• Tilbud
  • Guides
  • Om os

Uundværligt grilltilbehør

Af Klarna

Grilltilbehør, som du ikke kan undvære Hero Image

Ingen grill uden godt værktøj. Der er ikke ret meget sjov (eller hygiejne) i at vende bøffer, pølser og majskolber med de bare næver. Så står du bare der, med afsvedne hår på hænderne og fedtede fingre, der er ildrøde af varme.

Og grillristen skal jo også lige renses, så din grill er tip top til næste måltid.

Som minimum bør du snuppe det her med, når du bestiller din grill:

Her får du vores bud på det tilbehør til grillen, som du bør have klar, når du skal fyre op for grillen.

Du kan komme langt med et par gafler og en paletkniv fra køkkenskuffen, men det er nu rart at have lidt længere afstand mellem den varme grill og dine hænder.

Og hvad med hygiejnen?

  • Kød og grønt bør ikke håndteres med de samme redskaber
  • Brug forskellige redskaber til at lægge de rå fødevarer på grillen og til at tage de færdige lækkerier af grillen.

Billede af far, der serverer en bøf på sin datters tallerken

Behøver du at gå efter mærkevarerne? Både ja og nej.
De mest kendte producenter har ret godt styr på behovene, og deres ry er afhængigt af, at du har en god brugeroplevelse.
Men du betaler ofte ekstra for mærket – fordi kendte mærker sælger godt.

Hold øje med om redskaberne virker solide eller om prisen virker lidt for god til at være sand. Der er ikke ret meget sjov i at bruge en tynd paletkniv, der let bøjer, eller en tang som ikke tager ordentlig fast.

Tip: Der kan være en del penge at spare, ved at købe grillsæt med flere slags redskaber (eller købe det uden for sæson).

Sådan gør du din grill ren før og efter brug

Det er ikke så lækkert at åbne for en grill, hvor resterne af sidste måltid stadig sidder på risten.

Du bør altid lade grillen varme helt op, før du lægger mad på risten. På den måde "brændes" de sidste rester af og risten desinficeres af varmen.

Bonus: En glohed rist sikrer samtidig, at overfladen på fødevaren lukkes hurtigt, så saft og kraft bliver i maden.
Helt nørdet kaldes det også for Maillard-reaktionen, når der opstår en let karameliseret smag under bruningen.

Billede sådan gør du grillen ren med grillbørsten

Et godt tip er, at børste og skrabe det værste af ristene, mens de stadig er varme. Så er det lidt lettere at skrubbe mad og fedt af risten. Men pas på, at du ikke brænder dig, eller at fedstof og madrester rammer dig og dit pæne tøj – et forklæde kan være en god idé.

Når hele grillen er kølet af, så kan du gå lidt mere grundigt til værks. Tag ristene med ind til køkkenvasken – eller giv hele grillen en omgang grillrens.

Og sørg også for at beskytte din grill mod regn, støv og de fleste edderkopper med et overtræk til grillen.