Opdateret  

Test af cykelstole: Find den rette model til jeres cykelture

PriceRunner

Skal du have plads til én mere på cyklen? En cykelstol er en praktisk (og hyggelig) måde at tage dit barn med på tur. Vi har testet cykelstole fra Hamax, Thule og Ok Baby. Testens Bedst i test cykelstol er praktisk at bruge, behagelig for barnet og har en praktisk hvilestilling.

Test af cykelstole: Find den rette model til jeres cykelture

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af cykelstole har vi ladet almindelige børnefamilier bruge cykelstolene i hverdagen, dels til at bringe og hente børn fra børnehaven, dels til andre former for udflugter.

Cykelstolene er blevet brugt af børn fra cirka 8-9 måneder og derover. Alle barnesæder til cykler er anvendt på den cykeltype, de er konstruerede til. Nogle fastgøres på cyklens bagagebærer, andre direkte på cykelstellet.

I testen har vi set ekstra grundigt på følgende egenskaber:

  • Barnets komfort: Sidder barnet behageligt? Kan cykelstolen tilpasses en voksende krop?

  • Funktioner: Har cykelstolen en hvilestilling, hvis barnet falder i søvn? Er det nemt at åbne og lukke selen?

  • Brug: Er cykelstolen nem at montere? Er der lynbeslag, så den nemt kan flyttes mellem forskellige cykler? Medfølger lås til at forhindre tyveri af cykelstolen?

Derudover har vi også vurderet cykelstolens design og pris. Til sidst har vi kunnet lave en endelig bedømmelse og udpege en cykelstol som bedst i test.

Vi har testet nogle af markedets populære modeller. Sammenlign priser og find tilbud på cykelstole her på PriceRunner.

1. Thule RideAlong - BEDST I TEST CYKELSTOL

Meget praktisk, behagelig og brugervenlig cykelstol med god hvilestilling

Hvilestilling: Ja, op til 20 grader Maks. vægt: 22 kg Lynbeslag: Ja Placering på cyklen: Bag Bagagebærer påkrævet: Nej Montering: Kompatibel med de fleste cykelstel (runde stel med en diameter på 27,2-40 mm, ovale stel på maksimalt 40 x 55 mm)

Thule Ride Along

Thule RideAlong er en stor, men samtidig meget praktisk cykelstol. Den passer på de fleste cykler, både med og uden bagagebærer. Cykelstolen monteres let ved at man skruer et beslag fast på stellet. Manualen er tydelig med gode billedanvisninger.

Hvis man vil kunne flytte Thule RideAlong mellem forskellige cykler, koster et ekstra beslag under 300 kr. (Thule Quick Release Bracket).
På den måde kan man på ingen tid skifte mellem, hvem der skal cykle med barnet. Eller forælderen kan aflevere barn og cykelstol i børnehaven, så en anden forælder kan hente barnet med cykel om eftermiddagen.

Meget pædagogisk og enkel at bruge

Thule RideAlong virker meget pædagogisk og enkel at anvende. Alle dele af stolen, der kan justeres, er markeret med en lyseblå farve.

Selen er utroligt praktisk. Den er nem at klikke fast med én hånd, så man kan holde fast i cyklen med den anden imens. Cykelstolen kan justeres efter barnet både med benstøtterne og selens højde i stolen.

Siddekomforten er meget god; barnet sidder bekvemt, og køreturen opleves ikke som ujævn. Hvis barnet skulle falde i søvn, kan man desuden med et enhåndsgreb vinkle Thule RideAlong ned til hvilestilling.

Med til Thule RideAlong følger en lås, så cykelstolen ikke er nær så nem at stjæle

Konklusion på test af cykelstol Thule RideAlong

Prisen for stolen er ikke den laveste, men komfort og brug får topkarakterer hele vejen igennem.
Thule får også bonus for, at det er både enkelt og overkommeligt at få fat i reservedele til cykelstolen.
Thule RideAlong er en soleklar testvinder.

Meget god komfortbrugervenlig sele og spændehar hvilestilling
Lidt høj pris

Prissammenligning

Sammenlign priser
Jollyroom.dk Logo

Thule RideAlong Cykelstol, Dark Grey

899 kr.
BabySam Logo

RideAlong - Light grey

1.090 kr.
Outnorth DK Logo

Thule Ridealong Child Bike Seat, OneSize, Dark Grey

1.090 kr.

2. Hamax Kiss - BEDSTE LAVPRISVALG

Enkel og billig cykelstol med nem montering og godt lynbeslag

Hvilestilling: Nej Maks. vægt: 22 kg Lynbeslag: Ja Placering på cyklen: Bag Bagagebærer påkrævet: Nej Montering: Kan monteres på runde stel med en diameter på 28-40 mm

Hamax Kiss Cykelstol

Hamax Kiss er en enkel cykelstol, som er ganske ukompliceret at gå til. Barnesædet monteres - nøjagtig som ved andre Hamax-stole - med et beslag omkring stellet, som selve stolen derefter enkelt kan klikkes fast i.

Det betyder også, at Kiss let kan flyttes mellem flere forskellige cykler, hvis man køber et ekstra beslag. Der medfølger dog ingen lås til at låse cykelstolen fast.

Barnet sidder behageligt

Siddekomforten i Hamax Kiss er god. Cykelstolens konstruktion giver en let gyngende bevægelse, så barnet ikke udsættes for hårde stød, når man cykler over bump og kanter. Der er en polstret hynde, som går et stykke op ad ryggen, hvilket også gør det lidt mere behageligt for barnet at sidde i.

Selens skulderremme kan fastgøres i to forskellige højder, så børnecykelstolen på den måde kan vokse med barnet. Vi så dog gerne, at stolen havde flere indstillinger. Fodstøtterne er også designet med flere mulige indstillinger, som justeres efter længden på barnets ben. Hamax Kiss har dog ingen hvilestilling.

Ind mod hjulene sidder der aftagelige skærme for at forhindre barnets ben i at komme ind i hjulet. De går desværre ret ofte løs, hvis barnet kommer til at sparke til dem eller når noget sættes i eller tages ud af stolen.

Har smarte håndtag på siderne

Selen i sædet kan let samles med én hånd, men er desværre svær at få på, når barnet har fået cykelhjelmen på. Derimod er de små håndtag i siderne, som barnet kan holde fast i, populære.

Konklusion på test af cykelstol Hamax Kiss

Det kan godt være, at Hamax Kiss mangler funktioner ud over det sædvanlige, men stolen fungerer glimrende i hverdagen til cykelture til og fra børnehaven. Og med prisen in mente er Hamax Kiss et fremragende lavprisvalg!

Har lynbeslagenkel at monteregod pris
Beskyttelsesskærmene går for nemt løskun to højdeindstillinger til selen

3. Hamax Caress

Praktisk cykelstol der nemt kan tilpasses efter flere børn og har hvilestilling

Hvilestilling: Ja, op til 20 grader Maks. vægt: 22 kg Lynbeslag: Ja Placering på cyklen: Bag Bagagebærer påkrævet: Nej Montering: Kan monteres på runde stel med en diameter på 28-40 mm eller på bagagebærer med 120-180 mm bredde, hvis separat beslag tilkøbes

Hamax Caress

Hamax Caress er en stilren cykelstol med alle ønskelige funktioner: lynbeslag, hvilestilling, indbygget affjedring og enkel montering.

Skal man fastgøre Caress på cykelstellet, skruer man let et beslag fast ved hjælp af en medfølgende unbrakonøgle. Derefter klikker man cykelstolen på plads. Køber man et ekstra beslag, kan man på ingen tid flytte Hamax Caress mellem to cykler. Der kan også købes beslag til bagagebæreren. På den måde kan Caress også monteres på en elcykel.

Lige god til små som større børn

På bagsiden af cykelstolens ryglæn sidder der et enhåndsbeslag til at hæve selen. Benstøtterne kan også reguleres i længden og vokse med barnet. Det gør, at både en 1-årig og en 5-årig nemt kan sidde behageligt.

Skulle barnet falde i søvn i cykelstolen, kan man dreje på et greb. Så vippes Caress diskret bagud til en hældning på maksimalt 20 grader. Hældningen kan nemt indstilles, uden at barnet vågner, og modvirker at hovedet falder forover.

Det havde dog været et plus, hvis cykelstolen havde haft lidt dybere kanter til støtte og beskyttelse.

Meget praktisk sele

Selen er meget praktisk og kan nemt trækkes over barnets hoved - selv når barnet har hjelm på og uden at blive et irritationsmoment. Benstøtterne er også nemme at justere med et greb på bagsiden af dem.

Caress er udstyret med en lås for at forhindre tyveri, og der medfølger to nøgler.

Konklusion på test af cykelstol Hamax Caress

Prisen for cykelstolen er højere end på Hamax' enklere cykelstole, men man vinder noget på, hvor nemt og hurtigt den kan flyttes mellem to cykler, at den har en velfungerende sele og hældningsfunktion.

Hvis det er funktioner, du har stor glæde af på de daglige cykelture, så er Hamax Caress en meget god cykelstol til prisen.

Meget let at flytte mellem to cyklerlet at tilpasse efter forskellige børnhar hvilestilling
Virker lidt åben omkring et lille barns hoved

4. Hamax Siesta

Enkel cykelstol med smart beslag og hvileposition – velegnet til den daglige cykeltur

Hvilestilling: Ja, op til 20 grader Maks.-vægt: 22 kg Lynbeslag: Ja Placering på cyklen: Bag Bagagebærer påkrævet: Nej Montering: Kompatibel med de fleste cykelstel (runde stel med en diameter på 28–40 mm)

Hamax Siesta Cykelstol

Hamax Siesta monteres på cyklen ved hjælp af et beslag på stellet. Hvis du også tilkøber et ekstra beslag, bliver det meget nemt at flytte Hamax Siesta mellem 2 forskellige cykler. Det kan naturligvis også lade sig gøre, hvis du nøjes med kun ét beslag, men det kræver en del skruearbejde.

Det er dog ikke særligt svært at montere beslaget på cykelstellet, men manualen forvirrer mere, end den hjælper. Beslaget leveres med en lås og en nøgle. Med låsen kan du forhindre, at cykelstolen bliver stjålet, hvis cyklen er parkeret et sted, hvor du ikke kan holde øje med den.

Barnet sidder behageligt i Hamax Siesta

Fodstøtterne er flade og sikrer, at foden hviler i en god vinkel. Spænderne til fastgørelse af barnets fødder er nemme at betjene. Når du først har fået stroppen sat fast, kan du justere den med én hånd. Hamax Siesta kan ikke vokse med barnet, men har alligevel en god rummelighed.

Selen fungerer godt og kan forlænges, men det kræver to hænder at åbne den. Det er naturligvis godt for sikkerheden, men kan føles lidt besværligt, når man skal balancere cyklen samtidig.

For de mindre børn kan sædet vippes til en hvileposition på 20 grader, så barnets hoved ikke lige så let falder fremad, hvis det skulle falde i søvn under cykelturen.

Konklusion på test af cykelstol Hamax Siesta

Alt i alt er dette en meget enkel og ukompliceret cykelstol. Hamax Siesta er nem at bruge i hverdagen og er til glæde for både børn og forældre. Dette er et godt valg af cykelstol for de fleste familier.

Nem at fjerne fra stelletbarnet sidder godtrobust sele
Uklar manualåbning og lukning af selen kræver to hænderegerbeskyttelsespladen sidder ikke så godt

5. Thule Yepp Next Maxi

Smart og praktisk cykelstol, der nemt monteres på cyklens bagagebærer

Hvilestilling: Nej Maks. vægt: 22 kg Lynbeslag: Ja Placering på cyklen: Bag Bagagebærer påkrævet: Ja Montering: Monteres ved at spænde den fast omkring bagagebæreren

Thule Yepp Nexxt Maxi Cykelstol

Thule Yepp Next Maxi er en barnestol til cykler, der skiller sig ud med sit futuristiske udseende og montering. Den her model har nemlig et beslag til bagagebæreren på undersiden.

For at montere den skal man bare skrue den fast, så den bliver spændt fast om bagagebæreren. Det er virkelig nemt at klare, og de medfølgende instruktioner til cykelstolen er tydelige. Man kan også tilpasse, hvor tæt Thule Yepp Next Maxi skal være placeret på sadlen.

På den måde kan man sikre, at der er god plads - også til større børn. Hvis man vil flytte Thule Yepp Next Maxi mellem to cykler, er det også nemt og hurtigt klaret.

Bedre støtte til hovedet ville være godt

Siddekomforten er generelt meget god. Men da Yepp Next Maxi ikke er designet med nogen hvilestilling, havde det været rart med lidt mere støtte til barnets hoved. For falder barnet i søvn bag på cyklen, som det er nu, har hovedet en tendens til at vippe til siderne.

Selen har fungeret udmærket i testperioden. Den er let at tage af og på for en voksen, alt imens den er svær for barnet selv at få op. Nøjagtig som det skal være. Thule Yepp Next Maxi kan desuden nemt tilpasses i takt med at barnet vokser takket være de justerbare benstøtter, som barnets fødder også kan låses fast i, ligesom selens højde kan justeres.

Konklusion på test af cykelstol Thule Yepp Next Maxi

Thule Yepp Next Maxi ser dyrere ud end den er, og dens funktioner er af højeste kvalitet. Der er indbygget en smart lås til at beskytte mod tyveri af cykelstolen.

Så er man ude efter en cykelstol, der kan sættes på bagagebæreren, så er Thule Yepp Next Maxi et meget godt valg.

Enkel at montere og flyttemeget praktisk selegod fastspænding af barnets fødder
Ingen hvilestilling

6. Hamax Amaze

Letmonteret cykelstol med behagelig siddeflade og smart hvilestilling

Hvilestilling: Ja, op til 12,5 grader Maks. vægt: 22 kg Lynbeslag: Ja Placering på cyklen: Bag Bagagebærer påkrævet: Nej Montering: Kan monteres på runde stel med en diameter på 28-40 mm

Hamax Amaze Rear Frame Mount Child Bike Seat

Hamax Amaze er en sportslig cykelstol med hældning, lynbeslag og udtagelige hynder. Monteringen er nemt takket være tydelige instruktioner med billeder.

Cykelstolens placering kan justeres, så den sidder tilpas langt bag sadlen. Beslaget skrues fast omkring stellet. Bagagebærer er ikke nødvendigt, og cykelstolen kan også bruges på en mountainbike. Køber du et ekstra beslag til en anden cykel, bliver det både nemt og hurtigt at flytte Amaze mellem to cykler.

Bløde hynder som dog går løs

Cykelstolen har en blød, polstret siddehynde, som gør siddefladen lidt mere behagelig for barnet. Også under cykelturen lader barnet til at sidde komfortabelt - den gyngende bevægelse, der opstår på grund af stolens montering, opleves ikke som et problem.

Ryghynden går dog alt for nemt løs, når man skal tage barnet op, hvilket hurtigt bliver irriterende.

Kan vinkles bagover

Når barnet falder i søvn under cykelturen, kan man dreje på en låseanordning, så Hamax Amaze hældes 12,5 grader bagud. Det er ikke meget, men det gør barnet i stand til at sove uden at hovedet vipper fremover.

Selen har fungeret meget godt i testperioden og kan nemt udvides og samles enkelt med én hånd, så man kan holde fast i cyklen med den anden. Hamax Amaze er en brugervenlig og praktisk cykelstol. Designmæssigt falder den ikke i alles smag, og de løse hynder, som hele tiden går løs, virker mere irriterende end praktiske.

Konklusion på test af cykelstol Hamax Amaze

Amaze er en funktionel cykelstol, der ikke skiller sig så meget ud i det store udvalg af cykelstole, men barnets komfort i kraft af sele, blød polstring og hvilestilling giver modellen en god karakter.

Hvilestillingenkel at monterebehagelig siddeflade for barnet
Siddehynden går løskedeligt design

7. OK Baby Body Guard

Enkel og billig cykelstol som let kan flyttes mellem forskellige cykler

Hvilestilling: Nej Maks. vægt: 22 kg Lynbeslag: Ja Placering på cyklen: Bag Bagagebærer påkrævet: Nej Montering: Kan monteres på runde stel med en diameter på 28-40 mm

OK Baby Bodyguard Cykelstol

OK Baby Body Guard er en klassisk cykelstol, der har været på markedet længe. Når den er monteret og er på plads, sidder den stabilt forankret i cyklens rammebeslag.

Men selve monteringen af stolen tager dog relativt langt tid og føles alt andet end enkel. Vejledningen til montering savner nemlig nogle klare og tydelige instruktioner. Har man et ekstra beslag til montering, kan man flytte OK Baby Body Guard mellem forskellige cykler.

Cykelstolen kan i nogen grad tilpasses efter cyklen, da du skal vælge, hvor højt over baghjulet eller bagagebæreren den skal sidde.

Sele og benstøtter kan tilpasses i højden

Barnets siddekomfort i OK Baby Body Guard er god. Den har dog ingen hvilestilling, men siddekomforten er alligevel god. Selen føres over barnets hoved og klikkes derefter fast i sædet mellem barnets ben.

På siden af cykelstolen er der kraftige plader, som beskytter barnets ben mod at komme ind i hjulet. Fødderne kan spændes fast, men det er lidt besværligt, da det sker på bagsiden af skærmene. Body Guard kan vokse med barnet, da både sele og benstøtter kan justeres i højden.

Konklusion på test af cykelstol OK Baby Body Guard

Efter den første montering fungerer OK Baby Body Guard ukompliceret. Og til kortere udflugter eller en daglig cykeltur til og fra børnehaven opfylder den alle behov. Oven i købet til en lav pris.

Kan nemt flyttes mellem forskellige cyklerjusterbar fodstøttebørnesikker sele
Utydelige instruktionerbesværlig at monteresvært at spænde fødderne fast

Mere om cykelstole

Skal du have barnet med på cykelturen, kan det være værd at overveje en cykelstol til montering bag på cyklen.

Det er en enkel og praktisk måde at have barnet med på cyklen - uanset om det er for kortere udflugter eller den daglige transport til og fra arbejde og børnehave.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os