Opdateret  

Ammepude Test: De bedste modeller for god støtte under amningen

PriceRunner

Sidder du komfortabelt under amning? Uanset om du ammer eller giver flaske, kan en ammepude være god at have. Vi har testet populære ammepuder fra forskellige mærker, herunder Doomoo, Bbhugme og IKEA. Læs med og se, hvem vi mener, der er bedst i test.

Ammepude Test: De bedste modeller for god støtte under amningen

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden, nemlig i hverdagen. Vores testpersoner består i den her sammenhæng af gravide og nyblevne forældre, som ammer eller giver flaske.

Testpersonerne vil bruge og vurdere ammepudernes design og funktioner ud fra følgende:

  • Brug: Hvilke forskellige anvendelsesområder har puden? Er den nem at placere? Giver den god støtte til forælder og barn?

  • Design: Er ammepuden stilrent designet? Er formen praktisk? Er brugervejledningen tydelig?

  • Funktion: Kan betrækket tages af? Er materialet økologisk? Er ammepuden nem at vaske? Og kan den også anvendes til andet end under madning?

I de forskellige anmeldelser har vi vægtet testpersonernes meninger og erfaringer med produkterne i forhold til ammepudens pris. På den måde har vi kunnet rangere de forskellige modeller og udpege den bedste ammepude.

Sammenlign priser og find tilbud på de ammepuder på PriceRunner.

1. Doomoo Ammepude - BEDST I TEST AMMEPUDE

Meget behagelig ammepude der støtter godt og kan bruges længe

Indhold: Krøyerkugler af polystyren Betræk: 5 % elastan og 95 % Oeko-Tex Standard 100-certificeret bomuld Vaskbar: Ja, betræk og pude kan vaskes ved 30 grader Størrelse: Ammepude og Amme- og Graviditetspude Brug under graviditet: Ja

Doomoo Softy Classic

Doomoos Ammepude fås i to forskellige størrelser: Den lidt mindre variant er en rendyrket ammepude, du kan bruge, når du giver barnet mad – uanset hvad og hvordan.

Den større variant kan også bruges som støtte, når du skal mætte din sultne baby. Men den er også udformet til at kunne bruges allerede under graviditeten som en komfortabel sovestøtte i sengen for den voksende mave og en smertende ryg.

Gennemtænkt opdatering og høj komfort

Doomoo har gjort et godt stykke arbejde med at designe og forbedre sine ammepuder.

De nye versioner har bløde betræk, der giver en optimal komfort. Her er ingen skarpe sømme eller lapper, der er placeret, så de gnaver. Ved gylp (eller spild - alle ved jo, at man bliver sulten af at se andre spise) er det nemt at tage betrækket af og vaske det i maskinen.

Doomoo-Ammepude

Fyldet består af EPS-kugler (også kaldet krøyerkugler), og de gør Doomoos puder bløde uden at være for løse. Konsistensen er rigtig godt tilpasset. Puden kan desuden fyldes op, hvis den begynder at blive lidt slasket efter længere tids brug.

En spisende baby støttes stabilt mod kroppen, og opleves samtidig at ligge komfortabelt og rart. Puden kan ikke fastgøres rundt om kroppen, men holder sig på plads. Til lidt større babyer er Doomoos puder perfekte som siddestøtte.

Stor værdi for pengene takket være lang anvendelsestid

Den lille ammepude er noget bedre, når du mader en lille, nyfødt baby.

Her opleves den store pude en smule klodset. Den kan også være lidt for stor, hvis du vil amme i en sofa med begrænset siddeplads. Omvendt bliver den lille ammepude hurtigt for lille, hvis du får en stor baby, der hurtigt tager på i vægt.

Begge størrelser på Doomoo Ammepude-modellen er populære.

Men det er tydeligt, at det er den store Domoo Graviditets- og ammepude, der er det bedste valg. Prisen er højere, men anvendelsestiden er også betydeligt længere. Der er desuden en stor chance for, at du gerne vil beholde Doomoo som en støttende pude i sengen, længe efter at babyen er blevet stor.

En bedre bedømmelse kan man næsten ikke få.

Perfekt konsistensblødt betræklang anvendelsestidmeget prisvenlig
Den store pude virker klodset til en lille nyfødt

Prissammenligning

Sammenlign priser
ComputerSalg A/S Logo

Doomoo Softy nursing pillow, classic light g.. [Levering: 4-5 dage]

426 kr.
Mammashop Logo

Doomoo Ammepude 50x48x14 cm - Stribet grå

428 kr.
Jollyroom.dk Logo

Doomoo Ammepude M, Stripes Light Grey

428 kr.

2. Bbhugme Graviditets- og Ammepude

Flot, lækker ammepude smarte funktioner og rigtig lang brugsperiode.

Materiale: Oeko-Tex-certificeret Indhold: EPS-kugler. Betræk: Bambus Vaskbar: Ja, betrækket ved 40 grader, puden kan skylles i vand Størrelse: Onesize Brug under graviditet: Ja.

Bbhugme Graviditets- og Ammepude

Bbhugme Graviditets- og Ammepude er en ammepude, der ligner en stor, lækker pølse. Puden er udviklet til, at både forælder og barn får en ergonomisk korrekt stilling under måltidet.

Det er tanken, at Bbhugme skal kunne bruges fra første dag af graviditeten og sådan set helt ind i småbarnsårene, da den også kan bruges som sækkestol.

Let at justere ammepuden

Ammepuden er fyldt med EPS-kugler, der gør den formbar uden at blive slasket. Hårdheden kan du desuden nemt justere ved at stramme eller løsne endespænderne. På den måde er det meget nemt at tilpasse Bbhugme, ligesom du ønsker.

Selve puden bliver hurtigt varm, hvilket både gravide og spædbarnsforældre sætter pris på (samt ældre søskende der gerne vil putte med puden).

Betrækket kan tages helt af og vaskes, og selve puden kan bruses over.

Kan bindes rundt om kroppen

Ammepuden fås i en række forskellige, rene farver med endeklemmer i stærke farver. De er også godkendte, så babyen kan bide i dem, når tænderne er på vej. Når du mader ved hjælp af Bbhugme, kan du placere den i en ring rundt om kroppen og binde enderne sammen. Risikoen for, at puden glider, elimineres på den måde, og barnet bliver i den rigtige stilling.

Ulemperne ved Bbhugme er dels den høje pris og dels størrelsen. At puden er stor, er dejligt, mens den er i brug, men når den skal lægges væk, virker den meget kluntet. Den kommer dog i en praktisk opbevaringspose, der er smart, hvis Bbhugme skal medbringes på en rejse.

Så hvis budgettet er til det, så er Bbhugme (tør vi godt love) et produkt, du bliver tilfreds med. Og vi tror uden tvivl, at mærket er kommet for at blive.

Lang brugsperiodekomfortabel for stor og lillenem at holde rensmarte funktioner
Dyrkluntet at lægge til side og opbevare

3. IKEA Len

Prisbillig, vaskbar ammepude, velegnet hvis man vil have meget fast støtte

Fyld: 100 % genvundne hulfibre i polyester Betræk: 55 % lyocell, 45 % bomuld Vaskbar: Både pude og betræk vaskes ved 60 grader, tåler tørretumbling Størrelse: 60 x 50 x 18 cm Brug under graviditet: Nej

Ikea Len Breastfeeding Pillow

IKEA bruger ikke tid på unødvendige kruseduller, så det er ingen overraskelse, at møbelvarehusets ammepude er meget ligetil. IKEA Len har en klassisk form. Betrækket er af blødt, mat stof med en smule friktion. Man kan også købe et ekstra overtræk til, men Len kan bruges, som den er.

Fast og stabil ammepude

Fyldet er meget fast og stabilt, hvilket opfattes som meget positivt for ammepudens evne til at yde støtte under amningen. Puden kan ikke fastgøres omkring kroppen, når man ammer eller giver flaske, men dens cirkelform er ret stram og glider ikke væk. Sidder man i en sofa, kan det ske, at der ikke er plads til pudens ender omkring siderne, så puden bliver trykket fremad. Men det kan afhjælpes ved at vende enderne opad mod ryglænet.

En bekvem ammepude for babyen

IKEA Len virker også bekvem for babyen at hvile imod. Når babyen er lille, kan man eventuelt fylde mellemrummet mellem krop og pude med et tæppe, men det er mindre problem med IKEA Len end med mange andre ammepuder. Den eneste nævneværdige ulempe er, at Len kun er til amning; formen er ikke beregnet til at yde støtte til den gravide mave i sengen.

Stoffet har en tendens til at suge pletter til sig og ser hurtigt lidt grumset ud. Derfor er det et stort plus, at IKEA Lens pude og betræk kan maskinvaskes og tørretumbles. Ser man på ammepudens pris, er der ingen tvivl om, at IKEA Len er et rigtig smart køb til nybagte forældre.

Meget prisbilliglet at vaskefast formstøtter godt for forælder og barn
Klodset at opbevarekan ikke bruges under graviditeten

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

4. Vinter & Bloom Ammepude

Klassisk ammepude med kraftig og blød polstring og aftageligt betræk

Materiale: Betræk Oeko-Tex-certificeret, ringspundet bomuld. Indhold: Oeko-Tex-materiale. Vaskbar: Ja, betrækket vaskes ved 40 grader. Størrelse: 130 x 23 cm Brug under graviditet: Ja

Vinter & Bloom Feeding Pillow Nordic Leaf

Vinter & Bloom Ammepude er en stor, velpolstret ammepude, der fås i flere forskellige farver og mønstre. Formen er bøjet og har samme udseende som mange andre klassiske ammepuder.

Fyldet føles som vat, der er altså ikke småkugler indeni. Betrækket er fremstillet af ringspundet bomuld og kan åbnes med lynlås, hvis det skal tages af og vaskes. Materialet føles blødt mod barnets krop.

Yderstof tiltrækker støv

Desværre har yderstoffet tendens til at tiltrække hår og støv, selvom det mindskes en del, efter stoffet er blevet vasket. De lyse farver i Vinter & Blooms Nordic Leaf-serie er meget stilrene og smukke at se på.

Midt på ammepuden er der et bærehåndtag, der er praktisk, både når man skal have puden med, og hvis man vil opbevare den hængende.

God støtte og god til prisen

Takket være den kraftige, men samtidig tilpas bløde polstring yder Vinter & Bloom ammepude rigtig god støtte, når man skal made sit barn. Anvendelsestiden bliver desuden forlænget ved, at den også kan bruge som sovestøtte for den tunge mave under graviditeten.

Den kan også bruges som støtte for babyen, der skal lære at sidde og både får hjælp til at holde balancen og en god beskyttelse, hvis barnet alligevel skulle falde bagover eller til siden.

Vinter & Blooms ammepude er let at bruge og den løser sin opgave godt. Med tanke på den relativt lave pris føles det som et meget prisvenligt alternativ, hvis du vil prøve, hvordan en ammepude kan aflaste ryggen og bidrage til hyggeligere spisestunder med baby.

Prisvenligstilrene mønstre og farverkraftig men alligevel blød polstringaftageligt yderstof
Betrækket tiltrækker hår og støv

5. Candide Air Multirelax

Stor og stabil ammepude med usædvanligt mange anvendelsesområder

Indhold: Krøyerkugler Betræk: 70 % Oeko-Tex Standard 100-certificeret bomuld og 30 % polyester Vaskbar: Ja, betrækket vaskes ved 30 grader Størrelse: 180 x 16 cm Brug under graviditet: Ja

Candide Multirelax Gigoteuse Warm Air+ White/Gray

Candide Air Multirelax er en stor og reel ammepude. Den kan selvfølgelig bruges som støtte ved madning af din lille guldklump, men du kan også bruge den under graviditeten og senere til at støtte den siddende baby.

Pudens konstruktion skiller sig ud. Halvdelen er fyldt med et fast memory foam-skum. Den anden halvdel er blødere og mere formbar med et fyld af små krøyerkugler.

Reel pude der kan anvendes som sovestøtte

Candide Air Multirelax har et betræk med to forskellige slags strukturer.

Den ene side er grå med en riflet overflade. Den anden side er af hvidt, mønstret trikotstof. Det riflede stof er efter nogle måneders brug blevet nopret, og puden ser mere brugt ud, end den egentlig er. Men ellers er den i fin stand, og når betrækket vaskes i maskine, bliver det helt rent igen.

Candide Air Multirelax med baby siddende i

Den her ammepude er beregnet til at kunne bruges som sovestøtte, når du er gravid. Den bøjede pude rettes ud til en mere aflang form og kan lægges mellem knæene. Puden føles dog lidt for kompakt til at kunne stoppes ind under en tung, gravid mave. Plasticknapperne til sædet føles heller ikke så behagelige mod huden.

Kan laves om til en skråstol

Når barnet er født, og det er tid til at begynde på madningen, giver Candide Air Multirelax en tryg støtte for babyen.

Det eneste, der egentlig mangler for maksimal stabilitet, er muligheden for at kunne sætte puden fast bag ryggen. Det forhindres dog af skumfyldet. Puden fylder også en del, men sidder du i en rummelige sofa, er Candide-puden en udmærket støtte og godt selskab ved babyens spisetider.

Som skråstol er Candide Air Multirelax måske ikke nær så stort et pletskud. Så foldes puden sammen, og der fastgøres et lille sæde. Sættes den på gulvet, bliver den hurtigt snavset, og så hiver man den ikke lige op i sofaen igen senere.

Men som et trygt sted at placere baby på sengen, mens du gør dig klar til dagen, fungerer den bedre. Og helt generelt er Candide Air Multirelax en god ammepude med mange funktioner.

God størrelsegiver komfortabel støtte ved madningflere forskellige anvendelsesområder
Lidt for stiv til at støtte en gravid mavebliver hurtig nopret

6. Ergobaby Ammepude Natural Curve

Fast ammepude med god støtte og behageligt, vaskbart betræk

Indhold: PU og polyester Betræk: Bomuldspoplin og polyester Vaskbar: Ja, aftageligt betræk, vaskes ved 40 grader Størrelse: Onesize Brug under graviditet: Nej.

Ergobaby Natural Curve Ammepude

Ergobaby Natural Curve er den af ammepuderne i vores test, der skiller sig mest ud. Puden er fremstillet af et hårdere materiale, hvilket skal gøre, at den støtter bedre end andre ammepuder.

Et almindeligt problem ved ammepuder er ellers, at puden mister form og spændstighed og dermed ikke kan yde den nødvendige støtte, når man skal made sit barn. Hvor godt Ergobaby Natural Curve så fungerer kommer an på forskellige ting.

Det afhænger dels af sin egen kropsform, dels af hvordan man sidder, når man ammer eller giver flaske.

Barnet får unægtelig en god støtte til kroppen og ligger behageligt. Pudens hårdhed gør dog, at puden lidt for nemt kommer væk fra kroppen. Afhængigt af kropstype kan det forebygges, hvis du lægger fødderne op på en skammel eller sidder i skrædderstilling.

Let at gøre ren

Pudens betræk kan tages af, vaskes og udskiftes med et betræk i en anden farve eller mønster. Betrækket er blødt og føles lige så behageligt, efter det er blevet vasket. Selve puden kan dog ikke rengøres på andre måder end ved at tørre den af.

Den faste form er et plus, når puden skal opbevares.
Den flyder ikke ud, og derfor er den lettere at skubbe ind under sofaen eller stille på højkant i et skab.

Ergobaby Natural Curve fungerer allerbedst, når du sidder mere oprejst i en gyngestol eller lænestol, og barnet ligger højere i dine arme. I en lav, dyb sofa med fødderne oppe mangler vi noget, der holder puden på plads.

Hvis puden bedre kunne lægges tæt ind til kroppen, forestiller vi os, at Ergobaby Natural Curve (på trods af sin ret høje pris og anderledes udformning) kunne blive et sikkert og populært alternativ til den traditionelle ammepude.

Fast form med god støtte til barnetbehageligt betræk der er nemt at vaske
Glider væk fra kroppen i visse stillinger

7. Rätt Start Ammepude

God til prisen og let at klemme fast bagom ryggen og fås i mange farver

Materiale: Oeko-Tex-certificeret Indhold: Polyester. Betræk: Bomuld Vaskbar: Ja, hele puden vaskes ved 60 grader. Størrelse: Onesize. Brug under graviditet: Nej.

Rätt Start Ammepude Elefant

Rätt Starts Ammepude er en klassisk model. Det er nok den form for ammepude, de fleste forestiller sig, når de hører ordet.

Den har en tykkere ende, en rund, spirallignende form og afsluttes i en smallere ende, der skal lægges bagom kroppen. Udover at støtte ryggen betyder, det, at puden ikke kan glide væk fra kroppen.

Ammepuden er ret blød, men fjedrende. Det er ikke helt let at tilpasse den efter kroppen, da den får sin form tilbage, så snart den ikke længere belastes. Omvendt har den fungeret godt til forskellige kropstyper. Blødheden hos Rätt Start gør også, at barnet kan synke godt ned i puden og får en rar position til måltidet.

Enkel model, men god til prisen

En meget lille baby kan af og til komme en smule for dybt, men det kommer også an på den enkelte kropstype, og hvordan man sidder med puden.

Da puden ikke er lige tyk overalt, så er du nødt til at vende den om og lægge den ind til kroppen igen, hvis du vil skifte bryst. Barnet er nemlig nødt til at ligge på den tykke ende for at ligge rigtigt.

Rätt Start Ammepude leveres i en smart opbevaringstaske. Pudens betræk kan ikke tages af, men hele ammepuden kan maskinvaskes, hvis uheldet er ude.

Når vi ser på ammepudens pris, synes vi, at Rätt Start giver meget værdi for pengene.

Vi er også glade for det store udvalg af farver og mønstre. Og så er det sjovt, at du nemt kan matche ammepuden med for eksempel sengetøj til tremmesengen, et aktivitetstæppe eller badehåndklæde til barnet.

God værdi for pengenestort og varieret udvalgklemmes fast bag ryggen og glider ikke
Nødvendigt at vende puden hvis der skal skiftes bryst ved amninglidt for blød til meget små børn

8. Candide Ammepude Flex

Hård ammepude med aftagelige puder, men føles ikke rar

Indhold: Skum af 100 % polyester Betræk: 100 % bomuld Vaskbar: Ja, betrækket vaskes ved 30 grader Størrelse: 12 x 27 x 64 cm Brug under graviditet: Nej

Candide Flex Ammepude

Candide Ammepude Flex udfordrer et stykke hen ad vejen forestillingen om, hvordan en ammepude skal se ud og fungere.

Ofte drejer det sig om bløde, bananformede puder, der lægges omkring kroppen som en ostereje, når man skal made sin baby. Flex er i stedet en fast, buet pude med to aftagelige, blødere puder ovenpå.

Ammepude i fast form

Candide Flex kan - modsat andre modeller i testen - ikke bruges under graviditeten.

Det er den lidt for firkantet og hård til. Men producenten anbefaler den blandt andet til tvillingeforældre og børn med reflux. Sidstnævnte fordi man i nogen grad kan justere, hvilken vinkel barnet ligger i.

Candide Ammepude Flex pakket ud

Selve ammepuden kan fastgøres omkring den, der mader, ved at bruge et bredt velcrobånd.

Men fordi Candide Flex er så fast i sin form, tilpasser den sig slet ikke efter kroppen, så der opstår en sprække mellem mave og ammepude. Den hårde pude burde støtte godt. Men fordi puden opleves at glide rundt i skødet, giver den i stedet spændinger i ryg og skuldre.

Let at rengøre, men ikke rar at bruge

Yderstoffet på Candide Flex er blødt og kan tages af. Det er gået fint at vaske betrækket, og mælkepletter forsvinder helt. Stoffet har en lidt plysset struktur, og det tiltrækker støv.

Candide Flex kan tilpasses i den forstand, at de løse puder kan fastgøres i forskellige positioner efter behov. På den måde kan du i lidt større grad skabe en god position, hvor baby kan ligge komfortabelt.

Efter nogen tids brug virker det stadig lidt uklart, hvem den her type af ammepude er beregnet til. Æstetisk minder den mere om et hjælpemiddel, der hører hjemme i et hospitalsmiljø, end en rar ammepude, man vil bruge til sin lille baby.

Tanken om en fastere pude er god i teorien. Men i praksis rammer Candide Ammepude Flex altså uden for skiven.

Aftagelige pudernemt at vaske betrækket
Glider i skødetfor hård formikke rarkort anvendelsestid

Mere om ammepuder

Når du skal made dit nyfødte barn (uanset om barnet ammes eller får flaske), så vil du hurtigt mærke, at det slider på kroppen at sidde længe i samme stilling og holde en baby i armene.

Med en god ammepude får du ikke kun støtte til dig selv. Du får også hjælp til at placere babyen i en korrekt ammestilling – det kan være ekstra svært, hvis man skal kaste sig ud i kunsten med at amme tvillinger.

Med en god ammepude kan du have dit barn hud mod hud, og samtidig få en hånd fri for at holde flasken eller ae en kind.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os