1. Start
  2. Guides

Opdateret  

Sådan bruger du selvbruner

Lea Sefeld

Skal du i gang med at bruge selvbruner, og har du brug for et par gode tips til, hvordan du bruger selvbruner? Så led ikke længere. Vi har samlet vores bedste råd til dig her.

Sådan bruger du selvbruner

  1. En af udfordringerne ved brug af selvbruner er at få et ensartet resultat, der ser naturligt ud. For at lykkes med det, er det vigtigt at anvende en peeling først (for at fjerne døde hudceller). Det mindsker risikoen for mørke pletter.

  2. Et andet tip er at fugte tørre steder på huden (neglebånd, albuer, knæ, hænder og fødder) inden du påfører selvbruner. Ellers risikerer du at opsuge meget af selvbruneren på de tørre områder og blive mørkere her end på den omkringliggende hud. Tag en fed bodylotion på, og vent til den er trængt godt ind i huden.

  3. Når selvbruneren derefter skal påføres, hjælper det meget at bruge en påføringshandske. Den gør det lettere at fordele selvbruneren ud på huden og dermed opnå et resultat uden pletter og rander.

  4. Brug lidt mindre af produktet de steder, der naturligt bliver mindre solbrændte, såsom armhuler og indersiden af armene.

  5. Ryggen er altid vanskelig at få jævn. Det er afgjort lettest at bede nogen om hjælp. Har du ikke mulighed for det, kan en påføringshandske i det mindste hjælpe med at glatte ud.

Selvbruner til ansigtet

For at få et godt resultat i ansigtet er det vigtigt, at du - ud over peeling og fugtighedscreme - også anvender et produkt, der er beregnet til ansigtet eller kan anvendes på både krop og ansigt.

Produkter, der er beregnet til kroppen, er nemlig ofte lidt federe og kan medføre urenheder i ansigtet.

Så lang tid skal selvbruner sidde på

Du kan ikke se resultatet af selvbruneren med det samme. Selvbruneren skal have lov at virke, og det kan tage op til 6 timer, inden reaktionen i huden er færdig.

Så du skal ofte vente mindst 6 timer med for eksempel at gå i bad, for ikke at risikere, at den brune farve bliver skyllet af.

Da det tager så lang tid for produktet at blive absorberet i huden, er der risiko for at få pletter på lyst tøj og sengetøj. Pletterne kan du dog for det meste få væk igen ved almindelig vask.

Sådan fjerner du selvbruner

Selvbruner sætter sig kun i det aller yderste hudlag og forsvinder derfor naturligt, når huden falder af i løbet af en uges tid.

Hvis du vil have farven væk hurtigere, findes der særlige selvbruner removere, du kan bruge. Men det kan alligevel være svært at genskabe den naturlige hudfarve

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os