Opdateret 11. marts 2022

Gasgrill: 8 modeller i test

Vil du hurtigt i gang med at grille? En gasgrill bliver så hurtig varm, at du nemt kan grille på en hverdag - hvor tiden kan være knap. Vi har testet gasgrills fra Weber, Char-Broil og Morsø. Som Bedst i test gasgrill kårer vi en grill, der er let at bruge, hurtig at varme op og med en god kvalitet til prisen.

Gasgrill test: Her er den bedste grill til din mad

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. En gasekspert og grillentusiast har været ansvarlig for testen. De gasgrill, der præsterer godt, beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne.

Collage fra testen af gasgrill hos PriceRunner

Vi har haft fokus på at undersøge følgende parametre:

  • Funktion: Hovedbrænder (samt eventuel sidebrænder) – antal og effekt. Tilbyder produktet både direkte og indirekte grillstegning. Hvor let er grillen af tænde og er der et termometer, en opbevaringsplads, et sidebord, redskabsholdere, varmholdningsrist med mere?

  • Konstruktion og design: Hvor jævn er varmefordelingen over grillfladen? Hvordan er størrelsen på grillfladen i forhold til grillstørrelsen? Hvor enkel er gasgrillen at rengøre? Findes der flere typer af grillmuligheder? Er eventuelle hjul praktiske at anvende på terrasse og græsplæne med mere.

  • Kvalitet: Materialevalg og godstykkelse – Stel, sider, bagstykke, sidebord, knapper. Materialevalg på udsatte komponenter – rist, låg, brænder, stegeplade med mere.

Grillenes værdi for pengene baseres på, hvor godt modellerne lever op til forventningerne til ovenstående parametre i forhold til prisen. Der er anvendt flere grillmetoder: direkte grillstegning, indirekte grillstegning (barbecue) samt 50/50-metoden. Der er tilberedt mange typer af mad og anretninger, også vegetariske alternativer og bagværk. Det kan være alt fra hakkebøffer, pulled pork, varmrøget laks, grillpølser og sågar sandkage.

Der er egentlig ingen grænser for, hvilken slags mad, du kan lave med en gasgrill. Hvis det kan laves på komfuret eller i ovnen, så kan det også tilberedes på grillen.

Vi har testet et udpluk af markedets populære gasgrill. Sammenlign priser og find tilbud på gasgrill på PriceRunner.

1. Morsø Forno Gas Medio - BEDST I TEST

Hurtig, effektiv og smuk gasgrill til bordet. Smart til mad til 4-5 personer

Tid til 150 °C: 1 min. 06 sek Tid til 250 °C: 7 min. 9 sek Grillflade: Ø53 × 59 cm (9 stk. burgerbøffer Ø12,5 cm.) Længde (mål): 55 cm Bredde (mål): 59 cm Højde (mål): 43 cm Brændere: 2 stk. Effekt: 4 kW Videoer & samlevejledning: www.morsoe.com

Morsø Forno Gas Medio

Hvem har sagt at en gasgrill ikke må være pæn at se på? Morsø Forno Gas Medio skiller sig helt klart ud blandt de øvrige gasgrills på markedet - især på grund af sit smukke ydre (og indre).

Danske Morsø er især kendt for pålidelige brændeovne af støbejern med det klassiske egernmotiv. 160 års nordjysk erfaring med støbejern ses tydeligt på den glaserede rist af støbejern. Egernmotivet går igen på indersiden af låget, som er udført i aluminium ligesom resten af grillen.

Grillen er let at samle

Grillen var klar til brug efter kun 20 minutter (ristene skal lige vaskes inden første brug). Selvom grillen stort set leveres samlet, så var vejledningen dog lidt mangelfuld. Det var kun monteringen af håndtaget og gasslangen, som stod beskrevet i vejledningen. Men det var dog til at regne ud, hvordan termometret skulle monteres i låget med blot en enkelt vingemøtrik.

Billede fra test af gasgrill Morsø Forno Medio - set fra siden

Bordgrill uden fralægningsplads

Morsø Forno gas er beregnet som en bordgrill, så du finder ikke hverken fralægningsplads eller redskabsholdere - men det bruger du jo alligevel det bord, som grillen står på til. Så det er ikke noget vi savner.

Måske er du nervøs for, om grillen bliver for varm på undersiden til at stå på dit bord - bare rolig, det gør den ikke.
Grillen er desuden udført primært i aluminium (på nær ristene af støbejern), så vægten er begrænset til 17,8 kg. Så det kan let lade sig gøre at flytte den.

Superhurtig gasgrill

Grillen har en manuel gnisttænder (piezo) til hver af de to brændere. I princippet fungerer en piezo tænder uendeligt og helt uden batteri. Det er lidt enklere at tænde en grill med en batteridrevet tænder ... altså lige indtil den løber tør for batteri.

Sådan tænder du Morsø Forno Gas:

  1. Åbn låget helt
  2. Tryk knappen til gasregulering ind og drej den mod højre - til du mærker modstand
  3. Vent et sekund (eller to)
  4. Drej reguleringen videre mod højre (højt klik)
  5. Nu skulle du gerne kunne se de blå gasflammer nede under risten

Efter kun ét minut rammer termometret i låget 150°C, men den solide støbejernsrist er på det tidspunkt kun blevet 55 grader varm. Så vi anbefaler, at du venter lidt med at lægge maden på grillen.
Efter cirka tre minutter er du klar til at grille - nu viser termometret i låget 200 grader, og risten er blevet 150°C varm.

To brændere og en rummelig rist

Under den tredelte rist (yderristen består af to dele), er der to cirkulære brænder, én yderst og én inderst. Brænderne kan reguleres samt tændes og slukkes hver for sig, så du kan grille med indirekte varme med kun den ydre brænder tændt.

Vi fandt plads til ni af vores udprintede test-papirbøffer på Ø12,5 cm., så det er godkendt. Vi har testet Morsø Forno Gas Medio, men du kan jo overveje om den største model Morsø Forno Gas Grande er noget for dig, eller måske den lille transportable Morsø Forno Gas Piccolo.

17 centimeter under låget

Formen på grillens låg efterlader plads til en maksimalt 17 centimeter høj steg, og du kan tilkøbe et rotisseri til kylling og eksempelvis porchetta. Der er ikke en hævet rist/hylde til brød og lignende med til grillen.

Billede fra test af gasgrill Morsø Forno Gas Medio - collage af billeder under grillning

Vi har blandt andet grillet burgerbøffer, kylling, vegetarbøffer, pølser og bacon på grillen - alt sammen med et tilfredsstillende resultat. De tunge støbejernsriste laver flotte striber, og ved at grille bacon indirekte i midten af grillen undgik vi helt at fedtet brød i brand.

Med kun den inderste brænder tændt, er det endda muligt at holde temperaturen lige under de magiske maksimale 90°C - som normalt er grænsen for om pølserne sprækker eller ej.

Lavt gasforbrug ... måske?

Vi har ikke udstyr til at måle gasforbruget, men det er vores oplevelse, at Morsø Forno Gas Medio ikke virker til at bruge ret meget gas for at holde temperaturen.
Grillen virker mere tæt for vindpåvirkning end andre tilsvarende griller. Det skyldes sikkert den anderledes luftstrøm via den utraditionelle skorsten på toppen - det er faktisk kun her, vi ser røg slippe ud fra grillen (og det i sig selv er nærmest herligt at kigge på).

Selve grillrummet har heller ikke en masse tomrum, hvor varmen kan gå til spilde.
Der er i hvert fald overskud i reguleringen til at grille på selv blæsende dage og på dage med frostvejr.

Konklusion på test af gasgrill Morsø Forno Gas Medio

Her er en grill, som du egentlig ikke har lyst til at pakke væk. Tændt eller slukket er grillen som en lille skulptur. Men et betræk (cover) altid er en god investering i at begrænse adgangen til grillens indre for edderkopper, regn og støv.

Selvom gasgrillen er yderst robust udført, så er den ikke tungere (17,8 kg) end den lige akkurat kan bæres hen til havebordet af 1-2 personer. Du behøver altså ikke at stå henne ved grillen, mens gæsterne sidder ved bordet. Den lille skorsten betyder også, at du har ret godt styr på grillosens retning.

Hvis du leder efter en flot designet gasgrill, som du ikke har stort behov for at flytte rundt på, og som effektivt griller til 4-5 personer ad gangen - så vil du føle dig godt tilpas med Morsø Forno Gas Medio.
Du kan også overveje at tilkøbe et bord fra Morsø, hvis du gerne vil kunne rulle grillen i skuret.

Hvis du er vild med designet, men du har brug for mere plads på grillen, så tag et kig på den større Morsø Forno Gas Grande.

Attraktivt designhøj kvalitethurtig varm
Optændingen kræver lidt tilvænningdrypbakken er lidt besværlig at få ud og ind

Prissammenligning

Sammenlign priser
10-4 Logo

Morsø Forno gasgrill Medio antracit 62989600

2.995 kr.
Johannes Fog Bolig & Designhus Logo

Morsø forno gasgrill medio

2.995 kr.
Trægården Kås Logo

Morsø Forno Gasgrill Medio

2.998 kr.

2. Charbroil Professional Pro S 3 - BEDSTE PREMIUMVALG

Fabelagtigt grillresultat - med lidt ekstra ventetid. Vildt god til bruning

Tid til 150 °C: 9 min. 06 sek Tid til 250 °C: 15 min. 10 sek Grillflade: 59 × 43 cm (12 stk. burgerbøffer Ø12,5 cm.) Længde (mål): 137 cm Bredde (mål): 60 cm Højde (mål): 123 cm Brændere: 3 stk. Effekt: 10,55 kW

Charbroil Professional Pro S 3

Måden du griller på er lidt anderledes med Charbroil Professional Pro S3.

Den infrarøde tilberedning kræver lidt ekstra tid, noget tilvænning og en del ekstra rengøring
- men sikke et resultat!

"Far - det her er den bedste bøf, jeg nogensinde har spist"

Sådan var anmeldelsen af de 200 grams Rib-Eye bøffer, som blev serveret for testfamiliens teenagerdreng og deres 9 årige pige - heldigvis var hustruen helt enig.
(Og det var husets "Grill-Bill" faktisk også).

Billede fra testen Charbroil Professional Pro S3 samlet og klar til at grille i aftensolen

Før vi kommer til den (måske) primære årsag til de virkelig saftige og møre bøffer, så skal vi lige dykke ned i selve grillen og dens opbygning.

3.300 huller, infrarød grillning og et (måske) lavere gasforbrug

Mange andre grills har frit udsyn til brænderne, men det har Charbroil Professional Pro S3 med 3 brændere og dens "storebror" med 4 brændere (Pro S4) ikke.

Mellem brænderne og grillristen ligger de rustfri bølgede varmefordelingsplader. Pladerne skaber den infrarøde effekt og sikrer, at temperaturen er utrolig ensartet på hele grillarealet.
Samtidig skulle de også være i stand til at reducere gasforbruget med 30%, mens de effektivt hæmmer flammeudviklingen - men pladerne har også deres ulemper.

Billede af grillarealet på Charbroil Professional Pro S3 med burgerbøffer, majs og bacon

Ulemperne er, at der er en hel del røgudvikling og efterfølgende rengøring. Ristene skal naturligvis renses, som på alle andre grills - men her, skal du også rense varmefordelingspladerne samt holde de huller åbne, som bliver tilstoppede undervejs (Der er 1.100 huller i hver plade).
Der medfølger et renseværktøj til at nå ned i bølgerne og det gør heldigvis opgaven en del enklere.

Billede af varmefordelingsplader og grillarealet på Charbroil Professional Pro S3

Røgudviklingen opstår især, når du tilbereder fødevarer med en stor afsmeltning af fedt. Stege og fede fisk som laks kan derfor med fordel stå i en stegholder i en foliebakke.

Grillarealet på 43x59 cm. rummer i øvrigt 12 af vores test burgerbøffer Ø12,5cm.

Det tager også længere tid for grillarealet at blive varmt. Det er måske en ulempe for nogle, men ikke for smagen og for det yderst saftige resultat, som vi opnår. Hvor mange andre grills kan virke udtørrende på overfladen af det, der tilberedes, så er det vores opfattelse, at vi med Charbroil Professional Pro S3 opnår et markant mere saftspændt resultat.
Og det alene er faktisk ventetiden værd.

En gasgrill med et kæmpe es i ærmet

Sear Burneren på siden er ganske enkelt fantastisk (se den på billedet herunder). Sear Burner kan måske bedst oversættes til en "bruningsbrænder". Den er nemlig ikke beregnet til at grille færdig på, for den bliver op til 900°C varm. Men magien opstår i det sydende øjeblik, hvor kødet rammer den brandvarme rist.

GIF af Sear Burneren ved tilberedning af Rib Eye bøffer på Charbroil Professional Pro S3

Den regulerbare brænder gør det let at brune og lukke overfladen på bøffer, stege og andre fødevarer i en fart, så væsketabet bliver minimalt og ikke mindst smagen bevares samt forbedres.

Hvad er Maillard reaktionen?

Især ved tilberedning af kød, men også andre væskeholdige og proteinrige fødevarer, er "Maillard reaktionen" eftertragtet. Reaktionen opstår ved en temperatur på omkring 140-165°C, og den kan frembringe en nærmest karamelliseret samt nøddeagtig smag.

Vores ribeye bøffer fik 30 sekunder på hver side, og resten af tiden lå de på hylden i grillen, så overfladen ikke blev branket. De fik naturligvis lov at hvile 2 minutter, før de blev serveret - og hvilke mundfulde det blev! Vi har desuden testet at brune lammekølle, oksetyksteg, marinerede koteletter og kylling på Sear Burneren - og resultatet er fantastisk hver gang.
Tip: Dup lidt olivenolie på risten før tilberedningen (brug et stykke køkkenrulle for enden af en tang, så du ikke brænder dig).

Du kan også bruge Sear Burneren til en lille gryde eller pande - men pas på! Der bliver ekstremt varmt, og gryden må derfor ikke dække hele arealet. Læs vejledningen og sørg for rigelig plads til at varmen kan slippe op ved siden af gryden.

Samling og kvalitet

Det kan lade sig gøre at samle grillen alene, men det anbefales at være to på visse tidspunkter med store og tunge dele.
Du bør afsætte mindst 2 timer til at samle grillen. Det brugte vi, men en del af tiden gik også med at lede efter dele, samt at presse gaslangen helt på (især sidstnævnte var noget af en prøvelse).

Generelt, så oplever vi kvaliteten som værende helt i orden. Hjulene kunne dog godt være lidt bedre, for det skramler noget, når vi flytter grillen over fliserne - men glem alt om at køre på græs, det går slet ikke.

Konklusion

Vi kan ikke sætte en finger på grillresultatet. Det tager måske lidt længere tid, men vi oplever faktisk slet ikke, at noget "brænder" på. I stedet opnår vi både smagfulde og herligt saftspændte grillresultater med både fisk, kød og grøntsager.

