Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Hjemmebiograf

(326)

Selvom biografernes slogan er, at film skal ses i biografen, kan man sagtens få biografstemningen hjem i stuen. Løsningen er naturligvis en hjemmebiograf. Men en hjemmebiograf er ikke bare en hjemmebiograf. Er æstetikken i fokus, kan en løsning være en soundbar med tilhørende subwoofer, som ikke optager alt for meget plads i stuen. Vil du gå all-in på hjemmebiografen, har vi også samlet priserne på de store hjemmebiografsystemer med mange højttalere, der kan give filmene den lyd, de fortjener. Er du både lydfanatiker og æstetiker, kan du også finde de bedste priser på samlede systemer, hvor du både får god lyd og et samlet system med både forstærker, Blu-ray-afspiller og meget mere.

...

Før du investerer i en hjemmebiograf

Takket være dramatiske innovationer i hjemmeunderholdnings teknologier kan hjemmebiografer give dig en audiovisuel oplevelse som intet andet. Hvad enten du er til en tjekket pakkeløsning, eller foretrækker en sofistikeret opsætning med fuld mulighed for speciel sammensætning, så er der masser af overvejelser at gøre.

Prisen for en hjemmebiograf

At investere i en hjemmebiograf er en seriøs investering. For at få et kvalitetssystem med alle de funktioner du ønsker, er du nødt til at bruge penge. Priser starter fra beskedne 900 kroner og går let hele vejen op til 32.000 kroner.

Der vil muligvis være skjulte udgifter såsom service, leveringsomkostninger, installeringsomkostninger, skatter samt mulige nødvendige kabler og tilbehør. En god tommelfingerregel er at lægge 20 til 25 % til den samlede indkøbspris.

En hjemmebiograf er en belejlig og, i det lange løb, utrolig økonomisk overkommelig måde at bringe Det Store Lærred ind i din dagligstue. Men du vil formentlig få brug for ...

God plads

Vær sikker på at du har god plads til at installere din hjemmebiograf. Størrelsen på dit rum er altafgørende - fra størrelsen på videodisplayet til hvor mange højtalere du har til dit møbelarrangement. Tænk over rummets naturlige lys, gulv, vægge, og lejlighedens, eller husets, plads og størrelse.

Display

Vær sikker på at overvej den type af skærm, du ønsker at se film, TV, eller spil computerspil på nøje. Generelt er dine bedste valgmuligheder:

  • Videoprojektor og skærmkombination
  • Fladskærm
  • Bagprojektion
  • 35 eller 36-tommer traditionelt CRT

Lyden

Hvis du er ude efter den sande biografoplevelse af at være omgivet i nuanceret, høj kvalitets lyd, bør du overveje nøje, hvilken slags lyd reproduktions udstyr, du ønsker.

En AV modtager er det mest udbredte, da det kombinerer funktionaliteten af alle tre ting: en radiotuner til AM/ FM, HD radio, Internet og satellit radio; en forforstærker, der håndterer lyd fra systemets forskellige lyd- og videokilder; og en multi-kanal forstærker, der transmitterer lyd til højtalerne.

En forforstærker/ forstærker kombination behøver ikke have en radiosender. Det kontrollerer stadig lyden fra ethvert lyd- eller videoudstyr og sender det videre til højtalerne. Dette er en god mulighed, hvis du ikke normalt lytter til musik, eller er mere interesseret i at spille computerspil og se film.

Højtalere

Størrelsen på dit rum vil bestemme størrelsen samt antallet af højtalere du behøver. Det er generelt bedre at matche højtaler brands, hvis du køber flere for at opnå en bedre præstation. Vælg en subwoofer for en rigere lytteoplevelse, da de reproducerer ekstremt lave frekvenser.

De fleste audio modtagere har en indstillings menu, der gør det let at indstille størrelsen og placeringen af dine højtalere, samt at teste hvert af deres ydelsesniveauer, så du kan finindstille lyden.

Kilde

Vær på udkig efter en DVD afspiller med progressive scan og evnen til at opskalere. Du vil muligvis også ønske at inkludere en Blu-ray afspiller, en CD afspiller for ekstra diskplads, en DVD optager og mere til.

Universal fjernbetjening

I stedet for at have flere forskellige fjernbetjeninger til hver komponent i dit hjemmebiografsystem, vil du via en universal fjernbetjening være i stand til at betjene alt fra en enkelt fjernbetjener. Du vil være nødt til at indstille hver individuel hjemmebiograf komponent på din universal fjernbetjening.

Surge protector

Med så mange forskellige komponenter forbundet på et enkelt område, vil du ønske pålidelig beskyttelse imod strømudsving. På trods af at ingen beskyttelse imod strømudsving er totalt sikker er det godt at have nogen beskyttelse installeret.

Filter

Vis