1. Start
 2. Guides

Opdateret  

Sådan tilslutter du dine trådløse høretelefoner (til næsten alt)

Daniel Hessel

Trådløse høretelefoner er begyndt at overtage markedet, men det er ikke altid til at gennemskue, hvordan man slutter dem til sine enheder. Uanset om du skal slutte dine høretelefoner til mobilen, computeren, TV'et, spillekonsollen – ja faktisk, hvad som helst, så har vi en guide til, hvordan du bærer dig ad.

Sådan tilslutter du dine trådløse høretelefoner (til næsten alt)

Trådløse høretelefoner har eksisteret længe, men i takt med at stik til høretelefoner forsvinder fra vores mobiltelefoner, har Bluetooth-produkterne virkelig fået et opsving.

Men hvordan slutter du dine nye, trådløse høretelefoner til mobilen?
Og hvis du nu har investeret i et par rigtig lækre, trådløse høretelefoner, vil du måske også gerne bruge dem til andet end bare mobilen ....
Kan man eksempelvis koble dem til fjernsynet eller spilekonsollen?
Her får du al den hjælp, du behøver.

I vores guide viser vi, hvordan du parrer et par trådløse høretelefoner eller headset til en række forskellige produkter. Vi kommer omkring nogle specialløsninger, men udgangspunktet er, at du skal kunne bruge dine foretrukne høretelefoner, hvor du har lyst.

Sådan fungerer trådløse høretelefoner

Der findes forskellige typer af trådløse teknologier til høretelefoner, men den dominerende af slagsen i dag er Bluetooth. Til mobilen og computeren er det i praksis kun Bluetooth, der anvendes til trådløse høretelefoner.

Sådan fungerer trådløse høretelefoner

Selve Bluetooth fås i flere forskellige versioner (i skrivende stund er version 5.0 den nyeste). De forskellige versioner fokuserer på forskellige anvendelsesområder, men inden for hovedtelefoner spiller Bluetooth-versionen ikke nogen større rolle – da de kan tale sammen ret problemfrit.

Et par Bluetooth 3-hovedtelefoner vil derfor ikke have noget problem med at "tale" med en telefon med en Bluetooth 5.2-chip.

Men det er interessant at vide noget om især to teknologier, når det kommer til Bluetooth.

 • A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) eller blot mulighed for at overføre musik via Bluetooth. Alle Bluetooth-høretelefoner understøtter dette. Men det er ikke sikkert, at det er tilfældet for enheden, der skal sende lyden (en ældre PlayStation er et godt eksempel).

 • AptX er en teknik til at komprimere lyd. Det giver mulighed for en bedre lydkvalitet via Bluetooth, samtidig med at overførslen går hurtigere. Sidstnævnte kan eksempelvis være interessant for at få så god synkronisering som muligt mellem billede og lyd i en film. For at det skal virke, skal både høretelefoner og den tilsluttede enhed understøtte teknologien.

Gør dine høretelefoner klar

Har du et par høretelefoner med kabel, så sætter du selvfølgelig bare stikket i den tilhørende port, og så er du i gang. Men trådløse Bluetooth-høretelefoner kræver lidt ekstra arbejde – men ikke meget.

1. Oplad batteriet

Først og fremmest skal du huske at lade batteriet op. Det kan virke som en selvfølge, men opladning efter brug er ofte en detalje, man kan glemme. Og så sidder du på vej på arbejde med et par høretelefoner, hvor indikatoren for lavt batteri blinker. (Mange nyere trådløse in-ear høretelefoner har dog etuier med indbygget opladning).

Gør opladningen til en del af din daglige rutine.

2. Sæt høretelefonerne i parringstilstand (pair mode)

Bluetooth-høretelefoner skal også sættes i parringstilstand for at kunne tilsluttes. Det fungerer lidt forskelligt fra model til model. Det er nemmest at tjekke manualen til dine høretelefoner, men der er et par standardindstillinger for parring.

Tag høretelefonerne på, så du kan høre, når de skifter til parringstilstand (enten med en stemme, eller med bip-lyde – afhængig af høretelefonerne).

Nogle høretelefoner har en særlig parringsknap til opgaven, og det er klart den mest enkle metode. Men knappen er også lidt overflødig, for du bruger den jo ofte kun få gange.
Mange headsets kombinerer derfor funktionen i andre knapper. Eksempelvis ved at holde tænd/sluk-knappen inde ved opstart, men det kan også være lydstyrke op eller opkald/besvar-knappen, som aktiverer parringstilstanden.

Har du en Android-smartphone, kan du på visse høretelefoner bruge NFC til parring. Så behøver du bare at "berøre" høretelefonerne med mobilen for at opnå forbindelse mellem dem.

3. Slut dem til telefonen

Åbn Bluetooth-indstillingerne på den smartphone, de skal tilsluttes, og søg efter nye enheder. Hvis parringen er gået, som den skal, vises høretelefonerne på listen over tilgængelige enheder.

Nu er det bare at klikke på høretelefonerne, og så skulle du være klar til at lytte til musik!

Sådan slutter du trådløse hovedtelefoner til Mac

Sådan tilslutter du trådløse hovedtelefoner til Macbook

Alle Mac-computere har Bluetooth indbygget og fuld understøttelse af trådløse hovedtelefoner. Det er let at oprette forbindelse.

 • Åbn Systemindstillinger, enten fra æblet i menulinjen øverst eller via launchpad.

 • Gå til Bluetooth

 • Computeren søger nu automatisk efter Bluetooth-enheder i parringstilstand. Vent et øjeblik, så vises dine høretelefoner. Klik på dem for at parre høretelefonerne med computeren. I enkelte tilfælde kræves en pinkode for at tilslutte, og den er stort set altid "0000" (fire nuller).

 • Bonus: Vil du nemt kunne åbne Bluetooth fremover, skal du blot klikke på feltet 'Vis Bluetooth i menulinjen'. Så behøver du ikke at åbne indstillingerne næste gang.

Sådan tilslutter du trådløse høretelefoner til en PC med Windows 10

De fleste nye bærbare computere og tablets har Bluetooth indbygget, men det er ikke nødvendigvis tilfældet for stationære computere. I de tilfælde kan det være nødvendigt med en Bluetooth-adapter.

En Bluetooth-apdapter sluttes til en ledig USB-port på computeren, og så kan alle computere opnå Bluetooth-forbindelse. De plejer at installere sig selv, uden at du behøver at gøre noget. Sammenlign priser på Bluetooth adaptere.

Når det er overstået, er det tid til at tilslutte høretelefonerne:

 • Aktiver Bluetooth, klik på ikonet 'handlingscenter' (ligner en taleboble) nederst til højre i proceslinjen. Kan du ikke finde Bluetooth her, skal du trykke på Startmenuknappen 'Indstillinger'-> 'Enheder' ->'Bluetooth og andre enheder' og aktivere det.

 • Tilbage til handlingscenteret (taleboblen) og vælg 'Tilslut'. Nu søger computeren efter alle enhedstyper, der er klar til at blive tilsluttet.

 • Klik på dine høretelefoner, når de vises på listen.

Sådan tilslutter du trådløse hovedtelefoner til en PC med Windows 11

Windows 11 ligner på mange måder sin forgænger. Den nemmeste måde at tilslutte Bluetooth-hovedtelefoner på er via startmenuen.

 • Tryk på Windows-knappen, og begynd at skrive "Bluetooth" med tastaturet. I den højre del af startmenuen vises valgmuligheden "Indstillinger for Bluetooth og andre enheder", tryk på den.

 • Først kan du se en skydeknap som kan slå Bluetooth til eller fra, slå Bluetooth til – hvis det er slået fra.

 • Hvis du vil tilføje et nyt par hovedtelefoner, skal du trykke på "tilføj enhed".

 • I det nye vindue, der vises, skal du klikke på den øverste valgmulighed, "Bluetooth".

 • Der søges efter enheder i parringstilstand. Vent et øjeblik, indtil dine hovedtelefoner (som skal være i parringstilstand) kan vælges på listen.

Sådan tilslutter du trådløse høretelefoner til TV'et (med eller uden Bluetooth)

Nogle ældre TV kan være problematiske at parre med trådløse høretelefoner – men i dag har mange Smart TV en indbygget understøttelse af Bluetooth, så du kan tilslutte høretelefoner eller tastatur.

Tjek brugermanualen til dit TV for at se, hvordan det ser ud for din model. Alternativt kan du åbne indstillingerne og lede under menupunkter som 'Trådløse enheder', 'Tilbehør' eller lignende.

Hvis dit TV har Bluetooth indbygget:

 • Gå til Bluetooth-indstillingerne
 • Søg efter nye enheder
 • Klik på dine høretelefoner, når de vises
 • Du skal muligvis også gå ind i lydindstillingerne for at fortælle dit TV, at lyden skal sendes via Bluetooth og ingen andre steder.

Hvis dit TV ikke har Bluetooth eller ikke understøtter trådløse høretelefoner, er det nødvendigt med et stykke tilbehør. Du skal bruge en Bluetooth-sender (transmitter) med høretelefonstik (3,5 mm). Det er en lille enhed, der kører på batteri eller fast strøm og sluttes til høretelefonstikket på dit TV. Derfra sendes lyden trådløst til dine høretelefoner.

Men fordi både senderen og dine høretelefoner mangler en skærm, kan tilkoblingen virke lidt besværlig, men tjek manualen til senderen, så skal det nok gå.

Her er det vigtigt, at det er en sender (transmitter) og ikke en modtager (receiver), og at den har et høretelefonstik. En modtager går den anden vej, så du kun kan sende lyd til den, for eksempel hvis du vil afspille musik fra telefonen på et stereoanlæg.

Til fjernsyn findes der også en del dedikerede, trådløse høretelefoner med egen basisstation, der sluttes til høretelefonstikket. Ulempen er så, at de kun virker til dit eget TV.

Sådan tilslutter du trådløse høretelefoner til Android

At slutte et par trådløse høretelefoner til Android er nemt. Det er faktisk noget som alle telefoner og tablets med systemet understøtter.

 • Åbn indstillingerne. Bluetooth er for det meste blandt de første valgmuligheder eller også placeret under en overskrift i stil med 'Trådløs og netværk' eller lignende.

Du kan også bruge en genvej ved at trække ned fra toppen af skærmen, hvor du finder dine beskeder og genveje, for at aktivere eller deaktivere blandt andet wi-fi og Bluetooth. Hold Bluetooth-knappen inde, så kommer du direkte til tilslutningerne.

 • Afhængig af modellen begynder telefonen at søge efter enheder med det samme, når du åbner det. Hvis ikke, så skal du trykke på søgeknappen.

 • Vælg dine høretelefoner på den viste liste og bekræft parringen.

Sådan tilslutter du trådløse høretelefoner til iPhone og iPad

iPhone og iPad har heller ingen problemer med at opnå forbindelse til trådløse høretelefoner. Proceduren er den samme for både iPhone og iPad, og det fungerer sådan her:

 • Gå til indstillinger, og klik på Bluetooth.

 • Slå Bluetooth til, hvis det er slået fra. Efter lidt tid vises en liste med tilgængelige enheder.

 • Vælg din enhed på listen. Så bliver høretelefonerne tilsluttet.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til iPhone og iPad

Sådan tilslutter du AirPods og høretelefoner fra Beats til iPhone

Apple AirPods og nyere modeller af høretelefoner fra Beats (der ejes af Apple) er lidt lettere at slutte til iPhones. Det skyldes deres indbyggede W1-chip, som håndterer den trådløse kommunikation. Det er stadig Bluetooth, men med hurtig tilkobling til iPhone, iPad og Mac.

Du kan også bruge høretelefoner med W1-chip til andre mærker, men så skal du tilslutte dem på almindelig vis.

Sådan slutter du AirPods og høretelefoner fra Beats til iPhone

Ved første parring tager det kun få sekunder for høretelefonerne at oprette forbindelse til den nærmeste iPhone, når du tænder for dem. Bare læg dine høretelefoner ved siden af din mobil eller tablet, så går resten af sig selv.

Sådan tilslutter du trådløse hovedtelefoner til PS5

Med en hypermoderne spillekonsol (PS5 udkom i 2020) så skulle man tro, at Bluetooth-hovedtelefoner ville være en selvfølge til PlayStation 5 – men nej ... absolut ikke.

Sony Playstation 5 Bluetooth-hovedtelefoner Den nemmeste måde at spille med trådløs lyd på er at købe Sonys eget Pulse 3D Wireless-headset. Det kan nemlig tilsluttes trådløst direkte til PS5 uden noget bøvl.

Men hvad nu, når du har et par gode Bluetooth-hovedtelefoner i forvejen? Ja, så er du desværre enten nødt til at købe en adapter eller at køre lyden gennem dit TV, hvis det altså understøtter Bluetooth-hovedtelefoner.

Hvis du går adapter-vejen, skal du bruge en Bluetooth-adapter, som kan tilsluttes via USB-A. Da Bluetooth er en standard, bør de fleste Bluetooth-dongler fungere.

 1. Sæt adapteren i en af portene på bagsiden.
 2. Par hovedtelefoner med adapter.
 3. Spil

PlayStation 5-konsollen vil nu genkende Bluetooth-adapteren som en USB-lydenhed, og sende lyden gennem den.

Sådan slutter du trådløse hovedtelefoner til Xbox Series X og Xbox Series S

Xbox Series X og Xbox Series S blev udgivet i november 2020. Moderne nok til at understøtte noget så simpelt som trådløse hovedtelefoner ... eller hvad? Næh! Heller ikke her.

Xbox Series X Ligesom sin forgænger (og Sonys PlayStation-konsoller) så mangler den overraskende nok Bluetooth-hovedtelefonunderstøttelse. Men der er løsninger.

 • Xbox Series X- og Series S-controllerne har et stik til kablede hovedtelefoner direkte på controlleren. Sæt et par kablede hovedtelefoner i eller en bluetooth-sender, og så er du i gang.
 • Alternativt kan du undersøge, hvordan Bluetooth-funktionerne på dit TV ser ud (se separat afsnit her) og tilslutte hovedtelefoner på den måde.
 • Som med Xbox One findes der et væld af Xbox-kompatible headsets. Hvis du er villig til at bruge penge på sådan noget, er det naturligvis også en mulighed.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til PS4

PlayStation 4 er et specialtilfælde. Den har Bluetooth indbygget, men kun til at tilslutte tastatur og mus! Den nødvendige A2DP-teknologi mangler, og derfor kan konsollen desværre ikke arbejde sammen med almindelige Bluetooth-høretelefoner.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til PS4

Der findes et par løsninger. Spiller du meget online og vil have mulighed for stemmechat, så er den eneste udvej et dedikeret headset til PlayStation 4. Der medfølger et simpelt af slagsen til konsollen, men vil du have noget bedre til både chat og spil, må du investere i et headset, der sluttes til headsetporten på din controller. Der sælges også specialfremstillede trådløse PlayStation-headset.

Kan du klare dig uden chat, er der også et par andre muligheder. Har du allerede indbygget understøttelse af Bluetooth-høretelefoner i dit TV eller en adapter til det (se det relevante afsnit længere oppe), kan du også bruge den lyd til at spille (henter du lyden via en forstærker uden Bluetooth, kan du løse det med samme slags adapter som til TV'et).

Vil du stadigvæk tilslutte direkte til din PS4, men uden stemmechat, kan du købe Bluetooth-adaptere til PlayStation 4-controlleren.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til Xbox One

Xbox One har ikke mulighed for at tilslutte Bluetooth-høretelefoner, men det kan alligevel lade sig gøre. På Xbox-controlleren er der et høretelefonstik (3,5 mm) til almindelige kabelforbundne høretelefoner og headset.

Mange hovedtelefoner (hovedtelefoner med bøjle, over-ear, headset – kært barn har mange navne) har ofte stik til en ledning (og medfølgende kabel), så du kan slutte dem direkte til controlleren.
Det er altså ikke helt trådløst, men det virker.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til Xbox One

Det er dog kun tilfældet for nyere controllere til Xbox One. De ældre har ikke almindeligt høretelefonstik, men kræver en Stereo Headset Adapter for at kunne anvendes på den måde (som bonus får du også praktiske knapper til regulering af lydstyrken).

Kan du sagtens spille dine spil uden at tale med folk, men bare vil have lyden i høretelefoner uden at forstyrre nogen? Så er den bedste metode at bruge en Bluetooth-sender til dit TV eller en forstærker (medmindre en af disse understøtter Bluetooth fra starten). Se det pågældende afsnit længere oppe for at få yderligere oplysninger.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til Nintendo Switch

De enormt bærbare egenskaber hos Nintendo Switch burde indebære, at trådløs teknologi til høretelefoner var taget med i beregningerne hos den japanske producent. Men det skete først med en opdatering i 2021.

Nintendo Switch har et almindeligt hovedtelefonstik, så du kan tilslutte dine kablede hovedtelefoner til den. Det var dog først via en softwareopdatering i august 2021, at Nintendo tilføjede muligheden for at tilslutte trådløse hovedtelefoner via Bluetooth.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til Nintendo Switch

Uanset om du spiller i bærbar tilstand eller i docket-tilstand, giver det dig en praktisk måde at undgå at forstyrre andre med lyden fra spillene. Det skal dog nævnes, at et par tilsluttede hovedtelefoner kan skabe nogle problemer for dig, hvis du planlægger at tilslutte mange controllere trådløst.

Under alle omstændigheder kan du her se, hvordan du tilslutter Bluetooth-hovedtelefoner til Nintendo Switch:

 • Gå ind i indstillingerne, og scroll næsten ned til bunden. Der finder du menupunktet "Bluetooth Audio".

Nintendo switch Bluetooth hovedtelefoner

 • Tryk på "Add Device", og switchen vil finde dine hovedtelefoner, hvis de er i parringstilstand.

Nintendo switch Bluetooth hovedtelefoner

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os