1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Termoflaske: 7 modeller testet

Tobias Jacobsson

Skal du af sted på skovtur, fisketur eller på anden måde ud i det fri? Der er rart at kunne holde kaffen eller teen varm i længst mulig tid. Vi har testet termoflasker fra flere forskellige mærker, herunder Thermos, Primus og Eva Solo.

Termoflaske Test: Her er de bedste termoflasker til turbrug

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og afprøver alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vi har først taget termoflaskerne med os ud i det fri, hvor de er blevet anvendt af to friluftsinteresserede børnefamilier.

Familierne blev bedt om at skrue, hælde, drikke, tabe og håndtere termoflaskerne på alle tænkelige måder, med og uden handsker, og med små og store hænder. Derefter har vi lavet mere kontrollerede test indendørs og udendørs, såsom at fylde de enkelte termoflasker med kogende vand og måle temperaturen efter 0,5, 1, 2 og 4 timer. Vi har også stillet dem på hovedet for at se, om de var utætte.

I vores bedømmelse har vi fokuseret på følgende områder:

  • Varmeholdningsevne: Hvor effektivt holder termoflasken varmen?

  • Konstruktion: Hvor slag- og stødfast er termoflasken? Hvor godt forhindrer den utæthed? Hvor veldesignet er den? Hvor tung er den, og hvor stor er åbningen man drikker af?

  • Brugervenlighed: Hvor let, praktisk og stabil er termoflasken? Er det nemt at skrue låget af og på, også med våde vanter eller svage hænder? Er det nemt at lukke termoflasker med klaplåg? Er der plads til den i en lille rygsæk? Hvor let er den at rengøre? Tåler den maskinopvask? Hvor tydelige er instruktionerne, og findes de på dansk?

Vi har givet termoflaskerne karakter i forhold til prisværdien, dvs. hvor gode de er inden for deres område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

Termoflasker til under 225 kroner kategoriserer vi i lavprisklassen, termoflasker der koster mellem 225 og 375 bedømmes som mellemklasse. Koster de 380 kroner eller derover, vurderer vi dem til at være luksuskøb.

Vi har testet et udpluk af markedets populære termoflasker. Sammenlign priser og find tilbud på de testede termoflasker på PriceRunner.

1. Thermos King Flask - BEDST I TEST TERMOFLASKE

Klassisk termoflaske, du kan stole på - hele dagen

Diameter flaske: 70 mm Diameter åbning: 42 mm Højde: 250 mm Vægt: 360 g Volumen: 470 ml Varmeholdningsevne: 100 -> 82 °C efter 4 h ved stuetemperatur, 100 -> 90 °C efter 1 h i -10 °C

Thermos King Termoflaske 0.47L

Vi udpeger Thermos King Flask til bedst i test. Det er en rigtig klassiker, lavet på fabrikken fra 1929, der kan prale af med at have lagt navn til udtrykket "termos", der benyttes i flere lande.

Thermos King Flask, med attraktiv retroform og metalliclak, er fremstillet af ubrydeligt, rustfrit stål og klarer lækage- og faldtesten uden problemer.

Termoflaske, der virkelig holder temperaturen længe

King Flask holder temperaturen godt både udendørs og indendørs, samtidig med at den er kølig på ydersiden. Låget er nemt at håndtere, også for børn og ældre, og kan også skures af og på med handsker. Åbningen kunne dog godt have været større for at gøre rengøring lettere.

Thermos King Flask er ideel, hvis man vil have en flot termoflaske, der løser sin opgave, og gør det godt.

Meget god varmeholdningsevne
Lidt for lille åbning vanskeliggør opvask

Prissammenligning

Sammenlign priser

Thermos Termos King Mattsvart 0,5 L SK

173 kr.

Termos King Mattsvart 0,5 L SK

178 kr.

Thermos Thermos King Flask 0.5L Copper, OneSize, Copper

179 kr.

2. Stanley Adventure Vacuum Bottle

God og tidløs termoflaske i rustfrit stål.

Diameter flaske: 70 mm Diameter åbning: 43 mm Højde: 240 mm Vægt: 513 g Volumen: 500 ml Varmeholdningsevne: 100 -> 81,1 °C efter 4 h ved stuetemperatur, 100 -> 88,7 °C efter 1 h i -10 °C

Stanley Classic Legendary Termoflaske 0.47L

Stanley Adventure Vacuum Bottle er en gedigen termoflaske i klassisk stil, fremstillet af rustfrit stål.

Denne termoflaske blev opfundet allerede i 1913, men designet virker tidløst, og termoflasken holder varmen godt ved både indendørs- og udendørsmålingerne. Desuden er den lækagesikker, tåler fald og er let at håndtere, også for yngre børn.

Simpel og lige til

Konstruktionen er enkel med skruelåg og almindelig termokop.

Det eneste vi egentlig har at kommentere er, at åbningen er lidt for lille, hvilket gør rengøring besværlig. Stanley Adventure Vacuum Bottle er ganske enkelt en stilren og pålidelig klassiker til enhver udflugt.

Meget god varmeholdningsevne
Lidt svær at rengøre

3. Twistshake Hot or Cold Bottle

En termoflaske til pusletasken, der også passer fint til skovturen

Diameter flaske: 65 mm Diameter åbning: 50 mm Volumen: 420 ml Højde: 22 cm Varmholdningsevne: Fra 100 °C til 78 °C efter 4 timer ved stuetemperatur

Twistshake Hot or Cold Insulated Bottle 420ml

Denne lille og slanke termokande er først og fremmest designet til pusletasken, men det betyder ikke, at den ikke kan komme med på andre eventyr end en spadseretur med barnevognen.

Termokanden er overtrukket med gummi

Overfladen gør den nem og behagelig at holde på. At den er nem at holde er naturligvis et plus, især med tanke på, at den er designet til nemt at kunne have varmt vand med til en flaske vælling eller to. At blande vælling er ofte noget nær en nødsituation (sultne børn lader man ikke vente unødigt), og så er det skønt, at termokanden ikke glider ud af hånden i hastværket.

Slank og praktisk termokande

Med sit slanke design passer den som nævnt godt i en pusletaske. Det gør også, at den er virkelig praktisk at have med – for eksempel får den nemt plads i sidelommen på en mindre rygsæk.

Twistshake Hot or Cold har kun et skruelåg, helt uden tryklåg indvendigt. Det gør ganske vist håndteringen lettere, men kan også nemt medføre spild, hvis man ikke er forsigtig, da åbningen er på 5 centimeter.

Termokanden fås i flere forskellige farver, og varmholdningen er helt i orden, hvilket gør den til en god termokande til kortere udflugter. Og til at have varmt (eller koldt) vand med til en flaske vælling eller erstatning, fungerer den glimrende.

Gribevenligpraktisk skruelågslankt design der ikke kræver meget plads
Intet inderlåg

4. Primus Trailbreak Vacuum Mug

Solid og stabil termoflaske med to låg og en rigtig stor åbning.

Diameter flaske: 70 mm Diameter åbning: 88 mm Højde: 262 mm Vægt: 631 g Volumen: 500 ml Varmeholdningsevne: 100 -> 76 °C efter 4 h ved stuetemperatur, 100 -> 87 °C efter 1 h i -10 °C

Primus TrailBreak Termokop 35cl

Primus Trailbreak Vacuum Mug fra det svenske mærke Primus er en stor og stabil termoflaske af rustfrit stål med silikonepakninger, som gør, at kruset ikke lækker, og en rigtig stor åbning. Der medfølger to låg foruden selve drikkekruset, et almindeligt låg og et klaplåg, hvis man vil drikke uden at tage låget af.

Solid termokande med flere kopper

Fleksibelt, men klaplåg er ikke nær så nemme at holde rene og går lettere i stykker end standardkrus. Desuden er der mange dele at holde styr på. Det udvendige låg på Primus er trods sine gribevenlige roller ret svært at skrue af for personer med små hænder.

Termoflasken har en kølig yderside og er robust nok til at klare både faldtest og lækagetest uden problemer.

Primus Trailbreak Vacuum Mug er et godt valg, hvis man vil have en solid termoflaske, hvor man kan vælge mellem forskellige slags kopper.

God varmeholdningsevnestor åbning gør opvask lettere
Låget ret svært at skrue afunødvendigt mange dele

5. Hydro Flask Wide Mouth Flex

God rustfri termoflaske til korte udflugter

Diameter flaske: 70 mm Diameter åbning: 58 mm Højde: 200 mm Vægt: 343 g Volumen: 532 ml Varmeholdningsevne: 100 -> 68,3 °C efter 4 h ved stuetemperatur, 100 -> 81,5 °C efter 1 h i -10 °C

Hydro Flask Wide Mouth Drikkedunk 0.946L

Hydro Flask Wide Mouth Flex er en lille, let og lethåndterlig termoflaske i rustfrit stål, der ikke bliver varm på ydersiden.

Termoflasken er let at vaske op

Den store åbning giver god plads til opvaskebørsten. Låget har et smart gummihåndtag, som er let at få fat om, selv for frosne hænder efter en dag på kælkebakken.

Taber desværre varmen hurtigt

Fald- og lækagetesten giver ingen problemer for Wide Mouth Flex. Termoflasken mister dog relativt hurtigt varmen, både indendørs og i vinterkulde.

Hydro Flask Wide Mouth Flex egner sig derfor bedst til kortere eventyr, som til morgenkaffen på vej til arbejde.

Praktisk låg med håndtagstor åbning gør rengøring let
Middelmåldig varmeholdningsevne

6. Klean Kanteen Insulated Classic

Til trendy forbrugere på farten

Diameter flaske: 67 mm Diameter åbning: 44 mm Højde: 216 mm Vægt: 258 g Volumen: 355 ml Varmeholdningsevne: 100 -> 67,8 °C efter 4 h ved stuetemperatur, 100 -> 83,5 °C efter 1 h i -10 °C

Klean Kanteen Classic Drikkedunk 0.592L

Klean Kanteen satser kraftigt på at fremstille vand- og termoflasker af rustfrit stål i stedet for plastik. Det gør de som et led i at mindske skader på miljøet.

Låget på termoflasken Insulated Classic er let at betjene, og den bliver hverken varm på ydersiden eller utæt. Derimod fik den en bule ved faldtesten.

Besværlig at rengøre

Termoflaskens åbning er lige lovlig lille, hvilket gør rengøring besværlig. Desværre holder den ikke indholdet varmt særlig længe.

Insulated Classic får dog pluspoint for det innovative design og de kraftige farver.

Klean Kanteen Insulated Classic er først og fremmest en sjov termoflaske, der lader til at være udviklet til storbyboere med en latte i den ene hånd og en bærbar i den anden.

Sjovt designambitiøs miljøtankegang
Middelmådig varmeholdningsevnesvær at vaske optåler ikke slag

7. Eva Solo To Go Cup

Enkel hverdagstermokop, der tåler maskinopvask

Diameter flaske: 68 mm Diameter åbning: 65 mm Højde: 200 mm Vægt: 275 g Volumen: 350 ml Varmeholdningsevne: 100 -> 54,2 °C efter 4 h ved stuetemperatur, 100 -> 75,2 °C efter 1 h i -10 °C

Eva Solo To Go Drikkedunk 35cl

Eva Solo To Go Cup er en termokop i rustfrit stål med klaplåg i silikone, hvis man vil slippe for at skrue koppen af. Klaplåg har dog større tendens til at være utætte, fordi der bliver væske liggende i låget, som kan løbe ud.

På trods af en praktisk rem i koppen, er den lidt svær at åbne for mindre børn.

Termokanden tåler maskinopvask

Muligheden for maskinopvask er usædvanligt og et stort plus, især hvis du helst vil undgå at vaske op i hånden.

Flasken lækker ikke, når man lægger den på siden, og den går ikke i stykker, hvis den falder på jorden. Ydersiden bliver ret varm ved påfyldning, og termokanden holder ikke varmen særlig længe.

Eva Solo To Go Cup er ikke beregnet til en heldagsudflugt, men fungerer, som navnet antyder, godt som en enkel termokop at fylde med kaffe og hurtigt smide i tasken på vej ud ad døren.

Praktisk bæreremtåler maskinopvask
Meget begrænset varmeholdningsevnelåget ret svært at åbne og med en vis risiko for lækage

Mere om termoflasker

Fyldt med kakao på kælkebakken eller skøjtebanen, kaffe på vej til arbejde eller hybensuppe på en gåtur i skoven - en lille termoflaske kan bruges til mange ting. Den største fordel ved en lille termoflaske er, at du altid har noget varmt at drikke i nærheden og slipper for at lede efter cafeer og butikker. En anden er, at du sparer penge på at have dine egne drikkevarer med hjemmefra.

I dag findes der et hav af forskellige termoflasker - med klassisk skruekop, klaplåg eller en smart drikkeåbning, i klassisk design og stålgrå farve eller med innovative former og kulørte mønstre. Der findes også større termokander til når der er gæster, og helt små termokopper.

Vi har testet relativt små, lette termoflasker,der rummer cirka 5 dl, er nemme at have med og passer til en eller måske to personer. Alle er lavet af rustfrit stål, som er et robust og gennemprøvet materiale til termoflasker. Vi tog udgangspunkt i de mest populære modeller på markedet, hvoraf flere er rigtige klassikere, der er fremstillet i flere årtier.

Der findes termoflasker, som primært er beregnede til at holde kaffen varm på en kort gåtur med barnevognen, og vil du have sådan en, kan du sådan set købe hvilken termoflaske som helst. De fleste termoflasker klarer sådan en opgave med lethed. Vi kræver dog lidt mere af vores testmodeller.

Vi vil have, at termoflasken skal holde varmen på en længere skovtur, også midt om vinteren, kan tåle at blive tabt på jorden, skal kunne håndteres af et barn eller med vanter på, og må ikke lække i rygsækken. Desuden skal den være let at vaske op, helst i maskine, og den må helst ikke bestå af alt for mange løse dele.

Vores test viser, at mindre ståltermoflasker i dag generelt er gode. Alle de testede termoflasker, også dem der ikke kom blandt de bedste, er glædeligt nok af forholdsvis høj kvalitet. Ingen gik i stykker, selvom nogle fik små buler, ingen var utætte, og de fleste holdt varmen ret godt. De lever således op til deres navn - thermos er græsk og betyder "varm".

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os