Setting sprays

Filtrer
Produktegenskaber
Information om bæredygtighed

200+ produkter

Setting sprays Urban Decay All Nighter Setting Spray 30ml
Populær

Urban Decay All Nighter Setting Spray 30ml

Setting spray

103 kr.
Setting sprays MAC Prep + Prime Fix + Original

MAC Prep + Prime Fix + Original

Setting spray, Vitaminer, Dermatologisk testet, Duft, Genfugtende, Mineral

168 kr.

4,5

Tre tips, når du vil købe setting spray

Setting spray fikserer ikke kun din makeup – den kan også bidrage med præcis den finish, du ønsker. Der findes både mat setting spray, som giver din hud en fløjlsmat fornemmelse og settingspray, som giver glød til din hud.

Med eller uden alkohol afhænger delvist af din hudtype, især hvor følsom huden er over for udtørrende ingredienser – men også af formålet med sprayen.

Setting spray med alkohol har en længere holdbarhed end varianter uden alkohol. Men alkohol kan irritere følsom hud. Tørre hudtyper bør også undgå den ekstra udtørrende effekt af alkohol.

Selvom mange setting sprays kan være ret udtørrende og derfor bedst at gemme, til du har brug for en særlig holdbar makeup, så findes der i dag mange varianter med plejende egenskaber.

Setting spray med SPF lukker ikke bare makeuppen ind, den lukker også lidt af solen ude.

Fugtgivende settingspray er alkoholfri eller indeholder ingredienser, der modvirker alkoholens udtørrende effekt.

Settingspray med antiage har egenskaber, som modvirker hudens ældning.

Setting spray specielt udviklet til teater- og karnevalsmakeup, kropsmaling og lignende aktiviteter med meget makeup kaldes ofte fixing spray, fixativ eller fixspray. Disse indeholder normalt alkohol og har sjældent plejende egenskaber, da de ikke er beregnet til hverdagsmakeup.

Her har vi fundet flere tips om at få din make-up til at holde.

SETTING SPRAY

Almindelige spørgsmål

Setting spray er makeuppens hårspray. Den forhindrer din makeup i at tvære ud, udtørre og falme i løbet af dagen. Setting spray er normalt en blanding af vand, glycerin, olier og alkohol. Vandet og olierne blander sig med makeuppen, hvilket gør din makeup mere modstandsdygtig over for, hvad dagen byder på. Glycerin og vand arbejder også på at låse fugten inde, så dit ansigt ser hydreret ud hele dagen.

Setting spray påføres altid til sidst. Når du er tilfreds med din makeup, så er det tid til setting spray.

  1. Ryst flasken: Det forhindrer, at din spray kommer på uden at dryppe eller plette. Nogle ingredienser kan undertiden skille inde i flasken, så giv den en god rystetur før du sprayer.
  2. Spray i en X- og T-bevægelse: Hold din flaske ca. 15-20 cm fra dit ansigt (afstanden varierer afhængig af produktet, så sørg for at læse instruktionerne). For at få mest gavn af produktet skal du første spraye i en X-bevægelse og derefter i en T-bevægelse.
  3. Lad det tørre: Før du trækker tøj over hovedet, krammer en ven eller går ud af døren, skal du sørge for, at din setting spray er helt tør for at undgå udtværing eller pletter.

Selvom både setting spray og primer bidrager til et langvarigt look, er de ikke det samme produkt. Primer påføres før din makeup, hvilket giver en god base at arbejde videre på. Setting spray er det sidste touch, der holder din makeup frisk. Hvis du gerne vil gøre din makeup-taske så let som muligt, er der setting sprays, der også virker som en primer spray. Det betyder, at du kan bruge den til både at påbegynde og afslutte dit look.

Annonce
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os