Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Spejle i alskens former og farver

Et spejl er en flad genstand, man kan spejle sig i. Det består af glas eller metal, som er blankt og behandlet på en måde, så det reflekterer lyset og viser et billede af det, der er placeret foran det. Spejle findes i mange forskellige udformninger, og bygges ofte ind i vægge eller i andre møbler. Det kan for eksempel være et garderobeskab med spejl indeni eller udenpå lågen, eller et fast monteret spejl i entreen eller soveværelset. Løse spejle fås i mange forskellige størrelser, både til ophængning på vægge, til at stille på borde, og til at medbringe i tasken.

De klassiske spejle, man ofte ser i entreer, kan fås med eksklusive rammer, der minder om dem, man fra gammel tid har brugt til ophængning af malerier og andre kunstværker. De kan også fås i helt enkelt glas eller metal, med en mere enkel ramme og med moderne, farverige og ekspressive udsmykninger. Der er også mange varianter af udformningen af selve spejlet. Det kan være kvadratisk eller rektangulært, rundt eller ovalt, skåret i forskellige organiske farver eller sammensat af flere spejlflader i ens eller forskellige former. Når man vælger et spejl, bør man både gå efter funktion og form.

Man skal sikre sig, at spejlet har den rette størrelse, så det kan bruges i praksis, hvad enten man gerne vil kunne spejle hele kroppen eller blot ansigtet. Desuden skal man sikre sig, at overfladen er i en tilstrækkelig kvalitet, så man får et klart billede af det, der skal spejles. Samtidig skal man finde et spejl, der passer ind i indretningen på det sted, hvor det skal placeres. I en del tilfælde giver det som nævnt sig selv, fordi spejlet er indbygget i et andet møbel, men også i sådanne tilfælde bør man sikre sig, at spejlet ikke virker forstyrrende i omgivelserne.

Filter1

Vis