Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Kuffert: 11 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 20.03.2019

Vi har testet kufferter og udpeger Epic Phantom SL til bedst i test. Dette er en flot designet kuffert med smart indretning og lav vægt, som virker rigtig nem at rulle.

Bedste Bedste kabinekuffert bliver Samsonite Uplite, som tilbyder enorm pakkeplads, samtidig med at tasken vejer ekstremt lidt og har høj kvalitet på alle materialevalg.

Bedste lavprisvalg bliver den prisbillige American Tourister Bon Air med sit farverige design og holdbare, udvendige skal. Vi udpeger også Samsonite S'Cure DLX til bedste hårde kuffert takket være dens lave vægt, store pakkekapacitet og høje kvalitet.

Bedst i test

Epic Phantom SL

Flot designet kuffert, ruller let med lav vægt og smart indretning

Materiale: Polypropylen. Garanti: 7 års garanti. Størrelser: Tre forskellige størrelser på 37 liter (2,3 kg), 67 liter (3,1 kg) og 95 liter (4,2 kg). TSA-lås: Ja, låsbar lynlås. Indretning: Beklædt indvendigt i både låg og bund, mellemplade på den ene side og bånd med forstærkning på den anden.

Det svenske kuffertfirma Epic er kendt for at være i forkant med lette, innovative materialer, og vi havde ekstremt høje forventninger inden testen af den nye model, Phantom. Vi blev ikke skuffede. Den udvendige skal er formstøbt af fleksibelt polypropylen i unibody-design med forstærkede hjørner, der gør kufferten ekstra robust over for slag og ublid bagagehåndtering.

Epic er så sikre på kvaliteten, at de har markedets længste garanti. Hvis kufferten på nogen måde går i stykker inden 7 år efter købet, udskifter Epic de defekte dele eller giver en helt ny kuffert, også selvom det er flyselskabets fejl. Phantom har fire enkelthjul med, som ruller godt og stille, og kufferten er også let at manøvrere, når den er tungt pakket. Trækhåndtaget har kun en enkelt stang, men virker alligevel stabilt.

Lynlåsen på Epic Phantom er tætnet for at holde vand ude, men det gør den også en smule træg. På indersiden er både låg og bund beklædt. Den ene side har en mellemplade, der lukkes med lynlås, og i pladen er der to praktiske netlommer. Den anden side har remme med forstærkede dele af tekstil, så tøj og andre ting i bagagen rent faktisk holdes på plads.

Vi synes bedre om denne løsning end de klassiske krydsremme. De større Phantom-modeller har betræk, der kan tages helt af og vaskes. Epic Phantom er fra ende til anden en meget prisgunstig kuffert i alle tre størrelser, fra Ryanair-kabinetaske til kæmpen på 95 liter. At kufferten desuden tåler slag, er superlet og har markedets bedste garanti, gør den til vores valg som bedst i test.

Meget god indretningruller godtflot og moderne designlav vægt
Den vandtætte lynlås kan af og til være lidt træg
Bedste kabinekuffert

Samsonite Uplite

Materiale: Blød nylon Garanti: 5 år Størrelser: 41 liter Hjul: 2 styk Mål: 40 x 20 x 55 cm (Ryan Air-kabine) Vægt: 1,7 kilo TSA-lås: Kombinationshængelås Indretning: Elastiske krydsspændebånd, to opbevaringslommer på indersiden, heraf en netlomme, en yderlomme på forsiden, en sidelomme

Samsonite Uplite er en videreudvikling af den populære kabinetaske Samsonite Short-lite. De bedste egenskaber er bevaret, for eksempel letrullende, integrerede hjul, vandafvisende kvalitetsnylon og langt teleskophåndtag. Kufferten er superlet, og de udvendige mål på 40 x 20 x 55 cm gør, at tasken er godkendt som håndbagage selv hos lavprisflyselskaberne. Pakkevolumenet er virkelig enormt i forhold til kuffertens udvendige mål og vægt.

Det er ikke delt på midten, så hvis man vil have vasketøj eller anden bagage for sig, må man gøre det i poser. Det kan nogle mene er en ulempe, men vi belønner volumen. Faktisk har Uplite det bedste vægt/volumen-forhold af alle de kabinetasker, vi har testet.Indretningen er god med lavt fastgjorte spændebånd og to lommer. Yderrummet fylder hele kuffertens bredde og har plads til aviser og en 13-tommers computer.

På den ene kortside er der desuden en mindre lomme med plads til flybilletter eller en paperback. På den anden kortside er der et håndtag, hvilket gør det lettere at løfte tasken ved sikkerhedskontrollen eller op på et bord. Ved løft i bærehåndtaget på oversiden er tasken i perfekt balance. Garantierne er også udmærkede via Samsonites globale servicenetværk. Det rigtig gode vægt/-volumen-forhold kombineret med den attraktive pris gør denne kabinetaske til bedst i test.

Enormt pakkevolumenekstremt lav vægt høj kvalitet i alle materialevalg
Spændebåndene kunne godt have været bredere

Titan Xenon13

Letrullet kuffer af god, tysk kvalitet, med lav vægt og stilrent design

Materiale: Hård, fleksibel polykarbonat Garanti: 7 år Størrelser: Fire forskellige størrelser, hvor den mindste model har to enkelthjul, mens de øvrige har fire dobbelthjul – 36 liter (2,6 kg) TSA-lås: Ja Indretning: Spænderemme, en mellemvæg med stort rum, et langt rum langs kuffertens hængsler

Epic fra Sverige er kendt for sine lette, flotte og innovative kufferter til gode priser. Den nye Epic HDX fås i flere størrelser, og modelprogrammet er gennemsyret af et funktionelt skandinavisk design, både indvendigt og udvendigt. Kabinekuffertens størrelse og vægt er perfekt tilpasset lavprisselskaber som Norwegian og Ryanair. Selv de større modeller har et bemærkelsesværdigt godt volumen/vægt-forhold. Det betyder, at du har plads til at pakke mere.

Ydermaterialet er af slidstærkt og fleksibelt polykarbonat, der beskytter indholdet ved hårdhændet behandling. Selv efter længere tids brug ser den udvendige skal fin ud, der er kun nogle mindre ridser at se. Hjulene løber meget let, og vi har aldrig oplevet problemer med grus, der sætter sig fast. Lynlås, indretning og bærehåndtag er også af gennemgående høj kvalitet. Lynlåsen er konstrueret til at modstå vand, men selve kæden er velkonstrueret, og det bliver ikke svært at åbne og lukke kufferten.

Trækhåndtaget har to stænger og kan indstilles i fire forskellige længder. Bærehåndtaget er behageligt at holde i og giver sig lidt, når man løfter kufferten. Epic HDX er udstyret med TSA-lås. Indersiden er beklædt med stof. I bunden sidder der en krydsrem, der kan justeres i længden. Låget kan lukkes helt til og har en indbygget netlomme til opbevaring af småting. Epic HDX er god til prisen og meget holdbar. En kuffert, der bestemt er pengene værd.

Tysk kvalitet i alle detaljerlav vægt stilrent designruller let
Vi kunne godt have tænkt os fire hjul på den mindste model
Bedste lavprisvalg

American Tourister Bon Air

Meget god kuffert til prisen med kulært design og holdbar udvendig skal

Materiale: Polypropylen Garanti: Begrænset 2 års global garanti. Størrelser: Tre forskellige størrelser på 31,5 liter (2,5 kg), 57,5 liter (3,4 kg) og 91 liter (4,2 kg). TSA-lås: Ja, låsbar lynlås Indretning: Indvendigt beklædt med dobbelt kryds og på den ene side låg med lynlås.

American Tourister er et af verdens ældste kuffertfirmaer og ejes nu af Samsonite. Modellen Bon Air er en kulørt, moderne kuffert, der giver meget funktion for pengene. Den udvendige skal er fremstillet af polypropylen, der er et let og fleksibelt materiale, der samtidig er meget robust. Selv efter uforsigtig bagagehåndtering i lufthavnen er overfladen fin på Bon Air. Trækhåndtaget er kraftigt og kan indstilles i to forskellige højder. De fire enkelthjul kan drejes 360 grader og ruller godt og stille.

Kufferten har også fødder, så den kan stilles på langsiden. Den udvendige skal fås i mange flotte farver, hvilket får kufferten til at føles mere personlig. American Tourister er lykkedes godt med Bon Airs attraktive design. Bon Airs inderside er beklædt med tekstil. Bunden har kun krydsremme, mens låget også har en mellemplade, der er udstyret med to netlommer, som lukkes med en lynlås.

Krydsremmene er af fleksibelt gummimateriale og efterlader størstedelen af kufferten åben. Vi havde gerne set, at remmene kunne spændes, da de er for slappe til at holde indholdet på plads, når kufferten lukkes hurtigt. Vi havde også gerne set en lynlås med regnbeskyttelse. Dette er nogle af kuffertens få svagheder. Samlet set er American Tourister Bon Air dog meget god til prisen, og kufferten bliver en klar vinder i vores lavprisklasse.

God til prisenflot og kulørt designholdbar udvendig skal
Krydsremme er for slappelynlås ikke regnbeskyttet
Bedste hårde kuffert

Samsonite S'Cure DLX

Kuffert af høj kvalitet med enorm plads til bagage og ekstremt lav vægt.

Materiale: Polypropylen-blandingen Flowlite. Garanti: Begrænset 5 års global garanti. Størrelser: Fire forskellige størrelser på 34 liter (2,9 kg), 79 liter (4,1 kg), 102 liter (4,7 kg) og 138 liter (5,0 kg) TSA-lås: Ja, låsbare snaplåse. Indretning: DLX medfører en ekstra eksklusiv indretning med betræk og låg, der kan indstilles i højden.

Samtidig med, at de bløde, fleksible kufferter tager større og større markedsandele, så har Samsonite sat ekstra kræfter ind i udviklingen af hårde kufferter. Med den nye model S'Cure sætter Samsonite en ny standard i kategorien. Kufferten emmer af kvalitet i alle detaljer, især den dyrere DLX-variant, der har en mere eksklusiv indretning, blandt andet med en mellemplade, der kan justeres i højden. Det gør det nemmere at organisere indretningen, hvis kufferten skal pakkes med flere personers tøj.

DLX-kufferten har også en dragt-/vaskepose og et aftageligt rum til væsker. Modellen uden DLX i navnet har en enklere indretning, men er også god og funktionel. Den udvendige skal på S'Cure er fremstillet af det patenterede, hårde materiale Flowlite og gør kufferten meget modstandsdygtig over for slag. I hjørnerne og på siden er skallen forstærket i to lag med en bindingsværkslignende konstruktion, som fordeler belastningen fra slag over flere punkter.

Kufferten lukkes med tre kraftige, låsbare snapbeslag, og langs åbningen løber en gummieret liste, som principielt gør den fuldstændig vandtæt. Bærehåndtaget på de større modeller kan ikke give sig, men er behagelige at holde i, og på undersiden er der et ekstra håndtag. Trækhåndtaget kan justeres i fem forskellige indstillinger. Baghjulene er lidt større end forhjulene, de er alle dobbelthjul og roterer frit, som det er standard på premium-kufferter. Den hårde skal gør Samsonite S'Cure lidt tungere, men meget robust, og den er således et godt alternativ, hvis man ofte rejser langt.

Smart og enkel åbning/lukningrobustmeget funktionel indretning
Dyrlidt tung

Thule Crossover Rolling Duffel

Slidstærk og letpakket kuffert med praktisk, tryksikkert SafeZone-rum

Materiale: Dobbynylon Garanti: 2 års garanti Størrelser: To forskellige størrelser på 56 liter (3,5 kg) og 87 liter (4,3 kg). TSA-lås: Nej, men låsbar lynlås Indretning: Foret inderside med lynlåslåg på den ene side og to spænderemme på den anden.

Thule Crossover Rolling Duffel er en duffeltaske med hjul og teleskophåndtag. Tasken er konstrueret til den aktive rejsende og er som skabt til eksempelvis at have med i bjergene. Men den velorganiserede Crossover fungerer lige så godt for børnefamilien, der vil have meget med på solferien. Der er solide bærehåndtag både foroven og på siden af tasken samt forstærkede bæreremme, så den kan løftes og op bæres over skulderen. Lynlåsende føles gedigne og giver ikke problemer, selv når pakken er pakket til randen.

Crossover Rolling Duffel er udstyret med et rigtig praktisk, tryksikkert SafeZone-rum til solbriller, mobiltelefon eller anden ømtålelig bagage. I den ene del af tasken er der to separate, spændbare remme til at holde bagagen på plads, mens den anden har et låg af meshnet med lynlås. Det er en smart funktion, at Crossover kan åbnes både i siden og oppefra, så man nemt kan komme til den bagage, der ellers havde ligget nederst.

Tasken har to solide hjul, der ikke har fået en skramme, selvom de har været brugt på både grus og asfalt. Håndtaget kan let trækkes ud til en fast højdeindstilling. For at trykke det ind igen, skal man trykke to paler ind, hvilket er muligt med én hånd, medmindre hånden er meget lille. På trods af flere tilfælde af hårdhændet bagagehåndtering under flyrejser, ser den stadig næsten ud som ny. Thule Crossover Rolling Duffel er et rummeligt, letpakket alternativ, hvis man vil have en taske, der kan holde til mange eventyr.

Nem at pakke, supersmart opbevaring af ømtålelige genstande, kan åbnes fra to sider, let at rulle
To knapper til at trykke håndtaget ind

Delsey Segur

Letrullet og solid kuffert med hjul og håndtag af høj kvalitet

Materiale: Polykarbonat Garanti: 5 års global garanti for materiale- og fabrikationsfejl Størrelser: Tre forskellige størrelser på 40 liter (2,7 kg), 82 liter (3,9 kg) og 105 liter (4,7 kg). TSA-lås: Ja, låsbar lynlås Indretning: Foret inderside med justerbart kryds på den ene side, opbevaringslomme med lynlås i midten og på den anden side netlåg med lynlås

Delsey Segur er en solid kuffert af hård polykarbonat, der fås i flere forskellige farver og størrelser - fra lille nok til at gå i håndbagage til en rigtig stor kuffert, der har plads til al bagagen til en længere rejse. Uanset størrelsen har Delsey Segur hjul, der ruller let, så kufferten er nem at rulle ved siden af sig i køer til check-in, paskontrol og lignende.

Det går også som en leg at trække den efter sig, når man skal gå længere strækninger, og hjulene klarer ujævnt underlag. Teleskophåndtaget er bekvemt at holde i, kan forlænges i flere trin, og palen til at trykke det ind kan løsnes med et enkelt tryk. Ydersiden er solid, og selvom kufferten har været udsat for hårde slag og uforsigtigt håndtering på flyrejser, kan man kun se nogle svage mærker på Segur.

Kufferten har en praktisk TSA-lås, hvor man selv kan vælge kode, og derudover kan åbnes med nøgle af lufthavnes sikkerhedspersonale. Kuffertens inderside har for, der kan tages af og vaskes. Den ene side har et netlåg, der lukkes med lynlås. Der er også en mindre opbevaringslomme, der lukkes med lynlås, til småting, man vil holde adskilt fra resten af oppakningen. Den anden del af Delsey Segur har en elastisk krydsrem til at holde oppakningen på plads.

Til forskel fra krydsremmene i mange andre kufferter, er denne meget nem at stramme, så tøjet bliver, hvor det skal, selvom kufferten ikke er helt fyldt. Delsey Segur er en klassisk kuffert, der er robust, men derfor også lidt tungere. Den er ikke overstrøet med særlige funktioner, men de funktioner der er, er af høj kvalitet, og det er nemt forstå, hvorfor Delsey Segur er det foretrukne valg for mange flittige rejsende.

Let at pakkejusterbart krydsruller meget godt og håndtag med flere indstillinger
Ret tungmangler lomme til adressemærkat

Epic HDX

Kuffert med gode hjul, volumen og vægt gør den perfekt til brug på lavprisfly

Størrelser: Tre forskellige modeller, hvor alle har fire hjul, den mindste model enkelthjul og de større modeller Indretning: Spænderemme, en mellemvæg med stort rum, et rum langs kuffertens hængsler. Dobbelthjul: 39 liter (2,6 kg)

Epic fra Sverige er kendt for sine lette, flotte og innovative kufferter til gode priser. Den nye Epic HDX fås i flere størrelser, og modelprogrammet er gennemsyret af et funktionelt skandinavisk design, både indvendigt og udvendigt. Kabinekuffertens størrelse og vægt er perfekt tilpasset lavprisselskaber som Norwegian og Ryanair. Selv de større modeller har et bemærkelsesværdigt godt volumen/vægt-forhold. Det betyder, at du har plads til at pakke mere.

Ydermaterialet er af slidstærkt og fleksibelt polykarbonat, der beskytter indholdet ved hårdhændet behandling. Selv efter længere tids brug ser den udvendige skal fin ud, der er kun nogle mindre ridser at se. Hjulene løber meget let, og vi har aldrig oplevet problemer med grus, der sætter sig fast. Lynlås, indretning og bærehåndtag er også af gennemgående høj kvalitet. Lynlåsen er konstrueret til at modstå vand, men selve kæden er velkonstrueret, og det bliver ikke svært at åbne og lukke kufferten.

Trækhåndtaget har to stænger og kan indstilles i fire forskellige længder. Bærehåndtaget er behageligt at holde i og giver sig lidt, når man løfter kufferten. Epic HDX er udstyret med TSA-lås. Indersiden er beklædt med stof. I bunden sidder der en krydsrem, der kan justeres i længden. Låget kan lukkes helt til og har en indbygget netlomme til opbevaring af småting. Epic HDX er god til prisen og meget holdbar. En kuffert, der bestemt er pengene værd.

Perfekt til brug på lavprisflygod volumen/vægtgode hjul
Lynlåsen kan drille, når kufferten står på højkant

Rimowa Salsa Air

Velkonstrueretpremiumkuffert med lav vægt, behagelig og nem at bære og rulle

Materiale: Hård fleksibel polykarbonatplast TSA-lås: Ja Indretning: To rum med net, der åbnes med lynlås

Den luksuriøse Rimowa Salsa Air er en rigtig letvægter, og timingen kunne ikke være bedre, nu hvor stadig flere flyselskaber tager ekstra betaling for indchecket bagage og har en lav maksimumvægt for håndbagage. Den største taske, der er godkendt til at medbringe i kabinen, rummer 34 liter og vejer en lille smule over 2 kg, selvom producenten angiver 1,9 kg.

Rimowa har altid haft markedets bedste hjul, og Salsa Air er ingen undtagelse. De fire hjul ruller lydløst og uden friktion, selv på grusveje, uden at stenene sætter sig fast i hjulkasserne. Teleskophåndtaget er stabilt og har et godt håndtag, og tasken er meget let at styre igennem selv smalle passager. Den er også godt afbalanceret, selvom du pakker kluntet, holder den sig i en ret vinkel, når du bærer på trapper.

Polykarbonatkappen er fleksibel og har forstærkede hjørner, hvilket gør kufferten ekstremt modstandsdygtig over for slag og fald. Pakkevolumenet er bestemt i orden. Hvis man flyver ofte og gerne vil rejse let, samtidig med at tegnebogen kan holde til prisen, bliver man meget tilfreds med Rimowa Salsa Air.

Meget velkonstrueretlav vægtbehagelig at bære og rulle
Høj pris

Rimowa Salsa

Velkonstrueretpremiumkuffert med lav vægt, behagelig og nem at bære og rulle

Størrelser: Fem forskellige størrelser, hvor den mindste model fås med to eller fire dobbelthjul, de øvrige har fire Indretning: X-formet, dobbelt spænderem, aftagelig mellemvæg med netlomme Dobbelthjul: 35 liter (3,3 kg for to hjul eller 3,5 kg for fire hjul)

Den luksuriøse Rimowa Salsa er en lettere version af den klassiske pilotfavorit Rimowa Topas fra 1950'erne. Aluminiummet i klassikeren er dog udskiftet med slidstærkt og ultralet polykarbonatplastic. Det stabile teleskophåndtag og de store dobbelthjul gør kufferten til den bedst håndterbare i testen. Bagagespændebåndene er innovative, men vi havde gerne set nogle indvendige lommer. Den foldbare krog på kuffertens yderside til ekstra bagage er enkel, men en smule genial.

Rimowa har et globalt servicenetværk og egen reparationsservice på luksushoteller over hele verden. Det er praktisk, hvis kufferten går i stykker. Modellen er hurtigt blevet en favorit i erhvervslivet. Indtil nu har vi set tre adm. direktører fra børsnoterede selskaber på Arlanda og Gardermoen med Rimowa Salsa eller Rimowa Salsa Air. Kufferten har en høj pris, men leverer kvalitet.

Gode hjul og håndtagmeget eksklusive materialevalg
Meget høj prisfå inderlommer

Samsonite Aeris Basic

Billig kuffert af slidstærkt materiale, holder helt tæt mod fugt

Materiale: Hård polypropylen Indretning: X-formet spændebånd, en mellemvæg med en lomme og en netskillevæg

Ydersiden på Samsonite Aeris er fremstillet af den stenhårde plastictype polypropylen, hvilket beskytter indholdet mod slag. Plasticen gør dog kufferten ret tung, og materialet mangler den smidige fleksibilitet, som resten af de hårde kufferter i testen har. Indretningen er godkendt, og låget lukkes med tre spænder, og en tæt gummiliste beskytter mod fugt. Separat bærehåndtag på oversiden mangler, og hvis man i stedet løfter i teleskophåndtaget, bliver kufferten balanceret forkert og rammer benene.

Kufferten har det bedst på baghjulene, da det forreste hjulpar er meget små. Aeris Basic har for nylig fået en søstermodel ved navn Aeris Comfort. Den har en bedre indretning, men er et par hundrede kroner dyrere. Hvis du godt kan lide hårde kufferter, bliver du uden tvivl tilfreds med Samsonite Aeris. Kufferten fås desuden i alle regnbuens farver.

Billig, meget holdbar, helt fugtæt,Billigmeget holdbarhelt fugtæt
Relativt tung

Alt om kuffert

I vores test af kufferter har vi undersøgt flere nye modeller, som alle udmærker sig ved at være af høj kvalitet. Vores valg af bedst i test bliver modellen Epic Phantom, en stilren kuffert med gode funktioner og gennemtænkt indretning, der er god til prisen. Til bedste lavprisvalg udnævner vi kufferten American Tourister, som med kulørt design, lav vægt og en meget konkurrencedygtig pris kan anbefales, hvis økonomien sætter grænser.

Den bedste kabinetaske er stadig Samsonite Short-Lite, og vi har også udpeget en vinder i kategorien bedste hårde kuffert, hvor Samsonite dominerer med modellen S'Cure DLX, en smart og sikker lås og særdeles høj holdbarhed på den udvendige skal. Fælles for disse testvindende kufferter er en høj kvalitet, godt materialevalg og i de fleste tilfælde en lav vægt – så man kan have mere bagage med.

En kuffert skal kunne tåle hårdhændet behandling af lufthavnspersonalet, og derfor bør man stille høje kvalitetskrav. Det er på langt sigt en dårlig investering at købe en billig udsalgskuffert, da kvalitet og holdbarhed koster penge. Hvis mærkekufferten alligevel går i stykker, har producenterne ofte meget fordelagtige forsikringer og hjælper med reservedele. Derfor har vi kun medtaget mærkevarer i denne test.

Køberåd angående kufferter

I vores test af kufferter har vi taget hensyn til flere vigtige egenskaber. Disse er anført nedenfor med en forklaring af, hvordan og hvorfor de er vigtige.

Vægt og størrelse

Værdien af lav vægt på kufferten kan ikke undervurderes, da overvægt på flyet nutildags er meget dyrt. For eksempel koster hvert kilo overvægt hele 20 euro hos Ryanair, samtidig med at den maksimale vægt på kabinebagage er 10 kilo. Hvis kabinetasken overskrider denne vægt, skal den checkes ind i flyets lastrum til en pris af 40 euro.

En moderne kabinetaske med en vægt på ca. to kilo (som Samsonite B-Lite Fresh) har plads til næsten dobbelt så meget tøj som en kabinetaske af en ældre, tungere model. Lavprisselskaberne går forrest inden for vægtreduktion, men også selskaber som KLM, SAS og Lufthansa har reduceret vægtgrænserne for indchecket bagage drastisk.

Størrelsen på tasken bestemmes af, om den skal anvendes som kabinebagage eller ej. Standardmålene i EU for højde × bredde × dybde på kabinetasker er 56 cm × 45 cm × 25 cm. Mange flyselskaber har imidlertid indført yderligere begrænsninger som f.eks. SAS med 55 cm × 40 cm × 23 cm og Ryanair med 55 cm × 40 cm × 20 cm.

Det er ikke godt at rejse med en taske, der er alt for stor. Dels vejer kufferten mere, men den bliver også vanskeligere at pakke, hvis man ikke fylder den helt. Indholdet i en halvfyldt taske vælter rundt, og tasken bliver samtidig mere følsom over for slag, da indholdet i en fyldt taske også virker som støddæmper.

Tasker med plads til ca. 30 liter plejer at være nok til en rejse på nogle få dage. Hvis man er af sted i en uge, bør man anvende en taske med plads til 45 til 75 liter. Hvis man planlægget at være af sted i mere end en uge, bør man anvende en taske med plads til mindst 75 liter.

Hjul

Det bliver mere og mere almindeligt med fire hjul på kufferter. De ekstra hjulpar giver betydeligt bedre kontrol og manøvrering end to hjul. Dette kan især mærkes i smalle passager, i køer eller i lufthavnsterminaler med mange folk i bevægelse.

Store hjul ruller bedre end små hjul på ujævnt underlag. Kufferter med fire hjul har oftest mindre hjul end kufferter med to hjul, hvorfor de ruller dårligere på vinterunderlag og grusveje. Hjulenes størrelse betyder altså meget for rulleevnen, men kvalitetskomponenter i kuglelejer, hjul og hjulhus har endnu større betydning.

Der findes to forskellige typer af hjul på kufferter. Dels enkelthjul (som på EPIC GTO Hexacore og Samsonite B-Lite Fresh i denne test) og de dyrere dobbelthjul (som på Titan Xenon og Rimowa Salsa i denne test). Dobbelthjulene har den fordel, at grus ikke kan sættes sig fast inde i hjulhuset. Hvis man køber en kuffert med enkelthjul, bør man sørge for, at der er mellemrum mellem hjulhuset og hjulet, så grus nemt kan falde ud.

Handtag

Teleskophåndtaget skal være stabilt og ergonomisk. Mange lavpristasker har ranglede teleskophåndtag, hvilket gør dem vanskelige at håndtere. Teleskophåndtaget skal også være så langt, at man ikke kommer til at sparke til kufferten med hælene, når man trækker den efter sig. Længden på teleskophåndtag skal derfor være ca. 105 cm målt fra gulvet.

Det er vigtigt, at bærehåndtaget på toppen af kufferten er placeret, så den balanceres helt lodret, når man løfter den. Hvis håndtaget er placeret forkert, hænger kufferten skævt og slår mod benene, når man løfter den på trapper. Større kufferter har også bærehåndtag på siden, hvilket gør dem lettere at håndtere for personer, der ikke er så høje. Her er det også vigtigt, at håndtaget giver kufferten god balance ved løft.

TSA-lås

Toldvæsnet har ret til at åbne kufferter med vold. De fleste kvalitetskufferter har i dag en TSA-lås. Toldvæsnet har en hovednøgle til disse låse, så de kan åbne kufferten uden at ødelægge den.

TSA-låse er altid kombinationslåse og er for det meste indbyggede i kufferten. De kan også medfølge som hængelås på visse kufferter med lynlås.

Indretningen

En god indretning gør det let at pakke kufferten. Det er derfor vigtigt, at der er mellemvæg, lommer og pakkeremme. Indretningen forhindrer også, at tøj og andre genstande vælter rundt i kufferten og beskytter på den måde både kufferten og indholdet.

Der er ofte stor kvalitetsforskel på indretningen i kufferter i forskellige prisklasser. Indretningen i dyrere kufferter har oftest flere finesser, for eksempel aftagelig sektionsinddeler, bøjle til skjorter og bluser, vaskeposer eller laptopetui. Nogle lavpriskufferter har ingen mellemvæg eller pakkeremme, hvilket gør det vanskeligere at pakke dem.

Garanti

Fra vinduerne på flyet kan man ofte se, hvordan kufferterne bliver kastet rundt af personalet, når de skal pakkes i lastrummet. Netop derfor er det vigtigt, at kufferten er af høj kvalitet og kan holde til hårdhændet behandling. Selv den mest holdbare kuffert kan dog falde af en bagagevogn og lige ned på asfalten. Så er det vigtigt med en god garanti.

Den bedste garanti netop nu har Samsonite. De har 10 års global fabriksgaranti på flere modeller, hvilket indebærer, at du kan aflevere kufferten på et hvilket som helst serviceværksted.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem