• Tilbud
 • Guides
 • Om os
 1. Start
 2. Computer & Software
 3. Computer hardware
 4. Bundkort

Bundkort

Hos PriceRunner hjælper vi dig med at finde det bedste bundkort til dine behov. Brug vores nyttige kategorifiltre for at indsnævre dine valg baseret på specifikationer som chipset, formfaktor og pris. Du kan nemt sammenligne priser på tværs af forskellige forhandlere og læse brugeranmeldelser for at træffe den rigtige beslutning. Vores service gør det nemt for dig at tage den rigtige beslutning uden besvær. Uanset om du er en gamer, en professionel eller bare opgraderer din pc, vil vores omfattende lister og værktøjer guide dig til det rette valg af bundkort. Spar tid og penge ved at bruge PriceRunner til din næste bundkort investering.

Filtrer
Produktegenskaber
Egenskaber
Tilslutninger
Netværk
Hukommelse
Trådløst
Interne tilslutninger

1000+ produkter

Bundkort ASUS TUF GAMING B650-PLUS WIFI
50+ overvåger

ASUS TUF GAMING B650-PLUS WIFI

4,2

ATX, Socket AM5, B650

1.389 kr.
ComputerSalg
CompuMail
i 27 butikker
BUNDKORT

Almindelige spørgsmål

Et bundkort er en komponent, der forbinder alle de andre komponenter i computeren med hinanden. Man kan sige, at bundkortet fungerer som en slags central, da alle forbindelser går til eller gennem bundkortet på en eller anden måde. Du finder f.eks. alle porte her, f.eks. usb-stik, HDMI-stik, hovedtelefonudtag og meget mere.

Nogle gange kan det være nødvendigt at finde ud af, hvilket bundkort der sidder i din computer. Men for dem, der aldrig har gjort det før, er det ikke så let at vide, hvordan man skal gøre det. Her oplister vi tre måder, hvorpå du nemt kan få svar på spørgsmålet.

 1. Klik på søgefeltet i Windows, som du finder nederst til venstre på skærmen, skriv Msinfo og tryk på enter. Du får nu vist en systemoversigt, der viser computerens komponenter, herunder bundkortet. Se efter Systemproducent, Systemmodel og Bios-version på listen for at se, hvilket bundkort du har.
 2. Gå til søgefeltet i Windows og skriv dxdiag. Tryk derefter på enter eller tryk på dxdiag-logoet. Når dxdiag kommer frem, finder du i den første fane "system" Systemproducent, Systemmodel og Bios-version. Der finder du oplysninger om bundkortet.
 3. Hvis ingen af de ovenstående metoder viser de korrekte oplysninger, kan du gå via kommandoprompten. Klik på søgefeltet nederst til venstre på skærmen og skriv cmd. Du åbner nu kommandoprompten, og den vil ligne en sort boks med tekst i. Skriv nu "wmic baseboard get product manufacturer", og tryk derefter på enter.

Der findes mange forskellige bundkort, og det er vigtigt, at du vælger et, som fungerer sammen med din øvrige hardware. Du kan finde bundkort til priser fra under 1.000 til titusindvis af kroner – alt efter hvor avanceret du ønsker det skal være. Man skal altid spørge sig selv, hvad det er man leder efter, og hvad ens behov er.

 1. Hvor mange porte har du brug for? Har du brug for flere USB- og HDMI-stik?
 2. Hvad skal du bruge din computer til? Hvis du skal spille meget, er det vigtigt at have et godt bundkort, der er optimeret til gaming, så du får den bedste spiloplevelse. Hvis du i stedet skal have en mere simpel studiecomputer eller en computer, der kun skal bruges til at surfe på nettet, er et enklere og dermed billigere kort tilstrækkeligt.
 3. Er det egnet? Hvis du allerede har en computer, er det vigtigt, at bundkortet ikke er for stort. Almindelige bundkortstørrelser er for eksempel ATX, mATX, ITX eller E-ATX. På samme måde er det vigtigt, at bundkortet passer til den processor, du har eller har til hensigt at bruge. Processorer inddeles efter den måde, de er forbundet på, hvilket i processortermer kaldes en socket.
Annonce