Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Minitest: Baselayer - Klæd barnet godt på til de kolde dage

AfPriceRunner Opdateret 15. oktober 2019

Skal børnene være aktive ude i kulden? Med det rette baselayer kan du sørge for, at børnene holder varmen. Vi har testet langt undertøj til børn og udpeger Reima Lani til bedst i test. Reimas sportslige tøj er varmt og også meget behageligt på grund af sine flade sømme.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test, og alle produkter testes på den måde, de er beregnet til at blive brugt i virkeligheden. I vores test af langt undertøj til børn har vi fokuseret på følgende parametre:

  • Pasform: Hvor godt sidder tøjet på kroppen? Er det behageligt at bevæge sig og lege i? Synes barnet om at have undertøjet på?

  • Funktion: Holder det testede baselayer varmen? Bliver barnet svedigt i undertøjet? Føles det behageligt eller klør det?

  • Holdbarhed: Hvordan modstår undertøjet slitage? Bliver det nopret og opstår der huller efter noget tids brug? Hvordan holder undertøjet efter vask?

Udover disse egenskaber har vi også vægtet undertøjets pris og derefter udpeget testens bedste baselayer til børn.

1. Reima Lani - BEDST I TEST

Behageligt undertøj med flade sømme, holder barnet varmt og tørt

Udformning: Sælges i sæt med bukser og trøje Materiale: 43% polyester THERMOLITE, 53 % polyester, 4 % sorona Vaskeanvisning: 40 °C, vaskes med vrangen udad, må ikke tørretumbles

Reima Lani Thermal Set - Blue (536183-6680)

Reima Lani er lidt mere sporty undertøj med markerede sømme, en kraftig elastik i taljen på bukserne og en trøje, der er ekstra lang bagpå. Undertøjets form indbyder til leg og bevægelse, og materialerne lykkes fint med at holde barnet varmt, uden at det bliver svedigt.

Hvis man ser nærmere på indersiden af tøjet, finder man også en struktur, der minder om funktionstøj, der er lavet til at lede sved og fugt væk. Undertøjet opleves som rigtig behageligt. Sømmene er flade og gnaver aldrig mod huden. I stedet for en mærkat i nakken har trøjen vaskeanvisningen trykt direkte på stoffet. Det samme gælder bukserne, selvom begge har mærkater i siden med oplysninger om materialer.

Pasformen er god og holder også efter vask. Størrelse 130 passer med lidt voksetillæg perfekt til et barn, som ellers bruger størrelse 122/128. Det brede elastikbånd i taljen kan dog virke lidt hårdt, og undertøjet føles derfor lidt stramt omkring maven på nogle børn.

Selvom der er opstået en del nopper efter en vinters brug af undertøjet, så generer det ikke. Indersiden er nøjagtig lige så glat og fin, som da Reima Lani var nyt og ubrugt.

Undertøjet kan maskinvaskes, men må ikke tørretumbles, og tørrer nemt natten over, hvis det hænges op i et varmt rum. Reima Lani passer som undertøj i de fleste situationer og er som skabt til at lege i.

Holder barnet både varmt og tørtbehageligt med flade sømme
Elastikken i taljen kan virke stiv og stram

Se pris hos:

jollyroom.dk

2. Kuling Uld Undertøj – BEDSTE LAVPRISVALG

Prisbilligt, blødt og lækkert undertøj, der holder varmen godt

Udformning: Bukser og trøje sælges separat Materiale: 100 % merinould Vaskeanvisning: 30 °C, ikke tørretumbling

Kuling Wool Tee - Grey Melange (481673)

Kuling Uld er et overraskende prisbilligt undertøj, især hvis man tager udgangspunkt i funktion over udseende.

Efter en hel vinters brug kan vi konstatere, at Kuling Uld er et rigtig blødt og lækkert sæt baselayer, der på trods af den meget kropsnære pasform aldrig klør eller sidder ubehageligt for barnet. Selv sømmene er bløde.

Det eneste, der gnaver, er vaskeanvisningen i siden af trøjen. Der havde vi ønsket, at Kuling havde bevaret en udformning med mærkerne syet fast på ydersiden af tøjet, sådan som vi tidligere har set fra dem. Ikke nær så pænt, men meget mere behageligt for barnet.

Undertøjet er relativt tyndt, men føles varmt og fungerer fint som lag 1, altså det lag barnet skal have tættest på kroppen. Ofte var det fint kun med undertøj indendørs og så en flyverdragt på ved udendørs leg. Tøjet er ekstra godt til varme børn, som let bliver svedige af mere kompakt undertøj.

Tøjet kan maskinvaskes ved 40 grader, men skal hænges til tørre. Det har holdt sig rent og frisk hele vinteren trods lejlighedsvis hård brug i børnehavemiljø. Det, man bemærker, er, at ydersiden er blevet ret nopret.

Men hvis man kan bære over med en vis æstetisk slitage, så er Kuling Uld Undertøj lige så varmt og behageligt efter et år, som da tøjet var helt nyt, og så har man fået meget undertøj for pengene.

Meget blødt og lækkert at have påholder varmen godtprisbilligt
Bliver nopret af vask og brugmærkerne klør

Se pris hos:

Babyshop.dk

3. Reima Taival

Rigtig varmt undertøj med flade sømme og behageligt at have direkte mod huden

Udformning: Sælges i sæt med bukser og trøje Materiale: 80 % uld, 20 % polyamid Vaskeanvisning: 30 °C, vaskes med vrangen udad, må ikke tørretumbles

Reima Taival Thermal Set - Cranberry Pink (536181-3601)

Reima Taival er et æstetisk tiltalende sæt undertøj i jacquardstrikket uld. Både bukser og trøje er mønstret i fine farver og former. Dette sæt undertøj passer perfekt til det kuldskære barn eller til børn, der skal være udendørs ofte og længe ad gangen.

Da uld virker temperaturregulerende, skal det kunne bruges hele året. I praksis opfattede børnene det dog lidt varmere end det helt tynde undertøj i testen. Men da vinteren var mørkest og koldest, var Reima Taival under flyverdragten en helt perfekt tøjkombination til at lege ude i sneen.

Pasformen er god på både bukser og trøje. Tøjet er tætsiddende på kroppen uden at føles for stramt, og de flade sømme mærkes stort set ikke på huden. I stedet for en mærkat med størrelse og vaskeanvisninger i nakke og bukselinning har Reima trykt oplysningerne direkte på stoffet. Et smart træk, da det ofte er disse mærkater som klør.

Elastikken i livet holder bukserne godt på plads, men føles aldrig hård eller ubehagelig. Overordnet har det aldrig noget problem at få børnene til at bruge Reima Taival.

Det eneste, vi har at anmærke, er at bagpartiet på bukserne ret hurtigt blev nopret. Men stoffet er ikke blevet tyndere, og bortset fra dette er der ingen påvirkning af vask eller brug. Reima Taival er således et sæt undertøj, som vil kunne holde mange børn varme over flere vintre.

Rigtig varmtmeget behageligt at have direkte på hudenflade sømme
Bliver hurtigt nopret på bagdelen

Se pris hos:

Babyshop.dk

4. Bergans Fjellrapp

Blødt og tyndt undertøj, der ånder godt og har god pasform

Udformning: Bukser og trøje sælges separat Materiale: 100 % merinould Vaskeanvisning: Uldprogram 30 °C, må ikke tørretumbles, skal strækkes i våd tilstand

Bergans Fjellrapp Youth Shirt - Primula Purple

Bergans Fjellrapp er tyndt og luftigt undertøj, der køler når kroppen er varm, og varmer når det er koldt. Desuden skal materialet være både smuds- og lugtafvisende.

Det er svært at vurdere, hvor godt det passer i praksis, når børn har tøj på under leg og ved måltider kommer der pletter uanset hvad. Men det er meget tydeligt, at undertøjet fungerer godt til at holde varmen, da Fjellrapp mange vinterdage er nok som supplement under flyverdragten for barnet.

Designet er sporty og funktionelt. Bukserne og trøjen sælges hver for sig, men fås i matchende farver og mønstre. Den samlede pris bliver relativt høj. Trøjen har mange tydelige sømme, og selvom de er flade og ikke mærkes så meget, virker det lidt underligt med flere sømme end nødvendigt.

Merinoulden er meget behagelig at have mod huden, og pasformen er god. Undertøjet følger kroppen, men sidder ikke for stramt. Buksernes talje består af et bredt elastikbånd. Det gør, at bukserne ikke glider ned, men kan også få dem til at føles lidt stramme omkring maven for en del børn.

Da merinoulden er luftig, tørrer Fjellrapp hurtigt efter vask, men det er et ekstra og lidt irriterende moment at skulle strække tøjet, mens det er vådt. Bergans Fjellrapp er både holdbart og frit for nopper, så det er meget tydeligt, at dette undertøj er af højeste kvalitet.

Meget tyndt og blødt materialegod pasformbåde varmer og ånder
Høj prisret kompliceret vaskeanvisningfor mange pyntesømme

Se pris hos:

Babyshop.dk

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem