Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

September

Publiceret 20. september 2018

Vent til Black Friday med at købe den nye iPhone

Priserne på de nye iPhone XS er endelig kommet fra de danske butikker, og allerede nu er der stor spredning i priserne.

"Vi ser allerede nu en spredning i priserne blandt de mange butikker, der sælger de nye iPhones. En gennemgang af priserne viser, at der i gennemsnit kan spares 20 procent på prisen ved at købe den nye iPhone i den billigste butik," siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

De nye iPhone XS-modeller kommer i handlen fredag 21. september og forbrugerne har kunnet forudbestille Apples nyeste telefoner i en uges tid.

Prisen for en iPhone XS 64 gb er 8633 kroner i billigste butik, mens en identisk iPhone koster 10.728 kroner i den dyreste butik. Det er en prisforskel på 24 procent.

PriceRunner har lavet en omfattende analyse af udviklingen i prisen på en iPhone i 12 måneder efter modellen er kommet på markedet for at kunne give et bud på, hvornår det bedst kan betale sig at købe den nye iPhone.

Køb iPhone på Black Friday

Analysen omhandler prisudviklingen på alle modeller, der er kommet siden iPhone 6.

"Vi ser et tydeligt mønster i prisudviklingen. I løbet af 12 måneder frem til næste iPhone model bliver lanceret falder prisen i gennemsnit med 20 procent," siger Martin Andersen.

Det bedste tidspunkt at købe den nye iPhone model på er ubetinget på Black Friday udsalget, der i år er fredag 23. november.

"De store butikker bruger telefonerne som slagtilbud på Black Friday, og ud fra data de foregående Black Fridays bliver de nye iPhones sat ned med cirka 20 procent den dag", siger Martin Andersen.

En anden tendens i prisudviklingen på iPhones er at faldet i pris fra lanceringen og 12 måneder senere ikke er så kraftigt som vi så det for år tilbage. En iPhone 6 faldt med 30 procent i pris de første 12 måneder – mens en iPhone 8 eller X kun er faldet med knapt 20 procent siden lanceringen for 12 måneder siden.

Bedste tidspunkt for god handel

Bedste tidspunkt på året er ofte i uge 7 eller 8, hvor priserne får et mere permanent tryk nedad og er cirka 20 procent billigere end da de kom på markedet slutningen af september.

"Et godt råd er, at lige netop når du skal købe en ny mobiltelefon, er det en ekstrem god ide at sammenligne priserne. Dels fordi priserne hele tiden falder og stiger, så er tidspunktet rigtigt og dels fordi der på samme iPhone er markante forskelle i prisen butikkerne i mellem. Der er mange penge at spare ved både at tjekke tidspunkt og butikkernes pris, før du handler," siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Her kan du sammenligne de nye iPhone priser

Aktuelle priser 19. september 2018

Model Pris
Apple iPhone XS 64GB8.633 kr.
Apple iPhone XS 256GB9.943 kr.
Apple iPhone XS 512GB11.736 kr.
Apple iPhone XS Max 64GB9.506 kr.
Apple iPhone XS Max 256GB10.815 kr.
Apple iPhone XS Max 512GB12.610 kr.

Kontaktperson

Martin Andersen, Country Manager

Publiceret 10. september 2018

Black Friday 2018: Ny salgsrekord i vente

Black Friday, der i år er 23. november 2018, forventes at blive endnu en massiv rekorddag for handel i Danmark i både webshops og fysiske butikker.

Vi mærker det allerede nu. Vi kan blandt andet se, at butikkerne er i fuld gang med at forberede sig til årets største udsalgsdag. Sammenlagt forventer vi, at der kommer flere Black Friday tilbud og højere rabatter denne gang, og at Black Friday bliver bedre end de foregående år, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner i Danmark.

PriceRunner er Danmarks største produkt- og prissammenligningstjeneste med mere end 1,6 millioner brugere, der hver måned sammenligner produkter og priser fra de knapt 7000 butikker, der findes på PriceRunner.

Black Friday bliver en vild og voldsom udsalgsdag. PriceRunner forventer, at det samlede salg vokser med 20% i år. Black Friday vil fortsætte med at befæste sin position som årets største udsalgsdag. Mange butikker tyvstarter Black Friday og fortsætter weekenden over, og det betyder reelt, at der nu er tale om en hel Black Friday udsalgsuge, fortsætter Martin Andersen.

Black Friday er den største udsalgsdag

Sidste år fortsatte Black Friday med at vokse, selvom væksten var lavere end 2016. Samlet købte danskerne for 2,11 milliarder kroner på Black Friday, og hele Black Friday-ugen var den største nogensinde i dansk online handel. Det sås tydeligt i antallet af gange, vi brugte vores dankort i løbet af Black Friday: Det var 46 procent højere end i 2016.

Der vil være masser af produkter med store rabatter på dette års Black Friday udsalg. Men Black Friday får konkurrence fra Singles' Day 11. november - en ny indkøbsdag inspireret af Kina, der vokser kraftigt som udsalgsdag i Danmark, siger Martin Andersen.

Vi forventer, at mere end 1 millioner danskere bruger pricerunner.dk i løbet af Black Friday-ugen og alene 600.000 vil bruge PriceRunner på selve Black Friday 23. november. Det er helt vilde trafiktal, men vi er klar til at håndtere presset, fortsætter Martin Andersen.

Se årets Black Friday-butikker på PriceRunner

Kontaktperson

Martin Andersen, Country Manager