Spisebord(9324)

Spisebord

Normalt bruger man et spisebord til at spise ved. På grund af bordets ofte centrale placering i en stue eller et køkken-alrum, er der en tendens til at det også bliver centrum for mange andre aktiviteter. Det er tit ved spisebordet, de mindre børn sætter sig til at tegne, måske laver teenagerne også lektier der, og nogle gange bliver man siddende hele natten ved bordet, når man har gæster til middag. Alle disse funktioner skal tænkes ind, når man vælger sit spisebord. Udgangspunktet bør dog normalt være spisesituationen.

I nogle hjem har man både et spisebord i køkkenet til dagligdags brug og et i stuen til pænere brug, men mange steder har man valgt at have et køkken-alrum, hvor det samme bord bruges til både morgenmad, frokost, aftensmad, gæster og fester. Hvis bordet bruges meget, kan det være en ide at vælge et solidt bord, hvor især bordpladen kan klare masser af slitage. Hvis det står i en stue og primært er til pænt brug, kan man måske godt klare sig med et lidt mere sårbart bord. Spiseborde er normalt relativt enkelt udformet. De består som regel af en bordplade, enten bygget sammen med fire ben eller beregnet til at supplere med ben eller understel. Der findes dog også mere kreativt udformede borde, for eksempel med en central kerne, der bærer bordpladen.

Bordpladen vil oftest være i træ, glas, metal eller laminat. Der laves plader i mange forskellige træsorter, der kan være ubehandlet, oliebehandlet, bejdset eller malet. Metal- og laminatbordplader vil ofte have en kerne af træ eller andre materialer, og glasbordplader er som regel forstærkede, så de ikke går i stykker ved almindeligt brug. Til nogle bordplader fås der tillægsplader, så bordet kan gøres større, når der kommer gæster. Bordbenene er normalt i træ eller metal, og det er almindelig med en kombination af træbordplade og metalben.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem