Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Ansigtscreme med solbeskyttelsesfaktor – beskyt ansigtet mod forårssolen

AfPriceRunnerOpdateret 10. maj 2019

Når foråret endelig er kommet, og man kan vende ansigtet væk fra kunstigt skærmlys og op mod solen i stedet, er det godt at huske, at de varmende stråler ikke kun er gode. Tidligere har man stræbet efter en solbrun farve. Nu vender trenden, og flere ved, hvad direkte sollys på huden kan medføre. Ud over at moderere turene til standen til sommer, kan det være en god ide at vælge en ansigtscreme med solbeskyttelsesfaktor.

Ingen har vel lyst til at tænke på det, men antal tilfælde af modermærkekræft -- malignt melanom -- er steget med næsten 100% i Danmark over de seneste 20 år. Lyse nordboer har længe været alt for uforsigtige med solbeskyttelse og lidt for ivrige efter at blive solbrune i en fart i et solarium. I dag forstår vi værdien af at smøre sig godt ind på stranden eller på charterferien. Men ens ansigt bliver dagligt udsat for meget solskin, uden at man overhovedet tænker over det.

Huden i ansigtet er tynd og følsom. Derfor skal du sørge for at behandle dit ansigt godt ved at vælge en ansigtscreme med solbeskyttelsesfaktor. På den måde gør du det til en del af din daglige rutine at bruge solbeskyttelse. Hvis man ved på forhånd, at man bliver ekstra udsat, skal man naturligvis helst anvende almindelig solbeskyttelse ud over den i ansigtscremen. Det bedste er selvfølgelig at prøve at holde ansigtet i skyggen så meget som muligt, for eksempel ved at bruge en kasket.

Hvad er SPF?

SPF står for Sun Protection Factor. Man plejer at sige, at uden solbeskyttelsesfaktor kan man opholde sig i direkte sollys i cirka 10 minutter, inden der opstår en skoldning eller rødmen. Smører man ansigtet ind med en solcreme med SPF15, tåler huden omtrent 15 gange længere eksponering for solen, inden der opstår rødmen. Dette er anslåede tal, der skal give et fingerpeg om, hvor meget beskyttelse en creme kan give. Det er vigtigt at huske, at mørk hud generelt tåler solen bedre end lysere hud. Men alle -- uanset hudtype -- bør anvende solbeskyttelse for at beskytte sig mod hudkræft.

Hvor høj SPF behøver man?

Solens stråler indeholder to slags ultraviolet stråling -- UVA og UVB. Det er forskelligt, hvor godt solbeskyttelse beskytter mod stråling. SPF angiver, hvor effektiv solbeskyttelsesfaktoren er til at stoppe UVB fra at forårsage skader i huden.

  • SPF 6-10 Lav beskyttelse
  • SPF 15-25 Middelhøj beskyttelse -- SPF15 beskytter mod 93 % af UVB-stråler
  • SPF 30-50 Høj beskyttelse -- SPF15 beskytter mod 97 % af UVB-stråler
  • SPF 50+ Meget høj beskyttelse - SPF 50 beskytter mod 98 % af UVB-stråler

Tænk over dette, når du vælger ansigtscreme

  • Vælg en dagcreme med SPF, jo højere des bedre
  • Spar ikke på cremen, smør rigeligt på
  • Solbeskyttelse i ansigtscremen forebygger også rynker
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem