1. Start
 2. Guides

Opdateret  

Sådan bager du de bedste fastelavnsboller - opskrifter og bageudstyr

LeaSefeld

Guide til de bedste opskrifter på fastelavnsboller og alt det bageudstyr du har brug for, når du skal bage fastelavnsboller.

Fastelavnsbolle opskrift - her er guiden. På billedet ses tre forskellige typer af fastelavnsboller.

Kender du det? Det er fastelavn og du vil gerne gøre noget særligt for børnene eller dig selv.

Du har lyst til at bage fastelavnsboller – men så opstår der en række spørgsmål.

 • Hvordan er det nu man gør?
 • Hvilken type fastelavnsbolle er bedst eller nemmest at lave?
 • Hvor finder jeg den bedste fastelavnsbolle opskrift?
 • Har jeg det bageudstyr, der skal bruges?

Bare rolig vi har fundet svaret på dine spørgsmål. Vi har søgt nettet tyndt for de bedste opskrifter på de forskellige typer af fastelavnsboller og lavet en liste med alt det bageudstyr du har brug for.

Opskrifter:

Til begynderen: De gammeldags fastelavnsboller:

alt tekst

Den gammeldags fastelavnsbolle er nok den, af de tre typer af fastelavnsboller, der er nemmest at bage. Den består af en bolle af gærdej, creme (eller andet fyld) og glasur på toppen.
Vi har fundet to opskrifter til den gammeldags fastelavnsbolle, som er nemme at følge og handle ind til.

 1. Arla har en overskuelig opskrift på de gammeldags fastelavnsboller, hvor man selv kan bestemme fyldet. Der er også en god video nederst på siden. Find Arlas opskrift her.
 2. På Louises Madblog er der også en nem og simpel opskrift på gammeldags fastelavnsboller, hun har både en video-guide og en billederække, der viser bageprocessen. Læs Louises opskrift her.

Til svenskofilen: Semla (den svenske fastelavnsbolle):

alt tekst

Er du vild med vores nordiske nabo (Sverige)? Så er du helt sikkert også vild med semlor.
En semla er en kardemommebolle med mandelcreme og flødeskum. De er efterhånden helt almindelig at se side om side med de danske fastelavnsboller i bagervinduet og vi må indrømme – de smager faktisk ret godt!
Her er to opskrifter til de svenske fastelavnsboller.

 1. Den populære madblog Valdemarsro har skrevet en overskuelig opskrift på semlor. Find opskriften her.
 2. På DR.dk har vi fundet en simpel og mobilvenlig opskrift på de svenske semlor. Opskriften er skrevet af Linn Grubbström, der står bag madbloggen Frk. Kræsen. Læs opskriften her.

Til den autodidakte konditor: Wienerbrøds fastelavnsbollen:

alt tekst

Er du en gud i et køkken og kunne du snildt melde dig til Bagedysten, så har du sikkert ikke nogle problemer med at følge de her opskrifter på de lækre fastelavnsboller af wienerbrødsdej.

 1. Er du fan af Den Store Bagedyst, så kender du nok Liv Martine. Hun har lavet en videoguide til "Bagerens Fastelavnsboller", som du kan se på YouTube her.
 2. Mad For Madelskere har også lavet en udførlig opskrift til de avancerede fastelavnsboller med wienerbrødsdej. Der er tilmed en god billede-guide til, hvordan man folder wienerdejen rigtigt. Find opskriften her.

Har du udstyret i orden?

Er du ikke sikker på, at du har alt bageudstyret i orden til den kommende fastelavnsbolle-bagning? Så har vi lavet en liste her over det køkkenudstyr, som du får brug for.

Knabstrup Keramik Dejfade Dejskål 34 cm 5 L

Dejfad eller røreskål

Det vigtigste når du skal bage fastelavnsboller er en skål til at blande alle ingredienserne i. Du kan sagtens bruge en almindelig røreskål af stål eller plastik, men et godt dejfad er bare rigtig lækkert - når dejen skal æltes godt.

Sammenlign priser
KitchenAid 5KHM9212EAC

Håndmixeren - din bedste ven, når der skal laves flødeskum eller creme

Skal flødeskummen eller cremen have den helt rette konsistens, så er håndmixeren din bedste ven. Den her er meget populær, og får gode anmeldelser.

Beurer KS 51

En digital køkkenvægt er et must, når du skal følge en opskrift

For at følge en opskrift er man nødt til at have en ordentlig køkkenvægt. Måler køkkenvægten ikke præcist, kan det resultere i et dårligt resultat - det er i hvert fald ikke dine bage-skills, der er noget i vejen med!

Patisse Icing Bag Set 33cm Sprøjtesæt

Så skal der sprøjtes flødeskum

For at fuldende dine mesterværker er du nødt til at have de helt rigtige tyller til dine sprøjteposer - og her får du et tyllesæt sammen med din sprøjtepose.

Blomsterbergs - Dejskraber

Et vigtigt men overset bageudstyr

Dejskraberen er et vigtigt værktøj for den seriøse bager - som en tømrers tommestok. Her fås et par dejskrabere designet af Mette Blomsterberg.

Patisse - Sukkerstrøer 9.5 cm

Prikken over i'et - et flot lag flormelis

Når du til sidst skal pynte fastelavnsbollen med et flot lag af flormelis, er en sukkerstrø et handy redskab. Du kan dog også bruge en almindelig sigte.

Rösle - Piskeris 22cm

Gå old school som Bonderøven

Elsker du at lave alt med håndkraft - ligesom Bonderøven? Så kan du piske din flødeskum og kagecreme med et gammeldags piskeris. Så får du også opbygget nogle gode muskler og måske forbrændt lidt kalorier inden du skal smovse lækre fastelavnsboller.

 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os