Opdateret 25. april 2022

Printer: 9 modeller til hjemmet testet

Har du et hjemmekontor eller vil du bare gerne udskrive billeder af børnene? En printer derhjemme opfylder mange funktioner. Vi har testet flere populære modeller fra Epson, HP og Canon. Kig med og se, hvilken, der er bedst i test.

Printer Test: Her er 9 gode printere til hjemmet i 2022

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi tester alle vores produkter selv og anvender dem på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Når vi tester printere, udfører vi både ydelsestest og rene langtidstest i vores dagligdag. Vi udskriver for eksempel fotografier og test på forskellige papirtyper.

Vi tester, hvor lang tid det tager at udskrive henholdsvis 10 og 20 sider tekst og hvor lang tid det tager at udskrive farvefotos i forskellige størrelser. Derudover måler vi lydniveauet, tager tid på installationen og undersøger hvor nemt det er at oprette forbindelse til printeren fra forskellige enheder.

Vi anvender printeren løbende i vores dagligdag til at udskrive dokumenter, billeder og scanne. På den måde få vi et godt billede af driftssikkerhed, blækforbrug og omkostninger til patroner.

Nogle af de tungtvejende faktorer i testen er følgende:

  • Kvalitet: Hvor god kvalitet har udskriften?

  • Ydeevne: Hvor hurtig er printeren til at udskrive forskellige slags dokumenter og billeder? Hvor meget blæk bruger den på opgaven?

  • Funktioner: Hvilke tilslutningsmuligheder har printeren? Kan du for eksempel skrive ud fra mobiltelefonen? Er der en brugervenlig app?

Andre vigtige faktorer er eksempelvis byggekvalitet, lydniveau, driftssikkerhed og størrelse på printeren. Vi vægter vores bedømmelse i forhold til prisen på printeren, og den endelige karakter viser, hvor god produktet er til prisen.

Vi har testet et udpluk af markedets populære printere. Sammenlign priser på de testede printere på PriceRunner.

1. HP Envy Photo 7134 - BEDST I TEST PRINTER

En lydsvag, brugervenlig og moderne printer til en bred målgruppe

Printertype: Fotoprinter (inkjet) Udskrivningshastighed*1: Tekst: 6 sider/min | Foto: 0,5 side/min Lydniveau: Tekst: ca. 28,2 dB | Foto: ca. 27,9 dB Mål (BxHxD): 45,4x15,9x41 cm Vægt: 6,7 kg Tilslutninger: 1 USB 2.0-klient, 1 Wi-Fi 802.11b/g/n, dual band Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth Smart (BLE), SD-kortslot Pictbridge Duplex*2: Ja OS: Windows, Mac OS X, Apple Airprint, Google Cloud Print, HP Smart Display: Ja, 2,65” Papirbakke: 125 ark

HP Envy Photo 7134

HP Envy Photo 7134 All-in-one bliver bedst i test, fordi det er en både velbygget og meget lydsvag printer, som er utrolig let at bruge.

Installationen er overstået på ingen tid. Du sætter strømkablet i og sørger for, at printeren kobles til dit trådløse netværk, og så er du i gang og kan bruge printeren.

Vi anbefaler, at du også downloader appen HP Smart. I dag tager vi jo tit billeder med kameraet i vores smartphone, og mange uploader dem også på sociale medier. At man så kan udskrive billederne på printeren via wi-fi eller Bluetooth med bare to klik i en app er virkelig smart.

Du har adgang til både dine sociale medie-konti og filmrullen via appen. Desværre kan du kun have én konto pr. social medie-tjeneste, så hvis du for eksempel har flere Instagram-konti, må du vælge den, som du bruger mest for at udskrive billederne.

Du kan derudover betjene multifunktionsprinterens scanner via HP Smart-appen. Læg blot papiret i scanner og vælg ’Scanner’ i appen, så er du klar.

Printerens og appens brugervenlighed er helt klart en af de største fordele ved Envy Photo 7134. Men der er alligevel nogle småting, der kan forbedres.

Udskriver billeder hurtigt

Blækforbruget i HP-printeren er godt sammenlignet med andre printere i denne størrelsesklasse med tilsvarende blæksystem.

