Opdateret  

Sutteflaske: 10 modeller i test

PriceRunner

Skal din baby have flaske? Vi har testet sutteflasker fra blandt andet Nuk, MAM og Herobility - og både modeller fremstillet af både plastik og glas. For at en sutteflaske skal kunne udpeges til bedst i test, så skal den være nem at bruge, behagelig at holde, let at rengøre – og have en sut, som børnene er glade for.

Sutteflaske: 11 modeller i test

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle test selv, og vi tester alle produkter på den måde, som de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I testen af sutteflasker har syv småbørnsfamilier vurderet de forskellige flasker. Hver familie har testet 3-4 sutteflasker sideløbende med hinanden over en periode på flere måneder.

Med undtagelse af nogle få flasker, der kun er beregnede til modermælk, er alle sutteflaskerne testet med både modermælk, erstatning og vælling. Børnene, der har brugt sutteflaskerne, har været fra nyfødte og op til fire år gamle.

I vores test af sutteflasker har vi især kigget på følgende aspekter:

 • Design: Hvordan er flaskens form, og er den behagelig at holde? Hvordan ser flasken ud? Er flasken æstetiske detaljer holdbare, eller bliver de hurtigt slidt af?

 • Funktion: Har sutteflasken en unik funktion? Holder flasken tæt, hvis man ryster vællingen/erstatningen? Hvordan kan man gøre sutteflasken ren (opvaskemaskine eller i hånden)?

 • Brug: Er åbningen smal eller bred? Hvordan ser sutten ud? Hvilket tilbehør medfølger?

Derudover har vi også taget højde for sutteflaskens pris i den endelige bedømmelse. Derefter har vi fastsat karakterer og udpeget en sutteflaske som bedst i test

1. NUK Nature Sense Glas - BEDST I TEST

Robust og pæn sutteflaske af glas med bred åbning til erstatning og vælling

Materiale: Hærdet glas Eksempler på tilgængelige størrelser: 120 ml, 240 ml Rengøring i opvaskemaskine: Ja Tåler mikrobølgeovn: Ja

Nuk Nature Sense Glass Bottle 120ml

NUK Nature Sense fås i to versioner – en almindelig sutteflaske i plastik og Nature Sense Glas.
Nature Sense i glasflaskeversionen er fremstillet af hærdet glas, og den kan anvendes på nøjagtig samme måde som sutteflasken af plastik.

Nature Sense-flaskerne bruger samme sut. Det er en stor og blød sut, der er særligt udformet med flere åbninger for at genskabe det samme drikkeflow, som når barnet ammer.

Husk på "op og ned"

Det er værd at vide om sutten til Nature Sense, at den har en op- og en ned-side, når barnet har sutten i munden. Det gør det lidt mere besværligt at sikre, at sutten vender rigtigt, når man skal give baby mad i mørke.

Nogle børn i testen fanger sutten med det samme - og så foretrækker de den.
Andre børn skal bruge en tilvænningsperiode eller også kommer de slet ikke overens med den.

Cool sutteflaske af robust glas

NUK Nature Sense Glas er en robust sutteflaske. Det hærdede glas kan faktisk tåle at blive tabt på gulvet - i hvert fald fra lav højde.

At flasken er af glas gør den også lidt tungere at holde. Det kan få betydning, hvis de små børn skal holde flasken selv. Den kan også føles lidt hård og bastant at holde om.

Flaskens form er kort og bred. Derfor er åbningen også bred, og det gør det nemt at dosere erstatningspulver eller vælling i flasken.

Den brede åbning kombineret med det hærdede glas gør sutteflasken nem at rengøre. NUK Nature Sense føles derfor som ny - selv efter nogle måneders daglig brug. Designet er enkelt og pænt.

Konklusion på test af sutteflaske NUK Nature Sense Glas

Hvis du er ude efter en flaske af glas, og dit barn kommer overens med sutten, så er NUK Nature Sense Glas en eksklusiv sutteflaske, som du bliver rigtig tilfreds med.

Bred åbningfremstillet af glasenkel at holde renrobust materialepænt design
Speciel sut som ikke alle børn er glade fortungere end plastikflasker

Prissammenligning

Sammenlign priser
OnlineKids.dk Logo

NUK Nature Sense Glas Sutteflaske 120 ml og Silikone Sut, Blå

98 kr.
Baby Alvin Logo

NUK Nature Sense Glas Sutteflaske 120 ml og Silikone Sut, Blå

109 kr.

2. Twistshake Anti-Colic Sutteflaske - BEDSTE LAVPRISVALG

Farvestrålende og praktisk sutteflaske, der passer ekstra godt til både erstatning samt vælling

Materiale: BPA-fri PP-plast, sut af 100% giftfri silikone Eksempler på tilgængelige størrelser: 180 ml, 260 ml, 330 ml Rengøring i opvaskemaskine: Ja (men ikke sutten) Tåler mikrobølgeovn: Ja

Twistshake Anti-Colic Baby Bottle 330ml

Twistshake har et bredt udvalg af babytilbehør, men sutteflasken er flagskibsproduktet - det er der ingen tvivl om. Sutteflasken fås i mange forskellige klare farver, og designet er enkelt samt stilrent.

Sutteflaskens cylinderform er ikke den mest gribevenlige, men Twistshake Anti-Colic føles aldrig glat eller ubekvem under madningen.

God til børn i alle aldre

Twistshake Anti-Colic fås med mange forskellige størrelser på sutten, og den kan anvendes til børn i alle aldre. Selve sutten er af silikone, og den skal du vaske op i hånden.

Sutten har en rund, smal form. Og den symetriske form er især et plus, hvis du flaskemader baby om natten, så kan sutten nemlig ikke vende forkert.

Sutteflasken er nem at vaske op i hånden, men den tåler også en tur i opvaskemaskinen. Målangivelserne på ydersiden af flasken er ikke blevet slidt eller ridset i løbet af testperioden.

Billede af sutteflasken Twistshake på køkkenbordet

Ekstra praktisk, når du bruger mælkeerstatning

Der er to grunde til, at Twistshake Anti-Colic er ekstra praktisk, hvis man mader med modermælkserstatning eller med vælling.

 • For det første har sutteflasken en bred åbning, som gør det nemmere at ramme rigtigt med pulveret.
 • For det andet medfølger der et smart mixer-net, så du nemt kan hælde varmt vand og pulver i for derefter ryste drikken fri for klumper.

Der medfølger også en lille pulverbøtte. Den kan du opbevare i den tomme sutteflaske. Meget praktisk, når du skal hjemmefra med erstatningen doseret og klar til brug.

Konklusion på test af sutteflaske Twistshake Anti-Colic

Twistshake Anti-Colic er blevet modtaget uden brok hos de børn, som har testet sutteflasken. Forældrene er glade for dens praktiske funktioner, Men de synes også, at der er plads til en mere kurvet flaskemodel for at forbedre ergonomien, når man holder flasken.
Bortset fra det er Twistshake Anti-Colic en populær og farvestrålende sutteflaske med rigtig brugbart tilbehør.

Godt mixer-netrobust materialelet at rengørepopulær hos børnene
Ikke helt gribevenlig

3. Medela Calma

En lethåndteret sutteflaske med en sut, der er ekstra velegnet til ammende børn

Materiale: BPA-frit polypropylen Eksempler på tilgængelige størrelser: 150 ml, 250 ml Rengøring i opvaskemaskine: Ja Tåler mikrobølgeovn: Ja

Medela Calma Flaske 150 ml

Medelas Calma kommer med en særlig sut, som er specielt udformet til at efterligne brystet så meget som muligt. En indbygget ventil modvirker, at barnet sluger luft med ned, mens det spiser.
Tanken er, at Calma-sutten skal lade barnet sutte og trække vejret, som om det lå ved brystet.

Hvis du vil kunne skifte mellem at amme og made med flaske, så kan Medela Calma være en god flaske - netop for at forstyrre amningen så lidt som muligt.

Både til modermælk og erstatning

Flasken fås i to forskellige størrelser, og den samme sut kan bruges til dem begge. Flaskens design er neutralt, og selve flasken er lille og let at håndtere.

Medela Calma er beregnet til brug med modermælk, men den kan selvfølgelig også anvendes med erstatning. Flaskens åbning er af normal størrelse, men lidt til den smalle side.

Calma kan komme i opvaskemaskinen og er let at holde ren. Den består af relativt mange dele, og det kræver en del montering før og efter vask.

Høj kvalitet på slidstærk sutteflaske

Som altid med Medelas produkter har Calma en høj materialekvalitet. Vi oplever slet ingen slitage.

Skalaen på ydersiden af flasken virker i begyndelsen svær at aflæse, men man lærer hurtigt at tyde den. Flasken er kompatibel med Medelas brystpumper, og flasken kan kobles direkte til pumpen til opsamling af mælk. Flasken kan også bruges til opbevaring af mælk, der skal fryses.

Konklusion på test af sutteflaske Medela Calma

Den specielle sut til Medela Calma er en fuldtræffer hos nogle familier. Barnet tager den med det samme og har problemfrit kunnet skifte mellem flaske og amning.
Andre børn har ikke været glade for suttens form og afviser flasken kategorisk.

Men hvis din baby accepterer sutten, og hvis du desuden bruger Medelas brystpumpe? Så kræver det ikke megen overvejelse at vælge Medela Calma som sutteflaske.

Sut med smart funktionkompatibel med brystpumpekan bruges til opbevaring af mælk
Smal åbningmange dele ved rengøring

4. MAM Feel Good Glasflaske

Robust men ret tung sutteflaske af glas - især god til ældre børn

Materiale: Borosilikatglas Eksempler på tilgængelige størrelser: 170 ml, 260 ml Rengøring i opvaskemaskine: Ja Tåler mikrobølgeovn: Ja

Mam Feel Good Glass Bottle 260ml

Udbuddet af sutteflasker af glas vokser sig større, og MAM Feel Good er en del af denne kategori. Flasken fås i to forskellige størrelser. MAM har også forskellige sutter, der afhænger af barnets alder og madvaner.

Lidt tyk at holde om

Sutteflasken er ret stor, og den er lidt tykkere at holde om end andre sutteflasker med samme volumen. Det gør dog ikke flasken ubekvem at holde på. Derimod kan den, fordi den er lavet af glas, nemt føles glat, især hvis den er våd på ydersiden.

En fordel ved glas er, at det er bedre end plastik - især når vi tænker på bæredygtigheden.
Glas er også nemt at holde rent, og det føles ofte betydeligt friskere efter et års brug, end en plastikflaske gør.

Ulemperne ved en sutteflaske af glas er, at den er betydeligt tungere. Og så er der selvfølgelig risikoen for, at den går i stykker, hvis du skulle komme til at tabe den på gulvet. Det gør sig også gældende for MAM Feel Good, selvom Feel Good tåler nogen grad af hårdhændet behandling - og endda nogle fald uden at tage skade.

Sutteflasken MAM Feel Good glasflasken står klar på køkkenbordet

Frisk og holdbar sutteflaske i høj kvalitet

MAM Feel Good kan komme i opvaskemaskinen, men sutten af silikone skal dog vaskes op i hånden. Den består af flasken, en sut og en ring til at fastgøre den i - samt et låg.

Flasken er fremstillet af borosilikatglas, som skal kunne holde til både opvarmning og nedkøling, uden at glasset bliver skørt. Åbningen er lidt smal, men Feel Good fungerer fint med erstatningspulver og vælling. Flaskens design er i det hele taget både enkelt og pænt.

Konklusion på test af sutteflaske MAM Feel Good

MAM Feel Good giver indtryk af, at den er en sutteflaske af højeste kvalitet, hvilket da også afspejler sig i prisen. Den har ikke nogen særlig antikolikfunktion, men flasken har alligevel været populær hos børnene, og sutten er også blevet taget godt imod.

Er du på udkig efter en sutteflaske af glas, der kan tåle at blive brugt i lang tid? Så er MAM Feel Good uden tvivl et godt køb.

Fremstillet af robust glaskan rengøres i opvaskemaskinepænt design
Ret tunglidt smal åbning

5. Medela Modermælksflaske

Lille og praktisk sutteflaske, der passer godt, især hvis du også bruger Medelas brystpumpe

Materiale: BPA-frit polypropylen Eksempler på tilgængelige størrelser: 150 ml, 250 ml Rengøring i opvaskemaskine: Ja Tåler mikrobølgeovn: Ja

Medela Breast Milk Bottle with Teat 150ml

Ud over brystpumper fremstiller Medela også sutteflasker. Tanken er selvfølgelig, at brystpumpe og sutteflaske skal kombineres, men flaskerne kan også anvendes separat.

Hvis du skal pumpe ud, så er det imidlertid guld værd, at Medela Modermælksflaske kan fastgøres direkte på Medelas pumpe. Flasken kan på den måde bruges både til opsamling af mælk, til madning.
Men den er også til opbevaring, eftersom den fyldte flaske kan komme i fryseren.

Husk sutten

Til Medela Modermælksflaske fås sutter i flere størrelser. Sutten medfølger dog ikke, så den må du købe separat. Nøjagtig som med de fleste sutter er det også her forskelligt, om barnet vil tage sutten eller ej.

Flasken fås i to størrelser, hvor den lille er lige tilpas til spædbørn. Designet er måske ikke så spændende men heller ikke grimt.

Flaskerne er af høj kvalitet, når det gælder slidstyrke, og ser stadigvæk ud som nye efter en periode med intens brug.

Bedste valg for dig, der bruger Medelas brystpumpe

Som navnet afslører, er flasken beregnet til modermælk, men den kan sagtens anvendes til anden væske. Hvis du mader med erstatning, så gør sutteflaskens ret snævre åbning det svært at hælde pulver i uden at spilde. Der er heller ikke noget mixer-net eller andet, som gør det lettere at undgå klumper, når du ryster flasken.

Medela Modermælksflaske har et låg, der består af ringen til at sætte sutten fast i, og en løs plade, der lægges i for at danne et låg. Det er positivt, at Medela minimerer antallet af løse dele til flasken.

Desværre kan man komme til at sætte låget forkert sammen, hvilket kan medføre, at det bliver utæt.

Konklusion på test af sutteflaske Medela Modermælksflaske

Bortset fra det er Medela Modermælksflaske en lille og robust sutteflaske samt absolut det smarteste valg, hvis du planlægger at bruge en brystpumpe fra Medela.

Praktisk størrelsekompatibel med Medela brystpumpehøj materialekvalitet
Sut medfølger ikketodelt låglille åbning

6. NUK Nature Sense

Flot designet sutteflaske i høj kvalitet - ekstra god til spædbørn

Materiale: BPA-fri PP-plast Eksempler på tilgængelige størrelser: 150 ml, 260 ml Rengøring i opvaskemaskine: Ja Tåler mikrobølgeovn: Ja

Nuk Nature Sense Bottle with Silicone Teat 0-6m 150ml

Sutteflasken Nature Sense fra NUK har en speciel sut, der er udviklet til at efterligne flowet, når barnet ammer fra et bryst. I stedet for et enkelt hul, har Nature Sense-sutten tre eller flere åbninger.

Sutten fås i flere forskellige størrelser, så du let kan vælge den rigtige ud fra barnets alder - og om det er modermælk, erstatning eller vælling, du skal made babyen med.

Populært design

Sutteflasken er stilren med et diskret mønster og en tydelig skala. Designet virker velegnet til et børneprodukt og samtidig populært hos de voksne. Med til flasken følger foruden sutten og så et låg.

Nature Sense indeholder ingen unødvendige dele, og den er let at skille ad til rengøring. Flasken kan komme i opvaskemaskinen og printet er holdbart. Vi ser intet tegn på afblegning eller slid selv efter nogen tids intens brug.

Billede af en baby, der hygger sig med sutteflasken NUK Nature Sense Glas

Flot og let at fylde op

NUK Nature Sense er relativt bred, hvilket gør den lidt kortere end andre flasker med samme volumen. Det gør den også lidt tykkere at holde på, men ikke i en grad så det føles ubekvemt.

Sutteflaskens bredde betyder også, at åbningen er stor. Det er derfor meget nemt at fylde pulver i, når du skal lave erstatning eller vælling. Du kan sagtens ryste flasken, men der er ikke noget særligt mixer-net til at fjerne eventuelle klumper.

Sutten skal ifølge NUK være ekstra blød, kunne støtte læberne i bredden samt kunne forebygge kolik. Sutten er bøjet og lidt til den korte side, så barnet opleves af og til at miste grebet om den. Nogle børn vænner sig til det og er glade for sutten, mens andre aldrig rigtig kommer overens med den.

Konklusion på test af sutteflaske NUK Nature Sense

Har du et barn, der synes om sutten, så får du med NUK Nature Sense en sutteflaske af høj kvalitet med et attraktivt design - som oven i købet er meget let at fylde.

Bred åbningattraktivt designhøj kvalitet
Speciel sut - passer ikke til alle børn

7. Dr Browns Wide Neck

Gribevenlig sutteflaske, der er svær at vaske op - ekstra god til gylpende babyer

Materiale: BPA-frit polypropylen og silikone Eksempler på tilgængelige størrelser: 150 ml, 270 ml, 330 ml Rengøring i opvaskemaskine: Kun sutten, ikke flasken Tåler mikrobølgeovn: Ikke oplyst

Dr. Brown's Options+ Wide-Neck Baby Bottle 150ml

Hvis en østtysk arkitekt og en faxproducent fra begyndelsen af 90'erne havde samarbejdet om at designe en sutteflaske, så ville resultatet være Dr Browns Wide Neck.

Flasken kan bedst beskrives som stilrent kedelig, næsten så det bliver retro. Men hvad betyder udseendet, så længe funktionerne er på plads?
Og der er ikke noget i vejen med Wide Neck, når det gælder brugen.

Dr Browns Wide Neck fås i flere forskellige størrelser

 • Den største på 330 ml er lige lovlig bred, og det føles svært at få fat omkring den, hvis man ikke har store hænder.
 • Mellemstørrelsen på 270 ml er ganske vist også bred, men flaskens smallere talje er lige tilpas i omkredsen til et bekvemt greb.

En fordel ved bredden er, at åbningen også er bred, hvilket gør dosering af vælling og erstatning lettere.

Billede af Dr Browns Wide Neck sutteflasken på køkkenbordet

Usædvanligt nok må sutten – men ikke selve flasken – komme i opvaskemaskinen. Det er ret meget omvendt af det vi mest har set i testen.

Mindre gylp og mavekneb

Sutteflasken har også et "antikolik-system", som kræver en særlig opvaskebørste.
Det lader faktisk til, at antikoliksystemet har en reel effekt. Den ene af testfamilierne forsøger sig i hvert fald både med og uden ventilen. Og de bemærker faktisk, at barnet både gylper mindre og får mindre ondt i maven.

Det er et minus, at Wide Neck består af så mange smådele. Risikoen for at én af dem bliver væk, virker stor.

Familierne, der har anvendt Dr Browns Wide Neck sammen med erstatning, fortæller, at flasken efter et par måneder bliver lidt mat i farven - hvilket ser kedeligt ud. Men bortset fra det opleves kvaliteten som god.

Konklusion på test af sutteflaske Dr Browns Wide Neck

Er du på udkig efter en stor sutteflaske med et godt greb - og en tilsyneladende velfungerende antikolikventil, så er Dr Browns Wide Neck absolut en mulighed, der er værd at overveje. Den er især værd at overveje som en god sutteflaske til baby med kolik.

Nemt at få sutten på pladsbred åbninggodt grebvelfungerende ventil
Mange smådelebesværlig at vaske opkedeligt designbliver mat efter nogen tid

8. MAM Easy Start Anti-Colic

Prisbillig og funktionel sutteflaske til babyer, der har let ved at tage sutten

Materiale: BPA-frit polypropen Eksempler på tilgængelige størrelser: 130 ml, 160 ml, 260 ml Rengøring i opvaskemaskine: Ja Tåler mikrobølgeovn: Ja

Mam Easy Anti-Colic Sutteflask 260ml

MAM Easy Start Anti-Colic er en sutteflaske med høj genkendelsesfaktor, sandsynligvis fordi flasken i mange år har været stabelvare på babyhylden hos flere store supermarkedskæder.

Godt greb i flasken

Sutteflasken fås i et bredt udvalg af pastelfarver og har en blød, buttet form. Ydersiden af flasken er desuden nopret for at give ekstra godt greb. Dette kombineret med flaskens form gør det meget bekvemt at give flaske med Easy Start Anti-Colic.

Åbningen er til den smalle side, så du skal være sikker på hånden, når du hælder vælling eller erstatning i. Der er ikke noget mixer-net, men man kan godt ryste MAM Easy Start Anti-Colic for at blande vand og pulver. Der medfølger et låg, og det opleves at holde tæt nok til, at en færdigblandet flaske trygt kan pakkes ned i pusletasken.

Adskillelig sutteflaske, der er nem at vaske op

Trods den smalle åbning er MAMs sutteflaske meget let at rengøre. Det skyldes, at den består af i alt seks dele og kan skilles ad både foroven samt i bunden, hvor flaskens antikolik-system i form af en gummiventil sidder. Flasken er nem at vaske op i hånden, men delene tåler også en tur i opvaskemaskinen.

Mens mange sutteflaskeproducenter går efter en sut, der skal være naturlig og minde om brystet, så har MAM valgt en mere klassisk sut i kraftig silikone.
En fordel ved det er, at sutten, og flasken for den sags skyld, virker meget slidstærk og robust. Der er ikke en skramme at se efter to, tre måneders brug.
Men det er en ulempe, at sutten opleves hård og smal.

Konklusion på test af sutteflaske MAM Easy Start Anti-Colic

MAM Easy Start Anti-Colic er en funktionel og prisbillig sutteflaske, som egner sig bedst til babyer, der ikke foretrækker nogen bestemt sut.

Meget gribevenliglet at rengøregodt låg der slutter tæt
Ret smal sutlille åbning

9. Tommee Tippee Closer To Nature

Billig og god sutteflaske, hvis du sætter pris på et godt greb

Materiale: BPA- og ftalatfri plastic, sut af silikone Eksempler på tilgængelige størrelser: 150 ml, 260 ml, 340 ml Rengøring i opvaskemaskine: Ja Tåler mikrobølgeovn: Ja

Tommee Tippee Closer to Nature Anti Kolik Flaske 150ml

Tommee Tippee Closer To Nature er en ukompliceret sutteflaske. Du får, hvad du kan se. Flasken fås i tre forskellige størrelser, og sutten fås også i forskellige varianter afhængig af babyens alder, og hvilken mad, baby skal have.

Closer To Nature har et enkelt design - helt uden unødvendige fiksfakserier. Næsten i en grad, så den bliver kedelig.

Timeglasform giver godt greb

Til gengæld skiller flaskens form sig ud fra de øvrige – og det på en positiv måde. Sutteflasken er næsten timeglasformet, så du får et stabilt og meget bekvemt greb med hånden, når du holder flasken på midten.

Hvis du skal give flaske med vælling eller modermælkserstatning, så er den brede åbning i Tommee Tippee Closer To Nature en populær detalje. Åbningen gør det både nemt at ramme rigtigt med pulverskeen, og samtidig gør det flasken let at vaske op efter brug.

Closer To Nature består af få dele, så man ikke behøver at bøvle med at samle den og skille den ad.

Utrolig godt greb om sutteflasken

Nøjagtig som med næsten alle andre sutteflasker, så er det forskelligt, hvad børnene synes om Closer To Nature. Nogle af de mindre babyer mister nemt grebet om den korte sut, mens andre ikke har nogen problemer.

Ventilen i sutten, der skal forhindre undertryk, opleves af og til at lække en smule - hvis man ikke holder flasken rigtigt.
Låget kan også være lidt tricky at sætte på ind imellem, men det holder helt tæt, når det først er kommet på.

Konklusion på test af sutteflaske Tommee Tippee Closer To Nature

Closer To Nature mangler helt unikke funktioner. Så med den hårde konkurrence i det brede udbud af sutteflasker, kan denne model let blive væk i mængden.

Prisniveauet bør dog komme med i overvejelserne. For med tanke på det er Tommee Tippee Closer To Nature ganske enkelt en funktionel sutteflaske, som tilmed har et af de bedste og mest bekvemme greb.

Utroligt godt grebbred åbninglet at rengøre
Kedeligt designsuttens ventil lækker af og til

10. NUK First Choice Temperature Control

Gribevenlig sutteflaske med varmeindikator, der mindsker risiko for skoldning

Materiale: BPA-fri PP-plast Eksempler på tilgængelige størrelser: 150 ml, 300 ml Rengøring i opvaskemaskine: Nej Mikrobølgeovn: Nej

Nuk First Choice + Temperature Control Babyflaske 300ml

En almindelig måde at kontrollere om sutteflaskens indhold er tilpas varmt, er at dryppe lidt ud på håndleddet. Men det slipper du for med NUK First Choice Temperature Control.

På sutteflasken sidder der linjer langs med målangivelserne.

 • Hvis linjerne er hvide, er flaskens indhold varmere end 37 °C - og dermed for varmt for barnet at drikke af.
 • Hvis linjerne er blå, er væsken under kropstemperatur og derfor lige til at drikke.

Hvis du er urolig for, om barnet brænder sig i munden, så kan en varmeindikator være en god idé. Men der findes selvfølgelig også andre måder at kontrollere temperaturen på – ved at mærke på drikken eller med et termometer.

Ikke i opvaskeren - og dog ... måske?

En ulempe ved NUK Temperature Control er, at flasken ikke må komme i opvaskemaskinen.
Men ... vi har prøvet alligevel, og vi oplevede ikke, at funktionen blev påvirket efter nogle få ture i opvaskemaskinen. Men med tiden er det meget muligt, at varmemåleren tager skade.

Smart funktion, der føles overflødig i praksis

Selve sutteflasken skiller sig ikke ud på nogen måde. Den har et diskret design og en gribevenlig form.
Åbningen er ret smal, hvilket øger risikoen for at spilde, hvis man skal fylde erstatningspulver eller vælling i.

Sutten, der følger med NUK Temperature Control, er en anatomisk model, og en suttetype, der får blandede reaktioner. En del børn accepterer den uden brok, mens andre afviser den med det samme - præcis som altid.

Konklusion på test af sutteflaske NUK First Choice Temperature Control

At sutten skal vende på en bestemt måde, gør det lidt sværere at bruge flasken i mørke. Og som den eneste flaske i testen opstår der hurtigt aflejringer i bunden trods omhyggelig rengøring med NUKs eget (i øvrigt udmærkede) opvaskemiddel.

Selvom ideen med temperaturkontrol på sutteflasken er god, så virker funktionen overflødig i hverdagen, og NUK First Choice Temperature Control bliver ikke en favorit.

Varmeindikatorflot designgodt greb
Kan ikke komme i opvaskemaskinensmal åbningsutten er upopulær hos en del børn
 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os