Derfor skal du ikke købe en iPhone 13... endnu

Benjamin E. Timmermann

Opdateret 27. september 2021

Overvejer du at købe en iPhone 13? Træk lige vejret og vent et øjeblik, for der kan være gode besparelser at hente på de, nu ældre, modeller. Vi har, via data, fundet frem til hvor meget du kan spare, ved ikke at købe den nyeste iPhone lige med det samme.

Tid til en ny (gammel) iPhone?

Apple præsenterede i forrige uge en ny serie af produkter, hvor vi blandt andet fik løftet sløret for den nye iPhone 13. Mange er naturligvis spændte på den nyeste telefon, men faktisk er det klogt at vente lidt, da produktnyhederne er med til at skabe kraftige prisfald hos de flere af eksisterende modeller. Vi har samlet data, der viser prisforskellen fra lanceringsdatoen af de seneste tre iPhones til prisen i dag. Blandt andet kan vi se, at prisen er faldet drastisk ca. et år efter lanceringen.

Ud fra historikken kan man sige, at det måske vil være en god idé lige at klappe hesten og vente lidt, hvis man vil købe et nyt Apple-produkt – og godt kan leve med, at man ikke får det allermest spritnye. - Katrine Barslev, forbrugeranalytiker hos PriceRunner.

Tålmodighed er en dyd

Vi har sammenlignet prisen ved lanceringsdatoen for de tre seneste iPhone-modeller forud for iPhone 13. Herved kan vi se, om det er værd at vente med at købe den nyeste model, eller om du faktisk bare skal købe den med det samme. Vi har valgt at tage udgangspunkt i modellerne med 256GB lagringsplads, så sammenligningen er så nøjagtig som muligt.

 1. iPhone 12 - Lanceret 23. oktober 2020

  iPhone 12 kostede 8.399 kr. ved lanceringen. I dag er den laveste pris 6.696 kr., hvilket er et prisfald på 20% næsten et år efter.

 2. iPhone 12 mini - Lanceret 23. oktober 2020

  iPhone 12 mini kostede 7.545 kr. ved lanceringen. I dag er den laveste pris 6.138 kr., hvilket er et prisfald på 18,5% næsten et år efter.

 3. iPhone 12 Pro - Lanceret 23. oktober 2020

  iPhone 12 Pro kostede 9.499 kr. ved lanceringen. I dag er den laveste pris 8.599 kr., hvilket er et prisfald på 9,5% næsten et år efter.

 4. iPhone 11 - Lanceret 20. september 2019

  iPhone 11 kostede 7.684 kr. ved lanceringen. I dag er den laveste pris 5.799 kr., hvilket er et prisfald på 24,5% to år efter.*

 5. iPhone 11 Pro - Lanceret 20. september 2019

  iPhone 11 Pro kostede 10.289 kr. ved lanceringen. I dag er den laveste pris 7.075 kr., hvilket er et prisfald på 31% to år efter.

 6. iPhone XS - Lanceret 21. september 2018

  iPhone XS kostede 10.249 kr. ved lanceringen. I dag er den laveste pris 9.462 kr., hvilket er et prisfald på 8% tre år efter.*

 7. iPhone XR - Lanceret 26. oktober 2018

  iPhone XR kostede 8.099 kr. ved lanceringen. I dag er den laveste pris 6.999 kr., hvilket er et prisfald på 13,5% næsten tre år efter.*

Det kan altså tydes, at priserne på iPhones allerede falder i pris inden for det første år efter lanceringen, og hvis du ikke har akut brug for en ny telefon, så kan det altså betale sig at vente et års tid. Naturligvis er det også vigtigt at sammenligne specifikationer (fx iPhone 13 vs. iPhone 12) og generelt overveje, om det er tid til en ny telefon, da man ofte kan blive draget af hypen omkring den nyeste model. Træk dog vejret, vent, og gør en god besparelse... medmindre du er forelsket i den nyeste teknologi og model uanset pris - så skal du kigge på den nye iPhone 13.

Er du i tvivl om, hvilken model der er bedst for dig, eller vil du gerne sammenligne de forskellige brands og modeller? Tag da et kig på vores test af 63 mobiltelefoner, så du finder den helt rette til dig!

*I beregningen har vi ikke medtaget den laveste pris ved de modeller, hvor produktets status står som "Ikke på lager", og derfor kan prisfaldet være endnu større end angivet.

Apple iPhone 12 64GB

Apple iPhone 12 64GB

4,7
fra5.499 kr.
4,5/5

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Eksklusive tilbud og kampagner hver uge! Læs om produktnyheder og hold dig opdateret til Singles' Day og Black Friday. Du finder også trends, guides og produkttests, som hjælper dig med at gøre en god handel.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.

PriceRunner
 • Om os
 • Kontakt os
 • Nyhedsrum
 • Nye funktioner
 • Bæredygtighed
 • Samarbejde
 • Arbejd hos os
 • Kategorier A til Å
 • Black Friday 2021
Hvad er PriceRunner?

Siden 1999 har PriceRunner hjulpet millioner af besøgende med at finde de bedste produkter til de bedste priser.

PriceRunner er fuldstændig uafhængig og gratis at bruge. Vores vision er at være den, du altid kan regne med, når du sammenligner produkter og priser.

PriceRunner findes i:

Sverige, UK, Danmark

Copyright 1999-2021 PriceRunner International AB