Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Over-ear høretelefoner: 13 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 30.10.2018

Vi har testet over-ear-høretelefoner og udpeger Sennheiser Momentum On-Ear til bedst i test. Disse høretelefoner har meget god lydkvalitet og en perfekt pasform. De bedste støjreducerende høretelefoner bliver Jabra Evolve 75. De har også god ergonomi, lækre materialevalg og høj lydkvalitet.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. Høretelefonerne er testet på en række forskellige måder og i flere forskellige omgivelser, for eksempel stille indendørsmiljø, roligt udendørsmiljø og på en gåtur i et pulserende bymiljø. Høretelefoner med støjreduktion bliver derudover testet ved en motorvej, og høretelefoner til gaming bliver også testet i spil sammen med andre.

Hvis høretelefonerne har flere forskellige slags tilslutning, tester vi dem med alle, men er de trådløse, er det i første række lydkvaliteten ved trådløs tilslutning der tages højde for i bedømmelsen.

Vi anvender også en række forskellige afspilningskilder. I en af de seneste test anvendte vi for eksempel en Samsung Galaxy S7 Edge med Tidal, en Macbook Pro samt iTunes som lydkilder.

De testes ligeledes med forskellige musikgenrer, for at vi kan bedømme deres alsidighed. Her er nogle eksempler på sange, der plejer at være med på playlisten: Mew – Carry Me To Safety, Lana del Rey – White Mustang, Ulrich Schnauss – A Forgotten Birthday, Dâm Funk – Hood Pass Intact, RSO Ljubjana – Dvorák: Symphony No 9 in E Minor, Op. 95. Vi afvejer følgende vigtige aspekter i testen:

  • Lydkvalitet
    Hvordan er lyden i høretelefonerne? Er lyden balanceret? Er diskanten klar og ren? Hvor god bas får du? Hvor bredt er lydbilledet? Kommer mellemregisteret frem på en god måde?

  • Ergonomi
    Hvordan sidder høretelefonerne? Hvilke indstillingsmuligheder er der? Føles de behagelige, også efter et par timers brug?

  • Brugervenlighed
    Kan man indstille lydstyrke og andre funktioner direkte på koppen? Er der lignende muligheder på ledningen? Hvor lang er ledningen? Er det nemt at justere størrelsen?

Men andre aspekter bliver også testet og vægtet i karakteren – for eksempel rækkevidde for trådløse høretelefoner, byggekvalitet og materialevalg samt medfølgende tilbehør. Vi tager også højde for produkternes pris i bedømmelsen – dyre høretelefoner bliver bedømt hårdere end billige. Karakteren afspejler, hvor prisgunstige vi anser, at høre telefonerne er.

Bedst i test

Sennheiser Momentum On-Ear

Stilrent designede høretelefoner med fantastisk lydkvalitet og udskifteligt lydkabel

Street-høretelefoner er vanvittig populære, men deres seje ydre skjuler ofte en middelmådig lydkvalitet. Derfor er de blevet underkendt af musikalske feinschmeckere – indtil nu.

Med Momentum On-Ear viser tyske Sennheiser, at man ikke længere er nødt til at vælge mellem bærbart, trendy design og høj lydkvalitet. Disse høretelefoner har nemlig en forbilledlig lyd med et klart og meget velafbalanceret lydbillede. Bassen er potent, men til forskel fra de fleste konkurrerende street-høretelefoner – for eksempel Beats – så er bassen hele tiden under kontrol og drukner ikke de lysere toner.

Designet er stilrent, og høretelefonerne fås i en række trendy farver. Byggekvaliteten er meget høj med robuste bøjler i rustfrit stål og lydkabel, der kan udskiftes. Da dette er On-Ear-høretelefoner, er afskærmningen fra omgivende lyd er begrænset. Høretelefonerne varmer, men i den kolde del af året, bliver det nok positivt. Den endelige karakter bliver derfor helt i top, og Sennheiser Momentum On-Ear udpeges til bedst i test.

Forbilledlig lydkvalitetstilrent designhøj byggekvalitetlydkabel kan udskiftes
Begrænset lydafskærmninglidt varme om sommeren

Bedste støjreducerende

Sony WH-1000XM3

Ekstremt god støjreducering og fortræffelig lyd

Type: Støjreducerende on ear-høretelefoner Støjreduktion: Aktiv og passiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth), kabelforbundet (3,5 mm), NFC Rækkevidde: 14,5 meter (målt) Headset: Ja Batteritid: 30 h Andet: Touchbetjening på koppen

Sony WH-1000XM3 er interessant - ikke kun fordi betjeningen er indbygget som touch direkte på koppen, men også på grund af den fine balance i lyden. Prisen er måske saftig, men du får virkelig, hvad betaler for.

Støjreduceringen er i verdensklasse. Hvis man sidder på et kontor har man ingen problemer med at lukke lyde fra omgivelserne ude, heller ikke hvis man går langs en motorvej. Derudover slipper de i princippet heller ingen lyd ud. Vi skal skrue helt op for lyden, for at personer i et helt stille lokale - som står lige ved siden af - overhovedet opdager, at der komme lyd fra dem.

Det tager et stykke tid at vænne sig til, at man styrer lydstyrke, sangskift med mere via touch direkte på koppen. Høretelefonerne har faktisk kun to fysiske knappar, tænd/sluk - som også aktiverer Bluetooth-parring ved længere tryk på knappen. Samt en til styring af støjreducering til/fra, og en funktion ved navn "ambient sound control". Sidstnævnte medfører, at du kan kontrollere styrken på støjreduceringen og indstille equalizeren via en app. Det er vigtigt, at du forstår disse indstillinger, så du kan tilpasse støjreduceringen efter dine behov, men det lærer du på den anden side ret hurtigt.

Vi oplever, at touchbetjeningen for øvrige indstillinger fungerer godt, men det er mere en cool funktion end en forbedring af det standardiserede knapsystem. Batteritiden er derimod langt over standard. 1000XMX3 klarer uden problemer to hele arbejdsdage med alle funktioner i gang. Rækkevidden for Bluetooth-opkoblingen måler vi til cirka 15 meter, hvilket er klart godkendt.

Sony WH-1000XM3 har også en rigtigt god lydkvalitet. Disse høretelefoner egner sig til musikalske altædere. De virker eksempelvis rigtig godt til klassisk musik, men også til pop eller RnB. Det er kun, hvis du elsker en tung bas og lytter til hardstyle og lignende, at du måske får lyst til at skrue lidt mere op for bassen. Den er imidlertid gennemtrængende og omsluttende, så det er egentlig en rigtig god bas, også til disse genrer. Endvidere holder diskanten et tilpas niveau. Detaljer i mellemregistret trænger find igennem, og der er ingen forvrængning ved højere lydstyrke.

Den eneste egentlige ulempe ved 1000XM3 er mikrofonen. Lyden virker lidt indelukket og fjern, hos dem vi taler med. Det er dog almindeligt på headset uden mikrofon, der kan placeres foran munden. Dem vi taler med, kan stadig fint høre os, så det er kritik i småtingsafdelingen.

Pasformen er god, og det er nemt at indstille hørekopperne. Måske kunne materialevalgene have været lidt mere varierede end hovedsageligt plastic, så det havde svaret bedre til prisen. På den anden side vejer de meget lidt. Disse høretelefoner er et rigtig godt køb, hvis du vil have markedets bedste støjreducering, rigtigt god lydkvalitet med en velbalanceret lyd, der passer til mange genrer, foruden en lækker pasform.

Ekstremt god støjreduceringmeget god lydkvalitet og batteritidminimalt lydudsliplang rækkevidde
Indelukket mikrofonlyd

Jabra Evolve 75

Mageløs lydkvalitet møder meget god støjreduktion

Type: Støjreducerende on ear-høretelefoner Støjreduktion: Aktiv/passiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth), kabelforbundet (USB) Rækkevidde: 30 meter (målt) Headset: Ja (med mikrofonarm) Vægt: 177 g Øvrigt: Ladesokkel Batteritid: 30 h

Jabra Evolve 75 kombinerer meget god lyd, lækkert design og imponerende støjreduktion. Støjreduktionen fjerner stort set alt uden at forringe lydkvaliteten nævneværdigt.

Selv som mobilt headset leverer disse højretelefoner hele vejen, med uovertruffen lydkvalitet i begge ender af samtalen. Der er ikke mindste antydning af artefakter eller forvrængning. Og der er en ting mere, der taler for disse høretelefoner som headset, nemlig deres fantastiske rækkevidde. I vores indendørstest kunne vi ikke kun gå de krævede 10 meter for et godkendt resultat, vi måtte ud i opgangen og lidt mere end en etage ned, inden signalet så meget som begyndte at knirke. Den angivne rækkevidde er 30 meter, og det passer.

Hvis man skal sætte fingeren på en mangel, er det nok at knapperne kan være lidt svære at finde på kopperne, men det er på den anden side nærmere en vanesag.

Jabra Evolve 75 har et forholdsvis anonymt udseende. De er bestemt ikke grimme, de har bare et enklere design end de fleste andre produkter i dette segment. De har også forholdsvis små kopper. Det gør, at de sidder utrolig behageligt, uden at de klemmer eller gnaver nogen steder.

Det burde rimeligvis medføre en dårligere lyd end høretelefoner med større kopper er i stand til. Men her forbløffer Jabra virkelig. Evolve 75 tilbyder nemlig en enorm lytteoplevelse af den type, som man primært forbinder med større kopper. Vi føler os virkelig omgivet af lyden. Diskanten er ekstremt veldefineret, og bassen har en virkelig imponerende spændstighed. Mellemregisteret er muligvis en smule tilbageholdende, men det føles mere som en tanke end en mangel, da det giver en behagelig lyd. Desuden medfølger en fin ladesokkel, der kan sluttes til en USB-port.

Vidunderlig lydkvalitetlækker pasformgod handsfree-ydeevnegod støjreduktion
Kedeligt udseendelidt malplacerede knapper

Bose QuietComfort 35 II

Meget god lyd og vild støjreducering

Type: Støjreducerende on ear-høretelefoner Støjreduktion: Aktiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth), kabelforbundet (3,5 mm, USB) Rækkevidde: 11 meter (målt) Kabellængde: 1,2 m Headset: Ja Vægt: 234 g Batteritid: 20 h Andet: NFC, FM-radio, vendbare kopper

Bose QuietComfort 35 II er bekvemme og har konsekvent høj lydkvalitet. De har meget god støjreducering, men er ikke klassens bedste. Støjreduceringen er dog langt over standard, og det er ikke noget problem at lukke dybe lyde som trafikstøj og lignende ude. I kontormiljøer kan der slippe lyde igennem fra samtaler, især lyse stemmer. Men det kritik i småtingsklassen, for det er stadigvæk kun en smule af lyden, der slipper igennem.

Hvis man vil have styr på omgivelserne, er det nemt at mindske styrken på støjreduceringen. Det gør du med et enkelt tryk på en knap, og der er hele tre forskellige niveauer. On-knappen sidder direkte på koppen og har en kombineret funktion til parring med Bluetooth. Placeringen gør det meget let at finde knappen, så du hurtigt kan slukke for at spare på batteriet.

Batteritiden er godkendt, men måtte gerne have været nogle timer længere med tanke på prisen. Vi er vilde med, at du kan starte Siri eller Google Assistant blot ved at trykke på en knap. I praksis er disse høretelefoner så gennemtænkte, at du sjældent behøver at fiske mobilen frem.

Bose QuietComfort 35 II har meget god pasform og høj byggekvalitet. Vi kan trække og vride i dem, uden at det virker ustabilt, eller der kommer mislyde. Lydkvaliteten i sleve høretelefonerne er ekstremt god. Lyden er velbalanceret med en spændstig bas, der kan mærkes, uden at den tager overhånd. Mellemregisteret kommer fint til sin ret, og detaljerne i diskanten er ikke overdrevne.

Et andet plus på listen er appen, hvor du blandt kan det kan styre støjreduceringen i detaljer. Desuden kan to personer bruge den samtidig, så har du en kammerat med de samme høretelefoner, kan I lytte til en afspilningsliste sammen. Det bedste ved det hele er, at Bose ikke har sparet på mikrofonen. Lyden er klar og tydelig for modtageren i den anden ende, selvom mikrofonen ikke er synlig og således ikke placeret foran munden.

Høretelefonernes rækkevidde måler vi til lige over 10 meter, hvilket er godkendt. Bose QuietComfort 35 II passer til dig, der vil have meget god lydkvalitet, men samtidigt en god headsetfunktion og støjreducering i et.

Meget god støjreducering og mikrofonudmærket lydkvalitetlækker pasform
Relativt kort batteritid

Bose QC35

Imponerende lyd og fantastisk støjreduktion

Type: Støjreducerende on ear-høretelefoner Støjreduktion: Aktiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth), kabelforbundet (3,5 mm, USB) Rækkevidde: 10 meter (målt) Kabellængde: 1,2 m Headset: Ja Vægt: 234 g Øvrigt: NFC, FM-radio, vendbare kopper Batteritid: 20 h

Bose QC35 har næsten ingen mangler at bemærke, det må vi indrømme, et par over ear-høretelefoner i denne prisklasse bliver simpelthen ikke meget bedre. Høretelefonerne har exceptionelt god støjreduktion. Alle de mest irriterende frekvenser holdes effektivt ude af modsignalet.

Lydkvaliteten er også superb. Bose har forstærket basfrekvenserne lidt, hvilket giver en spændstig men ikke overdrevet bas. Detaljegengivelsen er virkelig imponerende og diskanten velbalanceret. Selvfølgelig kan man finde høretelefoner med lidt finere opløsning i de højeste frekvenser, men så må man også et par trin længere op prismæssigt. For en normal musikforbruger, ja tilmed for en kræsen musikforbruger, er det ikke noget man lægger mærke til. De mest hærdede hifi-nørder reagerer nok, men ville de overhovedet ville være interesserede i trådløse hovedtelefoner med støjreduktion i første omgang?

QC35 fungerer også glimrende som handsfree-høretelefoner, og kombineret med støjreduktionen giver de faktisk en bemærkelsesværdigt god telefoni-oplevelse. Vi hører helt enkelt ting, vi ellers ikke hører, og det føles næsten som om, at vi står lige ved siden af den vi taler med.

Vi har ikke oplevet problemer med bluetoothsignalet, før vi er kommet godt ti meter væk fra vores tilkoblede smartphone. Som prikken over i'et er høretelefonerne desuden utrolig bekvemme.

Bøjlen mærker man næsten ikke, og kopperne hviler så blødt mod hovedet, at vi næsten glemmer, at vi har dem på. En varm dag kan de selvfølgelig blive varme, men det må man nok finde sig i, hvis det skal være rigtig bekvemt. Hvis man ikke vil lægge flere tusind kroner for et par høretelefoner, skal man ikke prøve et par QC35. Når man først har prøvet dem, er det nemlig svært at vælge et andet alternativ.

Lyder godtsidder dejligtstøjreduktion i verdensklasse
Pebret pris

AKG K 518 LE

Prisgunstige høretelefoner med vild lyd og naturlig støjreduktion

AKG K 518 LE har en kortere ledning end AKG K 518 DJ og er derfor mere velegnet til mobiltelefoner. Lyden er kraftfuld og kontrolleret med en distinkt bas, der samtidig lader resten af lydbilledet komme til udtryk. Det giver en komplet lydbillede med både rummelighed og nærhed.

Høretelefonerne sidder tæt til ørerne, hvilket afskærmer omgivelserne og gør dem perfekte til busturen. Byggekvaliteten er høj med godt materialevalg og bøjelighed i tre aksler.

Billigeimponerende lydnaturligt støjreducerendekan foldes helt sammen
Hvis man har et stort hovedkan de sidde for stramtnår man har lyttet i en times tid

Koss iPorta Pro

Høretelefoner til enhver situation, både løb og iPhone, har livstidsgaranti

Dette er egentlig de samme høretelefoner som den hyldede Koss Porta Pro, men Koss iPorta Pro har også en håndfri-mikrofon til iPhone på ledningen. De leverer en forbløffende stor lyd i forhold til størrelse og pris. Lydbilledet er luftigt og transparent, samtidig med at bassen er distinkt uden at være påtrængende. Høretelefonerne kan derfor både spille tung og akustisk musik.

Komforten er helt i orden, og høretelefonerne kan reguleres både i højden og i hårdhed mod ørerne. Livstidsgaranti!

Duer til det hele: løbshoppingturen eller iPhone-headsetnaturlig lydlivstidsgaranti
Lidt skrøbelig konstruktion og tyndefiltrede ledninger

AKG N60NC

Imponerende lyd og støjreduktion i kompakt format

Type: Støjreducerende on ear-høretelefoner Støjreduktion: Aktiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth 4.0 aptX), kabelforbundet (3,5 mm, USB) Rækkevidde: 10 meter (målt) Kabellængde: 1,2 m Frekvensomfang: 10-22.000 Hz Impedans: 32 ohm Headset: Ja Vægt: 150 g Øvrigt: Kan klappes sammen Batteritid: 15 h (støjreduktion og trådløs) 30 h (ANC)

AKG N60NC er et par høretelefiner, der nærmest oser af kvalitet over hele linjen, lige fra lydbilledet til støjreduktionen. Lydkvaliteten er direkte fantastisk, på det område matcher de faktisk mange dyrere høretelefoner. Især imponerer den fine diskant, men også mellemregister og bas er af utroligt høj klasse.

Man kan næsten gå ud fra, at lydgengivelsen er ret "ærlig" når man tænker på AKG's studiearv. Selv støjreduktionen er af højeste klasse. Det lykkes med bravur at eliminere påtrængende og støjende frekvenser. Omvendt lukker høretelefonerne en del lyd ud, så omgivelserne kan blive forstyrret, hvis du er typen, der gerne vil skrue op for lydstyrken. Det forstyrrer måske ikke så meget i kollektiv trafik, men hvis du sidder i stillezone på toget, lækker de nok til at andre vil reagere.

AKG N60NC kategoriseres af producenten som høretelefonre, men de har også indbygget mikrofon. Som headset fungerer N60 helt okay. Modtagerne af vores testsamtaler bemærkede, at lyden virkede en smule indelukket, men det var først da vi spurgte, om de oplevede mangler i lyden – ikke spontant.

Høretelefonerne er forholdsvis lette af deres størrelse og også ret bekvemme at have på i lang tid. Derudover er de meget kompakte, når de er klappet sammen, hvilket man bestemt ikke må undervurdere.

AKG oplyser ikke nogen bluetoothrækkevidde i specifikationerne, men vi kan konstatere, at den først begynder at miste forbindelsen efter cirka ti meter, hvilket er godkendt. Knapper m.v. er intuitivt placeret og er nemme at nå med høretelefonerne på, når man først ved, hvor de sidder.

God lydkvalitetgod støjreduktionmeget kompakte klappet sammen
Slipper lyd udlidt indelukket samtalelyd på modtagersiden

JBL E65BTNC

Lidt basforstærkning og god støjreducering til lav pris

Type: Støjreducerende on ear-høretelefoner Støjreduktion: Aktiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth), kabelforbundet (3,5 mm) Rækkevidde: 12 meter (målt) Headset: Ja Vægt: 258 g Batteritid: 15 h (med alt aktiveret)

JBL E65BTNC er et par prisbillige, støjreducerende høretelefoner, der giver en ret god lydkvalitet, hvis man søger en lyd med lidt basforstærkning. Støjreduceringen er godkendt, men her er der afgjort plads til forbedring. Det er netop en støjreducering og ikke en støjeliminering, som det ses for flere af premiumhøretelefonerne. Støjreduceringen er tilstrækkelig til at delvist blokere blæserlyden fra computeren og omgivelserne på mindre trafikerede gader, men ikke til at modvirke lyd fra samtaler på kontoret eller trafikken langs en kraftigt befærdet vej effektivt. Høretelefonerne er bedst til mere lavfrekvente lyde end i det øvre register. Støjreducering kombineret musik ved lav lydstyrke er derfor en god kombination. Trods den ret ufleksible bøjle sidder E65BTNC godt omkring ørerne. Kopperne er muligvis til den lille side. Bøjlen er udstyret med tekstil, hvilket giver dem en følelse af kvalitet. Polstringen omkring kopperne er blød og behagelig, men måtte gerne have været lidt fastere. De er imidlertid også behagelige efter et par timers brug. Den angivne rækkevidde 10 meter passer godt. Vi opnår endda en afstand på 12 meter med en dør imellem, inden de mister opkoblingen.

JBL E65BTNC har ret stor fyldighed i lyden, men den er også lidt mumlende og udetaljeret - især hvis du lytter meget til klassisk musik. Lyden virker bedst egnet til pop og RnB, hvor du får godt tryk på bassen og en flot dybde. Ved høj lydstyrke drukner detaljerne desværre, og bassen lægger sig som en hinde over mellemregisteret. Headsetfunktionen fungerer derimod glimrende. Personer i den anden ende oplever lyden som om, at vi taler direkte ind i mobiltelefonens mikrofon, selvom høretelefonernes mikrofon ikke sidder direkte foran munden. E65BTNC er udstyrede med ret mange knapper, og det tager lang tid at lære alle funktionerne udenad. Vi giver et stort plus, for at strømknappen er rillet, så den er nem at kende med fingeren, når man har høretelefonerne på. Den er en skydeknap med lysdiode, så man også kan se, hvis man har glemt at slukke for dem. Det er en god ting, fordi de ikke har automatisk slukkefunktion, når du ikke sender lyd til dem. Samtlige knapper har en behagelig, haptisk tilbagemelding. Batteritiden er god, men vi havde sat på stemmeinformation om resterende batteritid, når man tænder. JBL E65BTNC er velegnet, hvis du er på udkig efter et par støjreducerende høretelefoner i lavprisklassen. Af at være støjreducerende høretelefoner har de fundet et meget rimeligt prisniveau. De passer til den musikalske altæder, som vil have lidt mere fred og ro omkring sig på kontoret eller i kollektiv trafik.

God lydkvalitet (og en vis basforstærkning)prisbillig støjreducering
Mange knapper at lære at kenderet små kopper

Skullcandy Hesh

Behagelige høretelefoner, der sidder behageligt på både ører og hoved til en lav pris

Skullcandy er pionererne inden for cool, designede street-høretelefoner og fås i utallige farver og kombinationer, hvide, pink, behårede, you name it! De store, bløde kapper medvirker til, at høretelefonerne sidder behageligt, men de slipper alligevel lyd både ud og ind.

Høretelefonerne leverer en kraftfuld lyd, selvom de forskellige frekvensområder ikke er lige så adskilte, som vi kunne tænke os. Det bidrager til, at lydbilledet mangler rummelighed og nærhed. Høretelefonerne er billige, men materialevalgene føles ret plasticagtige.

Billigesidder behageligt over ørerne og mod hovedet
Plasticagtigumedgørlig og skrøbelig byggekvalitetuskarp lydkvalitet

Sony MDR-XB950N1

Tunge og heftige med meget dyb bas

Type: Støjreducerende on ear-høretelefoner Støjreduktion: Aktiv Tilslutning: Trådløs (Bluetooth), kabelforbundet (3,5 mm, USB) Rækkevidde: 10 meter (målt) Kabellængde: 1,2 m Frekvensomfang: 20-20.000 Hz Headset: Ja Vægt: 290 g Øvrigt: NFC, kan klappes sammen, app med equalizer Batteritid: 22 h

Sony MDR-XB950N1 er et par flotte høretelefoner med rigtig heftig bas. De er også ret store og tunge, men det betyder ofte, at lyden også er utrolig god. At vi tidligere er blevet forkælede med gode Sony-høretelefoner bidrager sikkert til det høje forventninger, men

MDR-XB950N1 bliver faktisk lidt af en skuffelse. De lyder ikke dårligt, men dog ikke helt så godt som de burde i denne prisklasse. Der mangler den helt fine luksusdiskant, og mellemregisteret føles en smule tilbageholdende. Det store problem er imidlertid bassen, for trykket fra den virker lidt for højt. Forestil dig så vores overraskelse, når vi prøver at slå ekstrabassen fra for at opdage, at den faktisk allerede er slået fra. Med Bass Effect-knappen trykket ind, er lyden ganske vist meget basfyldt, og havde lyden samtidig været balanceret havde vi sat pris på funktionen, men man kan ikke sige, at lyden er god. Er man derimod ude efter en ekstremt dominerende bas, bliver man nok tilfreds.

Støjreduktionen i MDR-XB950N1 fungerer rimeligt, men ikke imponerende. Der slipper en hel del lyd igennem. Som headset fungerer højretelefonerne derimod godt. Desuden sidder de behageligt på hovedet, selvom størrelsen kan blive lidt af et problem, hvis man for eksempel vil læne sig mod væggen på flyet eller toget, mens man lytter.

De er også ret tunge, hvilket er ærgerligt hvis man for eksempel skal have dem med i håndbagagen, og hvert gram tæller. Rækkevidden passer meget godt med det oplyste, og bluetooth-signalet begynder første at hakke, når vi er kommet godt ti meter væk fra den tilkoblede telefon. Et stort plus for Sonys høretelefoner er deres udseende, især den militærgrønne version, som vores testeksemplar er i.

God headsetfunktionlækker ergonomi
Ubalanceret lydmiddelmådig støjreduktion

Urbanears Plattan

Flot og smart designede høretelefoner i mange forskellige farver, god byggekvalitet

Urbanears Plattan har et flot skandinavisk, rent street-design og håndfri-mikrofon på ledningen. Desværre er lydbilledet fladt og en smule dåseagtig. Hverken diskant eller dyb bas får plads, og lyden mangler derfor rummelighed og nærhed.

Ørepuderne kan justeres i højden, men er ret hårde. Derfor slutter de ikke helt tæt mod ørerne, og lydlækagen bliver relativt stor. Som et rent fashion statement er Urbanears dog blandt de mest cool høretelefoner på markedet.

Flotsmart design og byggekvalitetutallige farvemulighedermikrofon til mobiltelefoner
En ret så tam lydoplevelse

WeSC Oboe

Billige høretelefoner med god ledning og holdbar, flot konstruktion

WeSC Oboe er billige, populære street-høretelefoner i flotte farver med lækre detaljer. Konstruktionen er let, enkel og holdbar med en rigtig god tekstilledning, der ikke bliver filtret. Lyden er imidlertid ret så unuanceret, ukontrolleret og mangler dynamisk dybde. Derfor bliver lydbilledet lidt dåseagtigt og kedeligt.

Ørepuderne sidder hårdt og kontrolleret mod hovedet, men komforten kan skifte til ubehag efter en times tid på grund af trykket mod ørerne.

Billigegod ledningholdbarflot konstruktion
Lidt unuanceret lyd

Alt om over-ear høretelefoner

At anskaffe et par høretelefoner er en god måde at sikre, at du kan lytte til musik både på bussen, og når resten af familien sover derhjemme. Høretelefoner fås i dag i en række forskellige varianter. Alt fra øresneglen, du putter ind i øret (in ear-høretelefoner) til store kopper, der placeres over ørerne (over ear-høretelefoner). Mellemtingen kaldes on ear-høretelefoner, hvilket betyder, at koppen hviler mod øret.

I denne test tester vi dækkende høretelefoner, og denne kategori omfatter både on ear og over ear. Fordelen med dem er, at deres størrelse og form giver mulighed for meget god lydkvalitet i et ergonomisk design. I de bedste høretelefoner er lyden balanceret, rig og detaljeret over hele spektret. Høretelefonerne leverer optimalt også kun musik og lydeffekter, så bæreren hører dem, i værste fald slipper lyden ud, så omgivelserne også i et vist omfang kan høre, hvad du lytter til.

En særlig type af høretelefon er de støjreducerende. Det har taget tid, men den tekniske udvikling har endelig muliggjort høretelefoner, der både kan holde ekstern støj ude, og ikke kræver nogen ledning. De seneste tre år er der sket en nærmest eksplosiv udvikling inden for området, i takt med at forbrugerne ikke nøjes med enten eller, men vil have både og.

Vi har testet nogle af de seneste tilføjelser i segmentet og kan konstatere, at der er sket enorme fremskridt inden for især støjreducering, så samtlige produkter er virkelig imponerende.

Vælg de rette høretelefoner

Når du vælger mellem forskellige høretelefoner, bør du som det første spørge dig selv, hvilken slags høretelefoner du er ude efter. Er det kvalitetshøretelefoner til en sand lydentusiast, der bare lytte i fred og ro derhjemme? Er det høretelefoner, der skal tages med på rejser og i støjende omgivelser? Eller er det måske høretelefoner, der skal med i motionscenteret?

Fastlæg dine behov, og svar derefter på følgende spørgsmål: Skal høretelefonerne være trådløse? Fordelen er, at du slipper for ledninger, der filtrer sig sammen og begrænser dig. Ulempen er, at du skal huske at lade dem op, men vælger du et par med god batteritid, behøver det ikke at være en negativ faktor. Skal høretelefonerne kunne filtrere lyd fra omgivelserne væk? I så fald er det støjreducerende høretelefoner, gerne med aktiv støjreducering, du skal bruge.

Vil du i stedet kunne høre omgivelserne? Et par on ear-høretelefoner slipper mere lyd ind end over ear-høretelefoner og er derfor velegnede i for eksempel kontormiljø. Over ear-høretelefoner skaber et mere lukket miljø, men uden støjreducering slipper de fleste alligevel en del omgivende lyde ind, så du bliver ikke helt isoleret.

Lydkvalitet og pasform er selvfølgelig mindst lige så vigtigt, når du leder efter høretelefoner. Men det er først, når du har fundet den kategori, du skal lede u, at det er tid til at tænke over de punkter.

Når det gælder lydkvalitet, gæler "smag og behag". Nogle kan lide mere bas, andre mere diskant. Når vi tester høretelefoner, leder vi derfor efter et balanceret lydbillede, hvor alle registre er tydelige. Tester vi høretelefoner, som giver udtryk for, at de har lidt mere tryk på et bestemt register, eksempelvis basforstærkning, tager vi højde for det under testen, men forventer alligevel, at alle registre lyder godt.

Pasformen er også individuel. Prøv at teste flere høretelefoner, og lad dem sidde et stykke tid, mens du går rundt i butikken. Mærk også på fyldet i kopperne, hvor godt polstrede er de? Hvor solid virker byggekvaliteten i øvrigt? Tag også højde for, hvor kompakte de er, når de er foldet sammen, hvis du rejser meget og nemt vil kunne pakke dem ned.

Endelig er det vigtigt, at du vælger et par høretelefoner, der er prisgunstige. De skal have så god lydkvalitet og pasform som muligt ud fra dit budget, og være både brugervenlige og have alle de ønskede funktioner. Ved at læse denne test får du et godt overblik over de forskellige produkters ydeevne på alle disse felter.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem