Sofabord(6831)

Sofabord

Et sofabord er et lavt bord, som typisk bruges sammen med en sofa eller en sofagruppe. Det står ved siden af et eller flere siddemøbler, og bruges til at placere forskellige effekter på. Det kan for eksempel være en kop kaffe, en bog man lægger fra sig eller en vase med blomster, der mere permanent står der til pynt.

Sofabordet er et meget enkelt møbel, der som udgangspunkt blot består af en bordplade med nogle ben eller en anden form for understel. Måske netop derfor har møbelarkitekter udfoldet en stor kreativitet og skabt sofaborde med mange forskellige udtryk.

Mange typer, former og materialer

Udover det helt enkle bord med en bordplade og fire ben, findes der en række andre typer. Der er bakkebordet, hvor bordpladen kan løftes af og bruges som bakke, når man for eksempel skal hente kaffen. Der er borde med hyldesystemer under bordpladen, og borde som er bygget nærmest som lave reoler. Der er borde med forskellige former for understel i træ, metal eller andre materialer, og der er borde i alle tænkelige former. Det mest almindelige er det firkantede eller rektangulære bord, men der findes også runde, elipseformede og trekantede bordplader, og borde i alle tænkelige organiske former. Både stel og bordplader fås i mange forskellige materialer og beklædninger.

Bordpladen på et sofabord er typisk af træ eller glas, og kan også være beklædt med metal eller forskellige former for laminat. Ben og understel er typisk i træ eller metal. Nogle sofaborde produceres kun i en bestemt materialekombination og farve, andre fås i mange forskellige udformninger. I nogle tilfælde er det muligt at vælge mellem flere bordplader i forskellige træsorter.

Prisen for et sofabord afhænger både af størrelsen, materialernes kvalitet og bordets arkitektoniske udformning. Der er mange forskellige muligheder lige fra helt enkle borde til få hundrede kroner til arkitekttegnede klassikere til mange tusinde kroner.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem