Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Deodorant: 11 produkter i test

Af PriceRunner Opdateret 12.11.2017

Vi har testet deodoranter og udpeger Vichy 48hr Antiperspirant Treatment Roll-on til bedst i test. Denne deo er holdbar og modvirker effektivt sved uden at efterlade pletter på tøjet. Duften er diskret men god, og det gør den til et godt valg for både mænd og kvinder.

Bedste deo til kvinder bliver dog Clarins Gentle Care Roll-on, som er utroligt effektiv og hurtigtørrende og holder både under træning og hele dagen.

Til bedste deo til mænd udpeger vi Giorgio Armani Acqua Di Gio Pour Homme Deo Stick, en velduftende deodorant der tørrer hurtigt og holder længe.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af deodoranter har både mænd og kvinder testet produkterne under forskellige forhold og med gentagelser.

Deodoranterne er testet både under afslappede aktiviteter og svedige træningstimer. Vi har også bedømt, hvor længe deodoranten virker. Nedenstående parametre har ligget til grund for bedømmelsen:

  • Modvirker svedlugt
    Hvor godt modvirker deodoranten svedlugt? Hvor længe holder den? Kan den klare forskellige former for svedige aktiviteter, og hvor ofte skal deodoranten bruges igen?

  • Brug
    Hvor nem er deodoranten at påføre? Føles den tør eller fugtig på huden? Hvordan er deodorantens duft?

  • Konsistens
    Hvor hurtigt tørrer deoen, og hvor hurtigt kan man tage tøj på efter påføring? Efterlader produktet pletter eller misfarvninger på tøj?

Bedømmelsen er baseret på helhedsindtrykket af produktet. Denne er derefter sat i forhold til produktets pris for at kunne bestemme prisgunstigheden og give en karakter.

Bedst i test

Vichy 48hr Antiperspirant Treatment Roll-On

Holdbar med god duft, som effektivt modvirker sved og ikke efterlader pletter

Målgruppe: Unisex Formel: Roll-on Antiperspirant: Ja

Effektiv, skånsom og holder hele dagen, hvad mere kan man ønske sig. Deodoranten fra Vichy er ganske enkelt et rigtig god valg for både mænd og kvinder.

Duften er en let og frisk unisexduft. Eftersom den er så neutral, passer den også glimrende til personer i forskellige aldre. Selvom den behagelig duft er meget diskret, bliver den siddende i alle døgnets timer og efterlader en frisk fornemmelse.

Opgaven med at modvirke sved løser denne deo fantastisk godt. Uanset om det er en svedig aften i byen eller en stenhård gang spinning, så står deodoranten imod og beholder den friske følelse, man fik om morgenen, da man tog den på.

Kuglen er ret stor, hvorfor et hurtigt strøg i hver armhule er nok til en passende mængde af den beroligende og skånsomme creme. I begyndelsen er den lidt klistret, så man skal vente med at tage tøj på, hvis man ikke vil risikere at få hvide pletter på det.

Når produktet først er tørret, efterlader den ingen form for misfarvninger, hverken hvide rande eller gule pletter. Vichys antiperspirant er helt klart en prisgunstig deodorant, der fortjener en topplacering.

Modvirker sved effektivt, holder længe, god og diskret duft, efterlader ingen pletter Noget klistret i begyndelsen

Modvirker sved effektivtholder længegod og diskret duftefterlader ingen pletter
Noget klistret i begyndelsen
Bedste deo kvinde

Clarins Gentle Care Roll-on

Utroligt effektiv og hurtigtørrende, der holder hele dagen, selv under træning

Målgruppe: Kvinde Formel: Roll-on Antiperspirant: Ja

Her er en ægte deo-helt! Hvis man vil have en deodorant, der tørrer hurtigt og giver en rigtig tør følelse, så er denne helt rigtig. Den store kugle gør, at et hurtigt strøg i hver armhule er nok til at få en passende mængde deodorant ud.

Tørretiden er minimal, og den bliver virkelig hurtigt tør. Den hurtige tørretid gør også , at der ikke bliver en antydning af pletter på tøjet.

Duften er lidt speciel, den lugter stærkt og næsten klinisk, ikke det mindste blomsteragtig eller parfumeret. Den kraftige duft ved påføring aftager dog hurtigt og bliver meget neutral. Efter en lang og hektisk dag er der samme neutrale duft i armhulen, som da man tog afsted om morgenen.

En rigtig svedig træning om aftenen er heller ingen udfordring for denne deodorant, det klarer den elegant. Det er helt klart en utroligt effektiv deodorant, der fortjener at blive bedst i test.

Utroligt effektiv mod svedfantastisk under træningstor kugle
Stærk og klinisk duft
Bedste deo mand

Giorgio Armani Acqua Di Gio Pour Homme Deo Stick

Blød konsistens og hurtig tørretid, fantastisk duft og holder længe

Målgruppe: Mand Formel: Deostick Antiperspirant: Nej

Duften fra Giorgio Armanis deostick er frisk og uden tvivl testens bedste herreduft. De moskustonerne er fremtrædende, men diskrete, så deodoranten sagtens kan stå alene, men også let kan kombineres med en parfume til festlige begivenheder.

Selvom duften kun mærkes diskret, bliver den siddende hele dagen, og den friske fornemmelse bliver siddende. Om morgenen får man ikke blot en positiv oplevelse på grund af duften, men også den bløde, behagelige konsistens, som gør det nemt at påføre en tilpas mængde creme, der hurtigt tørrer ind.

Cremen bliver dog meget tør på huden, så har man sart hud, kan det være godt at bruge en fugtighedscreme først.

En stille dag på kontoret, hektiske møder eller en tur i motionscenteret er intet problem for Armanis deodorant. Træning klarer den fint, hvis det er tidligt på dagen.

Svedige aktiviteter om aftenen er dog vanskeligere, hvis man ikke fornyer deoen i løbet af dagen. Tøjet er dog helt fri for pletter og misfarvninger såvel under almindelige hverdagsaktiviteter som under mere svedige påfund.

Fantastisk duftblød konsistenshurtig tørretidholdbar
Ikke så skånsom

Biotherm Pure Invisible Roll on

Fantastisk sveddæmpende, skånsom mod huden og holder til alle dagens aktiviteter

Målgruppe: Kvinde/Mand Formel: Roll-on Antiperspirant: Ja

Får du travlt på vej til arbejde og kommer til at svede, er Biotherm roll on din redning i nøden, du behøver ikke at frygte at skulle lugte hele dagen. Svedig konditionstræning er heller ikke noget problem for denne deo.

Biotherm Pure Invisible er en antiperspirant, der benytter aluminiumssalt for at modvirke sveddannelse. Den lover at holde i 48 timer, og selv om vi oplever, at det ikke helt holder, så er det ikke langt fra.

Deoen er også fri for alkohol for at være ekstra skånsom mod huden. Og skånsom er den, huden føles både beroliget og fugtig. Kuglen er stor og følger let armhulens form. Med en enkelt strøg spredes en passende mængde deodorant på huden, der relativt hurtigt tørrer ind og hverken efterlader hvide striber eller gule pletter på tøjet.

Duften er mild, men noget sæbeagtig, og nogle oplever den som lidt for blomsteragtig. Duften neutraliseres dog hurtigt, så det heller ikke er noget problem at kombinere den med andre duftprodukter som bodymist eller parfume, hvis man ønsker det.

Duften er heller ikke typisk mandlig eller kvindelig, men passer godt til begge køn. Da den er så neutral, passer den også til personer i forskellige aldre.