Billede af kapselåbneren og drejeknapperne på Charbroil Professional Pro S3

Og hvor blæret er det lige med kapseloplukkeren samt lyset i knapperne, når der er tændt for blusset? Det er vi ret vilde med, og alt i alt er Charbroil Professional Pro S 3 en supergod grill til prisen
- når du først vender dig til den (og dens krav om rengøring)

Sear Burneren er genialmeget saftspændt grillresultatgod fralægningsplads
Rengøring (en del)tendens til kraftig røgudvikling.hjulene er ikke ret gode

3. Weber Q 3200

Effektiv og pladsbesparende gasgrill med stor grillflade. Nem at holde ren.

Tid til 150 °C: 2 min. 15 sek Tid til 250 °C: 9 min. 30 sek Grillflade: 65 × 46 cm (12 burgerbøffer Ø12,5 cm) Længde (mål): 93/140 Bredde (mål): 110 cm Højde (mål): 57 cm Brændere: 2 stk. Effekt: 6,35 kW

Weber Q3200 Gasgrill

Weber Q 3200 er en kompakt og mobil gasgrill. Derfor er grillen særligt velegnet på steder, hvor pladsen er begrænset - eller til dig, som bare let vil kunne hente grillen ud fra skuret efter behov.

Opdateringer og forbedringer

Q 3200 er en opdateret version af den populære Q 300, som nu har fået flere forbedringer. Vi lægger særligt mærke til de mere robuste sideborde, en todelt rist og et opdateret design på låg, termometer, frontbøjle, hjul og håndtag.

Innovative og praktiske gasbrændere

Gasgrillen er også udstyret med elektronisk tænding samt praktiske holdere til brødhylde, grillrist og gasflaske.

De to rustfri blus har et innovativt design, hvilket gør dem udmærkede til både direkte og indirekte grillstegning.
Det ene blus løber rundt langs grillens kanter, mens det andet ligger under grillarealets midte.

Indirekte varme eller direkte varme?

Når du vil grille ved indirekte varme, så kan du altså nøjes med at tænde for kantbrænderen og placere din mad på midten af grillen. På den måde opnår du en god varme hele vejen rundt om det, du tilbereder i midten af grillen.

Billede fra test af gasgrill Weber Q 3200 - 8 testbøffer på risten

God varmefordeling og lavt gasforbrug

Det tager relativt lang tid at nå en høj grilltemperatur. Men på den anden side er bluskonstruktionen ret energieffektiv. Varmen spredes nemlig jævnt fra kant til kant over hele støbejernsristen, og vi oplever ingen "kolde" pletter.
Men det kan være lidt svært at holde en lav nok temperatur til at pølserne ikke sprækker (de må helst ikke blive varmere end 90°).

En anden fordel er ved risten er, at den er ret tæt. Det betyder for dig (og din aftensmad), at maden bliver på grillristen under hele tilberedningen - frem for at falde ned i flammerne gennem risten.

Let at gøre gasgrillen rent

Rengøringen er heldigvis også ret enkel at få styr på med Weber Q 3200 gasgrill. Den afrundede form leder nemlig fedt og kødsaft ned i en beholder i bunden, som du let kan tømme, når du er færdig med at grille.

Gasgrillen fylder kun meget lidt, når sidebordene er klappet ind, og de store hjul gør det meget nemt at flytte grillen rundt - også på en græsplæne.
Opdatering: Efter flere års brug og flytninger virker understellet ikke så stabilt længere. Det skal nok hold mange år endnu, men det er lidt mere vakkelvornt end fra ny.

Vi elsker lampen i håndtaget

Når du griller på en mørk aften, så vil du helt sikkert sætte pris på lampen i grillens håndtag. Med lampen får du begge hænder fri til at vende og håndtere de varme madvarer, så du slipper for at fumle med mobiltelefonens lommelygte eller tage en pandelampe på.

Konklusion på testen af Weber Q 3200 gasgrill

Prisen er acceptabel i forhold til, hvor stort et grillareal du får til at grille på. Men hvis du er (eller gerne vil være) en grillmester, og sætter pris på en meget mobil grill, så får du fuld valuta for pengene med Q 3200.

Kvaliteten er ret høj og grill resultatet er absolut godkendt. Vi mistænker, at det nok er lige netop derfor grillen sælger så godt i USA - hvor den også er produceret.

Stor grillflade i kompakt formatenergieffektivnemt at rengøre
Noget begrænsede funktioner i forhold til prisen

4. Napoleon Rogue 525

Meget hurtig grill med stort grillareal, der giver et flot mønster

Antal brændere: 4 stk. Effekt: 26,1 kW Mål: B x D x H: 154 x 64 x 123 cm Grillarealets størrelse: 74 x 45 cm (målt) Tid: 100 grader på 1 min 30 sek, 150 grader på 2 min 30 sek, 200 grader på 3 min 57 sek, 250 grader på 6 min, 300 grader på 9 min (ved udetemperatur på 6 grader)

Napoleon Rogue 525-1

Napoleon Rogue 525 er en premiumgrill med fire brændere. Den leveres med sammenklappelige sideborde, kroge, underskabe og aftagelig varmehylde. Hjulene er låsbare og ruller i åben position nemt hen over jorden.

Støbejernsristene er lidt S-formede, hvilket giver et flot mønster i kødet, når man griller.

Noget, vi virkelig sætter pris på, er, hvor nemt det er at lave pizza på Napoleon 525. Pizza kræver høj temperatur, og her får du det i overflod. Det betyder i praksis, at du kan færdiggøre en pizza på 2,5 minutter.

Hurtig opvarmning

Den går meget hurtigt op i temperatur. Vi når 100 grader på højst 2 minutter ved minusgrader og godt 1,5 minutter ved plusgrader. Hvis der er minusgrader udenfor, når du desuden over 300 grader på kun 14 minutter. Det betyder, at uanset hvad du skal grille, og selv om det er koldt udenfor, så er det nok, at du forvarmer grillen i maks. et kvarter.

Langsom justering

Ulempen ved, at den er så hurtig, er, at den samtidig er ganske træg. Det tager et godt stykke tid at lære at justere temperaturen på denne grill under grillning. Hvis du eksempelvis drejer temperaturen ned på drejeknapperne, så fortsætter temperaturen med at gå opad i flere minutter. Den er med andre ord meget hurtigt i gang, men lidt langsom, når det gælder temperaturjusteringer mens du griller. Det kan naturligvis kan påvirke grillresultatet negativt, fordi du skal have en vis fremsynethed, mens du griller.

Grillen holder dog godt på temperaturen, selvom det blæser meget udenfor.

Napoleon-Rogue-525

Meget nem at rengøre

Napoleon 525 er nem at tænde. Hvis du bruger den regelmæssigt, starter den med det samme. Hvis du ikke brugt den i et par dage, og det er småkøligt udenfor, må du trykke et par gange, inden den går i gang.

Grillen har rustfrie håndtag. Vi har ikke fået rust, selvom den har stået ude i et år uden beskyttelse. Endvidere er den nem at tørre af og holde ren. Den har en fedtkop, som du kan tage ud en gang imellem og gøre ren, men det går nemt. I fedtkoppen er der mulighed for at placere en alubakke for at slippe for at gøre selve metalbeholderen ren.

Gasgrillen har to sammenklappelige sideborde, hvilket gør, at den bliver pladsbesparende, når der er behov for det, men også giver dig plads til at arbejde på.

Vi savner sidebrændere, så i betragtning af prisen ville vi have ønsket sådan en.

Temperaturmåleren stemmer fint overens med virkeligheden. Der er hulrum til rotisseri, men spyd medfølger ikke.

Konklusion på test af gasgrill Napoleon Rogue 525

Napoleon Rouge 525 er til dig, der søger en hurtig gasgrill med store flader og høj byggekvalitet. Til dig, ikke har behov for sidebrænder.

Meget hurtigt op i temperaturenmasser af opbevaringnem vedligeholdelsehøj byggekvalitetnem at tænde
Langsom temperaturjustering under grillningsavner sidebrænder

5. Barbecook Spring 350

En solid gasgrill, der er spækket med smarte og sjove finesser

Type: Gasgrill med 3 brændere + rotisseribrænder og 1 kogeplade Grillareal: 69 x 44 centimeter Udvendige mål: 146 x 119 x 58 centimeter Effekt: 15 + 2,7 + 1,8 kW Tid om at nå 250 grader: 9 minutter og 55 sekunder Tid om at nå 150 grader: 3 minutter og 30 sekunder

Leder du efter en grill med masser af finesser og funktioner i stedet for en grill, der skal være super effektiv? Ja, så kan Barbecook Spring 350 være noget for dig. Af alle de grill, vi har testet, har denne i særklasse flest funktioner.

Stort grillareal - men pas på mellemrummene

Lad os begynde med grillarealet - som er rigtig stort. Der er to støbejernsriste i grillen og endda med selskab af en stegeplade.

Vi får plads til cirka 18 små burgerbøffer på grillen - bare for at sætte det i perspektiv med et eksempel fra virkeligheden. Men der er ret langt mellem ristene, og afløbshullet til stegepladen er lige lovlig stort. Det betyder, at der er risiko for, at din mad ofrer sig selv til flammerne - hvis du ikke er forsigtig. Vi oplever også, at varmholdningsristen er for lille til, at vi for alvor har gavn af den.

Roterer grillspyd automatisk

En sjov og smart detalje er helt klart rotisserifunktionen. Grillen klarer rotationen af grillspyddet helt automatisk ved hjælp af den lodrette bagbrænder.
Der er også aromaskuffer i grillen, så du kan eksperimentere lidt med at tilsætte forskellige aromaer til din madlavningen. Vi testede blandt andet med timian og hickoryflis i øl - og det blev vildt lækkert!

Stabil grill og godt materialevalg

Byggekvaliteten er der ikke meget at sige til. Stellet virker stabilt, og de valgte materialer virker til at være af høj kvalitet. En undtagelse er betjeningsgrebene og skabsdørene, der virker lidt billigere.
Vi giver lidt pluspoint for sidebordene med klapfunktion, så grillen ikke fylder så meget, når du ikke har brug for sidebordene.

Arbejdshøjden er forholdsvis høj, hvilket selvfølgelig primært er rart - hvis du altså er en høj starut. Det er også nemt klaret at rengøre grillen, selvom det er lidt besværligt at komme til under brænderne.

Lang opvarmningstid

Det, der kan være problematisk ved denne grill er, at den er rigtig lang tid om at komme op i temperatur. 150 grader tager et godt stykke over tre minutter, og 250 grader tager næsten 10 minutter.

Konklusion på testen af Barbecook Spring 350

Bortset fra det med opvarmningen og de store mellemrum i risten, så er Barbecook Spring 350 et rigtig behageligt bekendtskab.
Hvis du har meget travlt, og din gril skal være varm i en fart, så er det ikke en grill for dig. Men så stor er forskellen egentlig heller ikke, og den er jo stadig mindst 30 minutter hurtigere klar end en kulgrill.

Mange finesserto aromaskuffersmart rotisserifunktion
Ikke så hurtiglangt mellem ristene

6. Weber Spirit E-310 Classic

Brugervenlig gasgrill, der hurtigt opnår grilltemperatur og er nem at rengøre

Tid til 150 °C: 2 min Tid til 250 °C: 5 min. 10 sek Grillflade: 61 × 44 cm (15 små hakkebøffer) Længde (mål): 137 cm Bredde (mål): 116 cm Højde (mål): 65 cm Brændere: 3 stk. Effekt: 11 kW

Weber Spirit Classic E-310

Weber er så sikre på konstruktionskvaliteten af deres gasgrill E-310 Classic, at de yder op til 10 års garanti
- når du registrerer dit køb hos Weber.

Stabil og let at flytte

Grillen har et godt materialevalg og føles meget stabil. De fire hjul gør det nemt at flytte grillen rundt på terrassen og endda på græsplænen, selvom hjulene ikke er ret store.

Der er god plads til at sætte fra på de to sideborde samt gode redskabsholdere.

Forhindrer "flare-ups"

Grillen er hurtig til at nå en god grilltemperatur. Blussene er placeret på langs for at maksimere arealet ved indirekte grillstegning. De er beskyttede mod fedtstænk, hvilket forhindrer "flare-ups" (opflamning af antændt fedtstof).

Risten er af porcelænsemaljeret stål og spreder varmen godt. Desværre giver risten ikke lige så flotte striber som en støbejernsrist. Men måske er striberne ikke det vigtigste for dig og din grill-oplevelse.
Hele grillen er virkelig nem at rengøre, og risten tåler endda en tur i opvaskemaskinen.

Optænding uden batterier

Tændingen sker med en klassisk piezotænder. Det vil nogle måske synes er lidt billigt sluppet, men omvendt så slipper du for at tændingen løber tør for batterier. Piezotændingen skulle kunne holde til tusindvis af grillaftener.

Når grilltemperaturen hurtigtgod garantinem at rengøre
Begrænset afstillingsareal

7. Charbroil Gas2Coal 440 &330

Kombinationsgrill med 4 + 1 (eller 3+1) brændere og mulighed for at grille med kul.

Tid til 150 °C: 2 min. 30 sek Tid til 250 °C: 6 min. 00 sek Grillflade: 82 × 42 cm (18 stk. burgerbøffer Ø12,5 cm.) Længde (mål): 153 cm Bredde (mål): 60 cm Højde (mål): 119 cm Brændere: 4 stk. + 1 Effekt: 18,74 kW

Charbroil Gas2Coal 330

Er du mest til kul eller gas? Det er lige meget, for Charbroil gas2coal kan begge dele - og stadig koge dine kartofler på sidebrænderen. Vi har testet den store version (440) med 4 brændere, men du kan måske nøjes med den mindre version med 3 brændere (330).

Den primære årsag til, at gas har vundet terræn over kul er nok letheden, da en gasgrill er klar på få minutter. Men nogle gange, så skal der altså kul på og her er det smart, at du med gas2coal hurtigt bygger grillen om og tænder kullene - på 15 minutter (ifølge manualen ...!) med gasbrænderne.

Billede af Charbroil Gas2coal - skal vi grille på gas eller kul i dag?

Sæt rigelig tid af til samlingen

3½ time - så lang tid tog det faktisk at få samlet alle delene. Selvom alle skruer og bolte er fint beskrevet og smart indpakket, så brugte vi en del tid på at opklare en fejlagtig tegning med en spejlvendt sideplade (side 131 og 132 i manualen), at få en besværlig skrue på plads inderst i grillen
- og på at finde en tung grå kontravægt, som var godt gemt væk nederst i kassen (under alt det, som ikke skulle bruges før langt senere).

Billedmontage af forløbet under samlingen af Charbroil Gas2Coal 440

Som færdigsamlet grill står vi tilbage med et rimeligt indtryk af kvaliteten (plus en hulens masse pap og flamingo).

Der er dog en tendens til den lidt skrabede og tynde kvalitet stål - det er i hvert fald vores indtryk.
Især virker ristene lidt spinkle i det.
Og så undrer det os lidt, at bagpladen kun dækker den nederste halvdel. Det kan måske være af hensyn til eventuel varme, når der grilles med kul ... vi ved det ikke med sikkerhed.

Billede af bagsiden på Char-Broil gas2coal

Men det smarte håndtag til at flytte grillristene og kulbakkerne (så du undgår fedtede fingre og at brænde dig) - det er ganske enkelt et ret lækkert og praktisk stykke grillværktøj.

Grilltid

Grillarealet på 440 (4 +1 brændere) er et pænt stort 82x42 cm., og det første vi lægger mærke til er, at ristene er ret tynde og mellemrummene ret store.
Det virker ikke helt usandsynligt, at du kan miste et par asparges, nogle skiver aubergine eller, i værste tilfælde, baconskiver til de "forslugne" riste gennem tiden.

Du kan som nævnt grille på 2 måder:

  • Gas via de 3-4 individuelt justerbare brændere
  • Kul ved at fjerne flammehæmmerne og lægge kulholdere på i stedet

Men vi begynder med at grille med gas. På ingen tid når grillen en god arbejdstemperatur. 150°C er nået efter kun 2½ minut (Vi stopper tiden ved 300°C efter 9 minutter og 44 sekunder).
Både ved indirekte og direkte grill, der opnår vi et godkendt resultat - røgsmagen kommer, når fedtstoffet rammer de tynde flammehæmmende plader over brænderne. På regulatoren til gasflasken, sidder der et praktisk manometer, det gør det synligt om det snart er tid til en ny gasflaske.

Ombygning til kulgrill

Det går let som en leg. Af med ristene, væk med flammehæmmerne over brænderen og så skal de to kulholdere placeres med et lag kul i bunden af hver.
Alt det er jo let nok, det er det virkelig - og så alligevel ikke.

For i princippet bør du bare tænde alle blus på max, lukke låget og vente 15 minutter (længere må brænderne ikke være tændt under kullene).
Nu skal du vente 5-15 minutter mere på, at alle kul er hvidglødende
- men problemet er, at det er de ikke.

Billede af den lidt problematiske optænding af grillkul på Char-Broil gas2coal 440

Testet med 3 slags kul

Vi har testet med tre typer kul. De almindelige billige trækulsbriketter, dyre gourmetkul af hårdttræ og de langtidsholdbare "Heat Beads" - ingen af de tre opnåede en tilfredsstillende optænding.
Der var adskillige helt sorte kul tilbage i bakkerne.

Der kommer først gang i dem alle, når vi stabler de sorte kul oven på de hvidglødende kul. Når de alle er klar og fordelt jævnt igen, så kører det igen for grillmesteren.

Smager mad fra en kulgrill bedre end fra en gasgrill?

Indrømmet: Efter 10 år med en gasgrill i hjemmet, så er der altså noget om smagen fra en kulgrill.
Den særlige sprødhed og røgsmag kan altså noget. Men der er omvendt ingen kontrol med varmen, og det er problematisk at afstanden til kullene og lufttilførslen ikke kan reguleres.

Når kulgrillen er i gang, så kører toget altså bare derudad - og det tog standser ikke før alle kul er brændt ud. Vi var færdige med at grille kl. 19, og da vi gik i seng kl. 23:45 var grillen stadig ikke kold nok til at få sit cover på. Så tænk lidt over, hvordan du vil opbevare din stadig varme grill i læ for et eventuelt regnvejr!

OBS: Du kan med fordel bruge håndtaget til ristene til at afmontere både de varme riste og flytte de varme kulbakker et sikkert sted hen og hælde vand over dem, så både kul og gril kan køle hurtigere ned. Der er nemlig huller til håndtaget i bakkerne.

Konklusion på testen af Charbroil gas2coal

Er Charbroil gas2coal så "hot or not"? Tja, det må blive en helgardering herfra.

  • Hot - ja, endda på nærmest ingen tid (på gas)
  • Not - ja, det er den også, men mest på grund af den uregulerbare varme og den noget bøvlede optænding, når du griller med kul.

Kan vi så anbefale grillen? Ja, det kan vi godt (især til prisen) for der er nogle ret lækre og gennemtænkte detaljer. (Den fastmonteret kapselåbner er måske den sjoveste detalje).
Med lidt tilvænning, er vi sikre på, at du får en masse gode timer og velsmagende mad fra din nye gas2coal grill.

Mulighed for kulstort grill arealpraktisk håndtag til kulbakker og riste
Noget tidskrævende samlingingen regulering af temperatur med kullidt tynde materialer

8. Charbroil Professional 4400

Langsom gasgrill med funktionelt design til en god pris

Tid til 150 °C: 10 min 20 sek. Tid til 250 °C: Blev ikke nået, når 200 grader på 15 min 55 sek. Længde: 145,4 cm Højde: 121,4 cm Brændere: 4 stk. + sidebrænder Effekt: Hovedbrænder 11,15 kW

Charbroil Professional 4400 Gasgrill

Charbroil Professional 4400 er en relativt billig gasgrill med tanke på, at den faktisk har hele fire brændere plus en sidebrænder.

Grillen har to sideborde. Selvom de ikke er særlig store, så gør det en forskel, at de er der. For det er meget praktisk at kunne stille fade og lignende på dem. Det vil du helt sikkert sætte pris på, når du skal løfte dit tilberedte grillmesterværk af grillen . Under grillen er der også plads til at opbevare grilltilbehøret.

Sidebrænder under låget

Det ene sidebord rummer også en sidebrænder, som gemmer sig under et låg. Når du benytter sidebrænderen, må du altså nøjes med én afstillingsflade. På den anden side er det positivt, at den overhovedet har en sidebrænder med tanke på prisen.

Langsom opvarmning

Desværre har Charbroil Professional 4400 ikke en særlig høj ydeevne. For det første er den næsten dobbelt så lang tid som topmodellerne i testen om at komme op på høje temperaturer - og det på trods af fire brændere. Sagt på en anden måde er den slet ikke tidseffektiv.
Dernæst har den problemer med overhovedet at nå 250 grader på en solrig forårsdag. Efter næsten 20 minutter er vi kun nået til 225 grader.

Fordele og ulemper ved grillprincippet

At grillen er ekstremt lang tid om at varme op skyldes, at den har en stor, perforeret metalplade under risten (og over brænderen). Metalpladen binder en masse varme for at afgive den som infrarød varme til din grillmad. Når maden ikke udsættes for så voldsom, udtørrende og direkte varme, så skulle det også give et mere saftspændt resultat.

Pladen beskytter brænderne mod fedtstænk og forhindrer effektivt at der går ild i din mad. Men pladen betyder også, at det tager lang tid at få grillen klar til brug. På den anden side sikrer pladen en meget jævnvarmefordeling, så der ikke er kolde områder på grillarealet.

Ligner en sportsvogn, men præsterer ikke derefter

Charbroil Professional 4400 har fire små hjul, som let ruller hen over hårde, jævne overflader. Hvis du derefter skal hen over en græsplæne, havde en model med to større hjul i den ene ende været at foretrække.

Byggekvaliteten er høj, grillen ser flot ud og holder en udmærket kvalitet over årene, som vi bruger den. Materialevalgene er således gennemtænkte set fra den synsvinkel.

Vi sætter pris på, at der er indbygget termometer i låget, så du hurtigt kan se den opnåede temperatur. Den indvendige brødhylde er også et godt supplement.

Konklusion på testen af Charbroil Professional 4400

Gasgrill er velegnet, hvis du har god tid, når du skal grille, og hvis du ikke behøver meget høje temperaturer. Hvis du er ude efter en relativt billig gasgrill med praktiske afstillingsflader, så er Charbroil Professional 4400 er udmærket valg.

Gode opbevaringsmulighederhøj byggekvalitet
Meget dårlig ydeevnenår ikke en høj temperatur

Mere om gasgrill

Gasgrill bliver mere og mere populære, da de både er hurtigere og mere praktiske end traditionelle kulgriller. Selv professionelle foretrækker ofte gasgrill frem for kulgriller, da det er lettere at regulere varmen. Flere blus gør det let at lave forskellige temperaturzoner til at grille forskellige slags med eller holde den varm. Blindtest har desuden vist, at den autentiske grillsmag er den samme. Gasgrillenes komfort gør, at de er velegnede til både weekendens grillfest og hverdagens hurtiggrillstegning. Stadig flere nordmænd griller desuden året rundt og opdager flere grillmetoder.

Vi har kun testet griller fra kendte mærker bred distribution, da adgang til reservedele er vigtigt. Grillene skal kunne klare at stå udendørs hele året og udsættes for hurtige temperaturskift. Kvalitetskravene til materialerne skal være særdeles høje, og gasgrillene i testen har lang garantiperiode. Hvis noget trods alt gå itu, er det vigtigt, at man kan få hjælp af en professionel kundeservice. Producenterne har typisk teknisk support via telefon eller e-mail. Forhandlerne kan også hjælpe med eventuelle reservedele.

Hvilken type gasgrill passer bedst til dig?

Generelt kan man sige, at en højere pris medfører flere finesser og bedre materialekvalitet. Det betyder imidlertid ikke, at den dyreste grill passer til alle. Du bør tænke over, hvor tit du griller, hvilken type mad du skal tilberede, dit budget, og hvor meget plads du har.

Vi anbefaler for eksempel en mindre grill, hvis du bor i lejlighed - og gerne en gasgrill som er velegnet, hvis du ofte slæber grillen over græsplænen, da den har store hjul.

Hvis du bor i hus med en stor terrasse, bør du dog satse på et mere eller mindre komplet udekøkken. Disse gasgriller er kendetegnede ved den store grillflade, kogeplade og stegeplade, som gør det nemt at lave mad til en hel familie uden at benytte husets almindelige køkken. De små hjul gør det dog besværligt at flytte grillen, det bliver mere en permanent løsning.

Vær også opmærksom på, at det ikke er alle riste og alt tilbehør til gasgrillen, som tåler en tur i din opvaskemaskine.