtag.

Den en er også udstyret med elektronisk tænding og praktiske holdere til brødhylde, grillrist og gasflaske. De to rustfri blus har et innovativt design, hvilket gør dem udmærkede til både direkte og indirekte grillstegning. Et af blussene løber langs med kanterne, mens det andet skærer igennem midten. Ved indirekte grillstegning placeres kødet i midten, mens kun kantblusset er tændt.

Det tager relativt lang tid at nå grilltemperatur, men på den anden side er bluskonstruktionen meget energieffektiv. Varmen spredes helt jævnt fra kant til kant over støbejernsristen – ingen kolde pletter. Risten er tæt, og maden falder ikke ned igennem den.

Rengøringen er enkel, da den afrundede form leder fedt og kødsaft ned i en beholder i bunden. Med sidebordene klappet ned, fylder grillen meget lidt, og de store hjul gør det nemt at flytte den, selv på en græsplæne. Lampen i håndtaget bliver påskønnet, hvis man griller, mens det er mørkt, Mange gange har vi fumlet med lygten i mobiltelefonen og manglet netop en fast lampe.

Prisen er ret høj, men grillmestre med begrænset plads, der ikke vil gå på kompromis med grillkvaliteten, finder næppe en bedre egnet gasgrill. Sælger godt i USA, hvor den også er produceret.

Stor grillflade i kompakt formatenergieffektivnemt at rengøre
Noget begrænsede funktioner i forhold til prisen

Broil King CROWN 320

Tid til 150 °C: 4 minutter og 27 sekunder Tid til 250 °C: 10 minutter og 32 sekunder Grillflade: 48 × 44 cm (12 små hakkebøffer) Længde (mål): 125 cm Bredde (mål): 56 cm Højde (mål): 117 cm Blus: 3 stk. Effekt: 8,8 kW (3 kW per brænder)

Broil Kings griller har solgt godt på den anden side af Atlanten. De er kendt for deres kvalitetsstål og det udmærkede grillsystem. Den lille gasgrill CROWN 320 er en af Broil Kings billigste modeller, men er på trods af dette udstyret med elektronisk tænding, kvalitetsbrændere, låsbare hjul og et stabilt, velkonstrueret chassis med plads til en stor gasflaske.

Gaskontrollerne kan drejes 180 grader, hvilket giver en problemfri finjustering af temperaturen. Effekten per brænder er relativt lav, men da grillen er godt isoleret, og man altid anvender mindst to af dem til normal indirekte grillstegning, bemærker man det ikke mere, end hvis man griller i rigtig koldt vejr.

Låget har dobbelte vægge af stål, ydersiden er porcelænsemaljeret, og siderne er af støbt aluminium. Det giver ikke blot grillen et stilrent look, men også en god varmeisolering. Grillfladen består af en porcelænsemaljeret støbejernsrist af høj kvalitet, og varmehylden kan også anvendes som primær grillflade.

På Broil Kings dyrere griller er risten tosidet. Dette er desværre ikke tilfældet her, men det giver kødet fine striber og hjælper med at holde en jævn varme, også selvom man åbner låget ofte. De robuste sideborde har redskabskroge på kanten, men der er dog ingen sidebrændere.

Under det højre sidebord kan trække hele drypbakken ud med henblik på rengøring, meget praktisk. Vi har testet en hel del griller i denne prisklasse, og der er ingen tvivl om, at CROWN 320 er meget grill til prisen, og derudover medfølger slange og regulator.

God konstruktionskvalitet og materialevalglav pris
Nogle vil nok mangle sidebrænderender findes på andre modeller fra Broil King

Landmann 12792 Flatbed Avalon

Letmonteret gasgrill med stor grillflade og mange madlavningsmuligheder

Grillflade: 70,5 × 49,5 cm (20 små hakkebøffer) Længde (mål): 135 cm Bredde (mål): 114 cm Højde (mål): 60 cm Blus: 4 stk. + 1 kogeplade Effekt: 18,7 kW Gasforbrug: 4 × 272 g/h + 1 × 249 g/h Vægt: 66 kg

Denne gasgrill udstråler en følelse af eksklusivitet. Materialerne er med få undtagelser af god kvalitet. Gaskontrollerne er gummibelagt, og de fire blus er i lighed med grillkappen af rustfrit stål. Grillfladen er inddelt i tre dele, to grillriste og en stegeplade – alle af robust støbejern.

Selv sideblusset er af støbejern, hvilket ellers kun er almindeligt på betydeligt dyrere udekøkkener. Grillfladen er enorm med fire varmezoner. Her er der plads til hakkebøffer til en hel vejfest. Det tager relativt lang tid at nå grilltemperatur, da rumfanget er stort, og risten er af støbejern. Støbejernet gør dog, at varmen bedre bliver bevaret i grillen, når låget åbnes og lukkes.

Monteringen er enkel, og færdigmonteret bliver grillen særdeles stabil. Grillen er dog ret besværlig at rengøre. Vi havde gerne set, at de forkromede detaljer omkring hjulene og kappen var af et rustfrit materiale, da vejr og vind på sigt kan medføre korrosion, også med betræk.

De små hjul ruller tilfredsstillende på en terrasse, men på asfalt eller en græsplæne bliver det betydeligt vanskeligere. Grillen er således bedst som stationært udekøkken. Hvis du har plads til denne kolos, får du næsten ubegrænsede madlavningsmuligheder til både hverdag og fest, både sommer og vinter. Hvis man ikke er klar til at lægge over 5000 kr. for en gasgrill, er dette et godt alternativ.

Mange madlavningsmulighederstor grillfladenem at montere
Ret besværlig at flytte og rengøre

Weber Spirit E-310 Classic

Brugervenlig gasgrill, der hurtigt opnår grilltemperatur og er nem at rengøre

Tid til 150 °C: 2 min Tid til 250 °C: 5 min. 10 sek Grillflade: 61 × 44 cm (15 små hakkebøffer) Længde (mål): 137 cm Bredde (mål): 116 cm Højde (mål): 65 cm Blus: 3 stk. Effekt: 11 kW

Weber er så sikre på konstruktionskvaliteten, at de yder 25 års garanti. Det er sandsynligvis rekord. Grillen har et godt materialevalg og føles meget stabil. De fire hjul gør den nemt at flytte både på terrassen og græsplænen, selvom den ikke er lige så let at håndtere som Weber Q 300.

Gaskontrollerne er placeret på det højre sidebord, hvilket giver godt overblik og gør grillen børnesikker. Vi havde dog heller set, at kontrollerne var placeret et andet sted, da afstillingsarealet bliver begrænset. Til gengæld er der to krydderiholdere og fire redskabsholdere.

Grillen den hurtigste i testen til at nå grilltemperatur. Blussene er placeret på langs for at maksimere arealet ved indirekte grillstegning. De er beskyttede mod fedtstænk, hvilket forhindrer flare-ups. Risten er af porcelænsemaljeret stål og spreder varmen godt, men giver ikke lige så flotte striber som en støbejernsrist. Det er afgjort en smagssag.

Hele grillen er forbilledligt nem at rengøre, og risten tåler opvaskemaskine. Tændingen sker med en klassisk piezotænder. Nogle synes nok, at det virker billigt, men du slipper for at fumle med batterier, og den skulle kunne holde til tusindvis af grillaftener.

Når grilltemperaturen hurtigtgod garantinem at rengøre
Begrænset afstillingsareal

Alt om gasgrill

Vores testvinder i 2018, Weber Q 3200, er vores købsanbefaling og er et oplagt valg, hvis man har mindre plads på terrassen.

Gasgrill bliver mere og mere populære, da de både er hurtigere og mere praktiske end traditionelle kulgriller. Selv professionelle foretrækker ofte gasgrill frem for kulgriller, da det er lettere at regulere varmen. Flere blus gør det let at lave forskellige temperaturzoner til at grille forskellige slags med eller holde den varm. Blindtest har desuden vist, at den autentiske grillsmag er den samme. Gasgrillenes komfort gør, at de er velegnede til både weekendens grillfest og hverdagens hurtiggrillstegning. Stadig flere nordmænd griller desuden året rundt og opdager flere grillmetoder.

Vi har kun testet griller fra kendte mærker bred distribution, da adgang til reservedele er vigtigt. Grillene skal kunne klare at stå udendørs hele året og udsættes for hurtige temperaturskift. Kvalitetskravene til materialerne skal være særdeles høje, og gasgrillene i testen har lang garantiperiode. Hvis noget trods alt gå itu, er det vigtigt, at man kan få hjælp af en professionel kundeservice. Producenterne har typisk teknisk support via telefon eller e-mail. Forhandlerne kan også hjælpe med eventuelle reservedele.

Hvilken type gasgrill passer bedst til dig?

Generelt kan man sige, at en højere pris medfører flere finesser og bedre materialekvalitet. Det betyder imidlertid ikke, at den dyreste grill passer til alle. Du bør tænke over, hvor tit du griller, hvilken type mad du skal tilberede, dit budget, og hvor meget plads du har. Vi anbefaler for eksempel en mindre grill, hvis du bor i lejlighed, Weber Q3200. Denne model er også velegnet, hvis du ofte slæber grillen over græsplænen, da den har store hjul.

På trods af det praktiske format er grillfladen meget stor, og den kan også anvendes til indirekte grillstegning. Hvis du bor i hus med en stor terrasse, bør du dog satse på et komplet udekøkken. Disse gasgriller er kendetegnede ved den store grillflade, kogeplade og stegeplade, som gør det nemt at lave mad til en hel familie uden at benytte husets almindelige køkken. De små hjul gør det dog besværligt at flytte grillen, det bliver mere en permanent løsning.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem