Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Kroket - et havespil for både børn og voksne

Når det er sommer i Danmark, og havemøblerne og parasollen er fundet frem, er det tid til at nyde livet i haven. Er der børn i familien, vil de gerne lege noget og spille noget, når de er udenfor. Der er mange gode udendørslege og spil, som kan spilles hjemme på græsplænen.

Et par fodboldmål og en fodbold – mere skal der ikke til, hvis børnene gider spille fodbold, og så kan de få timer til at gå med det, både sommer og vinter.

Men har de ikke lyst til at spille fodbold, eller skal der bare være andre muligheder engang imellem, er der også andre gode spil. De kan spille rundbold, badminton eller basketball, hvis de har en basketkurv. Et andet spil, der er blevet meget populært i de seneste år blandt både børn og voksne, er Kubb, også kaldet kongespil eller vikingespil. Og så er der kroket – en gammel klassiker inden for havespil, der aldrig går af mode.

Kroket kan spilles af både børn og voksne og er et rigtig godt familiespil. Reglerne er ret enkle. Det handler om at slå sin kugle gennem buerne med færrest mulige slag og at slå modspillernes kugler væk.

Du kan købe mange forskellige komplette kroketspil, hvor der er alt, hvad du skal bruge for at være klar til et spil kroket: kugler, køller, buer og pinde. De fleste kroketspil er lavet af træ.

Kroket er blevet spillet i flere hundrede år, men det er stadig lige underholdende. De fleste spiller det for sjov hjemme i haven, men kroket er faktisk også en sport, der dyrkes på professionelt plan. Inden for de seneste år er spil med inspiration fra kroket også blevet ganske populære. I fodboldkroket spiller man med en fodbold i stedet for trækugler og køller. Og krolf – en blanding af kroket og golf – har også fået mange tilhængere i løbet af senere år.

Filter1

Vis