Vi havde dog gerne set, at HP udviklede større refill-beholdere, både for miljøets og deres kunders skyld. Det ville også have været praktisk, hvis man kunne kontrollere blækpatronernes fyldningsniveau mere detaljeret via appen. Nu kan man kun se søjler.

Det havde været mere informativt, hvis man kunne trykke på dem og få vist mængden af blæk i procent.

Billedkvaliteten er der ikke noget i vejen med. Envy Photo 7134 udskriver både i sort-hvid og farver med meget høj præcision i detaljer og gengivelse i forhold til prisklassen. Med det rette papir får du glimrende fotoudskrivninger i farve, selvom de er lidt mørke. Printeren gør et rigtig godt stykke arbejde i forhold til prisen.

Man kan hurtigt udskrive både sort-hvide dokumenter og farvefotos. Men man kan desværre ikke se udskrivningsprocessen fra appen, så man kan ikke se, om den er i gang med at skrive ud, og det er heller ikke muligt at sætte dokumenter i kø, da et sådant system ikke er indbygget.

Modellen kunne derimod godt have været hurtigere til udskrivning og kopiering af dokumenter, synes vi.

Henvender sig til en bred målgruppe

Byggekvaliteten er høj, og selvom printeren ikke vejer særlig meget, er den stabil i alle bevægelige dele, og der er ikke noget slør.

HP Envy Photo 7134 All-in-one får en høj karakter takket være sin fordelagtige pris, høje brugervenlighed, moderne app og sin fænomenale driftssikkerhed.

Der vindes ganske vist printere, som har en bedre blækhåndtering – for eksempel dem med påfyldning – og der er også printere, som slår Envy Photo 7134, når det kommer til udprint af billeder. Men de koster betydeligt mere end denne kompakte og særdeles alsidige printer.

Envy Photo 7134 All-in-one er velegnet, hvis du vil have en alsidig printer, der er lydsvag, kompakt og enkel at bruge.

Lydsvaghurtige fotoudskrivningerhøj byggekvalitethurtig installationgod app
Ønske om mere detaljeret info i applidt små patroner

Prissammenligning

Sammenlign priser
Føniks Computer Logo

HP Envy Photo 7134 All-in-One - multifunktionsprinter - farve - HP Instant Ink-gyldig

1.294 kr.

2. Epson EcoTank ET-7700 - BEDSTE FOTOPRINTER

Kompakt kvalitetsprinter med økonomisk og smart påfyldning af blækpatroner

Printertype: Fotoprinter (inkjet) Udskrivningshastighed*1: Foto: 0,33 sider/min Lydniveau: Tekst: ca. 45 dB | Foto: ca. 49 dB Mål (BxHxD): 42,5‎x35,9x16,1 cm Vægt: 8 kg Tilslutninger: Wi-Fi, USB, Ethernet, hukommelseskort, Wi-Fi Direct, USB-host, Pictbridge Duplex*2: Ja OS: Windows, Mac OS X, Apple Airprint, Google Cloud Print, Epson Connect Display: Ja, 2,7” Papirbakke: 100 ark

Epson EcoTank ET-7700

Epson EcoTank ET-7700 er en kompakt fotoprinter med blæk, der rækker til langt mere end konkurrenterne.

Printeren har nemlig en smart løsning, som Epson kalder for EcoTank-teknologi. Det lader dig fylde blæk i beholderne ved at åbne et lille låg og placere en flaske mod hullet. Så er du fri for at skulle udskifte en hel blækpatron, og det er nemt og sviner ikke.

Den store fordel ved sådan et blæksystem er, at du får plads til virkelig meget blæk, og at du hele tiden kan se udvendigt på printeren, hvor meget blæk der er tilbage.

Overordnet er det en suveræn løsning, som vi håber bliver standard fremover. Du skal påfylde blæk betydeligt sjældnere end med andre farveprintere, og blækket er billigere end engangsblækpatroner.

Let installation – men det tager tid

Installationen af printeren er ikke særlig kompliceret - men det tager lang tid. For det første tager det omkring 5-10 minutter for blækket at blive fyldt op i selve maskinen, efter du har fyldt beholderne. Derefter bør du indstille billedkvaliteten med et program i begyndelsen, hvor der udskrives en række ark.

Alt i alt tager installation og konfiguration omkring 40-50 minutter. Derudover skal der installeres drivere på computeren. Men den stedvis tålmodighedskrævende konfiguration af billedkvaliteten betaler sig i sidste ende, for denne printer leverer en fænomenal udskriftskvalitet!

Epson ET-7700 leverer billeder med en meget fin detaljegengivelse og klare, flotte farver. Den udskriver relativt hurtigt, men ikke så hurtigt, at den skiller sig ud blandt premium-printerne.

Nem udskrivning via wi-fi og mobilen

En ulempe ved printeren er konstruktionen. Det er for eksempel lidt svært at komme til papirbakkerne, når udskriftsbakken er åben. Papirbakke nummer to har tendens til at glide så langt ind, at det er svært bare at få fat i den.

Tager vi den høje pris i betragtning havde vi gerne set, at udskriftsbakken kunne klappes ud og ind elektronisk, så du slap for selv at gå ind til printeren, hvis du er kommet til at udskriftsbakken ind.

Displayet på printeren virker eksklusivt, men sproget er ringe. Ord er forkortet, og sætningerne hænger ikke altid sammen. Det er faktisk så dårligt, at det af og til er svært at forstå, hvad der menes.

Vi giver dog et plus for, at det er så nemt at udskrive fra mobiltelefonen via wi-fi. Da mange i dag bruger sin smartphone som kamera, er det vigtigt, at en printer i denne prisklasse fungerer godt sammen med mobiler - og det gør Epson-printeren her. Processen foregår gnidningsfrit og hurtigt både via Android-mobiler og iPhone.

Overordnet er ET-7700 en meget god printer. Hvis du tager dig tid til at konfigurere den og lærer alle funktionerne at kende, får du rigtig meget ud af den. For eksempel blæk der rækker meget længe, flotte billeder og hurtige udskrivninger.

Kompakt størrelsestor og tydelig skærmbillig refilllang garantignidningsfri mobiludskrivning
Lang installationdårlig løsning til papirbakkerne

3. Epson Ecotank ET-8550

Multifunktionel printer til hjemmekontoret. Flotte farver samt mulighed for A3

Printertype: Fotoprinter (Inkjet) Udskrivningshastighed*1: Tekst: 5,2 ppm; Foto: 1 ppm Bredde: 400 mm Højde: 150 mm Dybde: 360 mm Vægt: 11 kg Tilslutninger: USB, wi-fi, wi-fi Direct, smartphone Pictbridge OS: Windows, Mac OS X, Epson Connect (iPrint, E-mail, Remote Print Driver), Apple AirPrint, Google Cloud-Print Inputbakke: 100 Ark Skærm: Ja

Epson EcoTank ET-8550

Epson Ecotank ET-8550 er en rigtigt skarp printer med hensyn til vægt. Vægten på lidt over 11 kg gør den til en af de tungeste printere i testen. Men hvis der er god plads, har dette mindre relevans. Med hensyn til størrelse er den ikke større end nogen af de andre standardprintere.

Så hvad får den til at veje lidt mere? Måske er det, fordi den giver dig stort set alt, hvad du måske har brug for på et hjemmekontor, både moderne funktioner som stemmestyring, app support og knivskarpe touchscreen med meget god respons, men også udskrivning fra SD-kort og USB-stik.

Udskriv trådløst

Skærmen og appen gør den brugervenlig for dem, der vil udskrive uden at skulle hente computeren. Den er hurtig og smidig, fordi printeren er tilsluttet det trådløse netværk og reagerer øjeblikkeligt, når vi starter et udskriftsjob.

En times installation

Men selvom den er brugervenlig, er der ting at slå ned på. For eksempel er installationen både unødigt tidskrævende og kompleks. Hvis du f.eks. har en iPhone, skal du bruge din computer til installation. Desuden er der flere trin, som vi ikke forstår, som er klodset forklaret i manualen og også dem, der føles unødvendige. For eksempel ville dele, der ikke engang var i vores manual, kunne blive fjernet. Det tog os næsten en time at installere alt.

En anden vanskelig ting, i hvert fald indtil du lærer at gøre det, er at fylde A4 papir op i printeren. Bakken er skjult under lugen, der falder ned, når printeren åbner, og det tog os et godt stykke tid at forstå, hvor den sad.

Nemt at tanke blæk

Påfyldning af blæk er på den anden side let, og der er rummelige beholdere med en smart løsning, der betyder, at du ikke spilder. I denne printer skal du altså ikke installere patroner. I stedet leveres den med Ecotank, hvilket betyder, at du køber genopfyldningsflasker og genopfylder i beholderen. Super ligetil og virkeligt overkommeligt.

Flotte fotoudskrifter og temmeligt hurtig

Udskrifterne er hurtige og gode, men ikke i den bedste klasse. De er klart godkendte på alle punkter, men skiller sig samtidig ikke ud.

Farverigdomen af fotoudskrivningen er meget god. Farverne er fyldige, og du får en rigtigt flot sort farve. Det eneste, vi bemærkede, var, at den grå farve var lidt brunlig nogle steder som en mærkelig undertone. Men samlet set et rigtigt flot resultat. Du kan også udskrive op til 2.300 fotografier på en enkelt blækopfyldning, hvilket er imponerende.

Epson Ecotank ET-8550 er velegnet til dem, der leder efter en moderne printer, der er blækeffektiv og samtidig har en lav vedligeholdelsesomkostning. Især hvis du også vil kunne udskrive på A3-papir.

Overkommelig vedligeholdelsemange moderne funktionerstore udskrifter
Kompliceret installationtung

4. Brother DCP-L3550CDW

Bedste printer til det lille kontor

Hvad: Farve-LED-printer Bredde: 410 mm Højde: 414 mm Dybde: 475 mm Vægt: 23,2 kg Tilslutninger: USB 2.0, LAN, WiFi Direct, AirPrint, Cortado Cloud Print, Google Cloud Print 2.0, iPrint&Scan, Brother Print Service Plugin, Mopria Duplex*3: Ja (dog ikke duplex-kopiering) OS: Windows, MacOS X Indføringsbakke: 250 ark Skærm: Berøringsskærm (farve) Skanningopløsning (HxV): Op til 1.200 x 2.400 dpi (fra flatbed), op til 19.200 x 19.200 dpi (interpoleret)

Brother DCP-L3550CDW

Brother DCP-L3550CDW er en LED-printer, hvilket er et udmærket alternativ til laser. Den er stadig tonerbaseret, men anvender LED-dioder i stedet for laser, hvilket gør den meget kompakt.

Endvidere har den et praktisk farvedisplay, som måler godt 9", samt tilhørende tastatur. Det gør det nemt at justere indstillinger, skanne, kopiere med mere - uden at skulle finde computeren eller mobiltelefonen frem.

Printeren er desuden opkoblet til netværket, så du kan udskrive, uanset hvilken enhed du bruger.

Hurtig udskrift til prisen

Brother lover 18 sider pr. minut, men vi testede den til at udskrive 20 sider på lige under et minut. Det, der stjæler en del tid, er opvarmningen. Når du trykker på print, skal den først forberede sig. Det tager ikke flere minutter, men dog tilstrækkeligt mange sekunder til, at du begynder at spekulere på, hvad der sker.
Men når den endelig udskriver, så går det hurtigt – papirerne spyttes bare ud lige efter hinanden.

Gode farver - ikke optimal til foto

Desuden har den ingen problemer med at printe i farver, og det gør den endnu mere prisbillig. Det er dog ikke printeren, du skal vælge til at printe dine familieportrætter. Der findes betydeligt skarpere alternativer. Men til at få grafik og billeder med i eksempelvis undervisningsmateriale, her er den udmærket.

Brother DCP-L3550CDW har dermed sin store fordel, når du skal udskrive mange ark papir hurtigt. Da der er en vis opvarmningstid, bliver den lidt mindre tidseffektiv, når der kun er tale om 3-4 sider. Hvis du derimod sidder og udskriver manualer, forskningsrapporter, uddannelsesmateriale til ansatte/børnegrupper eller lignende, så vil du oplevel printeren som meget effektiv tidsmæssigt.

Tidseffektiv ved store mængdernem at installerebrugervenlig
Ikke så tidseffektiv ved få ark papir

5. HP Envy 6020e

Kompakt og hurtigt installeret printer. Flot udskriftskvalitet til prisen.

Type: Inkjetprinter Dimensioner: 432 mm, 361 mm, 131 mm Vægt: 5,22 kg Målt hastighed: Tekst: 5 sider pr. minut; Foto: 0,5 sider pr. minut Decibel: Tekst: 60 dB, Foto: 55 dB

HP Envy 6020e

HP Envy 6020e er en kompakt printer. Den er ikke særligt høj og optager ikke så meget plads, og generelt ser den meget minimalistisk ud, selvom bredden er omtrent den samme som for andre printere i samme klasse.

Den lave højde gør, at den er velegnet til det lille hjemmekontor eller på et kollegie, hvor den nemt kan gemmes væk på en hylde.

Små ulemper på den forholdsvis god printer

I modsætning til mange konkurrerende printere mangler denne model en skærm. Det betyder, at du skal hente din computer eller mobiltelefon, hvis du vil konfigurere den eller har brug for at løse en fejlmeddelelse. På den anden side bruger de fleste sjældent skærmen, når printeren er installeret, bortset fra når de vil sikre, at udskriftsjobbet er gået i gang.

Så længe du har en trådløs forbindelse derhjemme, og printeren fungerer, går det hele meget godt. Men en skærm ville have været velkommen, så man hurtigt kunne se og forstå fejlmeddelelser som papir, der sidder fast, og lignende. I stedet kommunikerer Envy 6020e via et lys, der lyser i forskellige farver afhængig af den tilstand, den er i.

En anden mindre ulempe er, at printeren ikke har en USB-indgang.

HP-Envy-6020e

Ikke en fotoprinter, men alligevel flot udskriftskvalitet

Af at være en så billig printer får du overraskende god kvalitet af dine udskrifter. Detaljerne og skarpheden er meget god, ligesom farverne er autentiske. Det er muligvis ikke den printer, du skal købe, hvis du løbende vil udskrive familiebilleder. Så er der skarpere modeller med bedre funktioner på markedet. Men som en generel printer til hjemmet, hvor alle i familien kun udskriver fra tid til anden, er den god nok.

Det tager cirka 2,5 minutter at udskrive et A4-fotografi i god kvalitet, hvilket er på niveau med mange andre printere i samme prisklasse. Tekstudskrivningen holder en okay hastighed, men er ikke meget imponerende.

Nem installation

Du skal dybest set bare fjerne klistermærkerne og downloade appen, og så tager det cirka 15 minutter at foretage alle indstillingerne for at få den op at køre på dine enheder. Dette er meget hurtigere end nogle af konkurrenterne, uden at det påvirker udskriftskvaliteten negativt.

HP Envy 6020e er velegnet til dem, der kun udskriver lejlighedsvis, og som leder efter en overkommelig printer, der er let at gemme væk.

Meget hurtig og nem installationgode print til en lav pris
Ingen skærm og USB

6. CANON Pixma TS 8350

Hurtig udskrivning, let at installere - fotoprint i flotte farver og høj kvalitet

Printertype: Fotoprinter (inkjet) Udskrivningshastighed*1: Tekst: 10 sider/min; Foto: 2,12 sider/min; Lydniveau: Tekst: ca. 51,7 dB Foto: ca. 61 dB Bredde: 349 mm Højde: 142 mm Dybde: 340 mm Vægt: 6,6 kg Tilslutninger: USB, WiFi, BLUETOOTH, OS: Windows, Mac OS X, iOS, Android Indføringsbakke: 100 ark Skærm: Ja

Canon Pixma TS8350

Med en gennemsnitlig udskrivning af tekst på 10 sider i minuttet kommer Canon Pixma TS 8350 i mål som en af de hurtigste inkjet-printere, vi har testet.
Men det er ikke det eneste, der skiller sig ud ved Canons printer.

TS8350 er en brugervenlig printer.

Brugervenligheden er i en sjældent set grad. Det er super nemt at komme i gang med den. Installationen sker via et medfølgende link til Canons hjemmeside. Installationsmenuen på hjemmesiden er så tydelig, at Canon får printerinstallationen til at føles både let og hurtigt overstået.

Pixma TS 8350 er en inkjet-printer og bruger af den grund blækpatroner. Det er nemt at fylde blæk på, og den har Canons standardudseende. Men du skal være lidt forsigtigt, når du fjerner flasken, når du har overført blækket, for hvis du er uheldig, kan der være resterende blæk, som kan dryppe ned på gulvet og lignende.

Touchskærm kan vippes

TS 8350 er en elegant maskine med sorte og sølvfarvede detaljer. Den har en 10,8-tommer touchskærm, som er okay at navigere på. Skærmen virker dog lidt billig, og fordi den kan vippes opad, virker den ustabil, når du skal trykke på den.

Printeren har også en port til SD-kort, hvilket er en bonus.

Utrolige fotoudskrifter

Det er utrolig imponerende, at TS 8350 kan udskrive cirka 10 sider tekst på under et minut, især når vi sammenligner med konkurrenterne. Men der, hvor TS 8350 virkelig skiller sig ud, er med fotoudskrifter på fotopapir.

Farverne er fyldige, dybe og virkelighedstro.
Med det mener vi, at rød er rød, og blå er blå. Du får simpelthen fotografier, der matcher originalen.

Udskrivning af et fuldt A4-foto i højeste kvalitet på fotopapir tager i vores måling 2,12 minutter. På almindeligt papir tager det 1,23 minutter. Det er ret hurtigt, men ikke imponerende.

Der er imidlertid en ulempe, at den støjer en del, så det er bedst at placere den i et rum, hvor den ikke forstyrrer. En anden ulempe er, at den bruger blæk ret hurtigt, og at patronerne er relativt dyre.

Canon Pixma TS 8350 er en printer, der er velegnet, hvis du gerne vil kunne skrive fotos ud i topkvalitet derhjemme af og til, eller vil kunne udskrive store mængder tekst i en fart. Den kan både bruges i hjemmet og på hjemmekontoret.

Virkelighedstro fotoudskrifterhurtig udskrivning (tekst)småt format
Ustabil skærmrelativt højlydtret dyre udskrifter

7. Brother MFC-J4340DW

En god printer til hjemmekontoret

Hvad: Inkjetprinter Mål: 435 (B) x 343 (D) x 180 (H) mm Vægt: 8,8 kg

Brother MFC-J4340DW

Brother MFC-J4340DW er en inkjetprinter, der udskriver hurtigt og har flere brugervenlige funktioner.

Vi synes frem for alt, at den er god, når vi vil udskrive meget på én gang. Den reagerer hurtigt, uanset udskriftskilde, og udskriver også hurtigt og relativt lydsvagt.

Derimod imponerer fotoudskrifterne os ikke. Farverne virker triste, også når vi vælger den højeste udskriftkvalitet, uanset papirtype. Det er ikke 100 % farvegengivelse. Vi tester og kalibrerer printeren igen to gange uden mærkbar forskel.

Installationen går hurtigt og nemt. Der er ikke ret mange trin, og printeren er tydelig og indlysende i sit design. Menuerne er generelt ganske nemme at navigere i, men der er løsninger, man har valgt, hvor det ikke helt giver sig selv, hvordan man skal navigere videre.

Noget, vi finder negativt ved softwaren, er printeren bipper kontinuerligt, når der er kommet en ny opdatering. Det ville være nok med et bip eller to. Nu bipper den, indtil du har valgt, om du vil installere opdateringen eller ej. Det bliver lidt irriterende, hvis du har travlt med noget andet og dermed ikke har tid til at håndtere den bekymring lige nu.

PDF-sider gemmes som hele dokumenter

I forhold til prisen er MFC-J4340DW både hurtig og velbygget. Du får også mange funktioner i ét. Det er f.eks. meget nemt at kunne scanne flere dokumenter i træk for derefter at få alle sider i en enkelt PDF i stedet for en PDF pr. side, som det ofte er hos mange konkurrenter i samme prisklasse.

Du kan også indstille de steder, de skal gemmes. Hvis du f.eks. har en Google Drive-konto, kan du udfylde oplysningerne der én gang, og derefter får du en kode, som du kan bruge fremover til hurtigt at sende dit indhold derover.

Brother MFC-J4340DW passer til dig, der frem for alt søger en printer til at udskrive en stor mængde tekst, scanne og kopiere. Du har f.eks. et hjemmekontor eller en mindre virksomhed.

Hurtigbrugervenligkompakt designmange brugervenlige funktioner
Trist farvegengivelse ved fotoprintholder ikke op med at bippe uden interaktion

8. Epson Ecotank ET-2720

Pladsbesparende og hurtig printer til tekst - til både hjemmet og kontoret

Printertype: Fotoprinter (inkjet) Udskrivningshastighed*1: Tekst: 7 sider/min; Foto: 0,25 sider/min Bredde: 375 mm Højde: 179 mm Dybde: 347 mm Vægt: 4 kg Tilslutninger: USB, WiFi, Wi-Fi Direct Pictbridge Duplex*3: Ja OS: Windows, Mac OS X, Epson Connect (iPrint, Email Print, Remote Print Driver), Apple AirPrint, Google Cloud Print Indføringsbakke: 100 ark Skærm: Ja

Epson EcoTank ET-2720

Epson Ecotank ET-2720 fylder relativt lidt på skrivebordet – designet er slankt og konstruktionen gennemtænkt. Oversiden har et pænt mønster.

Displayet er let at læse, men måske lige det mindste til at give en god brugeroplevelse. Panelet med knapper føles blødt og boblende. På det her punkt efterlader printeren et billigt indtryk, selvom den er ret dyr. Brugergrænsefladen er også lidt rodet.

4.500 sider per flaske blæk

Men hvis du ofte printer, så er knapperne næppe noget du lægger mærke til. Det vil mere være blækforbrug og udskriftskvalitet. I så fald giver Ecotank ET-2720 et stærkt indtryk, for den er utroligt blækbesparende. Den kan udskrive op til 4.500 sider på en flaske (65 milliliter), og det er mildest talt imponerende.

Det der er lidt anderledes ved Ecotank ET-2720, er, at du hælder blæk i i stedet for at sætte de klassiske patroner. Anordningen er velkonstrueret, og det er let at få blækket i uden at spilde. Den slutter godt tæt.

Hvis der er blæk tilbage i flasken, kan du forsegle den og fylde resten på, når printeren har brug for lidt mere.

Let at installere

Installationen var relativt enkel. Vi pakkede maskinen ud, installerede og sluttede printeren til wi-fi på cirka 30 minutter.

Vi testede den her printer sammen med en Macbook Pro, og tog det lidt ekstra tid, fordi vi var nødt til at downloade drivere fra hjemmesiden. Driverne til ET2720 kommer desværre på CD i stedet for en USB-nøgle, og mange computere i dag er ikke udstyret med CD-drev. Heldigvis var det ikke noget større problem at finde driverne på Epsons hjemmeside.

Når du udskriver tekst, er printeren hurtig og lever bestemt op til prisen.

Billeder i højeste kvalitet tager derimod en rum tid. Hvis du reducerer udskriftskvaliteten, går det hurtigere, men så får du også dårligere billeder. I den hurtigste tilstand bliver billedet stribet. Derudover afgiver printeren en lang, monoton hyletone, som kan være jævnt irriterende, ved fotoudskrivning.

Naturlige farver

Fotoudskrifterne i høj kvalitet får generelt også gode karakterer. Alle farverne er naturlige, men med de lysere farver, som giver glans i fotografierne, har den sværere ved at holde niveauet. Slutresultatets finish mangler lidt mætning. Skarpheden er derimod helt i top, og det samme er sortheden.

Printeren er perfekt til en stor familie eller en studerende, der udskriver meget og ofte – altså brugere, der ikke vil spilde penge på blækpatroner. Måske også til selvstændige erhvervsdrivende, der skriver meget ud.

Kort sagt: En printer, der sparer på blækket og gør sit arbejde.

Økonomisk på sigtlet og kompaktfin sorthed
Lille skærmrodet brugerfladeret langsom fotoudskrivning

9. Canon Pixma G6050

Hurtig og økonomisk printer til tekst - ikke til foto. Indbygget scanner

Printertype: Multimedieprinter (inkjet) Udskrivningshastighed*1: Tekst: 9 sider/min; Foto: 2,35 sider/min; Lydniveau: Tekst: ca. 56,6 dB Foto: ca. 64 dB Bredde: 403 mm Højde: 195 mm Dybde: 369 mm Vægt: 8,1 kg Tilslutninger: USB, WiFi, BLUETOOTH, OS: Windows, Mac OS X, iOS, Android Indføringsbakke: 350 ark Skærm: Analog skærm

Canon Pixma G6050

Canons multimedieprinter G6050 er langt hen ad vejen en klassisk model, som kan det meste, uanset om du vil scanne, kopiere eller udskrive.

G6050 er desuden en meget økonomisk printer, hvor du kan udskrive op til 18.000 sider (hvis du kun benytter de tre store, sorte beholdere) eller omkring 7.700 sider )hvis du bruger den anden opsætning af farvebaserede beholdere). Det er imponerende.

Designmæssigt er G6050 ret enkel. Den er ikke særlig innovativ, og kvaliteten lader en del tilbage at ønske. Displayet er for eksempel en ret lille, sort-hvid sag, som desværre ikke er belyst. Kontrasten er også begrænset.
Du er nødt til at bruge en lommelygte eller mobilen, hvis displayet står i skygge.

Printeren er ret tung og stor

Knapperne rundt om displayet er imidlertid enkle og funktionelle, og de føles ikke bløde eller bøjelige. Det har knapper på printere ellers tendens til.

Når det kommer til udskrifter, gør printeren sit arbejde. Den er relativt højlydt, men hvis du kan bære over med det, har du en printer, som scanner godt og skriver tekst ud meget hurtigt. G6050 er faktisk en af vores hurtigste printere i denne test med omkring 9 sider i minuttet.

Den sparer også på blækket, hvilket gør den til en velegnet printer til hjemmekontoret eller til studerende, der skriver meget tekst ud og også har brug for at scanne projekter eller skolearbejde ind.

Kunne være bedre

Hvis du er ude efter en fotoprinter, kommer du nok til at ville have noget andet. Vi kunne godt tænke os en dybere sorthed, og hvor kontrasten er størst, bliver det ret spredt, farverne bliver uklare, og fotografiet mister sin dybde.
Du får OK billeder, men sammenlignet med eksempelvis Pixma TS8350 får Pixma G6050 svært ved at stråle.

Canon G6050 er en god printer, hvis du vil have en hurtig printer til tekstudskrifter.

Lav omkostning pr. udskriftalsidig
Klodsetforældet display

Mere om printere

Vores eksperter Anders og Kristin arbejder på et trykkeri og derfor bruger de dagligt en printer – både i deres arbejde og i hjemmet. Vi har ladet dem teste både laserprintere og inkjet-printere, ligesom de har testet multifunktionsprintere, som også kaldes all-in-one (alt-i-en) printere, da de fungerer som både scanner, kopimaskine og printer.

De fleste printere på markedet er trådløse og understøtter wi-fi, hvilket gør printerarbejdet nemt, uanset om du udskriver fra en stationær eller bærbar computer.

Denne test af printere viser blandt andet, at kvaliteten af printere de senere år er forbedret markant i forhold til printerhastighed og udskriftskvalitet. Har du eksempelvis en fem år gammel multiprinter, vil du blive meget overrasket, hvis du køber en af modellerne fra denne test.

En interessant tendens er også de semi-professionelle A3-fotoprintere, der i løbet af årene er faldet betydeligt i pris og derfor er blevet mere tilgængelige for den almindelige forbruger.

Værd at vide om printere

  • 1 Vi har selv målt udskrivningshastigheden, da producenternes angivne, teoretiske udskrivningshastighed ofte er betydeligt højere end den hastighed, der måles af vores testere.

  • 2 Duplex betyder, at printeren kan bruges til udskrivning på begge sider af papiret. Printeren indfører på den måde automatisk det samme ark igen i maskinen og udskriver på den anden side af papiret.

Kommer der tilbud på printere til Black Friday?

Ja, det er helt sikkert.
Du kan altid finde tilbud på printere til Black Friday 2022.
Ofte er der tale om de lidt ældre modeller eller printere i mellemklassen, men du kan sagtens være heldig at finde et slagtilbud på en af topmodellerne. Hvis du allerede har en printer i kikkerten, så kan du med fordel oprette en prisovervågning her på PriceRunner.