Opdateret 26. maj 2022

Deodorant: 21 produkter i test

Det kan være svært at finde den bedste deodorant, når udvalget er så stort. Vi har testet deodoranter fra forskellige mærker heriblandt Hugo Boss, Clarins, Nivea. For at kunne kåres til bedst i test, skal deodoranten hindre svedlugt, tøre hurtigt og ikke efterlade mærker på tøjet.

Test: 21 deodoranter - Find en deo der holder dig frisk dagen lang

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af deodoranter har både mænd og kvinder testet produkterne under forskellige forhold og med gentagelser.

Deodoranterne er testet både under afslappede aktiviteter og svedige træningstimer. Vi har også bedømt, hvor længe deodoranten virker. Nedenstående parametre har ligget til grund for bedømmelsen:

  • Modvirker svedlugt: Hvor godt modvirker deodoranten svedlugt? Hvor længe holder den? Kan den klare forskellige former for svedige aktiviteter, og hvor ofte skal deodoranten bruges igen?

  • Brug: Hvor nem er deodoranten at påføre? Føles den tør eller fugtig på huden? Hvordan er deodorantens duft?

  • Konsistens: Hvor hurtigt tørrer deoen, og hvor hurtigt kan man tage tøj på efter påføring? Efterlader produktet pletter eller misfarvninger på tøj?

Bedømmelsen er baseret på helhedsindtrykket af produktet. Denne er derefter sat i forhold til produktets pris for at kunne bestemme prisgunstigheden og give en karakter.

Vi har testet et udpluk af de mest populære deodoranter. Sammenlign priser og find tilbud på alle testede deodoranter på PriceRunner.

1. Moss & Noor After Workout Deodorant Clinical Strength - BEDST I TEST DEODORANT

Ekstremt effektiv unisex-deodorant med frisk duft af grapefrugt

Duft: Unisex Type: Roll-on

Moss & Noor After Workout Deo Roll-on Fresh Grapefruit 60ml

Det aktive menneske er målgruppen for det svenske mærke Moss & Noor – hvilket man godt kan udlede af produktnavnet. Moss & Noor After Workout Deodorant Clinical Strength egner sig selvfølgelig både til personer, der træner meget, og dem som ikke gør.

Duften er frisk og har en dejlig note af grapefrugt - en meget behagelig duft, som desværre anvendes for lidt til hygiejneprodukter. Uden at blive syntetisk eller alt for skarp har den en dejligt syrlig og frisk duft, som matcher emballagen (en klart gul roll on-flaske).

Fri for både parabener og mikroplastic, og er desuden vegansk

Deodoranten indeholder ricinolie, som skal virke blødgørende, og provitamin B5, der er fugtgivende og beroliger huden, hvilket vi bemærker, når vi bruger den. Deodoranten føles virkelig mild og behagelig på selv nybarberet hud, og panelets armhuler er fri for såvel kløe som irritation i testperioden, hvilket er virkelig positivt i forhold til hvor effektiv deodoranten er.

Hvis man vil vide mere om indholdet, bliver man heller ikke skuffet, for Moss & Noor har udførlige og letforståelige indholdsfortegnelser på deres hjemmeside. Så en ekstra stjerne i kanten her, for skønhedsindustrien lader ofte lidt tilbage at ønske på transparens med hensyn til indhold i produkter.

Konklusion på test af deodoranten fra Moos & Noor

Uanset om træningen består af en tur i motionscenteret eller almindelig morgenstress med aflevering i børnehave og tilhørende løb efter bussen, så holder effekten af Moss & Noor After Workout Deodorant Clinical Strength fra morgenbrusebadet til sengetid.

Moss & Noor After Workout Deodorant Clinical Strength er blevet et tilbagevendende indkøb, efter den blev opdaget, og så længe man sætter pris på duften af grapefrugt, kan den benyttes af alle.

Ekstremt effektivskånsom mod hudentydelig indholdsfortegnelse
Fås ikke så mange steder endnu

Prissammenligning

Sammenlign priser
Lyko DK Logo

Moss & Noor After Workout Deodorant Fresh Grapefruit 60 ml

89 kr.

2. Eucerin Deo Anti-transpirant Roll-on - BEDSTE LAVPRISVALG

En mild, effektiv og prisbillig deodorant

Målgruppe: Unisex Formel: Roll-on Antiperspirant: Ja

Eucerin Deo Anti-Transpirant Roll-on 50ml

Eucerin Deo Anti-transpirant Roll-on er en mild deodorant, der også skal kunne bruges i de sarteste armhuler. Med en frisk og diskret duft der bedst kan beskrives som duften af renhed, vil denne deodorant heller ikke slå duftfølsomme næser ud.

Behagelig og rar mod huden

Første indtryk er, at denne deodorant føles lige lovlig fugtig ved påføring. Men det er ikke noget at være urolig over. Den tørrer nemlig relativt hurtigt, når den først er rullet på huden.

Deodoranten føles slet ikke irriterende og skaber heller ikke unødvendig kløe. Selv til nybarberede armhuler opleves Eucerin Deo Anti-transpirant Roll-on behagelig og rar.

Dufter friskt men diskret

Trods sin diskrete duft er dette en overraskende effektiv roll-on. Selvom lan venter et par timer med at komme under bruseren efter træning, dufter armhulerne stadig rene og friske. Dette er en deodorant, som holder hele dagen.

Eucerin Deo Anti-transpirant Roll-on er en pålidelig og mild antiperspirant, der holder både kløe og lugt væk fra armhulerne.

Effektivdufter friskgod pris
Fugtig ved påføring

3. Clarins Gentle Care Roll-on - BEDSTE DEO TIL KVINDER

Utroligt effektiv og hurtigtørrende, der holder hele dagen, selv under træning

Målgruppe: Kvinde Formel: Roll-on Antiperspirant: Ja

Clarins Gentle Care Deo Roll-on 50ml

Her er en ægte deo-helt! Hvis man vil have en deodorant, der tørrer hurtigt og giver en rigtig tør følelse, så er denne helt rigtig. Den store kugle gør, at et hurtigt strøg i hver armhule er nok til at få en passende mængde deodorant ud.

Tørretiden er minimal, og den bliver virkelig hurtigt tør. Den hurtige tørretid gør også , at der ikke bliver en antydning af pletter på tøjet.

Neutral duft og en deodorant, der klarer alt

Duften er lidt speciel, den lugter stærkt og næsten klinisk, ikke det mindste blomsteragtig eller parfumeret. Den kraftige duft ved påføring aftager dog hurtigt og bliver meget neutral. Efter en lang og hektisk dag er der samme neutrale duft i armhulen, som da man tog afsted om morgenen.

En rigtig svedig træning om aftenen er heller ingen udfordring for denne deodorant, det klarer den elegant. Det er helt klart en utroligt effektiv deodorant, der fortjener at blive bedst i test.

Utroligt effektiv mod svedfantastisk under træningstor kugle
Stærk og klinisk duft

4. Recipe for men Deodorant Stick Alcohol-free - BEDSTE HERREDEODORANT

Dufter fantastisk, er drøj og effektiv og passer trods navnet til alle brugere

Duft: Herre Type: Stift

Recipe for Men Alcohol-Free Deo Stick 75ml

Uanset køn fungerer Recipe for men Deodorant stick alcohol-free rigtig godt. Den her deodorant løser nemlig sin opgave så godt, at den ikke fortjener at blive valgt fra, bare fordi den tilfældigvis henvender sig til en bestemt målgruppe.

Frisk duft og effektiv dagen lang

Deodorantstiften er både let at tage på, let at dosere og irriterer ikke huden det mindste. Vi har heller ikke noteret os nogen mærker eller misfarvninger på tøj i løbet af testperioden.

Den friske duft og følelse holder hele dagen. Deltagerne i testpanelet har både bygget hus i hedebølge og arbejdet hårdt i tungt industriarbejde og alligevel haft en behagelig duft i armhulen sidst på dagen.

Prisen på Recipe for Mens deodorant er lidt høj, men deodoranten virker alligevel god til prisen, fordi den er betydeligt mere drøj end mange af konkurrenterne. Derudover er emballagen stilren.

På trods af alle de ekstra plusser til denne deodorant, så er det stadigvæk på grund af den friske duft, at vi køber den igen og igen.

God effektskånsom mod hudenfrisk duft
Ingen minusser

5. Giorgio Armani Acqua Di Gio Pour Homme Deo Stick

Blød konsistens og hurtig tørretid, fantastisk duft og holder længe

Målgruppe: Mand Formel: Deostick Antiperspirant: Nej

Giorgio Armani Acqua Di Gio Pour Mænd Deo Stick 75g

Duften fra Giorgio Armanis deostick er frisk og uden tvivl testens bedste herreduft. Moskustonerne er fremtrædende, men diskrete, så deodoranten sagtens kan stå alene, men også let kan kombineres med en parfume til festlige begivenheder.

Frisk duft - dagen lang

Selvom duften kun mærkes diskret, bliver den siddende hele dagen, og den friske fornemmelse bliver siddende. Om morgenen får man ikke blot en positiv oplevelse på grund af duften, men også den bløde, behagelige konsistens, som gør det nemt at påføre en tilpas mængde creme, der hurtigt tørrer ind.

Cremen bliver dog meget tør på huden, så har man sart hud, kan det være godt at bruge en fugtighedscreme først.

Skal friskes op om aftenen

En stille dag på kontoret, hektiske møder eller en tur i motionscenteret er intet problem for Armanis deodorant. Træning klarer den fint, hvis det er tidligt på dagen.

Svedige aktiviteter om aftenen er dog vanskeligere, hvis man ikke fornyer deoen i løbet af dagen. Tøjet er dog helt fri for pletter og misfarvninger såvel under almindelige hverdagsaktiviteter som under mere svedige påfund.

Fantastisk duftblød konsistenshurtig tørretidholdbar
Ikke så skånsom

6. Vichy 48hr Antiperspirant Treatment Roll-On

Holdbar med god duft, modvirker sved og efterlader ikke pletter

Målgruppe: Unisex Formel: Roll-on Antiperspirant: Ja

Vichy 48timer Intens Anti Perspirant Deo Roll On 50ml

Effektiv, skånsom og holder hele dagen, hvad mere kan man ønske sig. Deodoranten fra Vichy er ganske enkelt et rigtig god valg for både mænd og kvinder.

Frisk og neutral duft

Duften er en let og frisk unisexduft. Eftersom den er så neutral, passer den også glimrende til personer i forskellige aldre. Selvom den behagelige duft er meget diskret, bliver den siddende i alle døgnets timer og efterlader en frisk fornemmelse.

Opgaven med at modvirke sved løser denne deo fantastisk godt. Uanset om det er en svedig aften i byen eller en stenhård gang spinning, så står deodoranten imod og beholder den friske følelse, man fik om morgenen, da man tog den på.

Lidt klistret, men helt klart en af de bedste deodoranter

Kuglen er ret stor, hvorfor et hurtigt strøg i hver armhule er nok til en passende mængde af den beroligende og skånsomme creme. I begyndelsen er den lidt klistret, så man skal vente med at tage tøj på, hvis man ikke vil risikere at få hvide pletter på det.

Når produktet først er tørret, efterlader den ingen form for misfarvninger, hverken hvide rande eller gule pletter. Vichys antiperspirant er helt klart en prisgunstig deodorant, der fortjener en topplacering.

Modvirker sved effektivtholder længegod og diskret duftefterlader ingen pletter
Noget klistret i begyndelsen

7. Biotherm Pure Invisible Roll on

Fantastisk sveddæmpende, skånsom og holder til alle dagens aktiviteter

Målgruppe: Kvinde/Mand Formel: Roll-on Antiperspirant: Ja

Biotherm Deo Pure Invisible Roll-on 75ml

Får du travlt på vej til arbejde og kommer til at svede, er Biotherm roll on din redning i nøden, du behøver ikke at frygte at skulle lugte hele dagen. Svedig konditionstræning er heller ikke noget problem for denne deo.

Lover mere end den kan holde - men også kun lige

Biotherm Pure Invisible er en antiperspirant, der benytter aluminiumssalt for at modvirke sveddannelse. Den lover at holde i 48 timer, og selv om vi oplever, at det ikke helt holder, så er det ikke langt fra.

Deoen er også fri for alkohol for at være ekstra skånsom mod huden. Og skånsom er den, huden føles både beroliget og fugtig. Kuglen er stor og følger let armhulens form. Med en enkelt strøg spredes en passende mængde deodorant på huden, der relativt hurtigt tørrer ind og hverken efterlader hvide striber eller gule pletter på tøjet.

Lidt speciel duft

Duften er mild, men noget sæbeagtig, og nogle oplever den som lidt for blomsteragtig. Duften neutraliseres dog hurtigt, så det heller ikke er noget problem at kombinere den med andre duftprodukter som bodymist eller parfume, hvis man ønsker det.

Duften er heller ikke typisk mandlig eller kvindelig, men passer godt til begge køn. Da den er så neutral, passer den også til personer i forskellige aldre.

Fantastisk under træninggodt udformet kugleholdbarskønsom mod huden
Noget sæbeagtig duft

8. Eilas Deodorant Naturell

Nordisk deodorant, der er mild og fugtende

Målgruppe: Unisex Formel: Roll-on

Eilas Naturell Deo Roll-on 60ml

Eilas Deodorant Naturell er en duftfri deodorant, som ikke indeholder nogle syntetiske aluminiumsalte – med andre ord noget, som en hel del mennesker leder efter.

Indeholder ingen syntetiske aluminiumsalte

Alun, er Eilas omhyggelig med at påpege, skal ikke forveksles med syntetiske varianter, som er almindeligt forekommende i andre deodoranter. Mens der ikke er fundet nogle helserisici med aluminiumsalte, er det altså sådan, at mange søger andre alternativer. Her kan Eilas Naturell-deodorant være værd at prøve.

Duftfri men effektiv

Selvom det er en duftfri deodorant, oplever testpanelet, at den fungerer godt. Kombinationen af alunsalt, kaliumalum og citronsyreester ser unægteligt ud til at dæmpe sveden, og efter en lang dag føler man sig stadig rimelig frisk. Efter en intensiv sportskamp bliver man friskere, hvis ikke man har tænkt sig at hoppe brusebadet over – men det gælder de fleste andre deodoranter, hvis vi skal være helt ærlige. En deodorant er bare en deodorant og ikke et mirakelmiddel.

Eilas er produceret i Sverige, og det føles altid rart med et produkt, som stammer herfra Norden. Og ser man på prisen, så er dette et godt køb. En nærmest lokalproduceret deodorant, som føles mild i følsomme armhuler, men som også er både effektiv og fugtgivende (fugtningen kommer fra mælkesyre og glycerin). For en hundredlap? Ja tak!

Duftfrifugtgivende og mildeffektiv
Noget våd at rulle på

9. Hugo Boss Hugo Deo Stick

Tør stift, der ikke klistrer med tilpas kraftig duft

Målgruppe: Mand Formel: Deostick Antiperspirant: Nej

Hugo Boss Hugo Man Deo Stick 75g

Hugo Boss er et af de mest klassiske varemærker inden for herredufte. Og dens popularitet er selvfølgelig ikke uden grund, Hugo Deo Stick har en skøn duft.

Den er hverken for kraftig eller for svag, men helt tilpas. Det gør, at den både passer til kontoret og til fest, da deoen kan kombineres med andre parfumer. Svedlugt modvirkes helt OK, men ikke exceptionelt godt. På en almindelig dag er det ikke noget problem, men at løbe efter toget eller et træningspas er en større udfordring.

Tør deo, der godt kan rive lidt

Deoen er nem at tage på. Stiften er ret hård og tør sammenlignet med flere andre lignende deodoranter. Den tørre stift gør, at det er nemt at få en tilpas mængde, og den klistrer ikke. Det kan dog føles, som om den hiver i sart hud. Hvis man har meget hår under armene, er det heller ikke optimalt, så er en blødere stift mere velegnet.

Den hurtige tørretid og det faktum, at Hugo Deo Stick ikke efterlader mærker – heller ikke under træning – gør dette til en meget populær deodorant.

Tilpas kraftig duftklistrer ikkeefterlader ikke pletter
Duer ikke til træningikke til behårede armhuler

10. Relevant Natural Deodorant Citrus & Cucumber

En deodorant til dig, der vil værne om miljøet

Duft: Unisex Type: Roll-on

Relevant Ocean Plastic Deo Roll-on Citrus & Cucumber 50ml

Relevant Natural Deodorant Citrus & Cucumber er en deodorant til den miljøbevidste forbruger. Ingredienserne er veganske, og emballagen er delvist fremstillet af genbrugsmaterialer og er desuden helt genanvendelig.

Relevant Deodorant findes i skrivende stund i tre varianter af dufte.
Vi har testet den mest populære duftkombination citrus og agurk.

Det bliver en uventet varm duft, som føles frisk, og som navnet antyder, så dufter den svagt af både citrus og agurk. Duften af agurk er ikke voldsomt gennemtrængende. Duften fungerer og opleves som en klassisk unisexduft.

Deodoranten rulles på og lander meget våd i armhulerne. Det tager længere tid end forventet for den at tørre. Så det kræver lidt tålmodighed, hvis du har travlt om morgenen. Men virkningen er god, og svedlugten holder sig væk hele dagen - uden gule pletter i armhulerne på dit tøj.

Relevant Natural Deodorant føles mild mod den sarte hud i armhulerne, og vi har ikke oplevet kløe, hvilket testpanelet sætter pris på.

I og med at den bruger tid på at tørre, skal du være forsigtig, når du tager tøjet på for at undgå pletter og snavs. Men hvis du ikke er morgenstresset, så er Relevant Natural Deodorant noget at prøve - især når du længes efter et mere miljøvenligt badeværelsesskab.

Flot og miljøvenlig emballageeffektiv
Lang tørretid

11. Schmidt's Charcoal & Magnesium Deo Stick

Deodorant uden aluminiumssalte, der er effektiv, men svær at tage på

Duft: Unisex Type: Stift

Schmidt's Charcoal + Magnesium Deo Stick

Hvis du sætter pris på naturlige ingredienser, vil du afgjort synes om indholdsfortegnelsen på Schmidt’s Charcoal & Magnesium Deo Stick, og er du desuden ude efter en deodorant, der ikke indeholder aluminiumssalte, så er det uden tvivl et spændende produkt.

Et frelst produkt i bedste forstand

Basen består af sheasmør og kokosolie, så den er helt forskellig fra de andre produkter i testen. Den påføres med en stift, og den smørlignende konsistens skal holdes lidt mod huden for at blive varmet op og løsne sig.

Gør man det rigtigt, føles det blødt og glat mod huden, men hvis man i stedet forsøger at trække den tørre stift under armen, vil det bare føles stramt, og der kommer ikke noget af produktet på.

Schmidt’s Charcoal & Magnesium Deo Stick lægger sig i kategorien af unisexdufte, men hvis man er følsom over for stærke dufte, vil man nok opfatte duften som uventet skarp. Blandt ingredienserne finder vi blandt andet bikarbonat, som neutraliserer svedligt, et produkt man godt kan være overfølsom for. Hvis huden føles irriteret, kan det således være bikarbonatet, der forårsager kløen.

God deodorant, men...

Effekten forbavsende god, men deodoranten har en negativ side, vi ikke kan se bort fra – den danner små, cremede pølser i armhulen efter et par timer, så sidst på dagen føles det ikke særlig lækkert, selvom man stadigvæk dufter godt. Det skyldes sandsynligvis, at man har taget lidt for meget på, så doseringen kan til at begynde med kræve lidt øvelse at få rigtig.

Hvis man ikke har problemer med stærke dufte og hurtigt finder rutinen til at påføre den rette mængde, så er Schmidt’s Charcoal & Magnesium Deo Stick en meget effektiv og skøn deodorant.

Har god effektglat og blød konsistens
Dufter meget stærktdanner små cremepølser

12. Indy Beauty 100% vegan intensive 48h protection deodorant fragranced

Vegansk roll on-deodorant med frisk blomsterduft

Duft: Dame Type: Roll-on

Indy Beauty Intensive 48h Protect Deo Roll-on 50ml

Indy Beauty 100% vegan intensive 48h protection deodorant er et af produkterne med den svenske influencer Therese Lindgrens signatur. Hele serien med produkter fra Indy Beauty er vegansk.

Rar, sæbeagtig duft, der sætter sig i tøjet

Deodoranten har en rar duft, som føles frisk og en smule sæbeagtig. Emballagen er sart lyserød, og roll on-flasken giver en lidt våd følelse ved påføring, typisk for netop roll on. Det er derfor at foretrække med lidt ventetid, så den kan tørre, inden du tager blusen på om morgenen. Ellers sætter deodoranten sig på tøjet.

OK, men ikke hvis man sveder meget

Indy Beauty 100% vegan intensive 48h protection deodorant er en god deodorant, men den holder i hvert fald ikke i 48 timer. Især ikke hvis man sveder meget, så er der behov for påfyldning, hvis svedlugten ikke skal trænge igennem. Hvis man kun skal bruge en deodorant til hverdagsbrug, er Indy Beautys lyserøde roll on et helt okay køb.

Er man ude efter et mere effektivt produkt, der er bedre til at holde armhulerne tørre og lugtfri, bør man lede efter noget andet, for Indy Beauty 100% vegan intensive 48h protection deodorant kommer ikke helt i mål.

Fri for animalske ingredienserskøn duft
Lang tørretid efter påføringkræver fornyet påføring på svedige dage

13. c/o Gerd Unisex Deodorant

En økologisk deodorant, der ikke når helt i mål

Målgruppe: Unisex Formel: Roll-on Antiperspirant: Nej

c/o Gerd Unisex Deo 60ml

c/o Gerd Unisex Deodorant er en deodorant uden aluminiumklorid.

I dag vil mange af hensyn til helbredet gerne prøve en deodorant uden aluminium. Selvom der ikke er forskningsevidens for at aluminiumssalte i deodoranter påvirker helbredet negativt, kan allergi mod aluminium selvfølgelig være grund nok til at teste alternativer til traditionelle anti-perspiranter.

En duft af...ammoniak?

c/o Gerd Unisex Deodorant har en overraskende skarp duft, der beskrives som krydret. Men "krydret" er et vidt begreb, og denne deodorant dufter mere af myggespray med et strejf af ammoniak.

Maskerer ikke lugten af sved og svier

Problemet er, at meget af effekten, fordi det ikke er en anti-perspirant, i høj grad afhænger af deodorantens evne til at maskere svedlugt med duften. Og det gør den ikke særlig godt viser det sig i dette tilfælde.

Allerede efter nogle timer kan man ane en lugt af sved. Ikke nok med det, vi oplever også, at den i visse tilfælde svier i nybarberede armhuler. Den er også lige lovlig længe om at tørre.

Hvis man helst ikke vil bruge en anti-perspirant eller gerne benytter en økologisk deodorant, er der helt klart andre deodoranter at foretrække frem for denne.

Økologisk
Mærkelig duftikke langtidsvirkende

14. Weleda Citrus Deodorant 100ml

Frisk citrondeodorant, der er nem at spraye fra en hygiejnisk flaske

Målgruppe: Kvinde Formel: Spray Antiperspirant: Nej

Weleda Citrus Deo Spray 100ml

Weledas veganske deo giver dig en frisk citronduft under armene. Deoen indeholder alkohol, som dræber bakterierne i armhulen og har også en duft, som skal skjule svedlugten. Selvom den ikke indeholder antiperspirant, holder den fint svedlugten væk i løbet af en lang dag på kontoret.

En deodorant, der kæmper lidt

Vil man gerne lave en svedig aktivitet, for eksempel en tur i motionscenteret efter arbejde, så har deoen svært ved at klare udfordringen. Da deodoranten påføres med en spray, tager det lidt tid, inden den tørrer. Strålen har dog en god spredning, og med et enkelt tryk får man en jævn påføring i hele armhulen.

Forpakningen skiller sig mest ud i testen, hvad angår udseendet. Spraydeoen kommer i en lille, aflang, gullig glasflaske, der er nem at have med i tasken. Overordnet er der pluspoint for denne udformning, da det også virker mere hygiejnisk at spraye noget i armhulen end at stå og gnubbe med den samme deokugle dag ud og dag ind.

Hygiejnisk forpakningfrisk citronnem påføring
Har svært ved at klare et træningspas

15. Calvin Klein CK One Deostick

Skånsom deo med blød og god konsistens, giver ingen pletter

Målgruppe: Unisex Formel: Deostick Antiperspirant: Nej

Calvin Klein CK One Deo Stick 75g

Tanken bag One fra Calvin Klein er en duft, der henvender sig til både mænd og kvinder. Og den er bestemt relativt neutral, men desværre sætter den sig mellem to stole og rammer ikke rigtigt for hverken mand eller kvinde.

Duften bliver bedre efter påføring

Duften bliver dog bedre og mere neutral, når deodoranten først er påført i armhulen.

Selve påføringen er meget god. Toppen af deodoranten giver først et plasticagtigt indtryk, men den føles blød og behagelig mod huden.

Konsistensen er tilpas hård, og man kan nemt stryge en tilstrækkelig mængde blød og beroligende deo ud i armhulen.

Klarer ikke en hel dag

Selvom deodoranten efter påføring giver en frisk følelse, kan den ikke skjule svedlugt en hel dag, ikke engang ved mere rolige aktiviteter. Især ikke på en mandlig bruger, da mænd ofte har tendens til at svede mere end kvinder.

CK One får dog et stort plus, da der ikke kommer pletter på tøjet, selvom man tager dem på med det samme, efter cremen er taget på.

Ingen pletterblød og god konsistensskånsom
Svært at skjule svedlugt

16. Nivea Men Dry Impact Deodorant

En hverdagsdeodorant, der ikke holder til alle dagens udfordringer

Målgruppe: Mand Formel: Roll-on Antiperspirant: Ja

Nivea Men Dry Impact Deo Roll-on 50ml

Det kan være en udfordring at finde en deodorant, som fungerer godt og desuden kan købes i forbindelse med ugens storindkøb. Nivea Men Dry Impact er en supermarkeddeodorant, som ryger ned i mange kundevogne. Men hvor god er den egentlig?

Ikke en overdrevet duft

Med en ret klassisk "mandlig" duft er den stadig diskret nok til at kunne bruges sammen med andre parfumerede kropsprodukter. Nivea Men Dry Impact lammer ikke næsen med overdrevet parfumering. Men desværre er den heller ikke effektiv nok til at leve op til sine løfter.

Holder ikke, hvad den lover

Denne anti-perspirant skal holde i op til 24 timer, men på dette punkt leverer deodoranten ikke. Har man et rimelig stillesiddende arbejde, fungerer Nivea Men Dry Impact ret godt. Men har man et fysisk krævende arbejde, kommer man ikke igennem dagen med den.

Selvom dette er en anti-persiprant, oplever man ikke, at Dry Impact mindsker svedmængden nævneværdigt. At den oven i løbet mister duft allerede efter nogle timer gør, at parfumen heller ikke skjuler eventuel svedlugt.

Med tanke på prisen og at Nivea Men Dry Impact Deodorant fås i stort set alle butikker, er det måske ikke så underligt, at den ryger i indkøbskurven på rutinen. Men det er ikke en særlig effektiv deodorant, hvis man er fysisk aktiv.

Mild duftbillig
Holder ikke hele dagen

17. Elizabeth Arden Green Tea Deo Cream

Meget skånsom og blødgørende med moden duft

Målgruppe: Kvinde Formel: Creme Antiperspirant: Ja

Elizabeth Arden Grøn Te Creme Deo Roll-on 40ml

Denne deodorant i cremeform giver dig en frisk følelse, der på en god måde modvirker svedlugt. Den klarer en stille og rolig dag uden problemer, men har sværere ved at klare mere svedige aktiviteter såsom en sprint efter morgenbussen eller en gang træning.

Moden og livlig duft

Toppen på flasken kan anvendes til at påføre den bløde, fugtgivende deo i armhulen og forsigtigt arbejde cremen ind, så den ikke klistrer. Cremeformatet gør, at den føles utrolig skånsom og kan anvendes direkte på en nybarberet armhule. Duften har en fremtrædende tone af grøn te, som giver deodoranten et modent indtryk.

Svær at anvende

Toppen af deodoranten er af plastik med et hul på nogle millimeter i midten. Tanken er, at man skal skrue på den nederste del af deodoranten for at trykke creme op igennem hullet. Dette fungerer desværre rigtig dårligt. Man skruer og skruer, og der sker ingenting til at begynde med.

Så sprøjter deodoranten pludselig en alt for stor mængde creme ud, som havner alle andre steder end i armhulen. Et meget forstyrrende moment i morgenrutinen, da det gentog sig hver dag deodoranten blev anvendt.

Moden duftblødgørendeskånsom
Dårlig forpakningsvær at påføre

18. Davidoff Cool Water Man Deo Stick

Efterlader ingen pletter, tørrer hurtigt og har en frisk duft

Målgruppe: Mand Formel: Deostick Antiperspirant: Nej

Davidoff Cool Water Man Deo Stick 70g

Cool water er et meget passende navn, da det beskriver produktets duft godt. En maskulin, frisk og kold duft spreder sig ved påføring i armhulen. Man får en frisk følelse og er klar til at kaste sig ud i dagens udfordringer.

Virkelig frisk, lige indtil den ikke er det

Hvis man ikke søger en parfume, kan denne duft virke lidt kraftig, da den ikke er så diskret i sin fremtoning. Duften sidder omtrent en halv dag, inden den begynder at aftage og skal suppleres med mere deodorant. Desværre aftager den friske følelse i takt med, at duften forsvinder.

Tørrer hurtigt

Konsistensen på cremen i deosticken er noget blødere en hos andre producenter og efterlader derfor mere deodorant og bliver noget fugtigere. Den tørrer imidlertid meget hurtigt og efterlader en meget tør følelse i armhulen.

For sart hud kan det blive lidt for tørt. Den hurtige tørretid mindsker dig risikoen for pletter, så deodoranten fungerer også til en stresset morgenrutine, hvor man skal i tøjet med det samme. Deodoranten efterlader heller ingen form for misfarvninger i løbet af dagen.

Frisk dufttørrer hurtigtingen pletter
Holder ikke hele dagenkraftig duft

19. Paco Rabanne 1 million Deostick

Blød mod armhulen og efterlader ingen pletter, skjuler svedlugt meget godt

Målgruppe: Mand Formel: Deostick Antiperspirant: Nej

Paco Rabanne 1 Million Deo Stick 75g

På trods af at Paco Rabanne deostick ikke er en antiperspirant, lykkes den meget effektivt med at holde svedlugt på afstand hele dagen.

Mere parfume end deodorant

Duften er meget kraftig og bliver siddende under såvel rolige aktiviteter som mere svedfremkaldende træning efter arbejdet. Er man følsom over for dufte eller har tænkt sig at anvende en anden parfume, er duften dog lige det kraftigste. Selvom den dufter godt, gør den stærke duft, at deodoranten ikke passer til alle situationer.

For eksempel kan den være kan den være svær at anvende i et kontormiljø, hvor man er nødt til at tage hensyn til, at andre kan være følsomme over for dufte. Den sætter sig også i tøjet, som kan lugte flere dage efter brug.

Rimelig standard

På trods af duften føles deodoranten skånsom mod armhulen efter påføring. Konsistensen er til den tynde side, så man let kommer til at tage for meget deodorant, som er lang tid om at tørre. Når cremen først er tørret, giver den ingen pletter på tøjet, hverken under en almindelig dag på kontoret eller ved træning.

Skjuler svedlugt godtingen pletterblød mod armhule
Stærk dufttynd konsistens

20. Versace Bright Crystal Deo Stick

Klatter ikke, god duft og er nem at påføre

Målgruppe: Kvinde Formel: Deostick Antiperspirant: Nej

Versace Bright Crystal Perfumed Deo Stick 50ml

Versace Bright Crystal Deo Stick har en stærk men god duft, der spreder sig, når man stryger denne deo på i armhulen. Selvom lugten er kraftig, føles deodoranten glat mod huden i armhulen og irriterer ikke.

God konsistens - klatter ikke

Konsistensen er meget god og gør det nemt at stryge en tilpas mængde på uden at klatte. Denne deo indeholder ganske vist alkohol for at modvirke bakterier i armhulen, men det er nok alligevel parfumen, som er mest fremtrædende, da den grundlæggende slet ikke modvirker sved.

Den virker bare ikke

Desværre er deodoranten ikke særlig god til at skjule svedlugten, og ud på eftermiddagen efter en hektisk dag vil du gerne holde dig på afstand af både venner og kolleger.

At anvende deodoranten til træning er slet ikke med i overvejelserne, medmindre det er en løbetur alene ude i skoven langt fra civilisationen.

Hvis man vil dufte lidt mindre end med parfume, kan dette være et godt alternativ, hvis man holder sig i ro i løbet af dagen. En anden mulighed er at kombinere denne deo med en antiperspirant, der påføres aftenen inden.

Nem at påføreklatter ikke
Dårlig evne til at skjule svedlugt

21. Urtekram Eucalyptus Deo Crystal Roll-on

Virkningsløs deodorant som slet ikke beskytter mod svedlugt

Duft: Unisex Type: Roll-on

Urtekram Eucalyptus Crystal Deo Roll-on 50ml

Den lyder rigtig godt på papiret, når vi ser på beskrivelsen af Urtekram Eucalyptus Deo Crystal Roll-on.

Naturlig øko-deorant - der desværre ikke virker

Tanken om en naturlig øko-deodorant med mineralsalt i stedet for aluminiumssalt til at imødegå svedlugten, går sikkert rent ind hos mange, men desværre fungerer den slet ikke som lovet.

Luften af sved trænger igennem så hurtigt, at man skulle tro, at man helt havde glemt at tage deodoranten på i første omgang – hvis ikke det var for dens meget originale duft.

Det bliver et "nej" herfra

Eucalyptus står der på emballagen, men det forbavsede testpanel er ikke enige, og bliver til sidst enige om, at de nærmere opfanger en duft, der mest minder om urin.

Eucalyptus havde sikkert kunne bruges til at camouflere svedlugt med, men at skjule sved med duften af tis er tydeligvis en rigtig skidt idé.

Selvom det siges, at det tager lidt tid for armhulerne at omstille sig, når man har fjernet aluminiumssalte fra sin deodorant, så ville det jo være rart i det mindste at dufte godt i overgangsperioden, men der fungerer Urtekram Eucalyptus Deo Crystal Roll-on slet ikke, tværtimod.

Ingredienserne er økologiske
Lugter dårligtfjerner ikke lugten af sved

Mere om deodoranter

For langt de fleste er deodorant en del af morgenrutinen, efter brusebadet, når man er ren og frisk. Deo holder svedlugten væk og er lige så populært hos både kvinder og mænd og den lille deodorant i toiletskabet er lige sp vigtigt som tandbørsten.

Menneskesved er grundlæggende lugtfrit. Det der skaber den karakteristiske svedlugt, er små bakterier, der trives godt i varme, fugtige miljøer, for eksempel i armhulen, når vi sveder.

Sådan fungerer en deodorant

Deodoranter fokuserer hovedsagelig på en til tre forskellige egenskaber for at holde os lugtfrie.

Den første egenskab er en form for tilsat parfume for at skjule lugten, som bakterierne allerede har forårsaget.

Den anden egenskab er forskellige stoffer, som dræber bakterierne, så de ikke kan nå at producere de stoffer, der afgiver lugten. Disse stoffer er oftest sprit eller triklosan, men det kan også være en form for metalforbindelse, der ganske vist ikke dræber bakterierne, men hjælper med at nedsætte bakterietilvæksten.

Den tredje og sidste egenskab hos visse deodoranter er, at de mindsker sveddannelsen, såkaldt antiperspirant. Det sker ved hjælp af stoffer, der tildækker eller sammentrækker porerne omkring svedkirtlerne, det almindeligste er aluminium.

Eftersom en antiperspirant dækker svedkirtlerne til og modvirker sved, så kan denne type deodorant også påføres om aftenen, inden man går i seng. En antiperspirant holder under normale forhold mindst 24 timer, og hvis deodoranten påføres om aftenen, kan den nå at virke ordentligt, inden det er tid til alle dagens svedproducerende aktiviteter.

Bruger man en deo, hvis primære egenskab er at give en god duft ved hjælp af parfume, er det at foretrække at fortsætte som tidligere og tage den på umiddelbart efter morgenvasken for at give den bedste effekt.

Spray var i lang tid den mest udbredte form for deodorant, men i dag findes der flere forskellige alternativer, rollon, creme eller deostick/stift. Hvad man vælger, afhænger fuldstændig af, hvad man er vant til, og hvad man foretrækker.

Det mest hygiejniske valg er deospray, da ingen del af deodorantforpakningen da kommer i kontakt med armhulen. Antiperspiranter fås oftest i rollon-format, mens deostick er det almindeligste for deodoranter med hovedfokus på den parfumerende egenskab.