1. Bedst i test

Test af 19 høretelefoner: Find de bedste over-ear og on-ear høretelefoner

Elina Blom

Opdateret 16. marts 2021

Vil du gerne have den bedste lyd, når du lytter til musik? Et par klassiske over-ear on on-ear høretelefoner giver ofte bedst lyd, flest funktioner og den bedste komfort i længden. Find din favorit i testen og gå fantastisk lyd i møde.

Test af 19 høretelefoner: Find de bedste over-ear og on-ear høretelefoner

Sådan udførte vi testen

Vi udfører alle vores test selv, og vi tester alle produkter i virkeligheden. Høretelefonerne er testet på en række forskellige måder og i flere forskellige omgivelser, eksempelvis i et stille indendørsmiljø, et roligt udendørsmiljø og på en gåtur i et pulserende gade- og bymiljø.

Høretelefoner med støjreduktion bliver derudover testet i nærheden af en motorvej, og modeller til gaming bliver testet i spil sammen med andre personer.

Hvis høretelefonerne har flere forskellige slags tilslutninger, så tester vi dem alle, men er de trådløse med mulighed for musikafspilning uden ledning, er det i første omgang den trådløse lydkvalitet, som vi vurderer i bedømmelsen.

Nogle af de vigtige aspekter, som vi har set nærmere på i vores test af både over-ear og on-ear høretelefoner, er:

  • Lydkvalitet: Hvordan er lyden i høretelefonerne? Er lyden balanceret? Er diskanten klar og ren? Hvor god bas får du? Hvor bredt er lydbilledet? Kommer mellemregistret frem på en god måde?

  • Ergonomi: Hvordan sidder høretelefonerne? Hvilke indstillingsmuligheder er der? Føles de behagelige, også efter et par timers brug?

  • Brugervenlighed: Kan man indstille lydstyrke og andre funktioner direkte på koppen? Er der lignende muligheder på ledningen? Hvor lang er ledningen? Er det nemt at justere størrelsen?

Andre aspekter ved produkterne bliver også bedømt og vægtet i forhold til karakteren. Det gælder for eksempel rækkevidden for trådløse høretelefoner, byggekvalitet og materialevalg, samt eventuelt medfølgende tilbehør.

Vi tager højde for produkternes pris i bedømmelsen, og den endelig karakter for de testede produkter afspejler, hvor prisgunstige vi anser høretelefonerne for at være.

Vi har testet et udpluk af markedets populære modeller. Sammenlign priser og find tilbud på høretelefoner på PriceRunner.

1. Philips TAPH805 - BEDST I TEST HØRETELEFONER

Innovativ og selvbevidst opkomling

Type: Lukkede over-ear høretelefoner Støjreduktion: Ja Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0), kabelforbundet (3,5 mm) Rækkevidde: 11 meter (målt) Mikrofon: Ja Vægt: 278 g Batteritid: 30 timer (25 med ANC aktiveret) Andet: Touchstyring på koppen, lynopladning (15 min giver 6 timer)

Philips TAPH805

Philips TAPH805 er et par rigtigt kompetente høretelefoner. For det første lyder de rigtig godt i forhold til prisklassen, og derudover er de udstyret med luksuriøs touchbetjening på koppen.

Du styrer støjreduceringen ved at banke en gang og justerer lydstyrken ved at feje med fingeren hen over koppen. Det fungerer udmærket. Du kan også aktivere din stemmeassistent ved at hvile fingeren på koppen og på den måde hurtigt skifte nummer eller foretage et opkald.

Touch bliver også mere og mere almindeligt i over-ear segmentet, men hovedsageligt i premiumklassen. Philips' model lægger sig i skrivende stund i mellemklassen, og det gør dem i den forstand lidt unikke.

Sådan skal det lyde

Lydmæssigt gør TAPH805 som nævnt et rigtig godt stykke arbejde – selvom både balancen og kraften er bedre i premiumenheder, så er Philips' mellemklassemodel et rigtig prisbilligt alternativ. Du får en dyb bas, et rigt mellemregister og en dejligt klar diskant. Det er i skrivende stund den bedste lyd, vi har hørt i denne prisklasse.

Det, du "mister" ved at gå ned i mellemsegmentet, er støjreduceringen. Philips' model har aktiv støjreducering og støj fra omgivelserne bliver helt sikkert dæmpet. Men der er ikke tale om decideret støjeliminering som på de dyrere modeller. De har især problemer med skingre lyde. Flyvemaskinemotoren høres tydeligt, og det samme gælder samtaler i vores umiddelbare nærhed.

Billede af Philips TAPH805 høretelefonerne, som ligger og soler sig på en sten

Vi oplever også lidt susen med støjreduceringen slået til. Høretelefonerne er bestået, men heller ikke mere.

Noget, som derimod får masser af plusser er batteritiden. Vi kan uden problemer lytte i tre arbejdsdage, inden det er tid til at lade dem op. De fleste bruger kun høretelefonerne et par timer om dagen, og så er det nok at lade dem op én gang om ugen, og det er vildt godt.

Høretelefonerne virker dog ret skrøbelige. Materialet er hovedsageligt plastik, og det knirker en del, når vi trækker i dem. Men de sidder let og behageligt på hovedet.

Opladning sker via mikro-USB. Vi havde foretrukket USB-C, fordi de fleste mobiltelefoner levereres med det i dag, og så havde man kunnet bruge samme kabel, men på den anden side, er mikro-USB også stadigvæk almindeligt.

Philips TAPH805 er velegnet, hvis du primært er ude efter god lyd til en rimelig pris, da de ofte fås til under 1.000 kr. Philips har skåret i omkostningerne ved at vælge enkle materialer og gå lidt på kompromis med støjreduceringen. Men samtidigt har man ikke sparet på noget med betjening, pasform og lydkvalitet. Det virker gennemtænkt med tanke på målgruppen.

Vild batteritidMeget god lydVelfungerende touchbetjening
Ret skrøbeligeSparsom støjreducering

Prissammenligning

Sammenlign priser
Bilka.dk Logo

Philips TAPH805 On-ear h�retelefoner

499 kr.
CompuMail Logo

Philips Performance TAPH805BK Trådløs Hovedtelefoner Sort --> På fjernlager, levevering hos dig 05-08-2021

675 kr.
CDON DK Logo

Philips PH805 BT ANC Wireless

679 kr.

2. Sony WH-1000XM4 - BEDSTE PREMIUMVALG

Ligesom XM3, bare endnu bedre

Type: Lukkede over-ear høretelefoner Støjreduktion: Aktiv og passiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth), kabel (3,5 mm), NFC Rækkevidde: 14,5 meter (målt) Mikrofon: Ja Vægt: 255 g Batteritid: 30 timer Andet: Touchbetjening på koppen

Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM4 er efterfølgeren til de utrolig populære over-ear høretelefoner XM3. Hele denne serie af lydprodukter er blevet meget godt modtaget hos lydentusiaster, og det er nemt at forstå hvorfor. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at Sony WH-1000XM4 uden tvivl er vores bedste premiumvalg.

Lydkvaliteten er, som ventet, fantastisk. Lydens bredde er bemærkelsesværdig. Alle registre kommer fint igennem.
Diskanten er klar og ren, mellemregistret veldefineret, og bassen har både gennemslagskraft og dybde uden at overdøve alt andet.

Her behøver du ikke at vælge imellem det ene eller det andet – hovedtelefonerne passer til det hele. Den eneste gang vi føler, at lyden falder lidt igennem, er når vi skruer højt op for lyden. Den bliver bestemt ikke grødet, men virker heller ikke vildt godt defineret.

I den tilhørende app er der en equalizer, hvor du kan tilpasse lyden efter dine egne præferencer eller finjustere ud fra den musikstil, du lytter til i øjeblikket.

App fyldt med funktioner

Appen indeholder en række andre velkomne funktioner. Du kan for eksempel indstille, at høretelefonerne må være sluttet til to Bluetooth-enheder samtidig eller, at de skal sætte musikken på pause, når du tager dem af, for derefter at slukke efter et stykke tid, hvis du ikke tager dem på igen.

Det fungerer fint med at sætte på pause, men det er ikke altid, vores testeksemplar slukker efterfølgende.

Høretelefonerne understøtter også noget, som Sony kalder for 360 reality-lyd. Det skal give en rigere lyd. Det kræver dog, at du bruger musikapps, som understøtter det - for eksempel Deezer.

Hvis du ønsker det, er der også en funktion, som gør, at høretelefonerne registrerer, hvor du befinder dig, eller hvis du begynder at tale. Du kan for eksempel indstille støjreduceringen til at dæmpes, når du bevæger dig, så du kan høre omgivelserne og, at støjreduceringen skal være maksimal, når du er på kontoret. Det er de her små detaljer, der gør, at XM4 skiller sig ud fra mængden af andre premium-høretelefoner.

Støjreduceringen - helt fantastisk.

En stor del af tunge, dybe motorlyde og næsten al kontorstøj forsvinder. Det er godt nok ikke en 100 procent eliminering af støj. Hvis nogen taler meget højt ved siden af dig, vil du stadig kunne høre, hvad de siger. Men vi giver topkarakter på dette punkt, når vi sammenligner med andre høretelefoner, der ikke engang kommer tæt på.

Generelt indeholder WH-1000XM4 en hel del moderne teknik, som du kan tilpasse efter dine egne behov. Desuden, så kommer de med et virkelig detaljeret og velbalanceret lydbillede.

Men der er faktisk et par ting at overveje, inden du beslutter dig for at købe.

XM4, ligesom Sony's andre modeller, har ingen videre IP-klassificering. Det betyder, at de ikke er vandtætte overhovedet. Foruden det, så er touch-betjeningen god, men lidt sløv, når du skal øge lydstyrken. Endelig noterer vi, at lyden af og til driller for dem, vi taler i telefon med. Vi kan ikke finde ud af, om det er mikrofonen eller softwaren, men når vi genstater, virker det igen. Vores umiddelbare gæt er, at det har med softwaren at gøre, hvilket er et "godt tegn", da det så helt sikkert bliver fikset på et tidspunkt.

Pasformen og ergonomien er fremragende. Byggekvaliteten er også rigtig høj, og materialevalgene føles eksklusive. Rækkevidden udendørs måler vi til cirka 35 meter, og indendørs dækker de uden problemer hele det 150 kvadratmeter store hus med lukkede døre imellem. Den angivne batteritid på 30 timer passer fint med vores oplevelse.

Sony WH-1000XM4 er et par fantastiske høretelefoner til alt, med undtagelse af gaming, men det er de ikke designet til, så det er i vores bog helt okay. De er velegnede, hvis du vil have førsteklasses lyd, fænomenal pasform og følelse, justerbar konfiguration og moderne teknik.

Kan man få en topkarakter uden nævneværdig IP-klassificering (vand og støvtæthed)?
Nej, det kan man ikke, men med Sony WH-1000XM4 kommer man ikke tættere på.

Enormt god lydfænomenal støjreduceringflot designmange funktionerlang batteritid og rækkevide
Ikke fugtsikremikrofonen driller ind imellem

3. Sony WH-1000XM3

Ekstremt god støjreduktion og fortræffelig lyd fra Sony

Type: Lukkede høretelefoner Støjreduktion: Aktiv (ANC) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.2), kabelforbundet (3.5mm), NFC Rækkevidde: 14,5 m (målt) Mikrofon: Ja Batteritid: 30 timer Øvrigt: Touchbetjening på koppen

Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3 er interessante - ikke kun fordi betjeningen af dem foregår med touchbetjening direkte på koppen, men også på grund af den fine balance i lyden. Prisen er i den høje ende, men du får virkelig, hvad betaler for. Det her er kvalitet.

Støjreduktionen er i verdensklasse. Hvis du sidder på et kontor, har du ingen problemer med at lukke støj og lyde fra omgivelserne ude. Det samme er i øvrigt tilfældet i nærheden af en motorvej, hvor vi også har testet og brugt de trådløse hovedtelefoner.

Derudover slipper WH-1000XM3 hovedtelefonerne i princippet ingen lyd ud. Vi skal skrue helt op for lyden for, at personer, der befinder sig i et helt stille lokale lige ved siden af, overhovedet opdager, at hovedtelefonerne bruges til musikafspilning.

Cool touchbetjening og meget god batteritid

Det tager lige et stykke tid at vænne sig til, at man styrer lydstyrke, sangskift med mere med touchbetjening direkte på koppen.

De trådløse hovedtelefoner fra Sony har faktisk kun to fysiske knapper: En tænd/sluk, som også aktiverer Bluetooth-parring ved længere tryk på knappen, samt en knap til aktivering/deaktivering af støjreduktion og funktionen "Ambient Sound Control".

Med Ambient Sound Control, kan du justere graden af hovedtelefonernes støjreduktion og indstille equalizeren via en app. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i indstillingerne, for så du kan tilpasse støjreduktionen efter dine behov, men det lærer du på den anden side ret hurtigt.

Vi oplever, at touchbetjeningen for øvrige indstillinger fungerer godt, men det er mere en cool funktion end en forbedring af det standardiserede knapsystem.

Batteritiden er derimod langt over standard. 1000XM3 klarer uden problemer to hele arbejdsdage med alle funktioner aktiveret. Rækkevidden for Bluetooth-opkoblingen måler vi til cirka 15 meter, hvilket er klart godkendt.

Billede af høretelefonerne på et flot bord - Sony 1000XM3

Fantastisk lyd - kun mikrofonen er et minus

Sony WH-1000XM3 tilbyder dig en rigtig god lydkvalitet. Disse over-ear hovedtelefoner er især noget for dig, der har en meget bred musiksmag, når det kommer til musikalske genrer og stilarter. Hovedtelefonerne fungerer eksempelvis rigtig godt til klassisk musik, men også til pop og R’n’B.

Det er kun, hvis du elsker en tung bas og lytter til hardstyle og lignende, at du måske får lyst til at skrue en anelse mere op for bassen.

Bassen er imidlertid gennemtrængende og omsluttende, så det er egentlig en rigtig god bas, som den japanske producent har udstyret hovedtelefonerne. Også diskanten holder et tilpas niveau. Detaljer i mellemregistret trænger fint igennem, og der er ingen forvrængning ved højere lydstyrke.

Den eneste egentlige ulempe ved 1000XM3 er mikrofonen. Lyden virker lidt indelukket og fjern hos dem, vi taler med. Det er dog almindeligt på headset som det her, der ikke har en dedikeret mikrofon, der kan placeres foran munden. Mikrofonlyden går dog fint igennem, så det er en kritik i småtingsafdelingen.

Markedets bedste støjreduktion

Pasformen er god, og det er nemt at indstille hørekopperne efter brugerens hovedform. Måske kunne materialevalgene have været lidt mere varierede end primært plastik, så det havde det modsvaret prisen en anelse bedre. På den anden side, så vejer 1000XM3 meget lidt.

Sony WH-1000XM3 er et rigtig godt køb, hvis du vil have markedets bedste støjreduktion, en rigtig god lydkvalitet med en velbalanceret lyd, der passer til mange genrer, samt en lækker pasform.

Ekstremt god støjreduceringmeget god lydkvalitet og batteritidminimalt lydudsliplang rækkevidde
Indelukket mikrofonlyd

4. Philips Fidelio X3

Vildt god lydkvalitet til studiebrug

Type: Åbne høretelefoner Støjreducering: Nej Tilslutning: Kabel (3,5 mm stik) Mikrofon: Nej Vægt: 380 g

Philips Fidelio X3

Philips Fidelio X3 er et par høretelefoner med kabel og ekstremt god lydkvalitet. Lyden er bred, balanceret og har fin struktur. Hvis du eksempelvis lytter meget til klassisk musik, så vil du synes om, hvor godt hver eneste del af orkesteret kommer til sin ret. Måske kunne vi sætte en finger på diskanten, som vi synes er lidt anonym, men lyden lever alligevel fint op til prisen.

Fidelio X3 ligger prismæssigt i premiumkategorien, hvor konkurrencen er virkelig hård, men de har ingen problemer med at konkurrere i topklassen. Det forudsætter naturligvis, at du lytter til musik fra en lydkilde med høj opløsning. Det er ikke nok at åbne for Spotify og håbe på mirakler – der findes billigere og mere velegnede høretelefoner til det formål. Philips Fidelio X3 høretelefonerne henvender sig mere til feinschmeckere eller personer, der arbejder med lydproduktion.

Oser af kvalitet

Designet på såvel høretelefonerne som æsken, de leveres i, oser af kvalitet. Kopperne er ret store, og høretelefonerne vejer en del, men det understreger egentlig bare premiumfølelsen. De sidder rigtig behageligt på hovedet - også i længere tid.

Høretelefonerne har et åbent design, hvilket betyder, at de lukker en del lyd ud og ind, men det bidrager også til at øge lydkvaliteten. Det er præcis også derfor, vi siger, at X3 nok mere er designet til en audiofile musikentusiast eller lydproducer - en person, der sidder og nyder lækkert lyd i stille omgivelser eller deres eget hjem. X3 kan ihvertfald ikke anbefales at tage med på pendlerturen - delvist fordi andre kan høre din musik, og delvist fordi, du kan høre andre.

Verdens længste kabel?

Der medfølger et kabel, der sluttes til hver enkelt kop og derefter til en lydkilde. Ledningerne er meget lange, og det er både positivt og negativt. Da der er et kabel til hver kop, så forbedrer det generelt lydbalancen, og den lange ledning er lige præcis fordi, de er beregnet til mere professionel brug.

Philips Fidelio X3 er velegnet, når du vil have lyd i studiekvalitet. Du må leve med et langt kabel og en høj pris, men for det meste befinder man sig jo på ét sted, når man mixer eller indspiller musik, og så er disse høretelefoner rigtig gode.

Meget fin byggekvalitetpremiumfølelse fra ende til andensidder virkelig behageligt på hovedetkanongod lydkvalitet
Meget lange ledninger

5. Huawei Freebuds Studio

Så komfortable, at ørerne smelter

Type: Lukkede høretelefoner med aktiv støjreducering Vandafvisende: Nej Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.2) Batterilevetid: 24 timer (uden ANC) Vægt: 260 g

Huawei FreeBuds Studio

Huawei Freebuds Studio er et rigtig godt forsøg på at bevæge sig fra små in-ear høretelefoner op til bøjleenheder i fuld størrelse. Først og fremmest, så er de utrolig bekvemme. Batteritiden kunne ganske vist have været bedre, men på den anden side er det lykkedes for Huawei at ramme plet med den ellers så balstyrige touchbetjening.

Utrolig bekvemme

Når vi får høretelefonerne ud af pakken, så er vi faktisk lidt skuffede over designet. Der er egentlig ikke noget i vejen med det, men det ret anonyme design minder om noget, vi har set før.

Den opfattelse ændrer sig derimod, så snart vi får dem på, for de er nemlig helt ubeskriveligt bekvemme at have på. Hovedbøjlen mærkes næsten ikke, og selv efter en længere session sidder kopperne stadig som rigtig bløde puder over ørerne. For høretelefoner med bøjle er der for det meste ingen mellemting, enten er de ubekvemme, eller også mærker man dem ikke. Freebuds Studio kan du godt mærke, men på en positiv måde, fordi de faktisk er rigtig behagelige at have på.

Det er samtidig lykkedes godt for Huawei at lave relativt kølige høretelefoner, der ikke får det til at føles som ørerne sidder i en sauna efter en halv time.

Batteritiden er godkendt, men så heller ikke mere. 24 timer uden støjreducering er i orden, men ikke imponerende i denne prisklasse.

Godt touch

Opkoblingen til telefonen fungerer rigtig stabilt. Har du en iPhone, fungerer de som et par almindelige Bluetooth-høretelefoner. Android-brugere kan foretage endnu flere indstillinger i Huaweis app, mens Huawei-brugere får lidt ekstra hjælp til opkoblingen.

På selve høretelefonerne er der kun få knapper. Tænd/sluk og betjening af støjreducering er det hele. Støjreduceringen fungerer rigtig godt i de fleste situationer, og du kan hurtigt ændre til at slippe lyden ind, hvis det er nødvendigt. Støjreduceringen skal også være aktiv under samtale. Det er ikke noget, vi lægger mærke til i større grad, men vi har ingen problemer med talekvaliteten, hverken i vores ende eller hos modparten.

Betjeningen generelt klares med touchfelter på kopperne. Så snart det går op for os, hvordan Huawei har tænkt sig, at betjeningen skal foregå, bliver vi forbavsede over, hvor nøjagtig den er i langt de fleste tilfælde.

Lyden til musik er rigtig god uden at være overdrevet. Mellemregistret rummer usædvanlig mange detaljer, og hverken bas eller diskant falder igennem. Omvendt er lyden meget neutral. Faktisk i en grad så vi næsten savner en form for identitet, selvom det lyder rigtig godt.

Huawei Freebuds Studio er ret anonyme i både design og lyd. Men lydkvaliteten er rigtig god, og de er nogle af de mest bekvemme høretelefoner, vi har testet.

Utrolig bekvemmegod touchbetjeningfine detaljer i lyden
Lidt anonymt designgod batteritid men ikke i topingen indstillinger til iPhone

6. Jabra Evolve 75

Fantastisk lydkvalitet møder imponerende støjreduktion

Type: On-ear hovedtelefoner Støjreduktion: Aktiv (ANC) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.0), kabelforbundet (USB) Rækkevidde: 30 meter (målt) Mikrofon: Ja, med mikrofonarm Batteritid: 30 timer Vægt: 177 g Øvrigt: Rødt lys aktiveres på ørekopper under opkald

Jabra Evolve 75 UC Stereo

Jabra Evolve 75 kombinerer meget god lyd, lækkert design og imponerende støjreduktion. De trådløse høretelefoner er designet til brug i åbne kontormiljøer, og her lukker støjreduktionen stort set al støj og lyde ude uden at forringe lydkvaliteten bemærkelsesværdigt.

Også i sin egenskab som et handsfree-headset til telefonsamtaler, der leverer de en uovertruffen lydkvalitet i begge ender af samtalen. Der er ikke den mindste antydning af forvrængning eller lignende.

En anden ting, der taler for at bruge disse høretelefoner som headset, er deres fantastiske rækkevidde.

Vi måtte ud i trappeopgangen og lidt mere end en etage ned, inden signalet mellem høretelefonerne og vores telefon eller computer begynder at knirke. Jabra oplyser en rækkevidde på 30 meter, og det passer.

Enkelt design og behagelig lyd

Jabra Evolve 75 har et forholdsvis anonymt udseende. Høretelefonerne er bestemt ikke grimme. De har bare et mere enkelt design, end de fleste andre produkter i dette segment.

De har også forholdsvis små kopper, da de er on-ear. I det her tilfælde betyder det, at de sidder utrolig behageligt uden at klemme eller gnave nogen steder. Mange on-ear høretelefoner har et problem med, at de klemmer på ørene, men det problem ser vi ikke her. En stor del on-ears kæmper også med at producere høj-kvalitetslyd (foruden on-ears bygget til DJ's).

Men her forbløffer Jabra virkelig. Evolve 75 tilbyder nemlig en enorm lydoplevelse af den slags, man primært forbinder med over-ear høretelefoner.

Hvis man skal sætte fingeren på et mangel, er det nok, at knapperne kan være lidt svære at finde på kopperne under brug, men det er nok nærmere en vanesag.

Veldefineret diskant og imponerende bas

Vi føler os virkelig omsluttet af lyden. Kvaliteten er vidunderlig, diskanten er ekstremt veldefineret og bassen har en virkelig imponerende spændstighed.

Mellemregistret er muligvis en smule begrænset, men det føles mere som et indfald i vores evaluering end et egentligt mangel ved produktet, da lyden er behagelig. Du kan købe Jabra Evolve 75 i en udgave, hvor der medfølger en fin ladestation, der kan sluttes til en USB-port.

Samlet set er Jabra Evolve 75 et par rigtig gode on-ear hovedtelefoner.

Vidunderlig lydkvalitetlækker pasformgod handsfree-ydeevnegod støjreduktion
Kedeligt udseendelidt malplacerede knapper

7. Bose QuietComfort 35 II

Imponerende lyd og meget god støjreduktion fra Bose

Type: Over-ear høretelefoner Støjreduktion: Aktiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.1), kabelforbundet (3.5mm, USB) Rækkevidde: 11 m (målt) Kabellængde: 1,2 m Mikrofon: Ja Batteritid: 20 timer Vægt: 234 g Øvrigt: NFC, vendbare kopper

Bose QuietComfort 35 2

Bose QuietComfort 35 II er behagelige at have på og leverer konsekvent høj lydkvalitet. De trådløse hovedtelefoner har en meget god støjreduktion, men det er ikke klassens bedste.

Støjreduktionen er dog langt over standard, og det er ikke noget problem at lukke dybe lyde som trafikstøj og lignende ude. I kontormiljøer kan der slippe lyde igennem fra samtaler, hvis personerne har høje, nærmest diskante stemmer.

Hvis man gerne vil kunne høre sine omgivelser, er det nemt at tilpasse effekten af hovedtelefonernes støjreduktion. Det gør du med et enkelt tryk på en knap, og der er hele tre forskellige niveauer.

On-knappen sidder direkte på den ene ørekop og har en kombineret funktion til parring med Bluetooth. Placeringen gør det meget let at finde knappen, så du hurtigt kan slukke for den lydisolerende funktion for at spare på batteriet.

Batteritiden er på godkendt niveau, men måtte gerne have været nogle timer længere, når vi tager den høje pris i betragtning. Nu er det selvfølgelig også Bose, og det betaler du også for.

Gennemtænkte og med god pasform

Vi er vilde med, at du kan starte Siri eller Google Assistent blot ved at trykke på en knap. I praksis er disse trådløse hovedtelefoner så gennemtænkte, at du sjældent behøver at fiske mobilen frem.

Bose QuietComfort 35 II har en meget god pasform og høj byggekvalitet. Vi kan trække og vride i dem, uden at hovedtelefonerne virker ustabile eller der kommer mislyde.

Lydkvaliteten i selve høretelefonerne er ekstremt god. Lyden er velbalanceret med en spændstig bas, der kan mærkes, uden at den tager overhånd. Mellemregistret kommer fint til sin ret, og detaljerne i diskanten er ikke overdrevne.

Et andet plus er Bose Connect-appen til Android og iPhones, hvor du blandt andet kan styre støjreduktionen i detaljer. Desuden, så kan to personer bruge appen samtidig, så har du en kammerat med samme par hovedtelefoner, så kan I lytte til den samme playliste samtidig.

Et lille minus er dog, at høretelefonerne ikke har nogen IPX-score, ergo kan de på ingen måde tåle vand. Så du skal ikke have dem på, når det regner.

Både lyd, mikrofon og støjreduktion i fokus

Det bedste ved det hele er, at Bose heller ikke har sparet på mikrofonen. Lyden er klar og tydelig for modtageren i den anden ende, selvom mikrofonen ikke er synlig og således ikke placeret foran munden. Rækkevidden for hovedtelefonerne måler vi til lige over 10 meter, hvilket er acceptabelt. Vi vil dog rigtig gerne gøre opmærksomme på, at hvad der virker som et forsøg på at gøre høretelefonerne så lette som muligt, så har Bose sparet noget plads væk indeni. Det betyder, at høretelefonerne er en-vejs. Så hvis du for eksempel kobler dem til en PC, så kan du ikke have lyd og mikrofonen kørende samtidig.

Bose QuietComfort 35 II passer til dig, der er på jagt efter meget god lydkvalitet, og samtidigt en god mikrofon og støjreduktion i et og samme produkt.

Meget god støjreduktion og mikrofonfremragende lydkvalitetlækker pasform
Relativt kort batteritid

8. Sennheiser PXC 550-II

Bemærkelsesværdig god lyd

Type: Lukkede over ear-høretelefoner Støjreduktion: Ja Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0), kabelforbundet (3,5 mm) Rækkevidde: 10 meter Mikrofon: Ja Vægt: 231 g Batteritid: 20 timer Andet: Touchbetjening på koppen

Sennheiser PXC 550-II Wireless

Det er ikke noget nyt, at Sennheiser er et af de store mærker inden for høretelefoner. De har en lang historie med lydprodukter, og når det gælder trådløse høretelefoner, får du for det meste, hvad du betaler for.

Det er også tilfældet med PXC 550-II, som giver fantastisk lyd for pengene.
550-II har en utrolig klar lyd. Registrene er rige, og den velbalancerede lyd imponerer over forventning. Det er faktisk rigtig svært at finde noget at klage over, foruden, at høje diskanter mangler nogle detaljer, der ville have været prikket over i'et.

Høretelefonerne har ret små kopper, men er ellers meget velbyggede. På højre øre på 550-II er der et touch-panel til at styre musikken og samtalen med. Som med alle touch-paneler til betjening, kommer man let til at røre ved dem ved en fejl, men det er ikke kun hos Sennheiser, og touch-kopper er moderne i premium-segmentet for tiden, så det er helt som forventet, at vi også finder det her.

Rækkevidden på disse høretelefoner er der ikke noget i vejen med. Vi har ingen problemer med at bevæge os rundt i et 150 kvadratmeter stort hus, heller ikke mellem forskellige rum i en lejlighed med betonvægge.

Sennheiser PXC 550-II har flere forskellige funktioner, du kan indstille til støjreducering. For eksempel, så har de en adaptiv støjreducering hvor tre mikrofoner styrer støjreduceringen under eksempelvis telefonsamtaler. Det er en god og smart idé, men det virkede ikke som om, at forskellen var så stor, da vi testede det. I hvert fald ikke så meget, at det var værd at skifte for - desværre.

En anden ulempe ved PXC 550-II er, at de mangler en sluk-knap. Man slukker dem ved at folde den højre kop ind, og det fungerer ikke altid fejlfrit. Det havde været meget praktisk med en knap, fordi man ikke altid vil have dem foldet sammen.

Men kan du leve med disse små brister, kan du stole på, at Sennheiser PXC 550-II lever op til sin pris på byggekvalitet, lydprofil og som headset.

Fantastisk lydvild byggekvalitetfin trådløs dækninggod støjreducering
Ingen sluk-knapsmå kopperunødvendige funktioner

9. Koss iPorta Pro

Leverer forbløffende god lyd i forhold til modellens størrelse og pris

Type: On-ear hovedtelefoner Støjreduktion: Nej Tilslutning: 3.5mm Kabellængde: 1,2 m Mikrofon: Ja Vægt: 80 g

Koss iPorta Pro

Koss iPorta Pro er egentlig nøjagtig magen til de klassiske, prisvenlige og vellydende Koss Porta Pro hovedtelefoner. Men iPorta-modellen har fået en tilføjelse i form af en mikrofon på ledningen, der er kompatibel med iPhones.

Hovedtelefonerne fra den amerikanske producent leverer en forbløffende god lyd i forhold til størrelsen og prisen.

God lyd med distinkt bas

Lydbilledet er luftigt og transparent samtidig med, at bassen er distinkt uden at være påtrængende. On-ear hovedtelefonerne kan derfor både spille tung og akustisk musik.

Komforten er helt i orden, og du kan både tilpasse Koss iPorta Pro hovedtelefonerne i højden og i deres hårdhed mod ørerne.

Ledningerne har en tendens til at filtre sig sammen, men dét og den lidt skrøbelige konstruktion ændrer ikke på vores dom: Det er et par gode og vellydende hovedtelefoner.

Naturlig lydalsidigt brug – lige fra løb, gåture og håndfri-samtaler
Lidt skrøbelig konstruktion og tyndefiltrede ledninger

10. Marshall Monitor II ANC

Rockmaraton med støjreducering

Type: Trådløse høretelefoner med bøjle og aktiv støjreducering Vandafvisende: Nej Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0), 3,5 mm Batteritid: 30 timer (med ANC), 45 timer (uden ANC) Vægt: 320 g

Marshall Monitor 2 A.N.C

Marshall Monitor II ANC følger den slagne vej for Marshall-høretelefoner for tiden. De lancerer først én version, og følger op med en identisk version - bare med støjreducering.

I det her tilfælde drejer det sig om topmodellen Monitor II, der er blevet udstyret med aktiv støjreducering.

Rock fra start til slut

Designet genkender vi fra tidligere versioner og fra den populære Major-serie. Her er alting lidt større og kraftigere, men stadigvæk med de tydelige Marshall-detaljer i form af imiteret læder, groft design og nittelignende knapper.

Al betjening sker via et nogenlunde pålideligt joystick, mens støjreduceringen og pre-indstillinger for equalizeren styres med hver sin dedikerede knap. Med den tilhørende app, kan du indstille det meste efter dine egne ønsker.

Billede af Marshall Monitor II ANC, der ligger på det røde gulvtæppe

Der kan du også indstille lyden, når du alligevel er i gang.

Marshalls billige høretelefoner er indstillet til at lyde lidt som den forudindstillede rock-tilstand, som du finder på visse equalizere. Selvom det er væsentlig mere nedtonet her, så kan man stadig høre det, og det har godt af en finjustering. Selvom lyden generelt er rigtig god og frisk, så bliver vi ikke helt gode venner med diskanten, som har tendens til at stikke af med skrig og skratten.

Hørebøffer

Når vi kigger på den aktive støjreducering, så kan indstillingerne lige så godt kaldes "slukket", "maks." eller "luk omgivelserne ind". For selv på maks. er Monitor II ANC et godt stykke fra eksempelvis den tilsvarende topmodel fra Sony.

En anden ulempe er, at det imiterede læder gør dem utroligt varme. Det kan være godt i stedet for en hue om vinteren men indendørs eller i sommerhalvåret, der er de ikke rare at have på i længere tid af gangen. Ikke engang gennem en hel spillefilm. Det er lidt synd, for de har batteritid nok til en flyvetur jorden rundt, også med støjreduceringen slået til.

Marshall Monitor II ANC er det bedste, du kan få, hvis du er ude efter et par høretelefoner, der stinker af rock. På mange måder er de fantastiske, men de er desværre ikke helt uden problemer.

Rigtig mange indstillingsmulighederrigtig god batteritidgenerelt god lyd
Ikke verdens bedste støjreduceringlidt problematisk diskantmeget varme

11. AKG N700NCM2

Premium med sløj lydisolering

Type: Trådløse høretelefoner med bøjle og aktiv støjreducering Vandafvisende: Nej Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0), 3,5 mm Batteritid: 23 timer Vægt: 277 g Andet: 2 enheder tilsluttet samtidig

AKG N700NC M2

AKG holder sig normalt mest til studiehøretelefoner og andet professionelt udstyr. Derfor er det lidt sjovt, at de med N700 vil til at bide skeer med Sony, Bose og de andre giganter inden for støjreducerende høretelefoner i det øverste forbrugersegment.

Resultatet bliver lidt en pose blandede bolsjer.

Sagde du støjreducering?

Med den tilhørende app kan du (udover at lege med equalizer-funktioner) indstille, hvad støjreduceringsknappen skal gøre. Støjreducering aktiv, slip samtale igennem, eller slip meget lyd udefra igennem er de tilgængelige indstillinger.

Det er dog ikke muligt at slå støjreduceringen helt fra - den er altid slået til. Det virker lidt underligt. Batteritiden er imidlertid så god, at det ikke giver problemer på den front.

Her kan du se AKG N700 ligge fint på en træterrasse

Men AKG's aktive støjreducering er langt fra det, som konkurrenterne præsterer. Faktisk i en grad, så høretelefonerne i sig selv nok dæmper mere end selve støjreduceringen gør. Det er lidt ærgerligt, for ellers lyder de rigtig godt.

Lydbilledet føles i høj grad som studiehøretelefoner, hvor toner og nuancer skal fremtræde tydeligt og korrekt over hele registeret. På den måde, får vi måske ikke den mest friske lyd, men den er meget nuanceret og detaljeret uanset musikvalg.

Store knapper

Selve høretelefonerne ser også ud til at være hentet direkte fra mikserpulten. Designet er præcist og rent på alle linjer, næsten så det bliver lidt anonymt. Høretelefonerne sidder komfortabelt – også i længere tid ad gangen.

Knapperne er fysiske, hvilket er et stort plus. Langs med siden af kopperne styres alle funktioner med rigtige knapper i stedet for en ustabil touch-løsning. Det tager heller ikke lang tid at finde ud af knappernes placering, og navigationen føles meget naturlig.

Det kan godt være, at AKG N700 har en stort set ligegyldig støjreducering og en ret anonym udformning. Men de opvejer det med en god pris, rigtig god batteritid og en virkelig ren og detaljeret lyd.

God og detaljeret lydgod batteritidtydelige knapper
Ligegyldig støjreduceringstøjreduceringen kan ikke slås fralidt anonymt design

12. Sennheiser Momentum 3

Kongerne af lydkvalitet plus indbygget Tile-understøttelse

Type: Støjreducerende over-ear høretelefoner Støjreduktion: Aktiv (ANC) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth), kabel (3,5 mm), NFC **Rækkevidde:**10 meter (målt) Mikrofon: Ja Vægt: 305 g Batteritid: 17 timer Andet: Tile-understøttelse (spor høretelefonerne via Tile-appen), USB-C

Sennheiser Momentum 3 Wireless

Sennheiser Momentum 3 er et par virkelig komfortable høretelefoner med en vildt høj lydkvalitet. De er trådløse og har en rimelig batteritid, selvom vi havde forventet at kunne klemme lidt flere timer ud med tanke på prisen og konkurrencen. Lidt ligesom med Bose, så er Sennheiser også bare et navn, man betaler dét ekstra for.

Pasformen er meget god. De klemmer tilpas hårdt omkring ørerne, de har dejlig bløde samt velpolstrede puder, og de føles rare, selvom du bruger dem flere timer i træk.

Sennheiser er derimod ikke hoppet med på touch-vognen som mange andre producenter, så høretelefonerne har stadig fysiske knapper til kommandoer som lydstyrke, Bluetooth-parring og lignende. Derimod, har de selvfølgelig indbygget understøttelse af stemmeassistent, så det er nemt at skifte sang og lignende.

Softwaren ved samtale har desværre lidt fejl. Det sker flere gange, at den parkerer samtalen, og i et par tilfælde lægger den på. Oftest, når vi har talt længere end en time.

En rigtig praktisk funktion er Tile-understøttelsen, især hvis man er distræt og ofte glemmer, hvor man sidst havde høretelefonerne. Med Tile kan du finde dine Momentum 3 via Tile-appen. Vi havde gerne set, at dette var integreret i Sennheisers egen app, men det er måske ikke teknisk muligt. Du kan i hvert fald ringe til dine høretelefoner og derefter se dem på et kort. Du kan også rapportere dem stjålet, og når andre brugere med Tile-understøttelse kommer forbi dem, så registrerer de, hvor dit headset befinder sig.

Sennheisers egen app er rigtig praktisk. Via den kan du justere lyden (equalizer), hvor kraftfuld støjreduktionen skal være, og se den nøjagtige batteristatus.

Vildt god lydkvalitet

Støjreduktionen er godkendt, først og fremmest. Vi oplever, at den aktive støjreduktion gør et virkelig godt stykke arbejde med at holde alle former for motorstøj, samtaler og markant larm ude. For eksempel, hvis du sidder i et tog, så sikrer støjreduktionen, at du næsten ikke kan høre toget overhovedet. Der, hvor vi ser en lille smule problemer, er ved gennemtrængende, højefrekvente lyde. Vi mærker det for eksempel, når vi skal flyve. Her er den eneste lyd, der trænger tydeligt igennem, motorens opvarmning, som afgiver en karakteristisk højfrekvent lyd, og den høres tydeligt - også med støjreduktionen aktiveret. Når det så er sagt, så er det noget, som næsten alle ANC-høretelefoner døjer med, simpelthen fordi de ikke kan genskabe en modlyd, der er af høj nok frekvens til at lukke det ude.

Når det så kommer til lydkvaliteten, så er det trods alt Sennheiser. Momentum 3 præsterer især godt på mellemregistret - faktisk så godt, at det er noget af det bedste, vi har hørt. Bassen er også fint med, dog ikke helt i topklasse. Vi fornemmer, at Sennheiser har lagt lidt for meget fokus på bassen, så den er overkompenseret. Dette er super, hvis du alligevel hører elektronisk musik, hvor bassen er i fokus, men for mere melodisk musik, der mærker man overtuningen. Sidst men ikke mindst, så er diskanten også rigtig god, med den rette mængde af balance, uden at være for skarp.

Det, der især trækker ned på karakteren, er faktisk, at der ikke er en dedikeret knap til at slukke for høretelefonerne. Du slukker dem ved at folde dem sammen. Dette er en tvivlsom løsning af to årsager. Dels spilder du batteri, når du har dem om halsen eller hænger dem op, dels fungerer det ikke altid 100 procent endnu, så vi 2-3 gange under testen kommer tilbage til høretelefoner med fladt batteri. Det sker yderst sjældent, men det er unægtelig irriterende, når det sker.

Disse høretelefoner hører afgjort til i toppen, men er lidt højt prissat i forhold til konkurrenter som Bose og Sony. Momentum 3 er dog alligevel premium-høretelefoner i højeste kvalitet. De har en ekstremt god lydkvalitet, en meget god pasform med bekvemme kopper og en solid støjreduktion.

Ekstremt god lydmeget behagelig pasformTILE-understøttelse
Upålidelig standbytilstandlidt kort batteritidfejl i softwaren

13. AKG N60 NC

Imponerende lyd og støjreduktion i kompakt trådløst format

Type: On-ear høretelefoner Støjreduktion: Aktiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.0), kabelforbundet (3.5 mm, USB) Rækkevidde: 10 m (målt) Kabellængde: 1,2 m Mikrofon: Ja Batteritid: 30 timer Vægt: 150 g Øvrigt: Kan foldes sammen

AKG N60 NC

AKG N60 NC er et par trådløse høretelefoner, der nærmest oser af kvalitet over hele linjen - lige fra lydbilledet til støjreduktionen.

Lydkvaliteten er direkte fantastisk, og på det område matcher produktet faktisk mange dyrere modeller. Især imponerer den fine diskant, men også mellemregister og bas er af utroligt høj klasse.

God støjreduktion – men slipper en del lyd ud

Man kan næsten gå ud fra, at lydgengivelsen er ret "ærlig", når man tænker på AKG's studiearv. Selv støjreduktionen er af højeste klasse. Det lykkes med bravur at eliminere påtrængende og støjende frekvenser.

Omvendt lukker høretelefonerne en del lyd ud gennem ørekopperne. Det betyder, at dine omgivelser kan blive forstyrret, hvis du er typen, der gerne vil skrue op for lydstyrken. Det forstyrrer måske ikke så meget i kollektiv trafik, men sidder du i en stillezone på toget, så slipper høretelefonerne tilpas meget lyd ud til at andre vil reagere.

AKG N60 NC leverer god lyd til musikafspilning, og det samme er tilfældet under telefonsamtaler, hvor høretelefonerne og den indbyggede mikrofon fungerer helt okay.

Modtagerne af vores testsamtaler bemærkede, at lyden virkede en smule indelukket, men det var først, da vi aktivt spurgte, om de oplevede mangler i lyden, at denne detalje blev fremhævet. Ellers var det ikke noget, de havde kommentarer til.

Lette og ret behagelige at have på

De trådløse høretelefoner fra AKG er forholdsvis lette af deres størrelse at være og også ret behagelige at have på i lang tid. Derudover, er de meget kompakte, når de er klappet sammen, hvilket man bestemt ikke må undervurdere.

AKG nævner ikke nogen Bluetooth-rækkevidde i deres specifikationer, men vi kan konstatere, at de først begynder at miste forbindelsen efter cirka 10 meter, hvilket er et godkendt niveau.

Knapper og lignende er intuitivt placeret og er nemme at nå med høretelefonerne på – når man først ved, hvor de sidder.

Alt i alt et par gode trådløse høretelefoner, der leverer imponerende lyd og god støjreduktion i et kompakt format.

God lydkvalitetgod støjreduktionmeget kompakte klappet sammen
Slipper lyd udlidt indelukket samtalelyd på modtagersiden

14. JBL E65BTNC

Noget basforstærkning og god støjreduktion til en lav pris

Type: Over-ear høretelefoner Støjreduktion: Aktiv (ANC) Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.1), kabelforbundet (3.5mm) Rækkevidde: 12 m (målt) Kabellængde: 1,3 m Mikrofon: Ja Batteritid: 15 timer (med alt aktiveret) Vægt: 258 g

JBL E65BTNC

JBL E65BTNC er et par prisvenlige, støjreducerende høretelefoner, som giver en ganske god lydkvalitet og er noget for dem, der søger en noget basforstærket lyd. Støjreduktionen er godkendt, men der er stadig plads til forbedring.

De omsluttende hovedtelefoner er støjreducerende, men de eliminerer ikke støj og lyde i samme omfang, som det ses hos flere af premium-modellerne, der er lydisolerende.

God støjreduktion, men ikke lydisolerende

Den aktive støjreduktion er tilstrækkelig til delvist at blokere blæserlyden fra computeren og omgivelserne på mindre trafikerede gader, men ikke nok til effektivt at eliminere lyde fra samtaler på kontoret eller trafikken langs en kraftigt befærdet vej.

Høretelefonerne er bedst til mere lavfrekvente lyde end i det øvre register. Støjreduktion kombineret med musik ved lav lydstyrke er derfor en god kombination.

E65BTNC sidder godt omkring ørerne, til trods for den ret ufleksible bøjle. Bøjlen er udstyret med tekstil, hvilket giver en følelse af kvalitet. Ørekopperne er muligvis til den lille side, men polstringen omkring dem er blød og behagelig, og efter et par timers brug føles de stadig behagelige. Vi så dog gerne, at kopperne havde været lidt mere faste.

Den angivne trådløse rækkevidde på 10 meter passer meget godt. Vi opnår endda en afstand på 12 meter med en dør imellem, inden høretelefonerne mister forbindelsen til enheden.

Fyldig lyd, men mange knapper at bruge

JBL E65BTNC har en ret fyldig lyd, men lyden opleves til tider også lidt mumlende og udetaljeret – særligt hvis du lytter meget til klassisk musik. Høretelefonerne viser sig bedst egnet til pop og R’n’B, hvor du får smæk på bassen og en flot dybde.

Ved høj lydstyrke drukner detaljerne i lydbilledet desværre, og bassen lægger sig som en hinde over mellemregistret.

Mikrofonen fungerer i øvrigt glimrende. Personer i den anden ende oplever lyden som om, at vi taler direkte ind i mobiltelefonens mikrofon, og det er til trods for, at mikrofonen i høretelefonerne ikke sidder direkte foran munden.

E65BTNC er udstyret med ret mange knapper, og det tager lang tid at lære alle funktionerne udenad.

Vi giver dog et stort plus for, at strømknappen er rillet, så den er nem at identificere, mens man har høretelefonerne på. Knappen er en skydeknap med en lysdiode, så det er tydeligt at se, om høretelefonerne er tændt eller slukket.

Det er en god egenskab ved høretelefonerne, fordi de ikke er udstyret med automatisk slukkefunktion, der ellers ville gøre, at de automatisk blev slukket, når der ikke sendes lyd til dem. Men her må du holde øje med lysdioden.

God støjreduktion i lavprisklassen

Samtlige knapper har en behagelig haptisk feedback (også kaldet force feedback), som gør dem herlige at røre ved. Batteritiden er god, men vi havde sat pris på stemmeinformation om resterende batteritid.

JBL E65BTNC er velegnet, hvis du er på udkig efter et par gode støjreducerende høretelefoner i lavprisklassen. Og af et par trådløse høretelefoner med støjreduktion at være, så har de fundet et rimelig prisniveau, synes vi.

Høretelefonerne passer til den musikalske alt-æder, som gerne vil have lidt mere fred og ro omkring sig på kontoret eller i kollektiv trafik.

God lydkvalitet (og en vis basforstærkning)prisvenlig støjreduktion
Mange knapper at lære at kenderet små ørekopper

15. Miiego Boom ANC

God til træning, men ikke til resten

Type: Trådløse on-ear høretelefoner Støjreducering: Aktiv (ANC) Vandafvisende: Ja Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0) Rækkevidde: 10 m (målt) Mikrofon: Nej Batteritid: 36 h (22 med ANC) Vægt: 299 g Andet: Udskiftelige ørepuder

Miiego Boom ANC

Danske Miiego var helt klart på sporet af noget med den første udgave af Boom, og med Boom ANC vil de tage det næste skridt. Her drejer det sig om meget alsidige og robuste høretelefoner, som har fået selskab af aktiv støjreducering.

Aftagelige puder

Hele pointen med Boom-serien er, at ørepuderne kan tages af. Med i æsken, får du et par i særdeles svedfremkaldende imiteret skind og et par i funktionsmateriale. De sidstnævnte kan du hurtigt klikke på, når det er tid til træning, og så får du et par høretelefoner, som ånder bedre og faktisk sidder rigtig godt under de fleste træningsformer.

Bøjle-høretelefoner med den type betræk plejer at være køligere end almindelige høretelefoner, men alligevel ret varme. Boom ANC gør derimod et fantastisk arbejde med at lede varme væk, og de føles slet ikke nær så varme som denne type af høretelefoner plejer.

Af en eller anden grund, har vi i testperioden været usædvanligt klodsede i motionscenteret, så høretelefonerne har måttet tage en del tæsk. Denne mishandling har de klaret med bravur - uden synlige skrammer eller defekter.

Svag støjreducering

Vi havde også gerne set lidt mere af den fænomenale ventilation på ørepuderne af plastic, for de bliver hurtigt ret varme at have på. Samtidig måtte der gerne have været plads til både høretelefoner og de ekstra puder i den medfølgende taske.

Men hvad med lyden? Her slipper du helt for at spekulere over samtalelyden, for der er ingen mikrofon. Når det gælder musik, leverer de en godkendt indsats. Øverste og mellemregistret er relativt detaljerede, men de mangler måske lige lidt ekstra tryk. Bassen klarer de fint - deraf navnet (Boom). Her har vi alt det tryk og buldren, vi kan ønske os, men vi mangler i stedet detaljerne.

Støjreduceringen er bestemt godkendt, selvom mange lyde bliver lukket ude, allerede inden vi slår den til. Samtidig virker det mere som om, at lyde fra omverdenen bliver dæmpet en del, end at de fleste lyde forsvinder helt.

Omvendt, er det en stor ulempe, at de ikke er gode, når man ser film. Der er lydoverførslen så forsinket, at vi afstår fra at bruge dem, når der er behov for nogen som helst form for synkroniseret lyd.

Miiego Boom ANC er et par rigtig gode høretelefoner til træning, faktisk er de blandt de bedste bøjle-høretelefoner til formålet, vi har testet. Ude i hverdagen, der er de derimod ikke nær så gode, men de er heller ikke uden evner.

Udskiftelige ørepuderuventet kølige under træningsidder godt under træning
Forsinket lyd ved filmkigningret svag støjreduceringingen mikrofon

16. Adidas RPT-01

100 procent fokus på træning

Type: Trådløse on-ear høretelefoner Støjreducering: Nej Vandtæt: Ja Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 5.0) Rækkevidde: 20 m (målt) Mikrofon: Ja Batteritid: 40 timer Vægt: 209 g Andet: Aftagelige og vaskbare dele, funktionsknap

Adidas RPT-01

Adidas RPT-01 er de første høretelefoner fra Adidas og det svenske firma Zound Industries (sammen med deres in-ear høretelefoner FWD-01).
Når vi kigger på modelnavnet, så tænker vi, at RPT står for "repeat" og FWD står "forward" - hvilket egentlig er to ret sporty referencer for de to rigtig gode sports-høretelefoner.

Reflekser og vaskbare

Det er en grund til, at de fleste sports-høretelefoner er af in-ear typen. Bøjle-høretelefoner er simpelthen besværlige at få til at sidde rigtigt på øret.

  • For det første skal de sidde godt fast, mens man sveder som pisket
  • For det andet bliver det vanvittig varmt at have hørebøffer på under træningen.

Adidas lykkes derimod med næsten alle detaljer på RPT-01. Det, i vores øjne, rigtig pæne stofdesign ventilerer godt nok til ikke at blive irriterende i et varmt træningslokale. Samtidig blokerer de godt nok for kulden udendørs til at kunne erstatte huen på de kølige løbeture om efteråret.
Og udendørs kommer reflekserne på siden af hovedbåndet også til deres ret.

Billede af Adidas RPT-01, hvor den aftagelige og vaskbare kop til ørerne ligger ved siden af

De svedsugende dele af høretelefonerne kan tages af og smides til vask sammen med resten af træningstøjet, når din træning er overstået - det er da smart (og hygiejnisk).

Pasformen er stenhård. Det gør, at de sidder som støbt på løbeture og alle former for træningsaktiviteter, hvor dit hoved er oprejst. Er du begyndt at svede og lægger dig ned for at lave en øvelse, der har de derimod en tendens til at glide af. Her havde vi gerne set, at det riflede gummibånd på bøjlen var riflet på langs i stedet for på tværs for at give en bedre bremseeffekt.

Et normal træningspas i motionscenteret eller en løbetur er komfortabelt, men har du dem på længere end en times tid, begynder de at klemme ret hårdt mod ørerne.
Det er lidt synd, fordi batteritiden gør, at du ville kunne have dem på hele dagen uden at løbe tør for batteri.

Når det gælder lyden, så havde vi forventet betydeligt flere nuancer på baggrund af prisen. I det store hele lyder det godt, men vi får ikke mange detaljer ud nogen steder i registret. Som helhed er det ikke nogen dårlig lyd, den er bare ret flad og uinspireret. Til samtaler fungerer de rimeligt, hvis omgivelserne er nogenlunde stille.

Joystick der overrasker

Næsten alle funktioner aktiveres med en overdimensioneret joystick-knap på højre kop. Det ser helt åndssvagt ud, men den viser sig at være rigtig smart lavet. Du kan nemlig nemt styre musikken, selvom du har vanter på.
På venstre kop sidder yderligere en knap. Via Adidas' app i telefonen kan du indstille den til at gøre, det du ønsker. Så længe, det er at starte en Spotifyliste eller aktivere din stemmeassistent. Det er ret få funktioner til en dedikeret knap, kan man mene.

Vil du helst have bøjle-høretelefoner på, når du træner, er Adidas RPT-01 et godt valg. Under træningen gør de det, de skal.
Men det er ikke ligefrem de høretelefoner, du vil have på hele dagen, da de hurtigt kommer til at klemme for hårdt.

Vaskbare delerefleksersidder godt under træninggod musikstyring
Ubekvemme ved længere tids bruglidt meningsløs funktionsknapsamtale fungerer kun i støjsvage omgivelser

17. Creative SXFi Air

Ekstreme niche-høretelefoner med meget omsluttende lydbillede

Type: Lukket gamingheadset Drivere: 50 mm Frekvensområde: 20-20.000 Hz Impedans: 32 ohm Tilslutning: Bluetooth, USB, 3,5 mm Mikrofon: Ja integreret

Creative SXFI Air

Creative SFXi Air er især til gamere. Skal du bruge dem til andet, skal du ændre en del i indstillingerne for at blive tilfreds. Når det er sagt, vil vi indlede anmeldelsen som følger:

Alle med lidt interesse for klassiske biler kender lyden af en gammel bilradio i en amerikanerbil. Masser af bas, meget lidt mellemregister og så luksusdiskant, at man fælder en tåre. Cirka sådan lyder Creatives høretelefoner SXFi Air, hvis man bruger den automatisk aktiverede "holografiske" lydtilstand Super X-Fi, når man hører musik.

Vi forstår pointen. Tilstanden er ikke beregnet til musik, men primært til gaming. Det skal være omsluttende og give en fornemmelse af rum, som høretelefoner normalt ikke giver.

Skal man høre musik, bliver det dog ikke særlig vellykket. Det lave mellemregister bliver udhulet, og bassen er alt for dyb i forhold til resten af frekvensspektret. Man får også en rumklangslignende eftersmag i lydbilledet, lidt som når man holder fest i et lokale med dårlig akustik. Creative beskriver det selv på den måde, at man skal høre lyde, som om de ikke kom fra høretelefonerne, men ja ... det er vist lidt bob-bob.

Det bliver meget bedre – men ikke en fuldtræffer – når vi slår tilstanden fra. Men vil man have det maksimale ud af høretelefonerne, skal man åbne den tilhørende app og justere ret kraftigt i eq-indstillingerne.
De eksisterende forvalg er slet ikke gode, og at høre popmusik med indstillingen "pop" er at gøre høretelefonerne en bjørnetjeneste. Der er trods alt rimelig lyd derinde, hvis man bare roder lidt med det.
Så indstil dig på at skulle justere indstillingerne, når du går fra gaming til at høre musik.

Gør underværker for gamere

Spiller man derimod spil med høretelefonerne – et område som Creative behersker som få andre producenter – så er Super X-Fi selvfølgelig fantastiske. For at få det bedste resultat, skal høretelefonerne kobles til en computer via USB. Det rumler gevaldigt fra eksplosioner, og surroundoplevelsen er total.

Lydkvaliteten er ikke superhøj, men effekten er bemærkelsesværdig. Det er også på den måde, man får mest ud af disse høretelefoner. De kan også anvendes til gaming via Bluetooth, men lyden bliver naturligvis ringere, og især medfører det en del lagging.

Nichemålgruppe

Designet må beskrives som konventionelt og uden detaljer, der skiller sig markant ud. Høretelefonerne er dog ret store og tunge. De sidder ikke ubekvemt på nogen måde, men man kan mærke, at de fylder. Det er dog ret typisk for høretelefoner til gaming.

En smart detalje er, at de har en integreret port til hukommelseskort, så man kan høre musik direkte fra høretelefonerne uden brug for en lydkilde med Bluetooth-tilslutning, der drænes for batteri. Det er smart, ikke mindst hvis man er ude at rejse og ved, at man kommer til at bruge dem i flere timer. Batteritiden er i øvrigt på 10 timer, hvilket vi mener er lige på grænsen, hvis vi tænker på rejser.

Hvis du skal overveje disse høretelefoner, så skal du primært være ude efter et par gaminghøretelefoner, der lyder godt, når du tilslutter dem med ledning. Muligvis skal de også kunne have et "fritidsjob" som Bluetooth-høretelefoner på længere rejser og lignende.
Når sidstnævnte er vigtigst, så findes der klart bedre alternativer på markedet. Men når de er sluttet til en computer via USB, så er de unægtelig svære at slå - især hvis du er ude efter en ny form for omsluttende lydoplevelse.

Sjov "holografisk" lydgod imiteret surroundlydvild oplevelse ved eksplosioner
Lyden svær at indstille til at lytte musikklodset design

18. JBL Live 650BTNC

Små og lette med god batteritid

Type: Over-ear høretelefoner Støjreducering: Aktiv med transparens Tilslutning: Trådløs (Bluetooth), kabelforbundet (3,5 mm) Rækkevidde: 10 meter (målt) Mikrofon: Ja Vægt: 249 g Batteritid: 30 timer

JBL Live 650BTNC

JBL Live 650BTNC er hovedperson og flagskibsmodel i 2019-udvalget af over-ear høretelefoner fra det populære mærke JBL.

"Flagskib" leder dog tankerne hen på et lidt forkert segment. Disse høretelefoner er både pris- og kvalitetsmæssigt mere i mellemklassen end i premium – hvilket er som forventet med tanke på, at det er JBL som står bag dem. Firmaet laver generelt meget prisbillige, men samtidig gode produkter. Disse høretelefoner vil vi imidlertid ikke rose til skyerne.

Vi begynder med det positive. Høretelefonerne har et stilrent og velbygget design. De er lette og ret små, uden at de af den grund får en dårlig pasform omkring øret. De sidder behageligt, også efter længere tids brug.

Desuden har de hele 30 timers batteritid, hvilket stemmer fint overens med vores målinger. Med støjreduceringen slået til, så måler vi batteritiden til omkring 18 timer – stadigvæk rigtig godt i forhold til prisen.

Lyden er flad

Desværre mangler de både bastryk og detaljeret mellemregister – det er slet ikke den klasselyd til prisen, som vi normalt forbinder med JBL. Musik kommer derfor ikke rigtigt til sin ret. Du får aldrig den der storslåede følelse i genrer som klassisk musik, musicals og filmmusik, og heller ikke det rigtige tryk og swing i R'n'B, soul og lignende. Musikken bliver ret flad og kedelig.

Havde høretelefonerne været bare et par hundrede kroner billigere, så havde vi kunne se igennem fingre med det. Men nu ligger de så tæt på premiumenheder i pris, at vi havde forventet mere.

Kigger vi i stedet på gamingområdet, lyder eksplosioner og andre bas-krævende lyde mere som knaldperler end bomber.

Vi oplevede dog heldigvis, at samtaler gennem Teams og Discord, bare for at nævne to, går rent igennem. Det samme er tilfældet, hvis du bruger høretelefonerne til mobilsamtaler.

Dæmper omverdenen

650BTNC har aktiv støjreducering, og det er en fin tilføjelse. Den er dog med såkaldt transparens. Det betyder, at der ikke er fuld støjreducering, kun miljødæmpende, så du alligevel kan høre omgivelserne til en vis grænse. Det er okay i forhold til prisklassen, og de klarer sig som forventet. Du får et lidt roligere miljø, men du kan alligevel registrere de ting, som sker omkring dig.

Med tanke på, at du for nogle få hundrede kroner mere kan få et par premium-høretelefoner med bedre støjreducering og bedre lydkvalitet, så bliver er det svært at anbefale disse til den aktuelle pris. JBL Live 650BTNC egner sig især, hvis du er på farten og vil have en rimelig lyd i et ret kompakt og let format, uden at skulle oplade hele tiden.

Velkonstrueredelille og let høretelefongod samtalelydvild batteritid
Dårligt bastrykudetaljeret mellemregister

19. Miiego AL3+ Freedom Woman

Trådløse træningshøretelefoner fra danske Miiego med god batterilevetid

Type: On-ear hovedtelefoner Støjreduktion: Nej Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.1) Rækkevidde: 10 m Mikrofon: Ja Batterilevetid: 11 timer Vægt: 41 g Øvrigt: Sved- og vandafvisende IPX6-klassificering

Miiego AL3+ Freedom Women

Miiego AL3+ Freedom Woman er et par kompakte trådløse on-ear høretelefoner med bløde ørekopper, der hviler mod ørerne.

På emballagen fremhæver den danske producent blandt andet, at høretelefonerne er udviklet specielt til kvinder, hvorfor nakkebøjlen er blevet afkortet.

Om dét har nogen afgørende betydning for pasformen er svært at sige, da vi ikke har testet en variant med en længere bøjle.

Fylder ganske lidt, men glider desværre ned

Nakkebøjlen er en halvblød plastikbøjle. Du vikler bøjlen ud, når høretelefonerne skal bruges, og den trækker sig automatisk sammen, når du slipper den igen. Det gør, at de fylder meget lidt, når man ikke bruger dem.

Løsningen med en forholdsvis tyk bøjle over øret føles desværre ubekvem, og det bliver mere og mere mærkbart efterhånden. Høretelefonerne glider ned, og testpersonernes ører bliver foldet i en unormal stilling, der giver ubehag.

Vi oplever også, at høretelefonerne sidder dårligere med tiden, især når vi bliver varme og svedige. På flere løbeture glider de ned under øret.

Plus for rækkevidde og batteri - men savner lyddetaljer

En fordel ved AL3+ er, at de har tydeligt markerede knapper placeret direkte på højre ørekop. Det gør det nemt at finde den rigtige knap med fingrene, så man ikke skal tage høretelefonerne af.

De har desuden en god rækkevidde og kan klare musikafspilning 10 meter fra dig og din enhed – med en lukket dør imellem.

Men det bedste er batterilevetiden. Du kan træne fitness og køre mange, samt lange, træningspas uden at skulle lade høretelefonerne op, og de siger selv til, når det er tid til at lægge dem til opladning.

Lydmæssigt klarer de sig OK for denne type af on-ear høretelefoner at være. Du mister dog en hel del fyldighed og bas i lyden, men sådan er det ofte med disse typer.

Desværre, så savner AL3+ også en hel del detaljer i mellemregistret, hvilket designet dog ikke skal have skylden for. Lyden hælder mest til den flade side. De dæmper dog tilpas meget støj fra omgivelserne, og du kan få en kraftig lydstyrke i dem.

Til almindelig træningspopmusik i tætpakkede omgivelser er Miiego AL3+ Freedom Woman klart godkendt.

Brugervenlige knappermeget god batterilevetidlang rækkevidde
Ubekvem bøjlelidt ubalanceret lydglider ned

Mere om høretelefoner

Et par høretelefoner kan være en virkelig lækker tilføjelse til hverdagen. Du kan lytte til musik både på bussen, og når resten af familien sover derhjemme.

Høretelefoner fås i dag i en række forskellige varianter. Alt fra øresneglen, du putter ind i øret (in-ear høretelefoner) til store kopper, der placeres over ørerne (over-ear høretelefoner). Mellemtingen kaldes on-ear høretelefoner, hvilket betyder, at koppen hviler mod øret.

I den her test, ser vi både på on-ear og over-ear høretelefoner. Fordelen med dem er, at deres størrelse og form giver mulighed for meget god lydkvalitet i et ergonomisk design. I de bedste høretelefoner er lyden balanceret, rig og detaljeret over hele spektret. En stor forskel på høretelefoner er det, som man kalder for åbne og lukkede (open-back og closed-back) høretelefoner. Forskellen er, at åbne høretelefoner er bygget men åbne kopper, så lyd både kan komme ind og ud af høretelefonerne. Det betyder, at lyden fra høretelefonerne normalt har en mere naturlig lyd, dog på bekostning af, at lyd kan sive ind og ud. Til forskel for det, så slipper lukkede høretelefoner hverken lyd ind eller ud af kopperne. Lukkede høretelefoner føles typisk som om, at de har lidt mere bas.

En særlig type af høretelefon er de støjreducerende. Det har taget tid, men den tekniske udvikling har endelig muliggjort høretelefoner, der både kan holde ekstern støj ude, og ikke kræver nogen ledning. Især indenfor de seneste fire år, er der sket en nærmest eksplosiv udvikling indenfor området, i takt med, at forbrugerne ikke nøjes med enten eller, men vil have både og.

Vi har testet nogle af de seneste tilføjelser i segmentet og kan konstatere, at der er sket enorme fremskridt indenfor især støjreducering, så samtlige produkter er virkelig imponerende.

Vælg de rette hovedtelefoner

Når du vælger mellem forskellige høretelefoner, så bør du som det første spørge dig selv, hvilken slags høretelefoner du er ude efter. Er det kvalitetshøretelefoner til en sand lydentusiast, der bare lytter i fred og ro derhjemme? Er det høretelefoner, der skal tages med på rejser og i støjende omgivelser? Eller er det måske høretelefoner, der skal med i motionscenteret?

Fastlæg dine behov, og svar derefter på følgende spørgsmål:

  • Skal høretelefonerne være trådløse? Fordelen er, at du slipper for ledninger, der filtrer sig sammen og begrænser dig. Ulempen er, at du skal huske at lade dem op, men vælger du et par med god batteritid, behøver det ikke at være en negativ faktor.

  • Skal høretelefonerne kunne filtrere lyd fra omgivelserne væk? I så fald er det høretelefoner med aktiv støjreducering (ANC), du skal bruge.

  • Vil du i stedet kunne høre omgivelserne? Et par on-ear høretelefoner slipper mere lyd ind end de fleste over-ear høretelefoner og er derfor velegnede i for eksempel kontormiljø. Lukkede over-ear høretelefoner skaber det man tit kalder passiv støjreducering, da det lukkede design holder de fleste normale lyde ude. De "normale lyde" er typisk alt, der er lavere end en høj samtale tæt ved dig.

Lydkvalitet og pasform er selvfølgelig mindst lige så vigtigt, når du leder efter høretelefoner. Men det er først, når du har fundet den kategori, du skal lede i, at det er tid til at tænke over de punkter.

Når det gælder lydkvalitet, så gælder "smag og behag" langt hen ad vejen. Nogle foretrækker mere bas, andre mere diskant. Når vi tester høretelefoner, leder vi derfor efter et balanceret lydbillede, hvor alle registre er tydelige. Tester vi høretelefoner, som giver udtryk for, at de har lidt mere tryk på et bestemt register, eksempelvis basforstærkning, tager vi højde for det under testen, men forventer alligevel, at alle registre lyder godt.

Pasformen er også individuel. Prøv at teste flere høretelefoner, og lad dem sidde et stykke tid, mens du går rundt i butikken. Mærk også på fyldet i kopperne; hvor godt polstrede er de? Hvor solid virker byggekvaliteten i øvrigt? Tag også højde for, hvor kompakte de er, når de er foldet sammen, hvis du rejser meget og nemt vil kunne pakke dem ned.

Endelig er det vigtigt, at du vælger et par høretelefoner, der er prisgunstige. De skal have så god lydkvalitet og pasform som muligt ud fra dit budget, og være både brugervenlige og have alle de ønskede funktioner. Ved at læse denne test får du et godt overblik over de forskellige produkters ydeevne på alle disse felter.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.