Opdateret 10. marts 2022

Test af 14 kufferter: Find den bedste kuffert til rejsen

Er du rejseklar? Med den rette rejsekuffert kan du hurtig blive helt klar til afrejse og få plads til alle ferietingene. Vi har testet populære kufferter og udpeger Epic Phantom SL til bedst i test. Det er en smart og flot designet kuffert, der har en lav vægt og er rigtig nem at køre med.

Test af 14 kufferter: Find den bedste kuffert til rejsen

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Bedste kabinekuffert bliver Samsonite Uplite, som tilbyder enorm pakkeplads, samtidig med at tasken vejer ekstremt lidt og har en høj kvalitet på alle materialevalg.

Bedste lavprisvalg bliver den billige American Tourister Bon Air med sit farverige design og sin holdbare, udvendige skal. Vi udpeger også Samsonite S'Cure DLX til bedste hardcase kuffert takket være dens lave vægt, store pakkekapacitet og høje kvalitet.

Fælles for de testvindende kufferter er en høj kvalitet, godt materialevalg og i de fleste tilfælde en lav vægt – så man kan have mere bagage med.

Men det kan hurtigt føles som en svær købsproces at finde den rette kuffert til weekendturen eller charterferien. For skal det være en softcase eller hardcase kuffert? Hvor stor skal den være? Og hvad med designet og pakkepladsen?

Tip: Hvis du søger en kabinekuffert, kan vi allerede her give dig et tip. Se efter en model med dimensionerne 55 x 40 x 20 cm (længde x bredde x højde). Det er Ryanairs og andre lavprisflyselskabers krav til håndbagagens størrelse. Men tjek altid dit flyselskabs regler og tilladte håndbagagemål inden afrejse.

Vi har testet et udvalg af de mest populære modeller fra de kendte kuffertmærker. Sammenlign priser og find tilbud på de testede kufferter på PriceRunner.

1. Epic Phantom SL - BEDST I TEST KUFFERT

Flot designet og letkørende kuffert der har en lav vægt og smart indretning

Type: Hardcase Materiale: Polypropylen Garanti: 7 års garanti Størrelser, vægt & mål: Tre forskellige størrelser i serien, hhv. 37 liter (2,2 kg og 55 x 40 x 20 cm) | 67 liter (3 kg og 66 x 45 x 25 cm) | 95 liter (3,8 kg og 76 x 52 x 30 cm) Hjul: 4 stk. TSA-lås: Ja Indretning: Beklædt indvendigt i både låg og bund, skillevæg på den ene side og bånd med forstærkning på den anden

Epic Phantom SL 66cm

Epic Phantom SL er en trendy og funktionel kuffert, der fås i tre praktiske størrelser, og kuffertens udvendige skal er formstøbt af fleksibel polypropylen i et unibody-design med forstærkede hjørner. Det gør kufferten ekstra robust over for stød og en hårdhændet bagagehåndtering.

Den svenske kuffertproducent Epic er i forvejen kendt for at være førende med kufferter produceret i lette og innovative materialer. Inden testen af deres trolley Phantom havde vi derfor også ekstremt høje forventninger - vi blev ikke skuffede.

Har markedets længste produktgaranti

Epic er i øvrigt så sikre på kuffertkvaliteten, at de har markedets længste garanti. Hvis kufferten på nogen måde går i stykker inden for 7 år efter købet, udskifter Epic de defekte dele eller giver en helt ny kuffert – også selvom defekten skyldes flyselskabet.

Phantom SL er udstyret med fire enkelthjul, som ruller godt og stille, og kufferten er også let at manøvrere, når den er tungt pakket. Teleskophåndtaget har kun en enkelt stang, men virker alligevel stabil.

Lynlåsen på trolleyen er tætnet for at holde vand ude, men det gør den også en smule træg at lyne op og i.

På indersiden er både låg og bund beklædt. Den ene side har rumadskillelse, der lukkes med lynlås, og i den er der to praktiske netlommer. Den anden side har remme med forstærkede dele af tekstil, så tøj og andre ting i bagagen holdes på plads.

Vi synes bedre om denne løsning end de klassiske krydsremme, som ses i mange kufferter. De større Phantom-modeller har betræk, der kan tages helt af og vaskes.

Prisvenlige kufferter til ethvert behov

Epic Phantom SL er fra ende til anden en meget prisvenlig kuffert i alle tre størrelser – lige fra kabinekufferten på 37 liter, der er velegnet til storbyferien og weekendture, til kæmpen på 95 liter, der er egnet til de længere rejser.

At kufferten desuden tåler slag og stød, er superlet og har markedets bedste garanti, gør den til vores valg som bedst i test.

Meget god indretningruller godtflot og moderne designlav vægt
Den vandtætte lynlås kan af og til være lidt træg

Prissammenligning

Sammenlign priser
Magasin  Onlineshop Logo

Phantom SL - Kufferter & Tilbehør hos Magasin - Phantomblack

825 kr.
Kuffert-thomsen Logo

EPIC Phantom Black Mellem Kuffert

1.088 kr.
NEYE Logo

Kuffert Phantom SL 66 Cm - Grå

1.154 kr.

2. Samsonite Uplite - BEDSTE KABINEKUFFERT

Letkørende kuffert i høj kvalitet og med en enorm pakkevolumen

Type: Softcase Materiale: Blød nylon Garanti: 5 år Størrelse: 41 liter Mål: 55 x 40 x 20 cm Vægt: 1,7 kg Hjul: 2 stk. TSA-lås: Kombinationshængelås Indretning: Elastiske krydsspændebånd, to opbevaringslommer på indersiden, heraf en netlomme, en yderlomme på forsiden, en sidelomme

Samsonite Uplite Spinner 55cm

Samsonite Uplite er en videreudvikling af den populære kabinekuffert Samsonite Short-lite. De bedste egenskaber er bevaret, for eksempel de to letkørende, integrerede hjul, vandafvisende kvalitetsnylon og et langt teleskophåndtag.

Kufferten er superlet, og de udvendige mål på 55 x 40 x 20 cm gør, at kufferten er godkendt som håndbagage hos mange lavprisflyselskaber. Pakkevolumenen på 41 liter er virkelig enorm i forhold til kuffertens udvendige mål og vægt.

Rigtig god pakkeplads og gode detaljer

Modellen er ikke delt på midten, så hvis man vil have vasketøj eller anden bagage for sig, må man gøre det i poser. Det kan nogle mene er en ulempe, men vi sætter stor pris på volumenen.

Faktisk har Uplite det bedste vægt/volumen-forhold af alle de kabinekufferter, vi har testet. Indretningen er god med de fastgjorte spændebånd og to lommer. Yderrummet fylder hele kuffertens bredde og har plads til aviser og en 13-tommers computer.

På modellens ene langside er der desuden en mindre lomme med plads til flybilletter eller en paperback. På kuffertens anden side er der et håndtag, hvilket gør det lettere at løfte tasken ved sikkerhedskontrollen eller op på et bord.

Ved løft i bærehåndtaget på oversiden er kabinekufferten i perfekt balance. Garantierne er også udmærkede i kraft af Samsonites globale servicenetværk.

Det rigtig gode vægt/-volumen-forhold kombineret med den attraktive pris gør denne kuffert til testens bedste kabinekuffert.

Enorm pakkevolumenekstrem lav vægthøjt kvalitet i alle materialevalg
Spændebåndene kunne godt have været bredere

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

3. American Tourister Bon Air - BEDSTE LAVPRISVALG KUFFERT

Meget god kuffert til prisen med kulørt design og robust udvendig side

Type: Hardcase Materiale: Polypropylen Garanti: Begrænset 2 års global garanti Størrelser, vægt & mål: Tre forskellige størrelser i serien, hhv. 31,5 liter (2,5 kg og 55 x 40 x 20 cm) | 57,5 liter (3,4 kg og 66 x 46 x 25,5 cm) | 91 liter (4,2 kg og 75 x 54 x 29 cm) Hjul: 4 stk. TSA-lås: Ja, låsbar lynlås Indretning: Indvendigt beklædt med dobbelt krydsbånd og på den ene side et rum med lynlås

American Tourister Bon Air Spinner 75cm

American Tourister Bon Air er en kulørt, moderne hardcase kuffert, der giver meget funktion for pengene. Den udvendige side er fremstillet af polypropylen, som er et let og fleksibelt materiale, der samtidig er meget solidt.

Selv efter uforsigtig og hårdhændet bagagehåndtering i lufthavnen ser den ydre del af Bon Air fin ud. Teleskophåndtaget er desuden kraftigt og kan indstilles i to forskellige højder. De fire enkelthjul kan drejes 360 grader og ruller godt og lydløst. Kufferten har desuden støtteføder, så den kan stilles på langsiden.

Hele kollektionen fås i mange flotte farver, hvilket får kufferten til at føles mere personlig. Her er producenten lykkedes godt med Bon Airs attraktive design. American Tourister er i øvrigt et af verdens ældste kuffertfirmaer og ejes nu af Samsonite.

Godt produkt i lavprisklassen

Den indvendige side af Bon Air er beklædt med tekstil. Det nederste rum har kun krydsbånd, mens det øverste rum har rumadskillelse med to netlommer, som lukkes med en lynlås.

Krydsremmene er af fleksibelt gummimateriale og efterlader størstedelen af kufferten åben. Her havde vi gerne set, at remmene kunne spændes ind, da de er for løse til at holde indholdet på plads, når kufferten lukkes hurtigt.

Vi havde også gerne set, at kufferten havde fået en lynlås med regnbeskyttelse. De to forhold er nogle af kuffertens få svagheder.

Samlet set er American Tourister Bon Air dog meget god til prisen og et anbefalelsesværdigt produkt i lavprisklassen – uanset om du skal bruge en kabinekuffert til en todages tur eller en større kuffert til en uges ferie.

God til prisenflot og kulørt designholdbar udvendig skal
Krydsremme er for slappelynlås ikke regnbeskyttet

4. Samsonite S'Cure DLX - BEDSTE HARDCASE KUFFERT

Kuffert af høj kvalitet med ekstrem lav vægt og enorm plads til bagage

Type: Hardcase Materiale: Polypropylen-blandingen Flowlite Garanti: Begrænset 5 års global garanti Størrelser, vægt & mål: Fire forskellige størrelser i serien, hhv. 34 liter (2,9 kg og 55 x 40 x 20 cm) | 79 liter (4,1 kg og 69 x 49 x 29 cm) | 120 liter (4,7 kg og 75 x 52 x 31 cm) | 138 liter (5,3 kg og 81 x 55 x 35 cm) Hjul: 4 stk. TSA-lås: Ja Indretning: DLX byder på en eksklusiv indretning med betræk og et låg der kan indstilles i højden

Samsonite S'Cure DLX Spinner 69cm

Samsonite S’Cure DLX er en hardcase kuffert, der emmer af kvalitet i alle detaljer.

Selv i et marked, hvor de bløde og fleksible kufferter tager større markedsandele, så har den amerikanske producent sat ekstra kræfter ind i udviklingen af hårde kufferter. Og med sin S’Cure-kollektion sætter Samsonite en ny standard i kategorien.

DLX-serien, der er premium-udgaven af producentens S’Cure letvægtskufferter, har blandt andet en mellemplade, der kan justeres i højden. Det gør det nemmere at organisere sin bagage og sin pakning af kufferten, hvis den skal pakkes med flere personers tøj. Kufferten har også en dragt-/vaskepose og et aftageligt rum til væsker.

Modellen uden DLX i navnet har en enklere indretning, men er også god og funktionel.

Solid konstruktion til adskillige rejser

Den udvendige side af S’Cure DLX er fremstillet af det patenterede hårde materiale Flowlite, som gør kufferten meget modstandsdygtig over for slag og stød. I hjørnerne og på siden er kufferten forstærket i to lag med en bindingsværkslignende konstruktion, som fordeler belastningen fra en hårdhændet behandling over flere punkter.

Kufferten lukkes med tre solide håndtag med indbygget TSA-lås, og langs åbningen er der en gummiliste, som principielt gør tasken helt vandtæt.

Teleskophåndtaget kan justeres i fem forskellige indstillinger. På de større modeller kan bærehåndtaget ikke give sig, men det er behagelig at holde i, og på undersiden er der et ekstra greb at tage fat i.

Kuffertens bagerste hjul er lidt større end forhjulene. De er alle dobbelthjul, som roterer frit for at give en så letkørende oplevelse som muligt – sådan som det er standard ved premium-kufferter.

Den hårde udvendige side gør Samsonite S'Cure DLUX kufferten lidt tung, men meget robust, og den er således et godt valg for personer, der ofte rejser langt.

Smart og enkel åbning/lukningrobustmeget funktionel indretning
Dyrlidt tung

5. Thule Subterra Carry-On

Solid letkørende kuffert fra svenske Thule med smarte detaljer

Materiale: Polypropylen Garanti: 2 år (reklamationsretten) Størrelse: 36 liter Mål: 55 x 35 x 21 cm Vægt: 3,2 kg Hjul: 2 stk. TSA-lås: Nej, men låsbar lynlås Indretning: Stofbeklædt inderside med udtagelig skillevæg

Thule Subterra Carry-On 55cm

Thule Subterra Carry-On kan tages med som håndbagage hos de fleste flyselskaber qua kuffertens mål på 55 x 35 x 21 cm. Det er en trolley-kuffert med to solide og letkørende hjul.

Mange kabinekufferter har i dag fire drejelige hjul, hvilket gør, at kufferten nemt kan flyttes, selv når den står oprejst. Thule Subterra Carry-On er med sine to hjul alligevel tilpas praktisk i brug, at man aldrig føler behov for mere end de to hjul, den har.

Teleskophåndtaget trækkes let ud til en tilpas høj position. Når det skal skubbes ned igen, skal der trykkes på to knapper på samme tid. Hvis du har små hænder, skal du bruge begge hænder på samme tid for at kunne gøre det.

Der er robuste håndtag i siden og i bunden af trolleyen.

Kuffert og rum i høj kvalitet

Subterra Carry-On har en yderside i stof, men også det er af en høj kvalitet. Efter flere rejser, både som håndbagage og indchecket bagage, er der ingen revner – der er knap nok en plet på tasken.

På ydersiden har Thule valgt at tilføje en smart lomme, der er velegnet til værdigenstande og ting, du hurtigt vil have adgang til i lufthavnen eller mens du er på farten.

Når du lyner kufferten op, så bemærker du hurtigt, at du har et Thule-produkt foran dig. Det ene rum i kufferten lukkes med almindeligt netstof og lynlås. Det andet rum har et såkaldt kompressionspanel, som du kan udvide for at optimere pakkepladsen. Panelet kan enten fjernes helt eller placeres i forskellig højde afhængigt af din oppakning.

Desuden er selve låget lavet i to lag – netstof øverst og et mere fast materiale nedenunder. Ideelt til at putte sine beskidte sko ind derimellem.

Smart tilføjelse med Convertible Carry-On

Som en ekstra bonus har den svenske producent også lavet tasken Subterra Convertible Carry-On på 40 liter. Det er en blød taske, som både kan bruges som en rygsæk og en skuldertaske, men som også kan kombineres med den almindelig Subterra kabinekuffert. Det sker ved, at Convertible Carry-On har et bagagepanel, der kan trækkes ned over teleskophåndtaget.

Begge produkter har en tilpas størrelse, der falder inden for de fleste flyselskabers krav til håndbagagen.

Sammen passer kufferten og rygsækken perfekt, når man er to, der rejser sammen og gerne vil klare sin oppakning på en smart og god måde. Og en god rejse bliver det uden tvivl med Thule Subterra Carry-On.

Meget praktisk taskehøj kvalitet af både materiale og funktionersmart kompressionspanel
Håndtaget kræver to hænder for at slås ned

6. Titan Xenon13

Letkørende kuffert i god, tysk kvalitet med lav vægt og stilrent design

Type: Hardcase Materiale: Hård polykarbonat Garanti: 7 år Størrelser, vægt & mål: Tre forskellige størrelser i serien, hhv. 40 liter (2,5 kg og 53 x 38 x 20) | 80 liter (3,1 kg og 66 x 46 x 28 cm) | 113 liter (3,8 kg og 74 x 53 x 31 cm) Hjul: 4 stk. TSA-lås: Ja Indretning: Spænderemme, en skillevæg med stort rum, et langt rum langs kuffertens hængsler

Titan Xenon13 71cm

Titan Xenon13 er en let, tysk kvalitetskuffert i et stilrent, strømlinet design. Modellen er fremstillet af fleksibel polykarbonat og er efterfølgeren til populære Titan Ultimate.

Kufferten er perfekt afbalanceret – noget som man sætter stor pris på ved løft på trapper. Den har også et behageligt håndtag, gode lynlåse og en funktionel vatteret inderside. Det sidstnævnte er lidt usædvanligt, da mange kufferter i dag leveres med en inderside i få og sparsomme materialer.

Letkørende hjul og gode størrelser

Vores testeksemplar er blevet brugt flittigt på flyrejser gennem to år og er stadig i en fremragende stand efter mange rejser. Vi bemærker dog, at materialet omkring hjulhuset bliver ridset, når kufferten trækkes op ad kantsten, men det er ikke noget, der påvirker brugen og de letkørende hjul.

Titan Xenon13 fås i flere størrelser – fra kabinekufferten til de rigtig store modeller, der egner sig til en jordomrejse.

Ofte er større kufferter i en serie dårligere tilpasset til en fuld oppakning og kan være vanskelige at komme omkring med. Det problem har vi ikke oplevet med Xenon13 - tværtimod kan den største model klare en stor vægt uden at blive svær at manøvrere.

Titan leverer i princippet alt det, vi forventer af en moderne kuffert, men vi synes, at prisen er noget høj.

Tysk kvalitet i alle detaljerlav vægt stilrent designruller let
Noget høj pris

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

7. Thule Subterra Luggage

Rummelig rejsetaske med mange gode rum, solide hjul og flere muligheder

Materiale: Polypropylen Garanti: 2 år (reklamationsretten) Størrelser, vægt & mål: To forskellige størrelser i serien, hhv. 56 liter (3,5 kg og 55 x 37 x 36 cm) | 75 liter (4,4 kg og 70 x 40 x 35 cm) Hjul: 2 stk. TSA-lås: Nej, men låsbar lynlås Indretning: Stofbeklædt inderside med skillevæg i mesh

Thule Subterra 70cm

Thule Subterra er en serie gennemtænkte rejsetasker, der findes i flere størrelser og udgaver. Der er en rød tråd for alle taskerne, men der er også store forskelle mellem dem.

Den større Subterra har dimensionerne 70 x 40 x 35 cm og kan rumme op til 75 liters oppakning. Det er rigtig godt med masser af plads, hvilket betyder, at rejsetasken er velegnet til de længere rejser.

Tasken kan åbnes på midten og opdeles i to separate rum adskilt af netstof, så tingene holdes på plads. Den kan også åbnes fra toppen. De to løsninger gør det let at komme til den bagage, som blev pakket først. Vi savner dog nogle remme til at holde tøjet i den anden del af tasken på plads.

Smart 3-i-1-løsning og mange gode rum

Der er bestemt ikke mangel på smarte opbevaringsrum i Thule Subterra. Her har den svenske producent på alle måder lavet en taske til dem, der er velorganiseret. Der er gode lommer til værdigenstande, adressemærke og andet godt.

Selv efter en hård bagagehåndtering under flyrejser, ser tasken ud som ny, og de to hjul ruller som en drøm.

Du har mulighed for at trække tasken efter dig, men du kan også bære tasken over skulderen med de to solide stropper. Rejsetasken har desuden en smart 3-i-1-løsning, så du enten har en stor taske, du kan bruge som indchecket bagage eller to mindre tasker som håndbagage.

Håndtaget trækkes let op uden at noget skal trykkes ind. Men for at skubbe det ned igen, skal man holde to knapper inde. Det kan kræve en tohåndsbetjening, hvis man ikke har så store hænder.

Hele oppakningen kan strammes til med to udvendige kompressionsstropper. Der er også en transportkrog til fastgørelse af mindre tasker – praktisk når man går mellem forskellige flyterminaler.

Thule har her tænkt på det meste, og Subterra Luggage er en superb rejsetaske til den seriøse rejsende.

God pakkeplads med mange rumletkørende hjulslidstærke materialer
Ingen bagageremme på indersidentohåndsbetjening kan være nødvendigt ved teleskophåndtag

8. Thule Crossover Rolling Duffel

Slidstærk rejsetaske der er let at pakke og med praktisk stødsikkert SafeZone-rum

Materiale: Dobby-nylon Garanti: 2 års garanti Størrelser, vægt & mål: To forskellige størrelser i serien, hhv. 56 liter (3,5 kg og 64 x 38 x 32,5 cm) | 87 liter (4,3 kg og 79 x 44 x 42 cm) Hjul: 2 stk. TSA-lås: Nej, men låsbar lynlås Indretning: Foret inderside med lynlåslåg på den ene side og to spænderemme på den anden

Thule Crossover 79cm

Thule Crossover Rolling Duffel er en rejsetaske med solide hjul og et teleskophåndtag. Tasken er konstrueret til den aktive rejsende og er som skabt til eksempelvis at have med i bjergene. Men den velorganiserede Crossover fungerer lige så godt for børnefamilien, der vil have meget med på solferien.

Der er solide bærehåndtag både foroven og på siden af tasken samt forstærkede bæreremme, så den kan løftes op og bæres over skulderen. Lynlåsene føles gedigne og giver ikke problemer, selv når tasken er pakket til randen.

Crossover Rolling Duffel er udstyret med et stødsikkert og udtageligt SafeZone-rum til solbriller, mobiltelefon eller anden skrøbelig bagage.

Praktisk opdeling og gode rum til rejsen

I den ene del af tasken er der to separate, spændbare remme til at holde bagagen på plads, mens den anden har et låg af netstof med lynlås. Det er en smart funktion, at rejsetasken kan åbnes både i siden og oppefra, så man nemt kan komme til den bagage, der ellers havde ligget nederst.

Tasken har to solide hjul, der ikke har fået en skramme, selvom vi har trukket tasken efter os på både grus og asfalt.

Teleskophåndtaget kan let trækkes op til en fast højdeindstilling. For at trykke det ind igen, skal man trykke to knapper ind, hvilket er muligt med én hånd – men har man ikke så store hænder, så kan en tohåndsbetjening være nødvendig.

Selvom vi har oplevet flere tilfælde med hårdhændet bagagehåndtering under flyrejser, så ser tasken stadig næsten ud som ny.

Thule Crossover Rolling Duffel er en rummelig taske, der er let at pakke – og et oplagt valg, hvis man vil have en taske, der kan holde til mange eventyr.

Nem at pakkekan åbnes fra to siderlet at rullesmart opbevaring af skrøbelige genstande
To knapper til at trykke håndtaget ind

9. The North Face Base Camp Duffel

Solid og komfortabel taske til en god pris

Materiale: Ballistisk nylon Garanti: 2 år (reklamationsretten) Størrelser, vægt & mål: Seks forskellige størrelser i serien, hhv. Extra Small 31 liter (0,9 kg og 45 x 28 x 28 cm) | Small 50 liter (1,2 kg og 53 x 32,5 x 32,5 cm) | Medium 71 liter (1,6 kg og 64,5 x 35,5 x 35,5 cm) | Large 95 liter (1,8 kg og 70 x 40 x 40 cm) | Extra Large 132 liter (2 kg og 75,5 x 45 x 45 cm) | XXL 150 liter (2,1 kg og 80 x 48 x 48 cm) Hjul: Nej TSA-lås: Nej Indretning: Et stort rum med en netlomme på indersiden

The North Face Base Camp Duffel S - TNF Black

The North Face Base Camp Duffel Bag er en klassiker, som nok er verdens bedst sælgende ekspeditionstaske. Tasken er produceret i TPE-lamineret ballistisk nylonstof og desuden fri for ftalater.

Det er en oplagt taske til udendørs aktiviteter, da materialet er både slidstærkt og vandtæt samtidig med at vægten er holdt på et lavt niveau.

Tasken har desuden vejrbestandige lynlåse, fire kompressionsremme for at komprimere oppakningen og stropper, så du kan bruge tasken som rygsæk. Skulderstropperne er justerbare og komfortable, men noget besværlige at fjerne, når man ikke har brug for dem.

Tasken fås i seks størrelser og et nærmest uendeligt antal farvekombinationer. En meget prisvenlig duffel der er skøn at bære på både ryggen og løfte i hånden.

Billigmeget robust
Kun et rum til oppakning

10. Delsey Segur

Letkørende og solid kuffert med hjul og håndtag af høj kvalitet

Type: Hardcase Materiale: Polykarbonat Garanti: 5 års global garanti for materiale- og fabrikationsfejl Størrelser, vægt & mål: Tre forskellige størrelser i serien, hhv. 40 liter (2,7 kg og 55 x 40 x 20 cm) | 82 liter (3,9 kg og 70 x 47 x 28 cm) | 105 liter (4,7 kg og 78 x 50 x 30 cm) Hjul: 4 stk. TSA-lås: Ja, låsbar lynlås Indretning: Foret inderside med justerbart krydsbånd på den ene side, opbevaringslomme med lynlås i midten og på den anden side netlomme med lynlås

Delsey Segur 70cm

Delsey Segur er en solid kuffert af hård polykarbonat med en rillet overflade og fås i flere forskellige farver og størrelser – lige fra håndbagage-størrelsen til den større kuffert på 105 liter, der har plads til al bagagen til to ugers ferie.

Alle tre modeller i Segur-kollektionen er letkørende, så den valgte kuffert er nem at have ved sin side i køer til check-in, paskontrol og lignende.

Det går også som en leg at trække den efter sig, når man skal gå længere strækninger, og hjulene klarer snildt ujævnt underlag. Teleskophåndtaget er bekvemt at holde i, kan forlænges i flere trin, og knappen til at trykke det ind kan løsnes med et enkelt tryk.

Ydersiden er solid, og selvom kufferten har været udsat for hårde slag og uforsigtig håndtering i forbindelse med flyrejser, kan man kun se nogle svage mærker på Segur-kufferten.

Klassisk kuffert med gode funktioner

Kufferten har en godkendt TSA-lås, der er påkrævet ved indrejse til USA, så sikkerhedspersonalet i lufthavnen kan åbne kufferten uden skade på låsen.

Kuffertens inderside har for, der kan tages af og vaskes. Den ene side har et netlomme, der lukkes med lynlås. Der er også en mindre opbevaringslomme, der lukkes med lynlås, til de småting, som man gerne vil holde adskilt fra resten af oppakningen. Den anden del af Delsey Segur har en elastisk krydsrem til at holde oppakningen på plads.

Til forskel fra krydsremmene i mange andre kufferter er denne meget nem at stramme, så tøjet bliver, hvor det skal, selvom kufferten ikke er helt fyldt.

Delsey Segur er en klassisk kuffert, der er solid, men derfor også lidt tung. Den er ikke overstrøet med særlige funktioner, men de funktioner der er, har en høj kvalitet, og det er nemt at forstå, hvorfor Delsey Segur er et oplagt valg for mange rejsende.

Let at pakkejusterbart krydsruller meget godt og håndtag med flere indstillinger
Ret tungmangler lomme til adressemærkat

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

11. Epic HDX

Kuffert med gode hjul, volumen og vægt som gør den perfekt til brug på lavprisfly

Type: Hardcase Materiale: Hård fleksibel polykarbonat Garanti: 5 års ’Epic Unlimited Armor’ warranty Størrelser, vægt & mål: Tre forskellige størrelser i serien, hhv. 39 liter (2,6 kg og 55 x 40 x 20 cm) | 69 liter (3,7 kg og 65 x 46 x 26 cm) | 98 liter (4 kg og 74 x 54 x 28 cm) Hjul: 4 stk. TSA-lås: Ja Indretning: Spænderemme, en mellemvæg med stort rum, et rum langs kuffertens hængsler

Epic HDX Hexacore 64cm

Epic HDX er gennemsyret af et funktionelt skandinavisk design – både indvendigt og udvendigt. Den svenske producent Epic er da også kendt for sine både lette, flotte og innovative kufferter til gode priser. HDX-kollektionen er ingen undtagelse.

Kabinekuffertens størrelse og vægt er perfekt tilpasset lavprisselskaber som Norwegian og Ryanair, som har hhv. 55 x 40 x 23 cm og 55 x 40 x 20 cm som kabinemål og et krav til den maksimale vægt for håndbagagen på 10 kg.

Selv de større modeller har et bemærkelsesværdigt godt volumen/vægt-forhold. Det betyder, at du har plads til at pakke mere.

Kuffert af gennemgående høj kvalitet

Ydermaterialet er af slidstærkt og fleksibelt polykarbonat, der beskytter indholdet ved hårdhændet behandling under transport. Selv efter længere tids brug ser hardcase kufferten fin ud – der er kun nogle mindre ridser at se.

Hjulene er meget letkørende, og vi har ikke oplevet problemer med grus, der sætter sig fast. De større modeller har fire dobbelthjul, mens kabinekufferten har fire enkelthjul.

Også lynlås, bærehåndtag og kuffertens indvendige indretning bærer præg af en gennemgående høj kvalitet. Lynlåsen er velkonstrueret og modstår vand, og det er enkelt at åbne og lukke kufferten. Teleskophåndtaget kan indstilles i fire forskellige niveauer. Bærehåndtaget er behageligt at holde i og giver sig lidt, når man løfter kufferten.

I bunden af kufferten sidder der en krydsrem, som man kan justere længden på. Låget kan lukkes helt til og har en praktisk indvendig netlomme til opbevaring af småting.

Epic HDX er god til prisen og meget holdbar - en kuffert der bestemt er pengene værd.

Perfekt til brug på lavprisflygod volumen/vægtgode hjul
Lynlåsen kan drille, når kufferten står på højkant

12. Rimowa Salsa Air

Velkonstrueret premium-kuffert med lav vægt og enkel at bruge

Type: Hardcase Materiale: Hård fleksibel polykarbonatplast Garanti: 5 år Størrelser, vægt & mål: Fem størrelser i serien, hhv. 35 liter (1,9 kg og 55 x 40 x 20 cm) | 65 liter (3,2 kg og 67 x 45 x 25 cm) | 80 liter (3,3 kg og 75 x 48 x 27 cm) | 91 liter (3,8 kg og 78 x 52 x 27 cm) | 105 liter (3,9 kg og 81 x 55 x 28 cm) Hjul: 4 stk. TSA-lås: Ja Indretning: To rum med net, som åbnes med lynlås

Rimowa Salsa Air 68cm

Rimowa Salsa Air er en luksuriøs kuffert og en rigtig letvægter – ideelt i en tid, hvor stadigt flere flyselskaber tager ekstra betaling for indchecket bagage og har en lav maksimumvægt for håndbagage.

Kabinekufferten i Salsa Air-kollektionen har en pakkeplads på op til 34 liter og vejer lidt over 2 kg, selvom producenten i sine specifikationer angiver 1,9 kg.

Den tyske kuffertproducent er kendt for sine kvalitetskufferter og for at have markedets bedste kufferthjul – og Salsa Air er ingen undtagelse. De fire hjul er virkelig letkørende og ruller uden friktion, selv på grusveje uden at sten sætter sig fast i hjulkasserne.

Robust og let kuffert til en høj pris

Teleskophåndtaget er desuden stabilt og har et godt håndtag, og tasken er meget let at styre igennem selv smalle passager. Kufferten er også godt afbalanceret, og selvom du skulle pakke lidt kluntet, holder den sig stadig i en ret vinkel, når du løfter den op ad trapper.

Kuffertens yderside i polykarbonatplast er fleksibel og har forstærkede hjørner, så den er ekstremt modstandsdygtig over for stød og fald. Pakkepladsen er bestemt også i orden.

Rimowa har i den sammenhæng en 5 års-garanti, hvis man registrerer sin kuffert online, ligesom de har et globalt servicenetværk og egen reparationsservice på luksushoteller over hele verden. Det er praktisk, hvis kufferten skulle gå i stykker.

Hvis man flyver ofte og gerne vil rejse let – og hvis tegnebogen kan holde til prisen for en Rimowa-kuffert – så bliver man meget tilfreds med Rimowa Salsa Air.

Meget velkonstrueretlav vægtbehagelig at bære og rulle
Høj pris

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

13. Epic Explorer Backpack Trolley

Kombineret kabinetaske og rygsæk, som er slidstærk med gode skulderremme

Materiale: Polyester Garanti: 3 år Størrelse: 33 liter Mål: 54 x 37 x 20 cm Vægt: 2,9 kg Hjul: 2 stk. TSA-lås: Nej Indretning: Et stort rum med frontåbning. Indvendigt en netlomme, todelt rum med computerlomme med velcrolukning til en 15,4” computer

Epic Explorer 54cm

Epic Explorer Backpack Trolley er en rejsetaske fremstillet i tykt stof, så tasken kan tåle stød og slag – og så har den en praktisk størrelse, der gør, at du kan have den med ombord på flyet som kabinetaske. Den kan selvfølgelig også bruges som almindelig rygsæk i hverdagen.

Alle udsatte områder på trolleyen som hjørner og bunden har den svenske producent forstærket, men det gør tasken lidt tung. Lynlåsen til det største rum kører fint, men kompressionsremmene til tasken er meget træge i brug og kræver, at du bruger begge hænder.

Tasken har et teleskophåndtag, som kan gemmes inde i tasken. Det føles en anelse ustabilt, men har en god længde. Skulderremmene er i øvrigt tilpas bløde og sidder fast på taskens bagside.

På trods af lidt få mangler kan vi godt lide denne taske. Det er en ideel taske til en kortere forretningsrejse eller en weekendtur, hvor det er nødvendigt med god plads til en computer og tøj til et par dage.

Kan tåle hårdhændet behandlinggode skulderremmegodt bærehåndtag og lynlås
Relativt tung

14. Epic Discovery

Billig kuffert som let kan udvides for ekstra pakkeplads

Type: Softcase Materiale: Nylon og polyester Garanti: 3 år Størrelse: 36 liter Mål: 55 x 40 x 20 cm Vægt: 2,5 kg Hjul: 4 stk. TSA-lås: Ja Indretning: To remme, rumadskillelse med en stor netlomme

Epic Discovery Ultra 4X 55cm

Epic Discovery er en god all-round kabinekuffert, der kan udvides, hvis du har brug for ekstra plads i forbindelse med din rejse.

Materialevalg, hjul og sømme har dog ikke samme høje kvalitet, som de dyrere kufferter i testen. Det er ikke desto mindre en god model i lavprisklassen, og det store rum i kufferten er dybt og er udstyret med både netlomme og dobbeltremme til at holde tøjet på plads.

De udvendige rum er dog lidt vanskelige at åbne og lidt begrænsede i sin størrelse. Den føles desuden noget tung foran, hvilket gør, at den nemt kan vælte ved et lille puf.

Epic Discovery er noget for dig, der sjældent rejser, men er på udkig efter en meget billig kuffert. For den forretningsrejsende kræves en model, der kan noget mere.

Billigkan let udvides for mere pakkeplads
Noget tungmaterialerne føles billige

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

Godt at vide om kufferter

I vores test af kufferter har vi undersøgt flere modeller, som generelt udmærker sig ved at være af en høj kvalitet og inkludere flere gode funktioner.

En kuffert bør kunne tåle en hårdhændet behandling af lufthavnspersonalet, og derfor bør man stille høje kvalitetskrav til sin kommende kuffert. På langt sigt kan det være en dårlig investering at købe en billig udsalgskuffert, da kvalitet og holdbarhed ofte koster.

De større og kendte kuffertmærker har ofte nogle fordelagtige garantier og kan hjælpe med reservedele, hvis kufferten skulle gå i stykker. Af den grund har vi kun testet kufferter og rejsetasker fra de kendte mærker.

Sådan køber du den rette kuffert

Kufferter findes i alle former og størrelser. I bund og grund er det rejsens længde og formål, der afgør størrelsen og formen på kufferten. En kabinekuffert eller trolley til den forretningsrejsende opfylder eksempelvis andre behov end kufferter til charterferien, mens en ekspeditionstaske med skulderremme passer bedst de steder, hvor hjul ikke kan bruges.

For at forenkle sine udenlandsrejser og ture bør man derfor anvende forskellige kufferter og tasker til forskellige typer af rejser og formål. Det er et overordnet godt råd at huske.

Et andet generelt og godt råd, vi gerne vil give dig med på rejsen, er at tilmelde sig Danskerlisten fra Udenrigsministeriet inden afrejse. Det betyder kort og godt, at skulle der være en kritisk situation i det pågældende land, du befinder dig i, så får du direkte informationer fra de danske myndigheder.

Det er gratis at tilmelde sig listen, og du kan læse mere om Danskerlisten på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Softcase, hardcase eller klassisk taske

Bløde kufferter kaldes også for softcase kufferter og produceres af nylon og polyester. Det er meget fleksible, lette og slidstærke materialer, men det er ikke så modstandsdygtigt over for hårde slag og stød. Modeller i stof har dog ofte praktiske lommer på ydersiden med plads til en laptop eller dokumenter, hvilket blandt andet gør softcase kufferter ideelle som kabinekufferter.

De mere hårde kufferter, som også omtales som hardcase, findes i to slags materialer. De produceres enten af tynd fleksibel polykarbonatplast eller af stenhård polypropylen-plast. Polykarbonat bruges blandt andet i skudsikre glas, mens polypropylen ofte ses som beholdere til kemikalier.

Kufferter i fleksibel polykarbonat er da også populære, da de vejer mindre end kufferter af den hårdere plast uden at miste sin robusthed. Polypropylen-plast bliver desuden porøst ved lave temperaturer, og i nogle fly kan der være minusgrader i lastrummet.

Hvis du mere er på jagt efter en rejsetaske, er det vigtigt, at du vælger en model produceret af slidstærke og vandafvisende materialer. Det kan eksempelvis være behandlet nylonstof. Med sine skulderremme er en rejsetaske velegnet til rejser fyldt med aktiviteter såsom ski- eller dykkerferie. En rejsetaske med hjul er ofte betydeligt tungere end en taske, der kun har skulderremme.

Købsråd i forhold til kufferter

I vores test af kufferter har vi set nærmere på flere vigtige egenskaber. Dem har vi også anført herunder med en beskrivelse af, hvorfor det er vigtige parametre at tænke over i købsprocessen.

Vægt og størrelse

Betydningen af en kuffert med en lav vægt kan ikke undervurderes, da bagageovervægt på flyet er meget dyrt. Nogle flyselskaber tager i den sammenhæng stikprøver ved boarding til flyet, som du kan se i form af en bagagemåler ved gaten, mens man andre steder i nogle lufthavne vejer alle kufferter, herunder håndbagagen.

Hvis kabinekufferten eksempelvis overskrider flyselskabets vægtgrænse, skal kufferten checkes ind i flyets lastrum. Det vil koste ekstra. Men hvor stor du skal vælge din kuffert eller rejsetaske kommer an på, om du ønsker at bruge den som kabinekuffert ombord på flyet eller ej.

Kabinekuffert: Hvor stor må ens kuffert være?

Standardmålene i EU for længde x bredde x højde på kabinekufferter er 56 cm x 45 cm x 25 cm inklusiv håndtag og hjul. Mange flyselskaber har imidlertid indført yderligere begrænsninger som f.eks. SAS med 55 x 40 x 23 cm og Ryanair med 55 x 40 x 20 cm.

Her er eksempler på kabinemål og bagageregler hos populære flyselskaber:

FlyselskabMaks. kabinemål- Maks. bagagevægt
SAS55x40x23cm8 kg
Norwegian55x40x23 cm10 kg
Easyjet56x45x25 cm-
Ryanair55x 40x20 cm10 kg
Lufthansa55x40x23 cm8 kg
British Airways56x45x25 cm23 kg
KLM55x 35x25 cm12 kg
Turkish Airlines55x 40x23 cm8 kg
Air France55x35x25 cm12 kg
FinnAir56x45x25 cm8 kg

Informationen er indhentet i perioden juli 2019. Vi anbefaler, at du kontrollerer dit flyselskabs regler før din rejse.

Det er din konkrete rejse og billettype, der afgør, hvor meget håndbagage og indchecket bagage du kan have med. I din håndbagage – hvad enten det er en kabinekuffert eller en mindre taske – bør du altid medbringe dine rejsedokumenter, pas, penge, værdigenstande og andet vigtigt, så du har det inden for rækkevidde under hele rejsen.

Ofte har du mulighed for at medtage 1 stk. tilbehør (typisk maks. 40 cm x 30 cm x 15 cm) udover kabinekufferten, f.eks. en mindre håndtaske, mappe eller computertaske, der kan opbevares under sædet foran dig. De gældende bagageregler kan du finde mere information om hos de forskellige flyselskaber og deres hjemmesider.

Hvilken størrelse kuffert skal man vælge?

Afhængigt af din rejselængde og formålet med rejsen, så er størrelsen af kufferten eller rejsetasken også en vigtig faktor.

Det er under alle omstændigheder ikke godt at rejse med en kuffert, der er alt for stor. Dels er kufferten tungere, dels bliver den også vanskeligere at pakke, hvis man ikke fylder den helt. Indholdet i en halvfyldt kuffert vælter simpelthen rundt, ligesom kufferten kan blive mere følsom over for slag, da indholdet i en ellers fyldt kuffert virker støddæmpende.

Kufferter med plads til omkring 30 liter er som regel nok til en rejse på nogle få dage. Hvis man er af sted i en uge, bør man bruge en taske med plads til 45 til 75 liter. Og planlægger man at være af sted i mere end en uge, bør man se på modeller på mere end 75 liter.

I forbindelse med din rejse oplyses en vægtgrænse for din indchecket bagage, så af den grund er kuffertens egenvægt også et vigtigt parameter at se på; jo tungere kuffert, jo mindre plads har du til din oppakning.

Med en lille kuffertvægt kan du nemt få en fornemmelse af den samlede bagagevægt inden afrejse. Sådan en fylder ikke så meget, så du vil kunne have den på rejsen, så du igen kan tjekke bagagens vægt før hjemrejsen.

Kuffertens hjul

Det bliver mere og mere almindeligt med fire hjul på kufferter. De ekstra hjulpar giver betydeligt bedre kontrol og manøvrering end to hjul. Det kan især mærkes i smalle passager, ved kø eller i lufthavnsterminaler med mange folk i bevægelse.

Store hjul kører bedre end små hjul på ujævnt underlag. Kufferter med fire hjul har oftest mindre hjul end kufferter med to hjul, hvorfor de kører dårligere på vinterunderlag og grusveje.

Hjulenes størrelse betyder altså meget for rulleevnen, men kvalitetskomponenter i kuglelejer, hjul og hjulhus har endnu større betydning.

Der findes to forskellige typer af hjul på kufferter. Dels enkelthjul, dels de dyrere dobbelthjul. Dobbelthjulene har den fordel, at grus ikke kan sætte sig fast inde i hjulhuset. Hvis man køber en kuffert med enkelthjul, så bør man sørge for, at der er mellemrum mellem hjulhuset og hjulet, så grus nemt kan falde ud.

Kuffertens håndtag

Teleskophåndtaget skal være stabilt og ergonomisk. Mange lavpriskufferter synes at have noget ustabile teleskophåndtag, hvilket gør dem vanskelige at bruge.

Teleskophåndtaget bør desuden være så langt, at man ikke kommer til at sparke til kufferten med hælene, når man trækker kufferten efter sig. Længden på et teleskophåndtag bør derfor være omkring 105 cm målt fra gulvet.

Det er vigtigt, at bærehåndtaget på toppen af kufferten er placeret, så kufferten balanceres helt lodret, når man løfter den. Hvis håndtaget er placeret forkert, hænger kufferten skævt og slår mod benene, når man løfter den på trapper. Større kufferter har typisk også et bærehåndtag på siden, hvilket gør dem lettere at håndtere for personer, der ikke er så høje. Her er det også vigtigt, at håndtaget giver kufferten en god balance ved løft.

TSA-lås

Sikkerhedspersonalet i lufthavnen har ret til at åbne kufferter med vold. Det er dog ikke nødvendigt at gå så drastisk til værks, da de fleste kvalitetskufferter i dag er udstyret med en kombinationslås – en såkaldt TSA-lås.

Det betyder i al sin enkelthed, at tolderne i lufthavnen har en hovednøgle til sådanne låse, så de kan åbne kufferten uden at ødelægge låsen. Ved indrejse til USA er en TSA godkendt bagagelås påkrævet af de amerikanske sikkerhedsmyndigheder.

De tre bogstaver TSA står ’Travel Sentry Approved’, og en TSA-lås kan genkendes ud fra sit røde logo. TSA-låse er altid kombinationslåse og er for det meste indbyggede i kufferten. De kan også medfølge eller tilkøbes som hængelås til kufferter med lynlås.

På PriceRunner kan du nemt finde kufferter med TSA-lås. På travelsentry.org kan du i øvrigt få et samlet overblik over de forskellige kuffertbrands, der understøtter kombinationslåsen og altså samarbejder med organisationen Travel Sentry, der står bag TSA-låsen.

Kuffertens indretning og design

Et godt indvendigt design af kufferten gør det let at pakke sin kuffert. Det er derfor vigtigt, at der er rumadskillelse, lommer og pakkeremme. Et godt nedre og øvre rum i kufferten forhindrer også, at tøj og andre genstande vælter rundt og bliver unødigt krøllet.

Der er ofte stor kvalitetsforskel på indretningen i kufferter i forskellige prisklasser. De dyrere kufferter har oftest flest finesser, for eksempel en aftagelig sektionsinddeler, bøjle til skjorter og bluser, vaskeposer eller lomme til en bærbar computer. Nogle lavpriskufferter har ingen rumadskillelse eller pakkeremme, hvilket gør det vanskeligere at pakke dem.

Man kan dog komme langt ved at pakke sin kuffert på en effektiv måde. Toiletsager og andre produkter i rejsestørrelse er i sig selv en fordel – særligt i forhold til håndbagagen, hvor man maksimalt må have 100 ml pr. flaske med.

Med et par YouTube eller Google-søgninger kan man desuden nemt finde tips til, hvordan man bedst muligt pakker sin kuffert. Flere rejsebloggere fremhæver eksempelvis, at man kan spare meget plads ved at rulle sit tøj, når kufferten skal pakkes.

Blandt andre den britiske it-konsulent og rejseblogger Tom Ayzenberg demonstrerer med en kort video, hvor meget man rent faktisk kan få plads til i en kuffert. Hans tips og tricks kan du se her.

Udvidet kuffertgaranti

Fra vinduerne på flyet kan man ofte se, hvordan kufferterne kan blive kastet rundt af personalet, når de skal pakke lastrummet. Netop derfor er det vigtigt, at kufferten er af en høj kvalitet og kan holde til en hårdhændet behandling. Selv den mest holdbare kuffert kan dog falde af en bagagevogn og lige ned på asfalten.

Derfor er det en god idé at vælge en kuffert, der har en god udvidet garanti.

Blandt andre Samsonite tilbyder en udvidet global fabriksgaranti på flere af deres modeller. Det betyder, at du kan aflevere kufferten på et hvilket som helst serviceværksted og få udbedret en eventuel fabriksfejl på modellen, ligesom du kan bruge et godkendt Samsonite-reparationscenter til vedligeholdelse og eventuelle reparationer.

I vores test af kufferterne ovenfor fremhæver vi også produktgarantien hos kuffertmærkerne. Der er dog forskelle i, hvad de enkelte producenter dækker med deres garanti, ligesom producenternes garantier kan variere afhængigt af deres konkrete modeller og kollektioner. Tjek derfor for hvert produkt, hvilken udvidet garanti du i givet fald får.

Her får du en oversigt med links til producenternes hjemmesider, hvor de med egne ord (hovedparten af dem på engelsk) forklarer og beskriver deres produktgaranti:

Vi ønsker dig en god rejse! ✈