Fantastisk under træninggodt udformet kugleholdbarskønsom mod huden
Noget sæbeagtig duft

Hugo Boss Hugo Deo Stick

Tør stift, der ikke klistrer med tilpas kraftig duft

Målgruppe: Mand Formel: Deostick Antiperspirant: Nej

Hugo Boss er et af de mest klassiske varemærker inden for herredufte. Og dens popularitet er selvfølgelig ikke uden grund, Hugo Deo Stick har en skøn duft.

Den er hverken for kraftig eller for svag, men helt tilpas. Det gør, at den både passer til kontoret og til fest, da deoen kan kombineres med andre parfumer. Svedlugt modvirkes helt OK, men ikke exceptionelt godt. På en almindelig dag er det ikke noget problem, men at løbe efter toget eller et træningspas er en større udfordring.

Deoen er nem at tage på. Stiften er ret hård og tør sammenlignet med flere andre lignende deodoranter. Den tørre stift gør, at det er nemt at få en tilpas mængde, og den klistrer ikke. Det kan dog føles, som om den hiver i sart hud. Hvis man har meget hår under armene, er det heller ikke optimalt, så er en blødere stift mere velegnet.

Den hurtige tørretid og det faktum, at Hugo Deo Stick ikke efterlader mærker – heller ikke under træning – gør dette til en meget populær deodorant.

Tilpas kraftig duftklistrer ikkeefterlader ikke pletter
Duer ikke til træningikke til behårede armhuler

Weleda Citrus Deodorant 100ml

Frisk citrondeodorant, der er nem at spraye fra en hygiejnisk flaske

Målgruppe: Kvinde Formel: Spray Antiperspirant: Nej

Weledas veganske deo giver dig en frisk citronduft under armene. Deoen indeholder alkohol, som dræber bakterierne i armhulen og har også en duft, som skal skjule svedlugten. Selvom den ikke indeholder antiperspirant, holder den fint svedlugten væk i løbet af en lang dag på kontoret.

Vil man derimod lave en svedig aktivitet, for eksempel en tur i motionscenteret efter arbejde, har deoen sværere ved at klare udfordringen. Da deodoranten påføres med en spray, tager det lidt tid, inden den tørrer. Strålen har dog en god spredning, og med et enkelt tryk får man en jævn påføring i hele armhulen.

Forpakningen skiller sig mest ud i testen, hvad angår udseendet. Spraydeoen kommer i en lille, aflang, gullig glasflaske, der er nem at have med i tasken. Overordnet er der pluspoint for denne udformning, da det også virker mere hygiejnisk at spraye noget i armhulen end at stå og gnubbe med den samme deokugle dag ud og dag ind.

Hygiejnisk forpakningfrisk citronnem påføring
Har svært ved at klare et træningspas

Calvin Klein CK One Deostick

Skånsom deo med blød og god konsistens, giver ingen pletter

Målgruppe: Unisex Formel: Deostick Antiperspirant: Nej

Tanken bag One fra Calvin Klein er en duft, der henvender sig til både mænd og kvinder. Og den er bestemt relativt neutral, men desværre sætter den sig mellem to stole og bliver rammer ikke rigtigt for hverken mand eller kvinde.

Duften bliver dog bedre og mere neutral, når deodoranten først er påført i armhulen. Selve påføringen er meget god. Toppen af deodoranten giver først et plasticagtigt indtryk, men den føles blød og behagelig mod huden. Konsistensen er tilpas hård, og man kan nemt stryge en tilstrækkelig mængde blød og beroligende deo ud i armhulen.

Selvom deodoranten efter påføring giver en frisk følelse, kan den ikke skjule svedlugt en hel dag, ikke engang ved mere rolige aktiviteter. Især ikke på en mandlig bruger, da mænd ofte har tendens til at svede mere end kvinder.

CK One får dog et stort plus, da der ikke kommer pletter på tøjet, selvom man tager dem på med det samme, efter cremen er taget på.

Ingen pletterblød og god konsistensskånsom
Svært at skjule svedlugt

Elizabeth Arden Green Tea Deo Cream

Meget skånsom og blødgørende med moden duft

Målgruppe: Kvinde Formel: Creme Antiperspirant: Ja

Denne deodorant i cremeform giver dig en frisk følelse, der på en god måde modvirker svedlugt. Den klarer en stille og rolig dag uden problemer, men har sværere ved at klare mere svedige aktiviteter såsom en sprint efter morgenbussen eller en gang træning.

Toppen på flasken kan anvendes til at påføre den bløde, fugtgivende deo i armhulen og forsigtigt arbejde cremen ind, så den ikke klistrer. Cremeformatet gør, at den føles utrolig skånsom og kan anvendes direkte på en nybarberet armhule. Duften har en fremtrædende tone af grøn te, som giver deodoranten et modent indtryk.

Toppen af deodoranten er af plastic med et hul på nogle millimeter i midten. Tanken er, at man skal skrue på den nederste del af deodoranten for at trykke creme op igennem hullet. Dette fungerer desværre rigtig dårligt. Man skruer og skruer, og der sker ingenting til at begynde med.

Så sprøjter forpakningen pludselig en alt for stor mængde deodorant ud, som havner alle andre steder end i armhulen. Et meget forstyrrende moment i morgenrutinen, da det gentog sig hver dag deodoranten blev anvendt.

Moden duftblødgørendeskånsom
Dårlig forpakningsvær at påføre

Davidoff Cool Water Man Deo Stick

Efterlader ingen pletter, tørrer hurtigt og har en frisk duft

Målgruppe: Mand Formel: Deostick Antiperspirant: Nej

Cool water er et meget passende navn, da det beskriver produktets duft godt. En maskulin, frisk og kold duft spreder sig ved påføring i armhulen. Man får en frisk følelse og er klar til at kaste sig ud i dagens udfordringer.

Hvis man ikke søger en parfume, kan denne duft virke lidt kraftig, da den ikke er så diskret i sin fremtoning. Duften sidder omtrent en halv dag, inden den begynder at aftage og skal suppleres med mere deodorant. Desværre aftager den friske følelse i takt med, at duften forsvinder.

Konsistensen på cremen i deosticken er noget blødere en hos andre producenter og efterlader derfor mere deodorant og bliver noget fugtigere. Den tørrer imidlertid meget hurtigt og efterlader en meget tør følelse i armhulen.

For sart hud kan det blive lidt for tørt. Den hurtige tørretid mindsker dig risikoen for pletter, så deodoranten fungerer også til en stresset morgenrutine, hvor man skal i tøjet med det samme. Deodoranten efterlader heller ingen form for misfarvninger i løbet af dagen.

Frisk dufttørrer hurtigtingen pletter
Holder ikke hele dagenkraftig duft

Blød mod armhulen og efterlader ingen pletter, skjuler svedlugt meget godt

Målgruppe: Mand Formel: Deostick Antiperspirant: Nej

På trods af at Paco Rabanne deostick ikke er en antiperspirant, lykkes den meget effektivt med at holde svedlugt på afstand hele dagen.

Duften er meget kraftig og bliver siddende under såvel rolige aktiviteter som mere svedfremkaldende træning efter arbejdet. Er man følsom over for dufte eller har tænkt sig at anvende en anden parfume, er duften dog lige det kraftigste. Selvom den dufter godt, gør den stærke duft, at deodoranten ikke passer til alle situationer.

For eksempel kan den være kan den være svær at anvende i et kontormiljø, hvor man er nødt til at tage hensyn til, at andre kan være følsomme over for dufte. Den sætter sig også i tøjet, som kan lugte flere dage efter brug.

På trods af duften føles deodoranten skånsom mod armhulen efter påføring. Konsistensen er til den tynde side, så man let kommer til at tage for meget deodorant, som er lang tid om at tørre. Når cremen først er tørret, giver den ingen pletter på tøjet, hverken under en almindelig dag på kontoret eller ved træning.

Skjuler svedlugt godtingen pletterblød mod armhule
Stærk dufttynd konsistens

Versace Bright Crystal Deo Stick

Klatter ikke, god duft og er nem at påføre

Målgruppe: Kvinde Formel: Deostick Antiperspirant: Nej

En stærk men god duft spreder sig, når man stryger denne deo på i armhulen. Selvom lugten er kraftig, føles deodoranten glat mod huden i armhulen og irriterer ikke.

Konsistensen er meget god og gør det nemt at stryge en tilpas mængde på uden at klatte. Denne deo indeholder ganske vist alkohol for at modvirke bakterier i armhulen, men det er nok alligevel parfumen, som er mest fremtrædende, da den grundlæggende slet ikke modvirker sved.

Desværre er parfumen heller ikke særlig god til at skjule svedlugten, og ud på eftermiddagen efter en hektisk dag vil du gerne holde dig på afstand af både venner og kolleger. At anvende deodoranten til træning er slet ikke med i overvejelserne, medmindre det er en løbetur alene ude i skoven langt fra civilisationen.

Hvis man vil dufte lidt mindre end med parfume, kan dette være et godt alternativ, hvis man holder sig i ro i løbet af dagen. En anden mulighed er at kombinere denne deo med en antiperspirant, der påføres aftenen inden.

Nem at påføreklatter ikke
Dårlig evne til at skjule svedlugt

Alt om deodorant

For langt de fleste er deodorant en del af morgenrutinen, efter brusebadet, når man er ren og frisk. Deo holder svedlugten væk og er lige så populært hos både kvinder og mænd og den lille deodorant i toiletskabet er lige sp vigtigt som tandbørsten.

Menneskesved er grundlæggende lugtfrit. Det der skaber den karakteristiske svedlugt, er små bakterier, der trives godt i varme, fugtige miljøer, for eksempel i armhulen, når vi sveder.

Sådan fungerer deodorant

Deodoranter fokuserer hovedsagelig på en til tre forskellige egenskaber for at holde os lugtfrie.

Den første egenskab er en form for tilsat parfume for at skjule lugten, som bakterierne allerede har forårsaget.

Den anden egenskab er forskellige stoffer, som dræber bakterierne, så de ikke kan nå at producere de stoffer, der afgiver lugten. Disse stoffer er oftest sprit eller triklosan, men det kan også være en form for metalforbindelse, der ganske vist ikke dræber bakterierne, men hjælper med at nedsætte bakterietilvæksten.

Den tredje og sidste egenskab hos visse deodoranter er, at de mindsker sveddannelsen, såkaldt antiperspirant. Det sker ved hjælp af stoffer, der tildækker eller sammentrækker porerne omkring svedkirtlerne, det almindeligste er aluminium.

Eftersom en antiperspirant dækker svedkirtlerne til og modvirker sved, så kan denne type deodorant også påføres om aftenen, inden man går i seng. En antiperspirant holder under normale forhold mindst 24 timer, og hvis deodoranten påføres om aftenen, kan den nå at virke ordentligt, inden det er tid til alle dagens svedproducerende aktiviteter.

Bruger man en deo, hvis primære egenskab er at give en god duft ved hjælp af parfume, er det at foretrække at fortsætte som tidligere og tage den på umiddelbart efter morgenvasken for at give den bedste effekt.

Spray var i lang tid den mest udbredte form for deodorant, men i dag findes der flere forskellige alternativer, rollon, creme eller deostick/stift. Hvad man vælger, afhænger fuldstændig af, hvad man er vant til, og hvad man foretrækker.

Det mest hygiejniske valg er deospray, da ingen del af deodorantforpakningen da kommer i kontakt med armhulen. Antiperspiranter fås oftest i rollon-format, mens deostick er det almindeligste for deodoranter med hovedfokus på den parfumerende egenskab.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem