1. Start
  2. Guides

Opdateret  

Fine krukker til dine planter

Sara Assadi

Planter er en stor del af mange hjems indretning, hvilket gør krukkerne, de står i, mindst lige så vigtige. Her har vi samlet et par favoritter til forskellige præferencer.

Fine krukker til dine planter

Fine krukker til planter og blomster

Inderkrukke, yderkrukke eller potteskjuler. Hvad er egentlig hvad, når man skal plante sine blomster derhjemme? Jo, den inderste krukke er den kedelige plastikkrukke, måske som regel den krukke, som planten stod i, da du købte den. Yderkrukken kaldes også en potteskjuler og er den krukke, som inderkrukken placeres i. Nogle har huller i bunden til afvanding i tilfælde af overvanding og skal stå på en underskål, andre er hele.

Her har vi oplistet syv pæne yderkrukker, der vil få dine planter til at se ekstra fine ud i vindueskarmen.

Bergs Potter Copenhagen Glazed Pot ∅14cm

1. Bergs Potter København

Bergs Potter tilbyder et smukt håndlavet design i serien København, som fås i flere forskellige størrelser og glasurer. Krukken står på en underskål og har en dekorativ bort langs den øverste kant.

Familievirksomheden Bergs Potter har lavet krukker i over 75 år, og de er håndlavede efter toskansk tradition af ler fra Italien. En tidløs designerkrukke, der er en ekstra stilfuld indretningsdetalje i hjemmet.

Pris fra: 281 kr.
Sammenlign priser
DBKD Cloudy Medium Pot ∅30cm

2. DBKD Cloudy pot

En frisk og frejdig krukke med en boblende struktur, der er særligt egnet til mere enkle planter som kaktusser og andre grønne planter. Serien fås i flere forskellige størrelser, hvoraf de største er gode som kraftige gulvpotter, og det lige design gør dem også gode som vaser til afskårne blomster.

Cloudy fås i forskellige grå og sorte nuancer, nogle jordfarver og i en støvet lyserød version.

Click and Grow Smart Garden 3 Start Kit

4. Click and Grow Smart Garden 3 Startkit

Hvor mange mennesker har ikke købt friske krydderurter med hjem og plantet dem ud med stor optimisme – blot for at opdage, at de er visnede og døde et par dage senere? Ja, krydderurter er vanskelige planter, og de er meget glade for både vand og lys.

Med denne krukke kan du nemt skabe din egen miniaturekrydderihave i køkkenet, og krukken sørger selv for både vanding og belysning. Pænt og smart!

Klong Trio Drop Small Pot ∅12cm

5. Klong Trio Drop-krukke

En virkelig stilfuld designerkrukke fra eksklusive Klong. Navnet Trio Drop henviser dels til mønsteret af dråber, men også til det faktum, at krukken er en tredelt model med en inderkrukke, en yderkrukke og en underskål. Inderkrukken er hel og den, der giver farven til dråberne, som er skåret ud af yderkrukken af blik, og det fine messingfad er prikken over i'et, når de tre dele er sat sammen.

Klong Trio fås også i andre mønstre og i en række farver og passer godt til de fleste indretningsstile.

Klong Trio Drop Small Pot ∅12cm

6. Ferm Living Bau Pot

Bau Pot fra Ferm Living er en stilren og pæn krukke, der står på et lille stativ. Placering af planter i forskellige højder gør arrangementerne mere levende, og med Bau Pot er det nemt at variere placeringen af sine planter.

Krukkerne i Bau-serien er fremstillet af galvaniseret og pulverlakeret stål, og de kan bruges både indendørs og udendørs. Der findes også matchende altankasser og hængende krukker til balkoner og altaner, som man kan bruge sammen med krukken.

Iittala Nappula Pot ∅15.5cm

7. Iittala Nappula-krukke

I den lille by Iittala i det sydlige Finland er der blevet produceret glas siden slutningen af 1800-tallet. Selvom mærket af samme navn måske primært forbindes med drikkeglas og porcelæn, er der mange andre fine ting, herunder disse krukker på fod, som faktisk også er lavet af netop glas.

Krukkerne er designet af den svenske designer, Matti Klenell, og fås i en række størrelser i hvid, grøn og beige. Nappula-serien omfatter også krukker på underskåle og lysestager i glas.

3 tips når du køber krukker:

  1. Hvad foretrækker planten? Nogle planter bryder sig ikke om for tætte krukker, andre er ligeglade med det. Vælg en krukke baseret lige så meget på, om den passer godt til plantens behov som på udseendet.

  2. Hold øje med bunden. Selv krukker uden huller kan lade fugt slippe igennem, det gælder især krukker af ubehandlede naturmaterialer, der får lov til at stå våde i lang tid. Tjek efter, så der ikke dannes fugtringe under potten, som ser grimme ud på både møbler og vindueskarme.

  3. Overvej størrelsen. Hvor meget plads har din plante brug for til sine rødder? Store krukker er dyrere end små, men det er endnu dyrere at skulle købe nye potter, fordi planterne pludselig er vokset ud af de gamle.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os