Elektriske og gasdrevne ovne
Det er ikke unormalt at forveksle en ovn med et komfur, men en ovn er en term, der bruges om indbyggede redskaber, der koger, rister og bager uden blus. Du kan vælge single eller dobbelt ovne, der henholdsvis kører på elektricitet eller gas.
Elektriske ovne varmer ligeligt, hvilket gør dem ideelle til bagning og bagning af brød. Du kan vælge en multi-funktionel elektrisk ovn, der tilbyder et bredt udvalg af tilberednings muligheder.
Gasovne er billigere både at købe og bruge, men har en tendens til at være varmere nær toppen af ovnen og køligere nær bunden. Gasdrevne ovne er isæt gode til at tilberede kød, da de generer fugtig hede.
Ovne der rengørerer sig selv
Nogle ovne er katalytisk dækkede, hvilket hjælper til at absorbere fedt og oxidere det. Andre har et ’pyrolytic’ program, der bruger intens varme til at brænde fedt op. Disse ’selv-rensende’ programmer tager omkring 2 timer. Topkvalitets ovne har et Hydro-rengøringsprogram, der renser via en kombination af vand og damp.
Størrelser af ovn i forhold til køkkenet
De fleste indbyggede ovne er designet til 60 cm med henblik på at passe i det gennemsnitlige køkken, men de varierer i højde afhængigt af deres ekstra funktioner og baseret på, om de er enkelt eller dobbelt ovne.
Små ovne har en kapacitet på 30 til 30 liter, gennemsnitlige ovne kan indeholde mellem 50 og 65 liter, imens den større ovn i en dobbelt ovn normalt rummer mellem 45 og 70 liter.