1. Bedst i test

Gasgrill test: Her er den bedste grill til dit behov

Profilbillede
Elina Blom

Opdateret 21. april 2021

Vil du hurtigt i gang med at grille? En gasgrill er enkel at bruge og bliver så hurtig varm, at du nemt kan tilberede grillmad i hverdagene, hvor tid er en faktor. Vi har testet gasgrill og udpeget en model som Bedst i TEST gasgrill.

Gasgrill test: Her er den bedste grill til dit behov

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. En gasekspert og grillentusiast har været ansvarlig for testen. De gasgrill, der præsterer godt, beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne.

Kollage fra testen af gasgrill hos PriceRunner

Vi har haft fokus på at undersøge følgende parametre:

  • Funktion: Hovedbrænder (samt eventuel sidebrænder) – antal og effekt. Tilbyder produktet både direkte og indirekte grillstegning. Tændingstype, termometer, opbevaringsplads, sidebord, redskabsholder, varmholdningsrist med mere.

  • Konstruktion og design: Hvor jævn er varmefordelingen over grillfladen? Hvordan er størrelsen på grillfladen i forhold til grillstørrelsen? Hvor enkel er gasgrillen at rengøre? Findes der flere typer af grillmuligheder? Er eventuelle hjul praktiske at anvende på terrasse og græsplæne med mere.

  • Kvalitet: Materialevalg og godstykkelse – Stel, sider, bagstykke, sidebord, knapper. Materialevalg på udsatte komponenter – Rist, låg, brænder, stegeplade med mere.

Grillenes værdi for pengene baseres på, hvor godt modellerne lever op til forventningerne til ovenstående parametre i forhold til prisen. Der er anvendt flere grillmetoder: direkte grillstegning, indirekte grillstegning (barbecue) samt 50/50-metoden. Der er tilberedt mange typer af mad og anretninger, også vegetariske alternativer og bagværk. For eksempel hakkebøffer, pulled pork, varmrøget laks og sandkage.

Der er egentlig ingen grænser for, hvilken slags mad, du kan lave med en gasgrill. Hvis det kan laves på komfuret eller i ovnen, kan det også tilberedes på grillen.

Vi har testet et udpluk af markedets populære gasgrill. Sammenlign priser og find tilbud på gasgrill på PriceRunner.

1. Weber Q 3200 - BEDST I TEST GASGRILL

Energieffektiv gasgrill med stor grillflade i kompakt form, nem at rengøre

Tid til 150 °C: 2 min. 15 sek Tid til 250 °C: 9 min. 30 sek Grillflade: 65 × 46 cm (17 små hakkebøffer) Længde (mål): 93/140 Bredde (mål): 110 cm Højde (mål): 57 cm Brændere: 2 stk. Effekt: 6,35 kW

Weber Q3200 Gasgrill

Weber Q 3200 er en kompakt gasgrill, der er velegnet på steder med lidt plads, for eksempel på altanen eller i en mindre have. Den er en opdateret version af den populære Q 300, men med flere forbedringer, blandt andet mere robuste sideborde, todelt rist og et opdateret design på låg, termometer, frontbøjle, hjul og håndtag.

Den en er også udstyret med elektronisk tænding og praktiske holdere til brødhylde, grillrist og gasflaske. De to rustfri blus har et innovativt design, hvilket gør dem udmærkede til både direkte og indirekte grillstegning. Et af blussene løber langs med kanterne, mens det andet skærer igennem midten. Ved indirekte grillstegning placeres kødet i midten, mens kun kantblusset er tændt.

Det tager relativt lang tid at nå grilltemperatur, men på den anden side er bluskonstruktionen meget energieffektiv. Varmen spredes helt jævnt fra kant til kant over støbejernsristen – ingen kolde pletter. Risten er tæt, og maden falder ikke ned igennem den.

Rengøringen er enkel, da den afrundede form leder fedt og kødsaft ned i en beholder i bunden. Med sidebordene klappet ned, fylder grillen meget lidt, og de store hjul gør det nemt at flytte den, selv på en græsplæne. Lampen i håndtaget bliver påskønnet, hvis man griller, mens det er mørkt, Mange gange har vi fumlet med lygten i mobiltelefonen og manglet netop en fast lampe.

Prisen er ret høj, men grillmestre med begrænset plads, der ikke vil gå på kompromis med grillkvaliteten, finder næppe en bedre egnet gasgrill. Det er måske derfor den sælger så godt i USA, hvor den også er produceret.

Stor grillflade i kompakt formatenergieffektivnemt at rengøre
Noget begrænsede funktioner i forhold til prisen

Prissammenligning

Sammenlign priser
Bauhaus DK Logo

Weber gasgrill Q3200 inkl. stegerist og bradepande i aluminiumsfolie

2.989 kr.
Davidsenshop.dk Logo

Weber® Q3200 gasgrill med trivet stegerist, sort

3.099 kr.
XL-BYG Logo

WEBER Q 3200 GASGRILL SORT

3.099 kr.

2. Loge Champion 4G - BEDSTE PREMIUMVALG

Hvis du griller meget og ofte

Type: Gasgrill med 4 brændere Grillareal: 66 x 46 centimeter Sidebrænder: 24x30 centimeter Varmeplade: 24x30 centimeter Tid om at nå 250 grader: 8 min 30 sekunder

Loger Champion 4G

Vi tænker spontant, at hvis man køber denne grill, har man enten en stor familie eller inviterer ofte venner til grillaften. Her er der nemlig masser af grillareal og dermed kapacitet til at lave store mængder mad nemt og hurtigt. Takket være hele fire brændere og en sidebrænder får du plads til alt fra en wok og en flot burgere til en hel pizza.

Dette er en premiumgril, og det kan mærkes. Låget er stort og luftigt og har en form, der giver varmen mulighed for at bevæge sig frit. Det giver igen et bedre grillresultat. De fire hovedbrændere når en temperatur på 250 grader på 8 minutter og 30 sekunder, hvilket må anses for at være i orden, ikke mindst med tanke på, hvor stort og luftigt låget er.

Sidebrænderen er derimod ikke særlig hurtig, så det bør man have i tankerne, hvis man for eksempel har tænkt sig at koge kartofler. Forvent, at det kan tage op til en halv time at få vandet i kog.

God byggekvalitet og elektronisk tænding

Byggekvaliteten er også helt i orden. Vi har ingen anmærkninger, hverken vedrørende risten af støbejern eller pladerne. Vi har vores eksemplar stående udendørs i et helt år, uden at der kommer nogen rustangreb.

Det virker som en ret robust konstruktion, et indtryk der forstærkes af, at betjeningsgrebene på forsiden er beklædt med gummi. Også et ekstra plus for, at opbevaringspladsen er udstyret med dobbeltdøre og er forholdsvis rummelig. Her kan du nemt opbevare grillredskaberne.

Der er fire hjul på undersiden, men de er ikke særlig gode på ujævne underlag som eksempelvis en græsplæne. Her havde vi nok foretrukket en løsning, hvor to af hjulene var lidt større, så man kunne løfte grillen i den ene ende for nemmere at kunne transportere den. Skal du bare trille den omkring på en træterrasse eller på fliser, er det derimod intet problem.

Som det passer sig for en premiumgrill, er tændingen naturligvis elektronisk. Det høres tydeligt, når den går i gang, og om sommeren fungerer det hele smertefrit. Derimod løber vi ind i problemer i vinterhalvåret. Batteriet har en tendens til at blive påvirket af kulden, og man glemmer let at vedligeholde eller udskifte. Det sidder desuden monteret under et skruelåg.

Tændrøret er ikke vandtæt, så du skal fjerne vand fra tændingen, inden du kan få gang i grillen. Det er en god ide at købe et overtræk, som du kan dække grillen med, når den ikke er i brug.

Griller du ofte og meget, er den et udmærket valg, men hvis du ved, at grillen skal flyttes ofte på et ujævnt underlag, skal du måske vælge en anden grill. Tænk også over, at vejret påvirker tændingen, så overvej at købe et overtræk, hvis du slår til.

Stor grill med plads til meget madbliver hurtigt varm for sin størrelsegod opbevaringspladsfint grillresultat
Ruller ikke så godt på græsplænenom vinteren kan tændingen drille

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

3. Landmann Triton MaxX PTS 4.1

Stor gasgrill med imponerende sidebrænder

Tid til 150 °C: 3 min Tid til 200 °C: 7 min Tid til 250 °C: 14 min Grillareal: 64 × 44 cm Længde: 140 cm Bredde: 57 cm Højde: 100 cm Brændere: 4 stk. Effekt: 14 kW (3,5 kW per brænder) Andet: Infrarød sidebrænder, dobbeltisoleret låg

Landmann Triton Maxx PTS 4.1

Landmann Triton MaxX PTS 4.1 er en ret stor gasgrill, der er enkel at bruge og vedligeholde. Du monterer den på lige under en time, og beskrivelsen er let at forstå.

Tændingen er elektronisk, og grillen har fire dioder, som viser hvilke brændere der er tændt. Endvidere er den brugervenlig i den forstand, at de indvendige plader opsamler massere af snavs og er nemme at tømme og rengøre.

Derimod synes vi, at det er lidt nærigt med kun to kroge til at hænge tilbehør i, og at de ikke sender en prop med til hullet i vognen, da man ikke bør opbevare gasflasken under grillen.

Varm sidebrænder

Det negative ved Triton MaxX PTS 4.1 er, at den ikke er superhurtigt i begyndelsen. Grillen er på ingen måde overdrevet langsom, men heller ikke imponerende hurtig med tanke på prisen. Du er nødt til at planlægge arbejdet ved grillen en smule.

Derimod er vi imponerede over sidebrænderen. Den har en slags infrarød teknologi, som gør den supervarm meget hurtigt. Hvis du vil kunne lave al slags mad på grillen, er denne brænder et udmærket supplement, hvor du for eksempel kan koge kartofler, koge æg eller bage pandekager. Den er også god, hvis du vil efterbrænde det, du har grillet, så du hurtigt får en flot overflade.

Varmefordelingen inden i grillen er udmærket.

Byggekvaliteten virker robust, men da vi ikke har testet grillen hen over vinteren endnu, er det svært at sige, hvordan den reagerer over tid. Vi lover at vende tilbage i den forbindelse senere.

Grillen har også en ret stor indvendig højde, som vi måler til 30 centimeter. Foran bøjer den af og bliver lidt lavere, men da arealet også er stort i længden og bredden, gør det ikke så meget. Pladsen kan sagtens bruges til gryder, pizzaer og lignende. Vi får eksempelvis plads til to runde pizzasten på 33 centimeter hver.

Landmann Triton MaxX PTS 4.1 er velegnet til store familier, eller hvis du ofte griller med venner og bekendte. Den har god plads i alle retninger. Dens infrarøde sidebrænder er vildt effektiv og egner sig både til grill og til at koge vand til æg, kartofler og andet tilbehør. Overordnet er dette et rigtig godt køb.

Meget effektiv sidebrændermeget god varmefordelinginformative diodergod pladsenkel vedligeholdelse
Ikke vildt hurtig i begyndelsendårligt planlagt opbevaringsrum forneden

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

4. Landmann Triton PTS 2.0

God nybegyndergrill til små husstande

Tid til 150 °C: 3 min 44 s Tid til 250 °C: 11 min og 30 sek. Grillareal: 47 × 43 cm Længde: 123 cm Bredde: 56 cm Højde: 122 cm Brændere: 2 stk.

Landmann Triton PTS 2.0

Landmann Triton PTS 2.0 er en lidt mindre gasgrill med delt støbejernsrist indvendigt samt varmehylde. Det hele kan nemt skilles ad, så det er nemt at gøre rent.

Som navnet antyder, så er Triton 2.0 udstyret med to brændere. Det gør det til lidt af en udfordring, hvis man bruger indirekte grill. Grillen egner sig bedst til direkte grill.

Samtidig er låget luftigt, så selvom der kun er to brændere, er der også plads til ting, som fylder i højden, for eksempel en gryde eller en hel kylling. Vi måler rummet til 30 centimeter, dog noget lavere, når du nærmer dig yderkanten, fordi låget er afrundet.

Tilpas til to

Varmefordelingen er god – det vi griller, bliver grillet jævnt. Derimod er Triton 2.0 langt fra den hurtigste gasgrill, vi har haft med at gøre. På det punkt er den bestået, fordi den trods alt hører til i det laveste prissegment, men absolut ikke mere end det.

Byggekvaliteten er generelt god. Vi har ikke haft grillen i mere end et par måneder, når dette skrives, så vi mangler at se, hvordan den præsterer om vinteren, men indtil videre har vi ikke fundet rust eller drilagtige komponenter.

Landmann Triton PTS 2.0 har to sideborde, der kan klappes op. Det er rart, at de kan klappes ned, da det gør gasgrillen let at opbevare, når den ikke er i brug, og du kan også nemt trække et beskyttelsesovertræk hen over den. Endvidere har den to kroge, hvilket virker i orden med tanke på prisen.

Forneden er der et skab. Konstruktionen sladrer om, at det er bygget til at opbevare gassen derinde, hvilket ikke kan anbefales. Den plads havde vi gerne set udstyret med en form for hylde i stedet til dem, som i stedet vil benytte skabet til opbevaring.

Landmann Triton PTS 2.0 egner sig til den lille familie eller nybegyndere inden for grill. En slags indgangsgrill til gasgrillverdenen for at se, om interessen holder, eller om familien bliver større.

God højde på grillenlet at opbevareret robust byggekvalitetgod varmefordelingenkel vedligeholdelse
Dårligt planlagt opbevaringsrum fornedenegner sig mindre godt til indirekte grill

5. Broil King CROWN 320

Tid til 150 °C: 4 minutter og 27 sekunder Tid til 250 °C: 10 minutter og 32 sekunder Grillflade: 48 × 44 cm (12 små hakkebøffer) Længde (mål): 125 cm Bredde (mål): 56 cm Højde (mål): 117 cm Brændere: 3 stk. Effekt: 8,8 kW (3 kW per brænder)

Broil King Crown 320

Broil Kings griller har solgt godt på den anden side af Atlanten. De er kendt for deres kvalitetsstål og det udmærkede grillsystem. Den lille gasgrill CROWN 320 er en af Broil Kings billigste modeller, men er på trods af dette udstyret med elektronisk tænding, kvalitetsbrændere, låsbare hjul og et stabilt, velkonstrueret chassis med plads til en stor gasflaske.

Gaskontrollerne kan drejes 180 grader, hvilket giver en problemfri finjustering af temperaturen. Effekten per brænder er relativt lav, men da grillen er godt isoleret, og man altid anvender mindst to af dem til normal indirekte grillstegning, bemærker man det ikke mere, end hvis man griller i rigtig koldt vejr.

Låget har dobbelte vægge af stål, ydersiden er porcelænsemaljeret, og siderne er af støbt aluminium. Det giver ikke blot grillen et stilrent look, men også en god varmeisolering. Grillfladen består af en porcelænsemaljeret støbejernsrist af høj kvalitet, og varmehylden kan også anvendes som primær grillflade.

På Broil Kings dyrere griller er risten tosidet. Dette er desværre ikke tilfældet her, men det giver kødet fine striber og hjælper med at holde en jævn varme, også selvom man åbner låget ofte. De robuste sideborde har redskabskroge på kanten, men der er dog ingen sidebrændere.

Under det højre sidebord kan trække hele drypbakken ud med henblik på rengøring, meget praktisk. Vi har testet en hel del griller i denne prisklasse, og der er ingen tvivl om, at CROWN 320 er meget grill til prisen, og derudover medfølger slange og regulator.

God konstruktionskvalitet og materialevalglav pris
Nogle vil nok mangle sidebrænderender findes på andre modeller fra Broil King

6. Landmann 12792 Flatbed Avalon

Letmonteret gasgrill med stor grillflade og mange madlavningsmuligheder

Grillflade: 70,5 × 49,5 cm (20 små hakkebøffer) Længde (mål): 135 cm Bredde (mål): 114 cm Højde (mål): 60 cm Brændere: 4 stk. + 1 kogeplade Effekt: 18,7 kW Gasforbrug: 4 × 272 g/h + 1 × 249 g/h Vægt: 66 kg

Landmann Avalon 4.1

Denne gasgrill udstråler en følelse af eksklusivitet. Materialerne er med få undtagelser af god kvalitet. Gaskontrollerne er gummibelagt, og de fire blus er i lighed med grillkappen af rustfrit stål. Grillfladen er inddelt i tre dele, to grillriste og en stegeplade – alle af robust støbejern.

Selv sideblusset er af støbejern, hvilket ellers kun er almindeligt på betydeligt dyrere udekøkkener. Grillfladen er enorm med fire varmezoner. Her er der plads til hakkebøffer til en hel vejfest. Det tager relativt lang tid at nå grilltemperatur, da rumfanget er stort, og risten er af støbejern. Støbejernet gør dog, at varmen bedre bliver bevaret i grillen, når låget åbnes og lukkes.

Monteringen er enkel, og færdigmonteret bliver grillen særdeles stabil. Grillen er dog ret besværlig at rengøre. Vi havde gerne set, at de forkromede detaljer omkring hjulene og kappen var af et rustfrit materiale, da vejr og vind på sigt kan medføre korrosion, også med betræk.

De små hjul ruller tilfredsstillende på en terrasse, men på asfalt eller en græsplæne bliver det betydeligt vanskeligere. Grillen er således bedst som stationært udekøkken. Hvis du har plads til denne kolos, får du næsten ubegrænsede madlavningsmuligheder til både hverdag og fest, både sommer og vinter. Hvis man ikke er klar til at lægge over 5000 kr. for en gasgrill, er dette et godt alternativ.

Mange madlavningsmulighederstor grillfladenem at montere
Ret besværlig at flytte og rengøre

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

7. Barbecook Spring 350

Spækket med smarte og sjove finesser

Type: Gasgrill med 3 brændere + rotisseribrænder og 1 kogeplade Grillareal: 69 x 44 centimeter Udvendige mål: 146 x 119 x 58 centimeter Effekt: 15 + 2,7 + 1,8 kW Tid om at nå 250 grader: 9 minutter og 55 sekunder Tid om at nå 150 grader: 3 minutter og 30 sekunder

Leder du efter en grill med masser af finesser og funktioner i stedet for en grill, der skal være super effektiv? Ja, så kan Barbecook Spring 350 være noget for dig. Af alle de grill, vi har testet, har denne i særklasse flest funktioner.

Men lad os begynde med grillarealet som er rigtig stort. To støbejernsriste i selskab med en stegeplade. Der er plads til cirka 18 små burgerbøffer på grillen for at sætte det i perspektiv med et eksempel fra virkeligheden. Der er ret langt mellem ristene, og afløbshullet til stegepladen er lige lovlig stort. Det betyder, at der ret nemt falder ting ned, hvis man ikke passer på. Vi mener også, at varmholdningsristen er for lille til, at man for alvor har gavn af den.

Roterer grillspyd automatisk

En sjov detalje er rotisserifunktionen, som klarer rotationen af grillspyd automatisk og får ekstra hjælp af den lodrette bagbrænder. Grillen er udstyret med aromaskuffer, så man kan eksperimentere lidt med madlavningen. Vi testede blandt andet iblødlagt timian og hickoryflis i øl, og det blev vildt lækkert.

Byggekvaliteten er der ikke meget at sige til. Stellet virker stabilt, og de valgte materialer virker til at være af høj kvalitet. En undtagelse er betjeningsgrebene og skabsdørene, der virker lidt billigere. Pluspoint for sidebordene med knapfunktion, så grillen ikke fylder så meget, når man ikke bruger dem.

Arbejdshøjden er forholdsvis høj, men det er selvfølgelig rart, hvis man er høj. Det er også nemt klaret at rengøre grillen, selvom det er lidt besværligt at komme til under brænderne.

Det, der kan være problematisk ved denne grill, er, at den er rigtig lang tid om at komme op i temperatur. 150 grader tager et godt stykke over tre minutter, og 250 grader tager næsten 10 minutter. Har du travlt, er det ikke en grill for dig, men bortset fra det er den et rigtig behageligt bekendtskab.

Mange finesserto aromaskuffersmart rotisserifunktion
Ikke så hurtiglangt mellem ristene

8. Weber Spirit E-310 Classic

Brugervenlig gasgrill, der hurtigt opnår grilltemperatur og er nem at rengøre

Tid til 150 °C: 2 min Tid til 250 °C: 5 min. 10 sek Grillflade: 61 × 44 cm (15 små hakkebøffer) Længde (mål): 137 cm Bredde (mål): 116 cm Højde (mål): 65 cm Brændere: 3 stk. Effekt: 11 kW

Weber Spirit Classic E-310

Weber er så sikre på konstruktionskvaliteten, at de yder 25 års garanti. Det er sandsynligvis rekord. Grillen har et godt materialevalg og føles meget stabil. De fire hjul gør den nemt at flytte både på terrassen og græsplænen, selvom den ikke er lige så let at håndtere som Weber Q 300.

Gaskontrollerne er placeret på det højre sidebord, hvilket giver godt overblik og gør grillen børnesikker. Vi havde dog heller set, at kontrollerne var placeret et andet sted, da afstillingsarealet bliver begrænset. Til gengæld er der to krydderiholdere og fire redskabsholdere.

Grillen den hurtigste i testen til at nå grilltemperatur. Blussene er placeret på langs for at maksimere arealet ved indirekte grillstegning. De er beskyttede mod fedtstænk, hvilket forhindrer flare-ups. Risten er af porcelænsemaljeret stål og spreder varmen godt, men giver ikke lige så flotte striber som en støbejernsrist. Det er afgjort en smagssag.

Hele grillen er forbilledligt nem at rengøre, og risten tåler opvaskemaskine. Tændingen sker med en klassisk piezotænder. Nogle synes nok, at det virker billigt, men du slipper for at fumle med batterier, og den skulle kunne holde til tusindvis af grillaftener.

Når grilltemperaturen hurtigtgod garantinem at rengøre
Begrænset afstillingsareal

9. Landmann Pantera 3.0

Mobil gasgrill med snaplåse

Tid til 150 °C: 3 min 54 s Tid til 250 °C: 13 min og 45 sek. Grillareal: 54 × 46 cm Længde: 89 cm Bredde: 53 cm Højde: 78,5 cm Brændere: 3 stk.

Landmann Pantera 3.0

Landmann Pantera 3.0 er en ret praktisk gasgrill, der kan klikkes af underlaget og placeres på en valgfri, plan overflade. Du kan således stå og grille ved din almindelige grillplads og derefter tage grillen af vognen og flytte den hen til bordet. De praktiske snaplåse kombineret med de stabile håndtag på siderne gør denne manøvre enkel.

Både snaplåsene og de to aftagelige sideborde er af plastic. Med tanke på byggekvaliteten virker dette ikke 100 procent i orden, og for sidebordene er det umiddelbart heller ikke den bedste løsning, når du håndterer varme fade og lignende.

Byggekvaliteten er derudover godkendt. I de måneder vi har haft den, har vi ikke set antydning af rust og har heller ikke haft problemer med dele, der er gået i stykker. I begyndelsen syntes vi, at der var en underlig, hvæsende lyd, når man startede den, men det forsvandt efter et par ganges brug. Vi har imidlertid ikke brugt grillen om vinteren endnu, så vi mangler stadig at se, hvordan den klarer sig på længere sigt.

Stort grillareal trods bærbart format

Landmann Pantera 3.0 når basisvarme ret hurtigt, men det tager ret lang tid at få varmen højere op. Med tanke på størrelsen og dens tre brændere havde vi forventet, at den var lidt hurtigere. Dette punkt er bestået, men heller ikke mere. Varmefordelingen er derimod rigtig god.

Desværre har Pantera 3.0 ingen dækplader til brænderne. Det er ikke et problem, mens man griller, selvom fedt og andre ting er faldet ned, har det ikke påvirket grillresultatet. Derimod kommer gasgrillen hurtigt til at se meget snavset ud, og den er ikke lige så nem at rengøre som konkurrenter i samme prisklasse.

En stor fordel ved Landmann Pantera 3.0 er, at den trods sin ringe størrelse har et stort grillareal. Du får nemt plads til en pizzasten på 33 centimeter i diameter og nogle burgere ved siden af. Derudover kan vi lide, at grillen som standard kommer med både grillrist og stegeplade. Den er derimod ikke så høj. Frihøjden under låget (inden afrundingen mod yderkanten af låget) måler 15 centimeter.

Vognen forneden kan ikke bruges som opbevaringsplads, det muliggør dens hylde ikke. Derimod har grillen hele fire kroge, hvilket er udmærket.

Landmann Pantera 3.0 er velegnet, hvis du vil have en lidt mindre og mere transportabel grill, som du eksempelvis kan stille på bordet. Det er det, der skiller sig mest ud ved denne gasgrill.

Meget nem at flytte rundt påhurtig installationhele fire kroge medfølger
lidt besværlig at holde rensideborde desværre af plastic

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

10. Charbroil Professional 4400

Langsom gasgrill med funktionelt design

Tid til 150 °C: 10 min 20 sek. Tid til 250 °C: Blev ikke nået, når 200 grader på 15 min 55 sek. Længde: 145,4 cm Højde: 121,4 cm Brændere: 4 stk. + sidebrænder Effekt: Hovedbrænder 11,15 kW

Charbroil Professional 4400 Gasgrill

Charbroil Professional 4400 er en relativt billig gasgrill, med tanke på at den har fire brændere plus sidebrænder. Grillen har to afstillingsflader, og selvom de ikke er særlig store gør det en forskel, at de er der, fordi du kan stille fade og lignende på dem, når du skal løfte det af, som er grillet færdigt. Derudover er der plads nedenunder, hvor du kan opbevare grilltilbehøret.

Den ene afstillingsflade fungerer også som sidebrænder, og du skal løfte et låg for at komme til den. Hvis du benytter sidebrænderen, må du således nøjes med én afstillingsflade. På den anden side er det positivt, at den overhovedet har en sidebrænder med tanke på prisen.

Desværre har Charbroil Professional 4400 ikke en særlig høj ydeevne. For det første er den næsten dobbelt så lang tid som topmodellerne i testen om at komme op på høje temperaturer, og det på trods af fire brændere. Sagt på en anden måde er den slet ikke tidseffektiv. Dernæst har den problemer med overhovedet at nå 250 grader på en solrig forårsdag. Efter næsten 20 minutter er vi kun nået til 225 grader.

At grillen er ekstremt lang tid om at varme op skyldes, at den har en stor, perforeret metalplade under risten (og over brænderen). Metalpladen binder en masse varme og beskytter brænderne mod fedtstænk, men gør også at det tager lang tid at få grillen klar til brug.

Ligner en sportsvogn, men præsterer ikke derefter

Charbroil Professional 4400 har fire små hjul, som let ruller hen over hårde, jævne overflader. Hvis du derefter skal hen over en græsplæne, havde en model med to større hjul i den ene ende været at foretrække.

Byggekvaliteten er høj. Den ser lækker ud og holder en udmærket kvalitet over årene vi bruger den. Materialevalgene er således gennemtænkte set fra den synsvinkel.

Vi sætter pris på, at der er indbygget termometer i låget, så du hurtigt kan se den opnåede temperatur. Den indvendige brødhylde er også et godt supplement.

Denne gasgrill er velegnet, hvis du har god tid, når du skal grille, og ikke behøver meget høje temperaturer. Hvis du er ude efter en relativt billig gasgrill med praktiske afstillingsflader.

Gode opbevaringsmulighederHøj byggekvalitet
Meget dårlig ydeevneNår ikke høj temperatur

Mere om gasgrill

Vores testvinder Weber Q 3200 er vores købsanbefaling og er et oplagt valg, hvis man har mindre plads på terrassen.

Gasgrill bliver mere og mere populære, da de både er hurtigere og mere praktiske end traditionelle kulgriller. Selv professionelle foretrækker ofte gasgrill frem for kulgriller, da det er lettere at regulere varmen. Flere blus gør det let at lave forskellige temperaturzoner til at grille forskellige slags med eller holde den varm. Blindtest har desuden vist, at den autentiske grillsmag er den samme. Gasgrillenes komfort gør, at de er velegnede til både weekendens grillfest og hverdagens hurtiggrillstegning. Stadig flere nordmænd griller desuden året rundt og opdager flere grillmetoder.

Vi har kun testet griller fra kendte mærker bred distribution, da adgang til reservedele er vigtigt. Grillene skal kunne klare at stå udendørs hele året og udsættes for hurtige temperaturskift. Kvalitetskravene til materialerne skal være særdeles høje, og gasgrillene i testen har lang garantiperiode. Hvis noget trods alt gå itu, er det vigtigt, at man kan få hjælp af en professionel kundeservice. Producenterne har typisk teknisk support via telefon eller e-mail. Forhandlerne kan også hjælpe med eventuelle reservedele.

Hvilken type gasgrill passer bedst til dig?

Generelt kan man sige, at en højere pris medfører flere finesser og bedre materialekvalitet. Det betyder imidlertid ikke, at den dyreste grill passer til alle. Du bør tænke over, hvor tit du griller, hvilken type mad du skal tilberede, dit budget, og hvor meget plads du har. Vi anbefaler for eksempel en mindre grill, hvis du bor i lejlighed, Weber Q3200. Denne model er også velegnet, hvis du ofte slæber grillen over græsplænen, da den har store hjul.

På trods af det praktiske format er grillfladen meget stor, og den kan også anvendes til indirekte grillstegning. Hvis du bor i hus med en stor terrasse, bør du dog satse på et komplet udekøkken. Disse gasgriller er kendetegnede ved den store grillflade, kogeplade og stegeplade, som gør det nemt at lave mad til en hel familie uden at benytte husets almindelige køkken. De små hjul gør det dog besværligt at flytte grillen, det bliver mere en permanent løsning.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.