Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Så meget kan du spare på dit Gør-Selv-Projekt

Opdateret 11. juni 2019

En tur i byggemarkedet kan hurtigt blive til en langt dyrere indkøbstur end nødvendigt.

Det viser PriceRunners årlige pristjek af 28 populære byggemarkedsprodukter vi jævnligt køber. Der er mange penge at spare alene ved at sammenligne priser og købe ind i det billigste byggemarked.

Analysen viser, at du som forbruger risikerer at betale mere end det dobbelte af hvad du behøver, når du handler i byggemarkedet.

I gennemsnit er prisforskellen på hele 115 procent for de pristjekkede produkter, og det betyder at for den aktive Gør-Det-Selv'er kan der være 51 procent at spare ved at sammenligne priser og vælge at handle i den billigste butik.

Der er tale om identiske produkter, og derfor er besparelserne reelle.

Det er også derfor at det kan være svært at forstå, at der er så kolossalt store prisforskelle på de samme produkter, når du går i byggemarkedet hvad enten du gør det online eller i det lokale byggemarked,” siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Cement med stor prisforskel

Et eksempel på de store prisforskelle er cement fra Aalborg Portland. 25 kg basis cement koster 45 kroner i billigste butik, mens prisen er røget helt op på 112 kroner i den dyreste butik altså mere end dobbelt så dyr. Du sparer 60 procent ved at vælge at handle i den billigste butik.

Aalborg Basis Cement

Dyrt værktøj og haveredskaber

Hvis du står overfor at investere i en ny skruemaskine eller haveredskaber, er det en god ide at sammenligne priser først.

Fiskars havespade

Den populære Havespade fra Fiskars Classic koster 238 kroner i billigste butik mens den koster 519 i den dyreste butik. Det er prisforskel på 118 procent (281 kroner) og du sparer dermed 54 procent ved at vælge billigste butik.

Hvis det er en skruemaskine, du er på udkig efter, er der mange grunde til at sammenligne priser. Den meget populære Bosch GSR 18 volt maskine koster 999 kroner i billigste butik mens den koster 1809 kroner i den dyreste. Du kan altså spare 810 kroner (45 procent) ved at købe skruemaskinen i billigste butik.

Du kan her se hvor meget, du kan spare på de sammenlignede produkter.

Spar på gør det selv produkter

(Priser i ovennævnte analyse er samlet ind i uge 23 2019)

Kommenter

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!