Af Klarna
Hvilken grill skal jeg vælge – gasgrill eller kulgrill? Det spørgsmål er du ikke alene om at stille.
Selvom duften af nyoptændte grillbriketter for mange er indbegrebet af sommer i Danmark, så er duften måske snart historie.
Duften af mad på grillen hænger stadig tungt over villakvarteret på en sommeraften i Danmark. Men duften (og røgen) fra grillstarteren ... den kan vi godt begynde at vinke farvel til.
Gasgrillen har for længst overhalet den klassiske kuglegrill i popularitet.
Og det er der især 3 gode grunde til ...
Gasgrill – gør det nemt at grille
Gasgrillen har sendt mange kuglegriller på pension fordi:
Med gas kan du lægge maden på grillristen efter kun 10-15 minutter.
Med briketter og grillkul kan der let gå op til 30 minutter – hvis du altså får godt gang i kullene i første forsøg.
Du slipper også for at hæve og sænke risten eller fordele de brændvarme grillkul for at undgå at maden forkulles. Med gas justerer du bare på gasblusset og tænder/slukker zonerne efter behov. Hvis grillen har flere brændere/zoner, så er det normalt heller ikke et problem at grille med indirekte varme på en gasgrill.
Det er heller ingen sag at holde en bestemt temperatur over længere tid. Men det kan være en god idé at have en ekstra gasflaske på lager i skuret.
Når maden er fjernet fra risten og alle er mætte, så slukker du bare for gasbrænderne. Kort efter er grillen afkølet, så den kan stilles væk eller få overtrækket på.
Kul og briketter skal enten slukkes med vand i en egnet metalspand eller brænde helt ud i grillen, før du kan sætte grillen på plads.
Tænk over din behov og i hvilket miljø, du skal grille: