Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Guide: Sådan tilslutter du trådløse høretelefoner (til næsten alt)

Opdateret 4. februar 2020

Trådløse høretelefoner er begyndt at overtage markedet, men det er ikke altid til at gennemskue, hvordan man slutter dem til sine enheder. Uanset om du skal slutte dine høretelefoner til mobilen, computeren, TV'et, spillekonsollen – eller egentlig hvad som helst – så har vi en guide til, hvordan du bærer dig ad.

Trådløse høretelefoner har eksisteret længe, men i takt med at stik til høretelefoner forsvinder fra vores mobiltelefoner, har Bluetooth-produkterne virkelig fået et opsving.

Men hvordan slutter du dine nye, trådløse høretelefoner til mobilen? Og hvis du nu har investeret i et par rigtig lækre, trådløse høretelefoner, vil du måske også gerne bruge dem til andet end bare mobilen. Kan man eksempelvis koble dem til fjernsynet eller spilekonsollen? Her får du al den hjælp, du behøver.

I vores guide viser vi, hvordan du slutter et par trådløse høretelefoner eller headset til en række forskellige produkter. Vi kommer omkring nogle specialløsninger, men udgangspunktet er, at du skal kunne bruge dine foretrukne høretelefoner, hvor du har lyst.

Sådan fungerer trådløse høretelefoner

Der findes forskellige typer af trådløse teknologier til høretelefoner, men den dominerende af slagsen i dag er Bluetooth. Til mobilen og computeren er det i praksis kun Bluetooth, der anvendes til trådløse høretelefoner.

Sådan fungerer trådløse høretelefoner

Selve Bluetooth fås i flere forskellige versioner (i skrivende stund er version 5.0 den nyeste). De forskellige versioner fokuserer på forskellige anvendelsesområder, men inden for hovedtelefoner spiller Bluetooth-versionen ikke nogen større rolle. Men det er interessant at vide noget om i hvert fald to teknologier, når det kommer til Bluetooth.

 • A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) eller blot mulighed for at overføre musik via Bluetooth. Alle Bluetooth-høretelefoner understøtter dette, men det er ikke sikkert, at det er tilfældet for enheden, der skal sende lyden (PlayStation 4 for eksempel).

 • AptX er en teknik til at komprimere lyd. Det giver mulighed for en bedre lydkvalitet via Bluetooth, samtidig med at overførslen går hurtigere. Sidstnævnte kan eksempelvis være interessant for at få så god synkronisering som muligt mellem billede og lyd i en film. For at det skal virke, skal både høretelefoner og enheden, de sluttes til, understøtte teknologien.

Gør dine høretelefoner klar

Har du et par høretelefoner med kabel, så sætter du selvfølgelig bare stikket i den tilhørende port, og så er du i gang. Men trådløse Bluetooth-høretelefoner kræver lidt ekstra arbejde – men ikke meget.

1. Oplad batteriet

Først og fremmest skal du huske at lade batteriet op. Det kan virke som en selvfølge, men det er ofte en detalje, man glemmer, og så sidder du på vej på arbejde med et par høretelefoner, hvor indikatoren for lavt batteri blinker.

Så gør opladningen til en del af din daglige rutine for at undgå sådanne situationer.

2. Sæt høretelefonerne i parringstilstand (pair mode)

Bluetooth-høretelefoner skal også sættes i parringstilstand for at kunne tilsluttes. Det fungerer lidt forskelligt fra model til model. Det er nemmest at tjekke manualen til dine høretelefoner, men der er et par standardindstillinger for parring.

Tag høretelefonerne på, så du kan høre, når de skifter til parringstilstand (enten med en stemme, som siger det, eller med lyd afhængigt af høretelefonerne).

Nogle høretelefoner har en særlig parringsknap, du skal trykke på – det er den mest enkle metode. Men det er også almindeligt, at du enten skal holde tænd/sluk-knappen inde ved opstart, lydstyrke op eller opkald/besvar-knappen for at aktivere parringstilstand.

Har du en Android-smartphone, kan du på visse høretelefoner bruge NFC til parring. Så behøver du bare at "berøre" høretelefonerne med mobilen for at opnå forbindelse mellem dem.

3. Slut dem til telefonen

Åbn Bluetooth-indstillingerne på den smartphone, de skal tilsluttes, og søg efter nye enheder. Hvis parringen er gået, som den skal, vises høretelefonerne på listen over tilgængelige enheder.

Nu er det bare at klikke på høretelefonerne, og så skulle du være klar til at lytte til musik!

Sådan slutter du trådløse hovedtelefonertil Mac

Sådan slutter du trådløse hovedtelefoner til Macbook

Alle Mac-computere har Bluetooth indbygget og fuld understøttelse af trådløse hovedtelefoner. Det er let at oprette forbindelse.

 • Åbn Systemindstillinger, enten fra æblet i menulinjen øverst eller via launchpad.

 • Gå til Bluetooth

 • Computeren søger nu automatisk efter Bluetooth-enheder i parringstilstand. Vent et øjeblik, så vises dine høretelefoner. Klik på dem for at parre høretelefonerne med computeren. I enkelte tilfælde kræves en pinkode for at tilslutte, og den er stort set altid "0000" (fire nuller).

 • Som en bonus: Vil du nemt kunne åbne Bluetooth fremover, skal du blot klikke på feltet 'Vis Bluetooth i menulinjen'. Så behøver du ikke at åbne indstillingerne næste gang.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til en PC med Windows 10

De fleste bærbare computere og tablets med Windows 10 har Bluetooth indbygget, men det er ikke nødvendigvis tilfældet for stationære computere. I de tilfælde kan det være nødvendigt med en Bluetooth-adapter.

Det er en lille "puck", som du slutter til en ledig USB-port på computeren, og som kan give alle computere Bluetooth-forbindelse. De plejer at installere sig selv, uden at du behøver at gøre noget, efter du har tilsluttet dem. Du kan finde nogle af dem her.

Når det er overstået, er det tid til at tilslutte høretelefonerne:

 • Aktiver Bluetooth, klik på ikonet 'handlingscenter' (ligner en taleboble) nederst til højre i proceslinjen. Kan du ikke finde Bluetooth her, skal du trykke på Startmenuknappen 'Indstillinger'-> 'Enheder' ->'Bluetooth og andre enheder' og aktivere det.

 • Tilbage til handlingscenteret (taleboblen) og vælg 'Tilslut'. Nu søger computeren efter alle enhedstyper, der er klar til at blive tilsluttet.

 • Klik på dine høretelefoner, når de vises på listen.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til TV'et (med eller uden Bluetooth)

TV kan være problematisk at parre med trådløse høretelefoner - men ikke altid. I dag har mange Smart TV fra de fleste producenter indbygget understøttelse af Bluetooth til at tilslutte høretelefoner eller tastatur.

Tjek brugermanualen til dit TV for at se, hvordan det ser ud for din model. Alternativt kan du åbne indstillingerne og lede under menupunkter som 'Trådløse enheder', 'Tilbehør' eller lignende.

Hvis dit TV har Bluetooth indbygget:

 • Gå til Bluetooth-indstillingerne
 • Søg efter nye enheder
 • Klik på dine høretelefoner, når de vises

Hvis dit TV ikke har Bluetooth eller ikke understøtter trådløse høretelefoner, er det nødvendigt med et stykke tilbehør. Du skal bruge en Bluetooth-sender (transmitter) med høretelefonstik (3,5 mm). Det er en lille enhed, der kører på batteri eller fast strøm og sluttes til høretelefonstikket på dit TV. Derfra sendes lyden trådløst til dine høretelefoner.

Da både senderen og dine høretelefoner mangler en skærm, kan tilkoblingen virke lidt besværlig, men tjek manualen til sendere, så skal det nok gå.

Twelve South AirFly

Twelve South AirFly

Her er et eksempel på en trådløs transmitter til høretelefoner.

Her er det vigtigt, at det er en sender (transmitter) og ikke en modtager (receiver), og at den har et høretelefonstik. En modtager går den anden vej, så du kun kan sende lyd til den, for eksempel hvis du vil afspille musik fra telefonen på et stereoanlæg.

Til fjernsyn findes der også en del dedikerede, trådløse høretelefoner med egen basisstation, der sluttes til høretelefonstikket. Ulempen er så, at de kun virker til dit eget TV.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til Android

At slutte et par trådløse høretelefoner til Android er nemt og noget som alle telefoner og tablets med systemet understøtter.

 • Åbn indstillingerne. Bluetooth er for det meste blandt de første valgmuligheder eller også placeret under en overskrift i stil med 'Trådløs og netværk' eller lignende. Du kan også bruge en genvej ved at trække ned fra toppen af skærmen, hvor du finder dine beskeder og genveje, for at aktivere eller deaktivere blandt andet wi-fi og Bluetooth. Hold Bluetooth-knappen inde, så kommer du direkte til tilslutningerne.

 • Afhængigt af modellen begynder telefonen at søge efter enheder med det samme, når du åbner det. Ellers skal du trykke på søgeknappen.

 • Vælg dine høretelefoner på listen, der vises, og bekræft parringen.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til iPhone og iPad

iPhone og iPad har ingen problemer med at opnå forbindelse til trådløse høretelefoner. Proceduren er den samme for både iPhone og iPad, og det fungerer sådan her:

 • Gå til indstillinger, og klik på Bluetooth.

 • Slå Bluetooth til, hvis det er slået fra. Efter lidt tid vises en liste med tilgængelige enheder.

 • Vælg din enhed på listen. Så bliver høretelefonerne tilsluttet.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til iPhone og iPad

Sådan slutter du AirPods og høretelefoner fra Beats til iPhone

Apple AirPods og nyere modeller af høretelefoner fra Beats (der ejes af Apple) er lidt lettere at slutte til iPhones. Det skyldes deres indbyggede W1-chip, som håndterer den trådløse kommunikation. Det er stadig Bluetooth, men med hurtig tilkobling til iPhone, iPad og Mac.

Du kan også bruge høretelefoner med W1-chip til andre mærker, men så skal du tilslutte dem på almindelig vis.

Sådan slutter du AirPods og høretelefoner fra Beats til iPhone

Ved første parring tager det kun tre sekunder for høretelefonerne at oprette forbindelse til den nærmeste iPhone, når du tænder for dem. Bare læg dine høretelefoner ved siden af din mobil eller tablet, så går resten af sig selv.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til PS4

PlayStation 4 er et specialtilfælde. Den har Bluetooth indbygget, men kun til at tilslutte tastatur og mus. Den nødvendige A2DP-teknologi mangler, og derfor kan konsollen desværre ikke arbejde sammen med almindelige Bluetooth-høretelefoner.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til PS4

Der findes et par løsninger.

Spiller du meget online og vil have mulighed for stemmechat, så er den eneste udvej et dedikeret headset til PlayStation 4. Der medfølger et simpelt af slagsen til konsollen, men vil du have noget bedre til både chat og spil, må du investere i et headset, der sluttes til headsetporten på din controller. Der sælges også specialfremstillede PlayStation-headset, der er trådløse.

Sony PlayStation Gold Wireless Headset

Sony PlayStation Gold Wireless Headset

Nyd lyd af høj kvalitet (7.1 virtual surround sound) med det her Sony headset, der er designet til PS4-gaming.

Kan du klare dig uden chat, er der også et par andre muligheder. Har du allerede indbygget understøttelse af Bluetooth-høretelefoner i dit TV eller en adapter til det (se det relevante afsnit længere oppe), kan du også bruge den lyd til at spille (henter du lyden via en forstærker uden Bluetooth, kan du løse det med samme slags adapter som til TV'et).

Vil du stadigvæk tilslutte direkte til din PS4, men uden stemmechat, kan du købe Bluetooth-adaptere til PlayStation 4-controlleren.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til Xbox One

Xbox One har ikke mulighed for at tilslutte Bluetooth-høretelefoner, men det kan alligevel lade sig gøre. På Xbox-controlleren er der et høretelefonstik (3,5 mm) til almindelige kabelforbundne høretelefoner og headset.

Mange hovedtelefoner (hovedtelefoner med bøjle, over-ear, headset – kært barn har mange navne) har ofte stik til en ledning (og medfølgende kabel), så du kan slutte dem direkte til controlleren. Det er ikke helt trådløst, men det virker.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til Xbox One

Det er dog kun tilfældet for nyere controllere til Xbox One. De ældre har ikke almindeligt høretelefonstik, men kræver en Stereo Headset Adapter for at kunne anvendes på den måde (som bonus får du også praktiske knapper til regulering af lydstyrken).

Kan du sagtens spille dine spil uden at tale med folk, men bare vil have lyden i høretelefoner uden at forstyrre nogen? Så er den bedste metode at bruge en Bluetooth-sender til dit TV eller en forstærker (medmindre en af disse understøtter Bluetooth fra starten). Se det pågældende afsnit længere oppe for at få yderligere oplysninger.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til Nintendo Switch

De enormt bærbare egenskaber hos Nintendo Switch burde indebære, at trådløs teknologi til høretelefoner var taget med i beregningerne hos den japanske producent, men det er desværre ikke tilfældet.

Nintendo Switch har et almindeligt høretelefonstik, så du kan tilslutte dine høretelefoner med ledning. Er dine høretelefoner trådløse, men med mulighed for at bruge en ledning, kan du bruge den til lyden, selvom det så ikke bliver 100% trådløst.

Sådan slutter du trådløse høretelefoner til Nintendo Switch

Hvis du har din Nintendo Switch i docket tilstand sammen med et TV, er en Bluetooth-sender koblet til dit TV den nemmeste løsning. Se TV-afsnittet ovenfor for at lære mere om dette.

Spiller du Switch i bærbar tilstand, er det faktisk den samme teknologi, der anvendes. Mange Bluetooth-sendere har indbygget batteri, så lad det op, slut den til Switchens høretelefonstik, og gør på samme måde som til dit TV (se det pågældende afsnit ovenfor for at få yderligere oplysninger).

Også værd at læse

Kommenter

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!