1. Bedst i test

Glattejern Test: 14 populære modeller til nem styling af dit hår

Katarina Stenskytt

Opdateret 24. februar 2021

Vil du have styr på lokkerne og jagter du et glat og glansfuldt look? Vi har testet glattejern fra flere mærker, herunder GHD, Remington og Ga.Ma. For at et glattejern kan blive bedst i test, så skal det være ergonomisk, praktisk og give et professionelt resultat.

Glattejern Test: 14 populære modeller til nem styling af dit hår

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

I vores test af glattejern er produkterne blevet testet af personer med forskellige hårtyper og kvalitet. Både begyndere og erfarne ekspertbrugere af glattejern har brugt de forskellige produkter i deres hverdag. Et glattejern kan bruges til både at glatte håret og lave krøller, og derfor er produkterne naturligvis testet til begge dele.

Testpersonerne har vurderet følgende i løbet af testperioden:

  • Resultat: Hvordan opleves håret efter brug? Holder resultatet? Hvordan bliver håret? Er det let at krølle håret med glattejernet?

  • Varme: Hvor hurtigt bliver glattejernet varmt? Og hvor hurtigt køler det ned igen? Hvor mange opvarmningstilstande har den og er det let at skifte mellem dem? Hvordan føles håret efter brug? Hvilket materiale er pladerne på glattejernet lavet af?

  • Funktion og brugervenlighed: Hvor let er produktet at bruge? Hvor lang er ledningen? Er det let at vinkle, så du nemt kan glatte håret selv bag på ​​hovedet?

Alle oplevelser og observationer med de forskellige glattejern har vi efterfølgende opsummeret og vægtet i forhold til prisen på hvert produkt. På den måde er vi kommet frem til en endelig karakter, der fortæller dig, hvor godt produktet er til prisen.

Vi har testet et udpluk af markedets populære glattejern. Sammenlign priser og find tilbud på glattejern på PriceRunner.

1. Ghd IV Styler - BEDST I TEST GLATTEJERN

Lille og ergonomisk glattejern med lang ledning og meget professionelt resultat

GHD IV Styler

GHD IV Styler er et rigtig professionelt produkt, og det kan ses både på stylingresultatet og prisen. Temperaturen styres digitalt i stedet for med termostat, og det gør, at varmen i de fjedrende plader er helt jævn. Den jævne temperatur, i kombination med det ergonomiske greb, betyder, at resultatet bliver perfekt lige og glansfuldt hår, som holder hele dagen. Som et plus, så kan den også krølle, hvilket ligeledes har samme professionelle resultat.

Det bliver nok ikke bedre

Selve opvarmningen til 190 grader er hurtig, betjeningsgrebet er udmærket, og den automatiske slukningsfunktion er et ekstra plus. GHD IV Styler er i vores optik det bedste produkt i testen, og vi udser det derfor til at være det bedste professionelle valg. Om du er frisør eller nybegynder, så kan du vitterligt ikke gå galt i byen med GHD IV Styler, såfremt du er villig til at betale prisen.

Lille og ergonomisk glattejernlang ledninguniversalomformer som fungerer overalt
Prisen er langt fra lav

Prissammenligning

Sammenlign priser
Nicehair.dk Logo

ghd The Original Classic Styler

974 kr.
Hair by Stender Logo

ghd The Original Professional IV Styler - Glattejern

974 kr.
Cocopanda DK Logo

Ghd IV Styler

999 kr.

2. GHD Platinum Styler - BEDSTE PREMIUMVALG GLATTEJERN

Luksusjern, der er skånsomt og let at bruge

GHD Platinum+ Styler

GHD's redskaber kan beskrives som glattejernenes Rolls Royce. Platinum Styler kan med lethed anvendes til både at glatte og krølle håret. Jernet har en stor, hvælvet bagside, som giver krøllerne en større omkreds og mere volumen. Designet er enkelt men elegant, og der er kun én knap til at tænde og slukke. Varmen reguleres automatisk til 185 grader, hvilket ifølge producenten er den optimale temperatur til at forme håret, uden at det tager skade.

For at holde en konstant og jævn varme over pladerne er den udstyret med såkaldt intelligent tri-zone-teknologi. Det gør, at man får det samme resultat, som man ellers først opnår ved betydeligt højere temperaturer. Under brug er Platinum Styler meget føjelig og let at arbejde med. Selv den uerfarne kan nemt få et fint resultat, og hvis håret er børstet godt, kræver det kun ét træk for hver lok at få en glat og fin frisure.

Gennemtænkt og professionelt fra start til slut

Hver millimeter af GHD Platinum Styler virker nøje gennemtænkt af producenten. Glattejernet slukker automatisk efter 30 minutter, så man aldrig behøver at være urolig for, om man har glemt at slukke et varmt glattejern, hvis man har travlt med at komme ud ad døren. Takket være den lange ledning er jernet let at bruge, uanset hvor den nærmeste stikkontakt sidder.

Platinum Styler leveres med et tilhørende, varmeresistent etui, som glattejernet kan opbevares i umiddelbart efter brug. Man behøver altså ikke at vente på, at det skal køle af, inden det kan lægges i tasken. I etuiet ligger glattejernet lukket, hvilket også beskytter pladerne mod beskadigelse. Prisen der er ret høj i forhold til mange konkurrenter, er den største ulempe ved glattejernet. Men med tanke på GHD Platinum Stylers luksuriøse udførelse og gennemtænkte funktioner får man faktisk, hvad man betaler for.

Brugervenligluksuriøs og skønsom mod håret
Dyr

3. GA.MA. - BEDSTE LAVPRISVALG GLATTEJERN

Glattejern, der giver et superresultat og også kan bruges som krøllejern

Ga.Ma CP1 Ceramic Digital

Dette meget prisgunstige italienske glattejern har en meget hurtig opvarmning, behageligt greb og lang ledning. Rigtig god start! Arbejdstemperaturen kan dog ikke reguleres og den ligger fast på 200 °C. Umiddelbart gør det os ikke noget, da resultatet bliver rigtig flot og holder utrolig længe på både tykt og tyndt hår.

Du får rigtig meget for pengene

I forhold til varmen, som nævnt foroven, så er der selvfølgelig et argument i, at hvis du har småskadet hår, så kan det godt være, at 200 °C lige er i overkanten. Derfor anbefaler vi, at du husker at bruge varmebeskyttelse til dit hår, inden du glatter det.

Når det så er sagt, så er Ga.Ma. CP1 perfekt til at tage med på ferien, da glattejernet fungerer med både 110 V og 230 V. Plastikken er ikke af den bedste kvalitet, men det er ærligt talt nemt at se bort fra, da prisen er et af de største købsargumenter. Ga.Ma. er ganske enkelt et rigtig godt køb.

Fungerer også udmærket som krøllejerngodt beskyttet on/off-knap.
Man skal klemme relativt hårdt for at lukke jernet.

4. Remington Advanced Color Protect Intelligent Straightener

Meget prisbilligt glattejern med slående resultat

Remington Advanced Colour Protect S8605

Remington Advanced Color Protect Intelligent Straightener kommer i et guldetui, og førstehåndsindtrykket er positivt. Dette er et flot glattejern, som desuden har en sensor, der kontinuerligt regulerer pladernes temperatur. Det medfører, at apparatet ikke kun er lidt rarere ved håret, det slider også mindre på din hårfarve.

Dette glattejern er let som en leg at bruge. Det blive varmt på et øjeblik og kan sagtens bruges til både at glatte og krølle håret med. Det er meget effektivt at glatte med apparatet. Tager man en passende hårlok, er det nok at trække den igennem glattejernet en enkelt gang. Den laver desuden pænt, bløde og naturlige bøjninger, hvis man for eksempel vil bøje en page indad eller måske pandehåret.

Den gode duft af frisør

Følelsen efter brug minder om følelsen, når man har været hos frisøren. Håret føles blødt og føjeligt, slet ikke stift og slidt, som det af og til gør efter brug af varmeredskaber.

Ledningen drejer takket være en swivel-funktion, som gør arbejdet meget lettere ved styling bag på hovedet. Et ekstra plus er det digitale display, som tydeligt viser, hvilken af de fem varmeindstillinger man har valgt.

Remington Advanced Color Protect Intelligent glattejern kan måle sig med mange af de betydelig dyrere glattejern og er faktisk rigtig sjov at arbejde med. Resultatet holder sig pænt hele dagen, og selvom håret ikke ser helt nyglattet ud, når man kommer hjem efter en hektisk arbejdsdag – så ser det stadig pænt ud.

God prislet at arbejde medflot design
Ingen anmærkninger

5. Remington ProLuxe Straightener S9100

Brugervenligt glattejern, der kan låses og giver et flot resultat

Remington PROluxe S9100

Remington PROluxe er et lille, handy og brugervenligt glattejern, der både kan bruges til at glatte og krølle. Med de fleksible OptiHeat-plader, som desuden er meget skånsomme for håret, er det let at lave bløde og fine krøller eller et helt lige hår. Det er en stor fordel, at pladerne er noget bredere end mange andre glattejern, hvilket passer ekstra godt til langt, kraftigt hår.

Hvis man vil anvende glattejernet til at lave krøller, så er bredden en fordel, da krøllerne bliver lidt større, hvilket skaber fine, bløde bølger. På den måde undgår man de klassiske proptrækkerkrøller, der ellers let bliver resultatet ved brug af glattejern. Ledningen er tre meter lang og tynd, hvilket giver en god rækkevidde, selvom stikkontakten ikke sidder lige ved siden af spejlet. Den kan rotere ved fæstet, hvilket næsten er nødvendigt for, at den ikke skal blive bøjet i stykker efterhånden.

Lidt upraktiske knapper, det klart opvejes af andre funktioner

Remington PROluxe leveres med et flot, varmeresistent etui, hvor glattejernet med fordel kan opbevares. Ledningen kan nemt foldes ind i etuiet, hvilket mindsker risikoen for, at den bliver filtret sammen med ledninger fra andre stylingredskaber. Varmen kan reguleres i flere trin mellem 150 og 230 grader ved hjælp af knapper på siden. Desværre kommer man nogle gange til at trykke på knapperne under brugen, så man kan komme til at justere temperaturen eller slukke det helt.

Glattejernet har en fin, mat farve. Overfladen har dog tendens til let at blive snavset, så den hurtigt kommer til at se nusset ud. En af de største fordele ved dette glattejern, og en egenskab der adskiller den fra konkurrenterne, er låsefunktionen for glattejernet i "lukket" tilstand. Den medfører, at de sarte varmeplader beskyttes bedre, og jernet bliver lettere at håndtere, når det ikke er i brug. Samlet set er Remington PROluxe et prisgunstigt glattejern, der nemt giver et flot resultat.

Let at anvendegiver et holdbart resultatkan låses i lukket tilstand
Plasticdelene absorberer let snavsupraktisk placering af knapperne

6. Cloud Nine Original Iron

Glattejern med både automatisk slukning og spændingsskift.

Cloud Nine The Original Iron

Cloud Nine Original Iron kommer i en æske der er så pæn, at det føles lidt som at åbne en gave. En rigtig dyr gave, for dette glattejern har en pris, der giver løftede øjenbryn.

Original Iron er trods prisen et ret klassisk glattejern. Pladerne er keramiske og bliver hurtigt varme. Det er en stor fordel, at Original Iron har en automatisk slukkefunktion. Har det ikke været brugt i en halv time, slukker det af sig selv. En halv time er ganske vist lang tid, men det giver alligevel en tryghed at vide, at det ikke ligger og er varmt hele dagen, hvis man skulle glemme at slukke det.

Udmærket resultat

Glattejernet glatter godt. Men hvis man ikke tager meget tynde hårlokker, skal man trække det over lokken to gange for at opnå den ønskede effekt. Resultatet holder godt, selvom man ikke bruger et stylingprodukt. Det ser ganske vist ikke nystylet ud efter en dag på farten, men det kan man heller ikke forvente uden hjælp fra et fikserende produkt.

Ledningen roterer og er lang, så det er nemt at bruge glattejernet hele vejen rundt. Det føles derimod ikke optimalt at krølle med. Det virker simpelthen lidt for klodset til at kunne lave krøller på en nem måde. Det er desuden ret nemt at komme til at brænde ørerne, når man bruger den højeste temperatur.

Tæt på mål, og dog lidt langt fra...

Original Iron bliver varm på under 20 sekunder, men er op mod et kvarter om at køle helt af. Det er imidlertid en stor fordel, at glattejernet har automatisk spændingsskift, så det kan anvendes i flere forskellige lande uden for mange hovedbrud.

Dette er et godt glattejern, men ikke helt så godt, som man kunne håbe på til den pris. Det trækker karakteren ned, at Cloud Nine Original Iron virker besværlig at krølle med, og det samme er tilfældet for den saftige pris.

Glatter godt og holdbartbøjer spidserne pæntautomatisk spændingsskift
Dyrsvær at krølle medlet at brænde sig på

7. BaByliss iCurl

Let krøllejern, der hurtigt giver smukke krøller og slukker automatisk

Babyliss iPro 230 iCurl ST70E

BaByliss har innovative buede plader til at lave krøller. Det er dog meget nemt at brænde sig på dem, og selve krølleteknikken er temmelig svær at lære. Det lange, betjeningsgreb af plastik og tennisketcherdesignet på håndtaget får glattejernet til at se billigt ud. Heldigvis bliver krøllerne rigtig flotte, glasfulde og super glamourøse. Vores test viser, at resultatet bliver godt selv med helt glat hår. Glattejernet bliver varmt temmelig hurtigt og har tre temperaturindstillinger til forskellige hårtyper – endda helt op til 230 °C. Ledningen er desværre meget kort.

Perfekte krøller i et træknår man har lært teknikken
Kort ledninglet at brænde sigkrølleteknik svær at lærebilligt design

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

8. OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro

Glattejern, der også giver fine, holdbare proptrækkerkrøller, har en lang ledning

OBH Nordica Björn Axén Straight & Curl Nano Pro 3099

OBH Nordica fungerer godt som et glattejern, men endnu bedre som et hurtigt krøllejern til slangekrøller. Metalbelægningen dækker nemlig også ydersiden, hvilket gør at varmen omslutter håret helt. Resultatet bliver glansfulde og flotte krøller, som holder meget længe.

Regulerbar varmeindstilling

Ydersiden bliver meget varm, men tre-fingerbeskyttelsen gør, at man ikke brænder sig. Lidt af fingerspidsfornemmelsen i stylingen mistes dog med beskyttelsen på. Ledningen er lang, så du slipper for at bøje dig ned foran spejlet, selvom du er høj. Temperaturen kan reguleres trinløst fra 120° C til 230° C med et hjul.

Lang ledningmeget godt krøllejerndvd med frisurer medfølger
Meget langingen indikationnår jernet er klar til brug

9. Dyson Corrale

Et premiumglattejern uden ledning, der gør ondt i tegnebogen

Dyson Corrale

Lad os bare få det ud af verden: Det her er et rigtig dyrt glattejern. Det er mere end dobbelt så dyrt som det produkt i testen, der ligger nærmest prismæssigt. Man kan ikke undgå at tænke, om man virkelig får valuta for pengene.

Dyson lancerer altid produkter, der føles gennemtænkte, effektive og i høj kvalitet. Men spørgsmålet er stadigvæk, om et glattejern kan være så effektivt, at det kan begrunde prisen.

Dyson Corrale har nogle egenskaber, der får den til at skille sig ud blandt mængden. En af funktionerne er, at den kan lades op, så den kan bruges uden ledning. Det er Dyson ganske vist ikke ene om, men der er stadig kun få ledningsfri glattejern på markedet.

Smart ledning

I ægte Dyson-ånd er der masser af små finesser, og intet er overladt til tilfældigheder – ledningen er for eksempel magnetisk og derfor meget let at tage af og sætte på. Ledningen kan man sætte i en ladestation, som man stiller glattejernet i, men man kan selvfølgelig også sætte den fast direkte på glattejernet. Det er således ikke nødvendigt at lade den op for at kunne bruge den.

Billede af Dyson Corrale glattejern fra vores test af glattejern

Uden ledning bliver batteriet ret hurtigt afladet. Man kan bruge det et par gange, afhængigt af hvor tykt hår man har, og hvor meget arbejde det kræver. Det anbefales dog at sætte glattejernet til opbevaring efter brug, så man ikke risikerer, at batteriet er fladt halvvejs gennem stylingen.

Glatteplader, der former sig

Det der for alvor skiller sig ud ved Dysons glattejern er dog de fleksible plader. Man kan faktisk mærke, at de giver sig, når man trykker lidt på dem. Pladerne skal forme sig efter håret og hjælper på den måde med at samle det. Det skal ifølge Dyson gøre, at der ikke kræves så høj en temperatur, hvilket igen mindsker slitagen på håret.

Det er svært at måle med øjnene, hvordan håret påvirkes af pladerne. Men det er tydeligt, at det er fremragende at arbejde med og er let at styre i håret, når man glatter.

Rekordtid for opvarmning

Glattejernet når den ønskede temperatur på rekordtid – så hurtigt at vi næsten troede, at det var en fejl. Glattejernet hyler, når det har nået den rette temperatur. Det er effektivt til at glatte håret. At lave krøller er derimod mere besværligt, hvilket vi tror har noget med vægten at gøre. Det virker nemlig usædvanligt tungt sammenlignet med andre glattejern.

Dyson Corrale leveres i en flot æske og er pakket ind i et blødt etui, der er glimrende til at transportere og opbevare det i.

Der er ingen tvivl om, at Dyson Corrale er et fremragende glattejern, der virker skånsomt mod håret. Men for at svare på spørgsmålet, om det virkelig er så godt, at det er prisen værd i det lange løb? Det synes vi ikke rigtig.

Ledningsfritbliver meget hurtigt varmtgennemtænkte detaljer
Dyrtrelativt kort batteritid

10. Cloud Nine Micro Iron

Et glattejern i miniatureform, der passer godt i kufferten

Cloud Nine Micro Iron

Cloud Nine Micro Iron er et glattejern i miniformat. Tanken bag det er, at det skal være lille nok til nemt at kunne pakkes med på rejser. Den angives også at virke godt til kortere frisurer og dermed også til mange mænd.

Det første der skiller sig ud, er netop hvor lille det faktisk er. Den samlede længde er blot 15 centimeter. Pladerne er 6 centimeter lange og kun 1,6 centimeter brede. Dette glattejern lever med andre ord op til sit navn. Ledningen er en mere gedigen størrelse med sine 2,6 meter.

Et tveægget sværd

På grund af den ringe størrelse kræver dette glattejern, at man har god tid til at sætte håret. Har man meget hår eller tykt hår, kommer man til at tage små lokker, hvis det skal blive glat i første forsøg, men gør man det, bliver effekten meget god med det samme. Men større lokker er der helt enkelt ikke plads til i dette minijern.

Glattejernet er let at bruge, selvom det næsten forsvinder i hånden. Har man lidt større hænder, kan det godt blive for besværligt at arbejde med det. Det går nemt at krølle håret, selvom ledningen ikke drejer rundt. Trods den manglende "swivel"-funktion, gør ledningens længde, at det ikke er svært at manøvrere apparatet.

Klodset ledning

Den største ulempe ved dette minijern er, at ledningen og stikket virker overdimensionerede og klodsede i forhold til selve glattejernet. Den varmesikre beskyttelsespose der medfølger, har ikke god plads til stikket og ledningen. Derfor kommer de tit til at hænge udenfor, medmindre man er indstillet på at kæmpe hårdt for at få det hele ind i den lille pose.

Cloud Nine Micro Iron bliver både varm og køler af på et øjeblik, og håret føles rigtig lækkert efter brug. Frisuren holder godt med lidt hjælp fra hårspray, af og til også næste dag. Dette er naturligvis ekstra rart, hvis man er ude at rejse.

Hurtiggodt resultatholdbar frisure
Besværligt stort stikmeget lille hvis man har store hænder

11. BaByliss Steam Shine Styler ST496E

Et bredt glattejern med damp, som er ret svært at manøvrere

Babyliss Steam Shine Styler ST496E

BaByliss Steam Shine Styler ligner ethvert andet glattejern udenpå. Derimod skiller det sig ud fra mængden ved at bruge damp til at hjælpe med stylingen af håret.

Direkte fra æsken kommer denne styler med rettekamme monteret. Kammene kan nemt tages af med hånden, og det er heldigt, da de er mere i vejen end til hjælp. Kammen sætter sig let fast i håret, selvom det er børstet igennem. Det gør, at glattejernet ikke glider igennem håret, som det er meningen – især ikke hvis man vil lave krøller.

Glattejern: nu med damp

Det er ikke helt let at finde beholderen til vand, så man kan fylde den for at få damp. Instruktionerne har ingen billeder, hvilket gav lidt hovedbrud. Når man først har fundet det lille gummilåg, er det imidlertid nemt klaret at fylde det med vand ved hjælp af den medfølgende pipette. Derefter er udfordringen at undgå, at pipetten bliver væk.

BaByliss Steam Shine Styler er større og bredere end mange andre glattejern. Det gør det også lidt sværere at arbejde med. For eksempel kommer man nemt til at brænde huden, hvis man ikke er forsigtig tæt på hovedbunden. Glattejernet har fem varmeindstillinger og opnår hurtigt den rette temperatur. Pladerne har keramisk belægning og en ioniserende funktion – funktioner man efterhånden forventer hos et glattejern.

Et godt forsøg

Dampfunktionen virker spændende og ny, og mens man arbejder med glattejernet, føles det som om, at dampen gør eksempelvis krøller mere kraftige og spændstige. Men i det lange løb er der ingen nævneværdig forskel på resultatet og frisurens holdbarhed sammenlignet med andre glattejern. Resultatet bliver pænt, men krøllerne går hurtigt ud.

Spørgsmålet er, om det ekstra pillearbejde og tidsspild til at fylde det med vand er det hele værd, når man opnår det samme resultat med et klassisk glattejern, som er både mindre og lettere at arbejde med.

Fint resultatsjovt med damp
Pillearbejde at fylde med vandsvær at håndtereoverfladen bliver meget varm

12. Remington CB7400

Glattebørste der hurtigt glatter håret og samtidig beholder volumen i hårrødderne

Remington CB7400

Glattebørste CB7400 fra Remington er et spændende alternativ til det traditionelle glattejern. Den har to primære funktioner – at børste håret samtidig med at det bliver glattet – og er tændt som et alternativ, hvis man vil spare tid. Resultatet bliver hurtigt både naturligt og fint. Hårrøddernes volumen bliver bevaret, samtidig med at længderne bliver glatte, hvilket er netop det resultat, man oftest vil have. Med et almindeligt glattejern forsvinder volumen i hovedbunden, hvis man glatter fra rod til spids.

Tung glattebørste

For at glattebørsten skal fungere optimalt, bør håret være børstet godt igennem inden brug. Det er altså ikke en erstatning for den traditionelle hårbørste. Glattebørsten er let at bruge, men ret stor og også ret så tung at arbejde med. Den fylder også mere, når den skal opbevares. Da den primært kan anvendes til at gøre håret helt glat, bliver det også et ekstra produkt ved siden af de andre stylingredskaber på badeværelset.

Med til Remington CB7400 følger en pose, hvor den kan opbevares, når den ikke er i brug. Ledningen til glattebørsten er kun 1,8 meter lang, hvilket gør rækkevidden ret begrænset. Opvarmningen er forholdsvis hurtig, men nedkølingen tager længere tid. Dette kan være en ulempe, da det helst skal køle af, inden det kan opbevares sammen med eller i nærheden af andre genstande.

Et produkt, der virker lidt unødvendigt

Remington glattebørste er en spændende videreudvikling af glattejernet, og det er positivt, at den virker mere skånsom mod håret. Men med tanke på den begrænsede funktion og produktets størrelse, kan man spekulere over, om det er en nødvendigt at have derhjemme. Hvis man har plads til overs og vil spare nogle sekunder om morgenen, så er Remington CB7400 imidlertid et smart produkt at føje til samlingen.

Skånsom mod håretbeholder volumen i hårrødderne
Storsamme funktion som glattejern

13. Remington Air Plates Compact S2412

Lille og letpakket glattejern til den ivrige rejsende

Remington Air Plates S2412

Remington Airplates Compact har en perfekt størrelse til at have med på rejser. Det er meget mindre og mere kompakt end mange andre modeller. Desværre gør størrelsen også, at glattejernet bliver sværere at arbejde med.

Dette glattejern er let at komme i gang med og giver et godt resultat, især i forhold til prisen. Men man kan ikke komme udenom, at designet gør det besværligt at håndtere. Håndtaget er så kort, at det næsten er ikke-eksisterende. Det gør det ganske vist nemt at pakke det med i kufferten, men samtidig bliver det svært at styre det. Det er en udfordring at krølle håret med det, og der er også overhængende risiko for at komme til at brænde sig.

Alt er meget småt

Ledningen er udnødvendigt kort. Ikke engang med en stikkontakt ved siden af spejlet er den lang nok til at kunne style håret på en enkel måde. Desuden har det kun én varmetilstand, og selvom det varme op på under 30 sekunder, er der ingen indikator til at vise, når det er klart.

Den store fordel ved Remington Air Plates Compact er også dets største ulempe. For samtidig med at den lille størrelse gør det praktisk at pakke, gør det også, at det er vanskeligt at bruge.

Varmer hurtigt oplet at gennemskuegiver et pænt og glat resultat
Håndtaget er for lilleledningen er for kort

14. Remington PRO – Sleek & Curl S6506

Lille og smart med lange plader og bredt anvendelsesområde

Remington Pro Sleek & Curl S6505

Remingtons glattejern PRO-Sleek & Curl er et smart, lille glattejern med aflange, keramiske plader, der let glider gennem håret. De smalle plader gør det let at glatte eller forme håret i tynde, fine lokker eller bølger. Glattejernet har et digitalt display, og varmen kan indstilles mellem 150 og 230 grader, så det passer til alle hårtyper. Sammenlignet med lignende glattejern tager PRO-Sleek & Curl relativt lang tid at varme op.

Et glattejern, der bliver varmt på ydersiden

Når jernet først er varmet op, bliver det også ret varmt på ydersiden, hvilket gør det svært at holde, hvis man vil bruge det til at krølle med. Glattejernet kan nemt klare at krølle tynde hårlokker med et godt resultat. Ved tykkere lokker bliver resultatet dårligere, og det er svært at få holdbare krøller. Ledningen kan vindes op, hvilket gør brugen betydelig lettere, men den er desværre ret kort. En længere ledning havde været rart.

Temperaturen kan låses ved at holde minusknappen inde, så man undgår at komme til at ændre temperaturen under brug. Knapperne er lidt løse og rasler lidt, hvilket trækker ned på helhedsindtrykket af PRO-Sleek & Curl og får jernet til at føles lidt billigt. Glattejernet har en låsefunktion, så man kan låse fast i lukket stilling. Dette gør både opbevaring og transport lettere. Den låste indstilling slider også mindre på keramikpladerne, fordi der ikke kan komme noget ind imellem dem og lave ridser.

Du får en del for pengene

Der følger et varmeetui med til jernet. Remington har lavet videoklip, der viser tips og tricks om brug af produktet. Man kan finde dem ved at scanne en QR-kode på kassen. En smart idé til at inspirere kunden og vise, hvordan produktet er beregnet til at skulle bruges. Remington PRO-Sleek & Curl egner sig nok bedst, hvis man ikke anvender stylingredskaber dagligt. Med tanke på den meget lave pris får man trods alt meget glattejern for pengene.

Praktisk låsefunktionlille modelvideoklip som viser tips og tricks
Tager lang tid at varme opkort ledningkan ikke klare tykkere hårlokker

Mere om glattejern

Alle glattejernene i testen har smalle plader, hvilket gør dem nemme at arbejde med. Det tager dog noget længere tid sammenlignet med de klassiske brede glattejern, hvor arbejdsbyrden er mindre. De testede modeller har nogenlunde samme størrelse, men er forskellige i længde og vægt. I løbet af de seneste år har vi set en innovativ produktudvikling omkring glattejernenes funktion, f.eks. nye materialer som keramiske plader, turmalin og ioniseret udseende.

Disse teknikker gør håret mere samarbejdsvilligt og modvirker statisk elektricitet samt kruset hår. Slitagen er mindre, da moderne varmelegemer giver en mere jævn varmefordeling og lavere friktion. Opvarmningstiden er desuden betydeligt bedre, og det er muligt at skabe forskellige frisurer – alt fra helt glat til slangekrøller eller volumen.

Sådan krøller man håret med et glattejern

For at gøre processen hurtigere skal du dele håret op i forskellige sektioner. Hvis du vil lave store krøller, så klemmer du en del af håret og drejer jernet en halv omgang. Derefter trækker du glattejernet forsigtigt ud fra hovedbunden mod spidserne i en spiral. Resultatet bliver flotte slangekrøller á la Hollywood.

Selv kan vi lide at lade pandehåret forblive glat eller sætte det op bagud og krølle resten af håret. Det er sjovt at lave krøller med et glattejern, og resultatet bliver rigtig flot. Derudover sparer du penge, fordi du ikke skal købe både et glattejern og et krøllejern. Husk altid at bruge en form for varmebeskyttende stylingprodukt for at mindske slitage på håret.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?