Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Glattejern: 8 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 20.03.2019

Vi har testet glattejern og udpeger GHD IV Styler til bedst i test. Dette lille glattejern er ergonomisk, har en lang ledning og giver et meget professionelt udseende resultat. Håret bliver perfekt glinsende lige eller krøllet og holder hele dagen.

Bedste premiumvalg bliver GHD Platinum Styler, som er en luksusglattejern, der er let at anvende, samtidig med at den er skånsom mod håret. Vi udpeger Ga.Ma CP1 Ceramic til bedste lavprisvalg, da dette glattejern giver superresultater, også som krøllejern, og har en godt beskyttet tænd/sluk-knap.

Bedst i test

Ghd IV Styler

Lille og ergonomisk glattejern med lang ledning og meget professionelt resultat

Dette er et rigtigt professionelt produkt, og det kan ses både på stylingresultatet og prisen. Temperaturen styres digitalt i stedet for med termostat. Det gør, at varmen i de fjedrende plader er helt jævn. Resultatet bliver perfekt lige og glansfuldt hår eller krøllet hår for alle hårtyper, som desuden holder hele dagen.

Opvarmningen til 190 grader er hurtig, betjeningsgrebet er udmærket, og den automatiske slukningsfunktion er et ekstra plus. Teknisk set er dette det bedste produkt i testen, og vi udser det derfor til at være det bedste professionelle valg. Både frisører og skønhedsinteresserede personer med yderst høje kvalitetskrav vil elske dette glattejern.

Lille og ergonomisk glattejernlang ledninguniversalomformer som fungerer overalt
Prisen er langt fra lav
Bedste premiumvalg

GHD Platinum Styler

Luksusjern der er skånsomt og let at bruge

GHD's redskaber kan beskrives som glattejernenes Rolls Royce. Platinum Styler kan med lethed anvendes til både at glatte og krølle håret. Jernet har en stor, hvælvet bagside, som giver krøllerne en større omkreds og mere volumen. Designet er enkelt men elegant, og der er kun én knap til at tænde og slukke. Varmen reguleres automatisk til 185 grader, hvilket ifølge producenten er den optimale temperatur til at forme håret, uden at det tager skade.

For at holde en konstant og jævn varme over pladerne er den udstyret med såkaldt intelligent tri-zone-teknologi. Det gør, at man får det samme resultat, som man ellers først opnår ved betydeligt højere temperaturer. Under brug er Platinum Styler meget føjelig og let at arbejde med. Selv den uerfarne kan nemt få et fint resultat, og hvis håret er børstet godt, kræver det kun ét træk for hver lok at få en glat og fin frisure.

Hver millimeter af GHD Platinum Styler virker nøje gennemtænkt af producenten. Glattejernet slukker automatisk efter 30 minutter, så man aldrig behøver at være urolig for, om man har glemt at slukke et varmt glattejern, hvis man har travlt med at komme ud ad døren. Takket være den lange ledning er jernet let at bruge, uanset hvor den nærmeste stikkontakt sidder.

Platinum Styler leveres med et tilhørende, varmeresistent etui, som glattejernet kan opbevares i umiddelbart efter brug. Man behøver altså ikke at vente på, at det skal køle af, inden det kan lægges i tasken. I etuiet ligger glattejernet lukket, hvilket også beskytter pladerne mod beskadigelse. Prisen der er ret høj i forhold til mange konkurrenter, er den største ulempe ved glattejernet. Men med tanke på GHD Platinum Stylers luksuriøse udførelse og gennemtænkte funktioner får man faktisk, hvad man betaler for.

Brugervenligluksuriøs og skønsom mod håret
Dyr
Bedste lavprisvalg

GA.MA.

Glattejern, der giver superresultat også som krøllejern, godt beskyttet on/off-knap

Dette meget prisgunstige italienske glattejern har en meget hurtig opvarmning, behageligt greb og lang ledning. Arbejdstemperaturen kan ikke reguleres, den ligger fast på 200 °C, men det gør ikke noget, da resultatet bliver rigtig flot på både tykt og tyndt hår og holder længe. Perfekt til en festweekend i London, da glattejernet fungerer med både 110 V og 230 V. Plastikken er ikke af den bedste kvalitet, men dette er nemt at se bort fra, da prisen er udmærket. GA.MA er ganske enkelt et rigtig godt køb, og vi udser den derfor til bedst i test.

Fungerer også udmærket som krøllejerngodt beskyttet on/off-knap.
Man skal klemme relativt hårdt for at lukke jernet.

Remington ProLuxe Straightener S9100

Brugervenligt glattejern. Kan låses, når det er lukket, giver flot resultat

Remington PROluxe er et lille, handy og brugervenligt glattejern, der både kan bruges til at glatte og krølle. Med de fleksible OptiHeat-plader, som desuden er meget skånsomme for håret, er det let at lave bløde og fine krøller eller et helt lige hår. Det er en stor fordel, at pladerne er noget bredere end mange andre glattejern, hvilket passer ekstra godt til langt, kraftigt hår.

Hvis man vil anvende glattejernet til at lave krøller, så er bredden en fordel, da krøllerne bliver lidt større, hvilket skaber fine, bløde bølger. På den måde undgår man de klassiske proptrækkerkrøller, der ellers let bliver resultatet ved brug af glattejern. Ledningen er tre meter lang og tynd, hvilket giver en god rækkevidde, selvom stikkontakten ikke sidder lige ved siden af spejlet. Den kan rotere ved fæstet, hvilket næsten er nødvendigt for, at den ikke skal blive bøjet i stykker efterhånden.

Remington PROluxe leveres med et flot, varmeresistent etui, hvor glattejernet med fordel kan opbevares. Ledningen kan nemt foldes ind i etuiet, hvilket mindsker risikoen for, at den bliver filtret sammen med ledninger fra andre stylingredskaber. Varmen kan reguleres i flere trin mellem 150 og 230 grader ved hjælp af knapper på siden. Desværre kommer man nogle gange til at trykke på knapperne under brugen, så man kan komme til at justere temperaturen eller slukke det helt.

Glattejernet har en fin, mat farve. Overfladen har dog tendens til let at blive snavset, så den hurtigt kommer til at se nusset ud. En af de største fordele ved dette glattejern, og en egenskab der adskiller den fra konkurrenterne, er låsefunktionen for glattejernet i "lukket" tilstand. Den medfører, at de sarte varmeplader beskyttes bedre, og jernet bliver lettere at håndtere, når det ikke er i brug. Samlet set er Remington PROluxe et prisgunstigt glattejern, der nemt giver et flot resultat.

Let at anvendegiver et holdbart resultatkan låses i lukket tilstand
Plasticdelene absorberer let snavsupraktisk placering af knapperne

BaByliss iCurl

Let krøllejern, der hurtigt giver smukke krøller og slukker automatisk

BaByliss har innovative buede plader til at lave krøller. Det er dog meget nemt at brænde sig på dem, og selve krølleteknikken er temmelig svær at lære. Det lange, betjeningsgreb af plastik og tennisketcherdesignet på håndtaget får glattejernet til at se billigt ud. Heldigvis bliver krøllerne rigtig flotte, glasfulde og super glamourøse. Vores test viser, at resultatet bliver godt selv med helt glat hår. Glattejernet bliver varmt temmelig hurtigt og har tre temperaturindstillinger til forskellige hårtyper – endda helt op til 230 °C. Ledningen er desværre meget kort.

Perfekte krøller i et træknår man har lært teknikken
Kort ledninglet at brænde sigkrølleteknik svær at lærebilligt design

OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro

Glattejern, der også giver fine, holdbare proptrækkerkrøller, har en lang ledning

OBH Nordica fungerer godt som et glattejern, men endnu bedre som et hurtigt krøllejern til slangekrøller. Metalbelægningen dækker nemlig også ydersiden, hvilket gør at varmen omslutter håret helt. Resultatet bliver glansfulde og flotte krøller, som holder meget længe. Ydersiden bliver meget varm, men tre-fingerbeskyttelsen gør, at man ikke brænder sig. Lidt af fingerspidsfornemmelsen i stylingen mistes dog med beskyttelsen på. Ledningen er lang, så du slipper for at bøje dig ned foran spejlet, selvom du er høj. Temperaturen kan reguleres trinløst fra 120° C til 230° C med et hjul.

Lang ledningmeget godt krøllejerndvd med frisurer medfølger
Meget langingen indikationnår jernet er klar til brug

Remington CB7400

Glattebørste der hurtigt glatter håret og samtidig beholder volumen i hårrødderne

Glattebørste CB7400 fra Remington er et spændende alternativ til det traditionelle glattejern. Den har to primære funktioner – at børste håret samtidig med at det bliver glattet – og er tændt som et alternativ, hvis man vil spare tid. Resultatet bliver hurtigt både naturligt og fint. Hårrøddernes volumen bliver bevaret, samtidig med at længderne bliver glatte, hvilket er netop det resultat, man oftest vil have. Med et almindeligt glattejern forsvinder volumen i i hovedbunden, hvis man glatter fra rod til spids.

For at glattebørsten skal fungere optimalt, bør håret være børstet godt igennem inden brug. Det er altså ikke en erstatning for den traditionelle hårbørste. Glattebørsten er let at bruge, men ret stor og også ret så tung at arbejde med. Den fylder også mere, når den skal opbevares. Da den primært kan anvendes til at gøre håret helt glat, bliver det også et ekstra produkt ved siden af de andre stylingredskaber på badeværelset.

Med til Remington CB7400 følger en pose, hvor den kan opbevares, når den ikke er i brug. Ledningen til glattebørsten er kun 1,8 meter lang, hvilket gør rækkevidden ret begrænset. Opvarmningen er forholdsvis hurtig, men nedkølingen tager længere tid. Dette kan være en ulempe, da det helst skal køle af, inden det kan opbevares sammen med eller i nærheden af andre genstande.

Remington glattebørste er en spændende videreudvikling af glattejernet, og det er positivt, at den virker skånsommere mod håret. Men med tanke på den begrænsede funktion og produktets størrelse, kan man spekulere over, om det er en nødvendigt at have derhjemme. Hvis man har plads til overs og vil spare nogle sekunder om morgenen, så er Remington CB7400 imidlertid et smart produkt at føje til samlingen.

Skånsom mod håretbeholder volumen i hårrødderne
Storsamme funktion som glattejern

Remington PRO – Sleek & Curl S6506

Lille og smart med lange plader og bredt anvendelsesområde

Remingtons glattejern PRO-Sleek & Curl er et smart, lille glattejern med aflange, keramiske plader, der let glider gennem håret. De smalle plader gør det let at glatte eller forme håret i tynde, fine lokker eller bølger. Glattejernet har et digitalt display, og varmen kan indstilles mellem 150 og 230 grader, så det passer til alle hårtyper. Sammenlignet med lignende glattejern tager PRO-Sleek & Curl relativt lang tid at varme op.

Når jernet først er varmet op, bliver det også ret varmt på ydersiden, hvilket gør det svært at holde, hvis man vil bruge det til at krølle med. Glattejernet kan nemt klare at krølle tynde hårlokker med et godt resultat. Ved tykkere lokker bliver resultatet dårligere, og det er svært at få holdbare krøller. Ledningen kan vindes op, hvilket gør brugen betydelig lettere, men den er desværre ret kort. En længere ledning havde været rart.

Temperaturen kan låses ved at holde minusknappen inde, så man undgår at komme til at ændre temperaturen under brug. Knapperne er lidt løse og rasler lidt, hvilket trækker ned på helhedsindtrykket af PRO-Sleek & Curl og får jernet til at føles lidt billigt. Glattejernet har en låsefunktion, så man kan låse fast i lukket stilling. Dette gør både opbevaring og transport lettere. Den låste indstilling slider også mindre på keramikpladerne, fordi der ikke kan komme noget ind imellem dem og lave ridser.

Der følger et varmeetui med til jernet. Remington har lavet videoklip, der viser tips og tricks om brug af produktet. Man kan finde dem ved at scanne en QR-kode på kassen. En smart idé til at inspirere kunden og vise, hvordan produktet er beregnet til at skulle bruges. Remington PRO-Sleek & Curl egner sig nok bedst, hvis man ikke anvender stylingredskaber dagligt. Med tanke på den meget lave pris får man trods alt meget glattejern for pengene.

Praktisk låsefunktionlille modelvideoklip som viser tips og tricks
Tager lang tid at varme opkort ledningkan ikke klare tykkere hårlokker

Alt om glattejern

Alle glattejernene i testen har smalle plader, hvilket gør dem nemme at arbejde med. Det tager dog noget længere tid sammenlignet med de klassiske brede glattejern, hvor arbejdsbyrden er mindre. De testede modeller har nogenlunde samme størrelse, men er forskellige i længde og vægt. I løbet af de seneste år har vi set en innovativ produktudvikling omkring glattejernenes funktion, f.eks. nye materialer som keramiske plader, turmalin og ioniseret udseende.

Disse teknikker gør håret mere samarbejdsvilligt og modvirker statisk elektricitet samt kruset hår. Slitagen er mindre, da moderne varmelegemer giver en mere jævn varmefordeling og lavere friktion. Opvarmningstiden er desuden betydeligt bedre, og det er muligt at skabe forskellige frisurer – alt fra helt glat til slangekrøller eller volumen.

Sådan krøller man håret med et glattejern

For at gøre processen hurtigere skal du dele håret op i forskellige sektioner. Hvis du vil lave store krøller, så klemmer du en del af håret og drejer jernet en halv omgang. Derefter trækker du glattejernet forsigtigt ud fra hovedbunden mod spidserne i en spiral. Resultatet bliver flotte slangekrøller á la Hollywood.

Selv kan vi lide at lade pandehåret forblive glat eller sætte det op bagud og krølle resten af håret. Det er sjovt at lave krøller med et glattejern, og resultatet bliver rigtig flot. Derudover sparer du penge, fordi du ikke skal købe både et glattejern og et krøllejern. Husk altid at bruge en form for varmebeskyttende stylingprodukt for at mindske slitage på håret.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem