1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Elkedel Test: Kog vandet hurtigt med en af disse 15 elkedler

Patrik Persson

Orker du ikke at vente på, at tevandet skal begynde at koge i gryden? En elkedel sparer både tid og i mange tilfælde penge, fordi den er mere effektiv end komfuret. Vi har testet et udvalg af populære elkedler fra flere mærker, herunder Stelton, Kitchen Aid, Wilfa og Smeg. Læs med og se, hvem der er bedst i test.

Elkedel Test: Kog vandet hurtigt med en af disse 16 elkedler

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test har vi ladet husholdninger med daglig brug af en elkedel vurdere de forskellige modeller. Vi har vægtet følgende egenskaber:

  • Brugervenlighed: Hvordan er håndtaget udformet? Er elkedlen let at åbne og lukke? Hvor tydelig er vandmåleren at aflæse?

  • Funktion: Kan man indstille den ønskede temperatur på elkedlen? Hvordan signaleres det, at vandet er kommet i kog? Hvor hurtig er elkedlen, og hvor godt holder den varmen?

  • Design: Bliver elkedlen varm på ydersiden, hvor meget støjer den under kogning, og hvor meget plads fylder den på køkkenbordet?

Vi har testet et udvalg af markedets populære modeller. Sammenlign priser og find tilbud på de testede elkedler på PriceRunner.

Relaterede tests:

1. Wilfa WSDK-2000 - BEDST I TEST ELKEDEL

Fantastisk flot og brugervenlig elkedel

Volumen: 1,25 l Effekt: 2.200 W Kogetid 1 liter: 3 minutter 37 sekunder Vandtemp. efter 20 minutter:  84 grader  Digitalt display:  Nej Justerbar temperatur: Ja Temperaturviser: Ja

Wilfa WSDK-2000

Flotte husholdningsapparater er noget af et kendetegn for Wilfa, og denne elkedel er ingen undtagelse.
Kedlen har en fantastisk fin matsort finish (i plast ganske vist, men ikke desto mindre pæn).
Alle knapper og regulatorer er placeret på basen i stedet for på selve kedlen, og det giver et meget stilrent indtryk.

En detalje, der kan virke uvedkommende, men som alligevel gør en stor forskel for håndteringen, er placeringen af vandmåleren.
Nogle producenter vælger at placere den på indersiden, hvilket ikke er til særlig stor hjælp. Men Wilfa har ikke kun én vandmåler på ydersiden, men to vandmålere.

Så næsten uanset i hvilken retning du placerer kedlen (og det kan du 360 graders rundt på pladen), så burde du kunne se mindst en af vandmålerne. Smart!

Regulatorerne er som sagt placeret på basen, og de er lette nok at finde ud af.

  • Den ene knap justerer temperaturen i fem forskellige trin
  • Den anden knap starter selve opvarmningen.

Trinnene på temperaturskalaen lyser op, efterhånden som vandet varmes op. Så du kan stort set i realtid se, hvor varmt vandet er.

Kogningen til hundrede grader er i øvrigt ret hurtigt overstået, så der er ikke noget at bemærke der.

Kunne låget have været nemmere at åbne?

Hvis vi skal være pedantiske, så kunne vi måske have ønsket os en lidt mere praktisk placering af knappen til at åbne låget på kedlen.
Knappen sidder ovenpå, men vi synes, at det ville have været nemmere, hvis den havde siddet på håndtaget inden for tommelfingerens rækkevidde.
Men det er pedanteri på meget højt niveau og ikke noget, der ødelægger indtrykket særlig meget.

360 graders baseindstillelig temperatur hurtig kogning
Ingen hold-varm-funktion

Prissammenligning

Sammenlign priser

WILFA WSDK-2000B SVART FORMAT VANDKEDEL, SORT ➞ På vej til lager - forventet dato: 15.12.2023

626 kr.

Wilfa Wsdk-2000b Svart Format Elkedel - Sort

626 kr.

Wilfa Wsdk-2000b Svart Format Elkedel - Sort

626 kr.

2. Kitchen Aid Artisan 5KEK1522 - BEDSTE PREMIUMVALG

Premium-elkedel med høj brugsglæde, ydersiden holder sig køling under kogning

Volumen: 1,5 l Effekt: 3.000 W Kogetid 1 liter: 03:28 minutter Vandtemp. efter 20 minutter: 83 grader Digitalt display: Ja Justerbar temperatur: Ja Temperaturindikator: Ja, to stk.

KitchenAid Artisan 5KEK1522EBK

Testens gigant både billedligt og bogstaveligt talt. Hvis ikke det var fordi, at prisen er dobbelt så høj som den næstdyreste model, kunne Kitchen Aid Artisan Elkedel for alvor have været med i kampen om førstepladsen.

Kedlen fylder en del på køkkenbordet, men kompenserer med fantastiske lys- og lydindikatorer, flere digitale og analoge displays og letbetjente knapper. Håndtaget er gribevenligt, og tuden er blandt de bedre, bestemt en overvejelse værd, hvis man vil kunne hælde præcist op.

Kølig yderside, lige meget hvad

Varmeholdningen er god, men det bedste af det hele er elkedlens dobbeltvægge. De gør, at ydersiden i alle situationer forbliver kølig og mindsker lydniveauet markant. Selv lige efter vandet er bragt i kog, kan man lægge hænderne på elkedlen uden at brænde sig.

Kitchen Aids elkedel er et utrolig godt valg med eksklusive funktioner. Hvis man har ubegrænset budget til anskaffelse af en elkedel og et stort køkken med masser af plads, så er Kitchen Aid et oplagt valg.

Ydersiden holder sig køliggennemførte funktionerhøj brugerglæde
Høj pris pladskrævende

3. Russell Hobbs Quiet Boil Kettle

Elkedel, der lever op til sit navn

Volumen: 1,7 l Effekt: 2.400 W Kogetid 1 liter: 3,20 min. Vandtemperatur efter 20 minutter: 82 grader Digitalt display: Nej Justerbar temperatur: Nej Temperaturviser: Nej

Russell Hobbs Quiet

Som navnet antyder, er det en elkedel, der er bygget til at være så stille som muligt. Dette opnås ved, at basen har en såkaldt "diffuserring", som forhindrer dannelsen af alt for store bobler og således holder lydniveauet nede. Det er noget, som vi synes fungerer rigtig godt.

Derudover er den udstyret med praktiske detaljer som f.eks. en 360 graders base og vandmåler på begge sider. Den indbyggede blå belysning gør det nemt at aflæse vandmåleren, også i mørke. Alt i alt har denne elkedel et flot design med en stilren rustfri finish.

Bringer hurtigt vandet i kog, men holder ikke på varmen

Kogningen er relativt hurtigt overstået på godt tre minutter. Temperaturen kan dog ikke indstilles, og der er heller ingen funktion, der holder på varmen. Vi oplever derimod, at den er nem at hælde af, og der er et indbygget kalkfilter. Det er måske ikke så relevant for alle, da nogle dele af Danmark har blødt eller middelhårdt vand, men alligevel en fiks detalje.

Der er generelt meget få ting at påtale ved denne elkedel. Man kunne måske ønske, at den havde en noget længere ledning, og at den justerbare temperatur også ville have været god at have.

360 graders baselydsvagflot design
Kort ledningIkke justerbar temperatur

4. Electrolux EEWA7700

Gennemtænkt elkedel med fyldt med funktioner til en god pris

Volumen, liter: 1,7 Effekt, Watt: 2.400 Kogetid 1 liter, minutter: 3:14 Vandtemperatur efter 20 minutter, grader: 80 Digitalt display: Ja Temperaturvælger: Ja Temperaturvisning: Ja

Electrolux EEWA7700

Electrolux EEWA7700 er en fornuftig elkedel i lavprisklassen, der trods sin enkelhed viser sig at være et umådelig godt bekendtskab.

Alt i alt er designet gennemtænkt. Takket være metalfiltret undgår du stænk af varmt vand ved ophældning. Når du holder i håndtaget, kan du nemt betjene knapperne med tommelfingeren. Den runde base betyder, at det er nemt at sætte elkedlen på, når der skal koges vand.

Låget åbner ved tryk på en knap, som desværre føles en anelse skrøbelig. Og metaloverfladen er meget modtagelig for fingeraftryk. Det er dog de eneste designmæssige ulemper.

Klodset elkedel

Funktionsmæssigt synes vi ikke, at vi mangler noget. Electrolux EEWA7700 er meget lydsvag under brug og varmer hurtigt vandet, og den har både termometer og "keep-warm"-funktion samt temperaturindstilling.

Den største ulempe er, at den bipper hele tiden. Et bip for hvert tryk på en knap, et bip, når du sætter den ned på pladen, tre bip, når den er klar. Det bliver hurtigt en hel del bipperi, som ikke kan slukkes eller justeres på nogen måde.

Derudover oplever vi Electrolux EEWA7700 som en prisbillig og funktionsfyldt elkedel, der er hurtig til at varme vandet op.

Fornuftig, hurtig og lydsvag kogning af vand"Keep-warm"-funktion og temperaturindstillingnem betjening
Rigtig mange bip fra alle funktionervandstandsindikatoren i håndtaget kan være svær at se

5. OBH Nordica Bronx

Stilrent designet elkedel, der gør, hvad den skal

Volumen: 1,7 l Effekt: 2.200 W Kogetid 1 liter: 3,26 min. Vandtemperatur efter 20 minutter: 82 grader Digitalt display: Nej Justerbar temperatur: Nej Temperaturviser: Nej

OBH Nordica Bronx 6424

OBH Nordica Bronx er en meget nedskaleret elkedel, der gør sit arbejde godt uden at være alt for kompliceret. Den har nogle funktioner, som vi kan lide, men også nogle ting, som trækker karakteren ned.

Designet er næsten minimalistisk og skiller sig ikke ud på nogen måde. Størstedelen af elkedlen er fremstillet af rustfrit stål. Det er både godt og skidt, da det er æstetisk tiltalende, men også utaknemmeligt på den måde, at indtørrede vanddråber og fingeraftryk ses ret tydeligt.

Vandmåleren kunne have siddet et bedre sted

Betjeningen er så enkel, som den kan være. Der medfølger en manual, men den er næppe nødvendig. Låget åbnes med en knap på håndtaget, hvilket er meget praktisk, og basen er en såkaldt 360 graders base, som gør det muligt at sætte elkedlen i en hvilken som helst retning. Elkedlen bipper ikke, når vandet koger, men du kan sagtens mærke, når den er klar.

Det er ikke muligt at indstille kogetemperaturen, og der er heller ingen varmholdning. Det er dog ikke almindeligt blandt elkedler i denne prisklasse. Generelt fungerer den meget godt, men vandmåleren kan være lidt svær at aflæse under visse lysforhold, da den er placeret bag håndtaget.

360 graders baseflot designnem betjening
Vandmåleren kan være svær at aflæseikke justerbar temperatur

6. OBH Nordica Heritage

Flot og effektiv elkedel

Volumen: 1,7 l Effekt: 2.400 W Kogetid 1 liter: 3,18 min. Vandtemperatur efter 20 minutter: 79 grader Digitalt display: Nej Justerbar temperatur: Nej Temperaturviser: Nej

OBH Nordica Heritage

OBH Nordica Heritage er generelt en effektiv elkedel, der gør sit arbejde godt, og som vi tror, de fleste ville være tilfredse med. Vi synes også, at OBC Nordica har haft held med det æstetiske, selvom vi synes, at elkedlen havde været endnu bedre, hvis designet havde været lidt anderledes.

Størrelsen føles meget "tilpas", da den rummer en mængde vand, som rækker til flere kopper te, og den føles ikke overdrevent stor. Stort set hele elkedlen (bortset fra visse detaljer på f.eks. håndtaget) er fremstillet i rustfrit stål, hvilket er meget æstetisk tiltalende. Dog ses fingeraftryk, indtørrede vanddråber og andet tydeligt, men når elkedlen er ren, ser den rigtig godt ud.

Ikke helt optimal placering af vandmåleren

En ting, som vi dog aldrig sætter pris på ved elkedler, er, når vandmåleren er placeret inden for håndtaget. Det er desværre mere reglen end undtagelsen blandt de modeller, der findes i dag, og vi oplever, at målerne ofte er svære at aflæse. Også Heritage har denne løsning. Til OBH Nordicas forsvar kan vi sige, at nogle formentlig ville opleve den som mindre stilren, hvis der sad en vandmåler på siden, hvilket måske ville være synd, da den er meget stilren i sin nuværende udformning.

Hvor god er den så til at koge vand? Ja, kogningen er ret hurtigt overstået, og vandet holder godt på temperaturen. Temperaturen kan ikke indstilles, men det er på den anden side ikke en helt almindelig funktion. Når du skal fylde vand på, skal du trykke på en knap på låget for at åbne det. Vi foretrækker en knap på håndtaget, men det er ellers en meget ligetil proces.

360 graders baseret hurtigt opkogningstilren
Vandmåler inden for håndtagetingen temperaturindstillinger

7. Stelton Emma

Emma er en stille og hurtig elkedel, der ikke bliver varm under opkogning

Volumen: 1,2 l Effekt: 2.200 W Kogetid 1 liter: 02:58 minutter Digitalt display: Nej Justerbar temperatur: Nej Temperaturindikator: Nej

Stelton Emma

Stelton Emma er en elkedel med fokus på formgivningen, men bag det smukke ydre er der også høj kvalitet. Soklen har en ledningstromle forneden, så du ikke behøver at bruge mere af ledningen end nødvendigt. Det er også populært, at Stelton Emma kan sættes på pladen i en helt vilkårlig retning.

Designet er unægtelig stilrent, og håndtaget er lige så flot som det er gribevenligt. Men måske er elkedlen lige en tand for underdesignet? For i stedet for en vandmåler på ydersiden har Emma en metalplade på indersiden, der angiver den maksimale vandmængde. Det er helt umuligt at se den minimale afmærkning uden at tænde lyset i køkkenet først - især på en mørk morgen i november.

En elkedel med aftageligt kalkfilter

Stelton Emma kan koge 1,2 liter vand, men den fylder lige så meget som en elkedel med en kapacitet på 1,7 liter. Det virker også unødvendigt bøvlet, at låget skal tages helt af, hver gang man skal fylde elkedlen. Det aftagelige kalkfilter er derimod smart.

Stelton Emma har en rigtig hurtig og imponerende stille opkogning. Elkedlens yderside bliver aldrig for varm under brug, du kan uden problemer røre ved den med hænderne.

Vi savner moderne funktioner

Stelton Emma er bare ikke den rigtige elkedel, hvis man er ude efter moderne funktioner - selvom en synlig vandmåler faktisk føles som et ret basalt behov. Men når du kun sjældent har brug for at koge vand til mere end et par kopper te, så vænner du dig hurtigt til bare at fylde vand i kanden på slump.

Emma Stelton er et godt valg som elkedel til dig, som prioriterer at koge vand hurtigt og stille - uden at risikere at brænde dig ved ophældningen.

Hurtig opkogningstillebliver ikke varmflot design
Meget svært at se vandmålerenløst låg

8. Eva Solo Elkedel

Stilrent design, kommer meget hurtigt i kog og er meget let at anvende

Volumen: 1,5 l Effekt: 2.400 W Kogetid 1 liter: 02:57 minutter Vandtemp. efter 20 minutter: 78 grader. Digitalt display: Nej. Justerbar temperatur: Nej. Temperaturindikator: Nej.

Eva Solo -

Testens flotteste elkedel er Eva Solo. Premiumpris, men et design, der er værd at betale for. Fordelene ved Eva Solos omfatter den store brugervenlighed. Der er intet låg, som skal løftes, det er bare at hælde vand i, koge det og servere. Det kan ikke gå galt. Kedlen er ret høj og kan være vanskelig at få ind under vandhanen i en lav vask. Den er meget støjsvag, og staven man tænder den med, lyser diskret under kogningen. Håndtaget er fint at løfte kedlen med, men resten af overfladen bliver varm.

Flot og hurtig

Den praktisk "åbne" åbning medfører dog en nogle lavere vandtemperatur 20 minutter efter kogning. Hvis man ikke er ude efter smarte funktioner, men bare vil koge vandet nemt, hurtigt og pænt, så er Eva Solo det bedste alternativ blandt elkedlerne i vores test.

Meget enkel at betjeneflot designhurtigste kogetid
Besværlig at få ind under visse vandhaneringen funktioner

9. SMEG KLF03

Flot og effektiv model for dem, der gerne vil betale ekstra for designet

Volumen: 1,7 liter Effekt: 3000 watt Kogetid 1 liter: 3:02 minutter Vandtemperatur efter 20 minutter: 72 grader Digitalt display: Nej Justerbar temperatur: Nej Temperaturindikator: Nej

Smeg KLF03

Med elektriske apparater som elkeder er det ofte svært at skelne den ene model fra den anden. Men når SMEG fremstiller elkedler, kan man genkende modellen på lang afstand.

SMEG KLF03 har et meget attraktivt design og fås i så mange nuancer, at den passer til ethvert køkken. Modellen er ret stor, så den er ikke til folk med begrænset plads. Håndtaget er stort, men godt at holde i. SMEG har imidlertid lavet en almindelig fejl på elkedler og placeret vandmåleren indvendigt på håndtaget. Det gør det stort set umuligt at aflæse, hvor meget vand den indeholder – især fordi der let dannes kondens i måleren. Den ret langsomme åbning af elkedlens låg er et andet irritationsmoment.

Pæn elkedel, der gør sit arbejde

Det er meget praktisk, at SMEG KLF03 ikke behøver at vende en bestemt retning på soklen, men kan stilles i hvilken vinkel som helst. Kogetiden er overraskende hurtig, hvilket selvfølgelig er et stort plus. Det lave lydniveau er uden tvivl imponerende. Man kan sagtens tale sammen ved morgenbordet, samtidig med at vandet bringes i kog på køkkenbordet ved siden af.

Ydersiden på SMEG KLF03 bliver heller ikke særlig varm. Denne stilrene elkedel er ikke udstyret med nogen imponerende funktioner. Men modellen er både pæn i køkkenet og kan koge vand hurtigt, stille og effektivt.

Vil man have en god elkedel og er klar til at betale ekstra for designet, så er SMEG KLF03 et pletskud.

Flot designlavt støjvolumen under kogningsmart sokkelhurtig kogning
Langsom åbning af lågetdårlig placering af vandmålerdyr

10. Zwilling Enfinigy Pro

Flot elkedel med justerbar temperatur

Volumen: 1,5 l Effekt: 1.850 W Kogetid 1 liter: 5,11 minutter Vandtemp. efter 20 minutter: 76 grader  Digitalt display: nej  Justerbar temperatur:  ja Temperaturviser: nej

Zwilling Enfinigy Pro

Zwilling Enfinigy Pro er en elkedel, som gør et rigtig godt førstehåndsindtryk på os, når det gælder det æstetiske. Netop vores testeksemplar har en meget flot sort farve, men den kan også fås i guld, rosa og sølv. Den er meget stilren og føles virkelig som et moderne premiumprodukt.

Det stilrene design går dog lidt ud over brugervenligheden. Der er nemlig ingen vandmåler på ydersiden, så man må kigge indvendigt for at se, præcis hvor meget vand man har målt op. Vi oplever desværre, at vandniveauet er svært at aflæse, hvilket er et klart minus i vores øjne.

Let trægt berøringspanel

Den har dog nogle andre nyttige funktioner, som f.eks. en 360 graders base, varmholdning og indstillelig kogetemperatur. Kontrolpanelet for temperaturen lader dog en del tilbage at ønske. Zwilling har valgt at illustrere 40 grader med en sutteflaske og 90 grader med et kaffefilter. Vi forstår godt tanken bag, men det bliver lidt forvirrende, når alle andre temperaturer er illustreret med tal.

I øvrigt bruger kontrolpanelet touchknapper i stedet for fysiske knapper. Dette fungerer generelt ok, men der skal et ordentligt tryk til, for at kontrolpanelet reagerer. Selve kogningen er ikke bemærkelsesværdig hurtig, men heller ikke langsommere end forventet.

360 graders baseIndstillelig temperaturFlot design
Kort ledningVandmåler, der er svær at aflæseTræge touchknapper

11. Wilfa WKR2000

Meget flot elkedel med få funktioner

Volumen: 1,7 l Effekt: 2.000 W Kogetid 1 liter: 3,22 minutter Vandtemp efter 20 minutter: 77 grader Digitalt display: Nej Justerbar temperatur: Nej Temperaturviser: Nej

Wilfa WKR2000

Wilfa WKR2000 (også kaldet Spring) er en elkedel, som måske er bedst til dem, der prioriterer æstetik frem for funktionalitet.

Ligesom mange andre produkter fra Wilfa er denne elkedel en flot lille ting, men den er sparsom med funktioner ud over de mest basale.

Hvis vi skal i gang med designet, så har kedlen en stilren, mat overflade, og den fås i sort, hvid, blå eller rosa. Det er selvfølgelig praktisk at have flere farvevalg, hvis du er nøjeregnende med farveskalaen i dit køkken.
Håndtaget ser umiddelbart ud til at være i træ, men det snyder – det er træfarvet plast.

Et lidt ulige mål på vandmåleren

Når det handler om at koge vand, så præsterer den helt ok. En liter koldt vand koges på tre minutter og 22 sekunder, hvilket anses for godkendt.

Det er dog ikke muligt at regulere temperaturen, og der er heller ingen varmholdning. Det er værd at bemærke, at ydersiden af elkedlen bliver meget varm ved kogning, så sørg for at løfte i håndtaget og ikke i selve elkedlen.

En ting, vi ikke sætter særligt stor pris på, er, at vandmåleren er placeret bag håndtaget, hvilket gør, at den let bliver skjult. Vi må indrømme, at denne placering af vandmåleren giver et mere enkelt indtryk, men det er ikke særlig praktisk.

Målerens mål viser halvdelen, 75 procent og 100 procent af kapaciteten. Dog svarer dette til 0,8, 1,2 og 1,7 liter, hvilket kan virke lidt mærkeligt og ikke lige så anvendeligt som f.eks. 0,5 liter og 1 liter.

360 graders baseflotret hurtig kogning
Ingen varmholdningmeget få funktionerdyrt taget i betragtning, hvad man får

12. Russell Hobbs Inspire

Hurtig elkedel i anderledes design

Volumen: 1,7 l Effekt: 2.400 W Kogetid 1 liter: 2,54 minutter Vandtemp efter 20 minutter: 79 grader Digitalt display: Nej Justerbar temperatur: Nej Temperaturviser: Nej

Russell Hobbs Inspire

Det, der først slår os med Russell Hobbs Inspire, er, at den helt klart har et design, der skiller sig ud. Den har en yderside, som næsten leder tankerne hen på keramik og er fremstillet i noget, vi oplever som plast af høj kvalitet.

Dog har Russell Hobbs valgt at placere vandmåleren ved håndtaget, hvilket gør den svær at aflæse, især hvis du har hånden rundt om håndtaget.

En anden æstetisk tiltalende detaljer er at låget ikke har hængsler. Men det er ikke ret praktisk, at du skal løfte låget helt af med hånden for at kunne fylde vand på.

I bunden af kedlen sidder tre røde trin af plast. Trinnene markerer mængden af vand til en, to og tre kopper. Så du behøver ikke nødvendigvis at kigge på den udvendige vandmåler, hvis du kun skal koge vand til enkelte kopper te.

Sørg for at løfte i håndtaget

Apropos kogning, så går det rigtig hurtigt, inden vandet er klart. En liter vand koges på lidt under tre minutter, hvilket vi tidligere kun har set hos nogle få elkedler.

Desværre kan kogetemperaturen ikke indstilles, og der er heller ingen varmholdningsfunktion. Det er værd at bemærke, at ydersiden af elkedlen bliver brandvarm. Så sørg for at bruge håndtaget til at løfte den, og hold børnene langt væk fra elkedlen.

Det føles, som om Russell Hobbs har prioriteret æstetik frem for funktionalitet i denne elkedel.

Og selvfølgelig er den flot, men den er også ret klodset og kunne sagtens være mere brugervenlig. Men at koge vand på kort tid gør den ganske udmærket.

Så hvis du vil have en elkedel, der skiller sig ud, så kan den være noget for dig.

360 graders basehurtig kogningflot design
Låget skal løftes af ved påfyldningikke justerbar temperaturikke helt optimal placering af vandmåleren

13. Mi Smart Kettle Pro

Flot elkedel, som virker smartere, end den er

Volumen: 1,5 l Effekt: 1.800 W Kogetid 1 liter: 3 timer 55 minutter Vandtemp. efter 20 minutter: 87 grader Digitalt display: Ja Temperaturvælger: Ja Temperaturviser: Ja

Xiaomi Mi Smart Kettle Pro

Det første indtryk, vi får af Mi Smart Kettle Pro ved udpakning, er, at det er en meget flot og stilren elkedel. Alle regulatorer og betjeningsknapper sidder på håndtaget, så den udvendige del af elkedlen er glat og har en flot hvid farve.

At den er så enkel, giver dog et lille problem.
Den har en vandmåler, der er placeret inde i kedlen. Det fungerer helt ok, men det ville have været tydeligere og nemmere, hvis vandmåleren havde siddet på ydersiden i stedet.

Selve kedlen kan sættes i en hvilken som helst retning på basen, hvilket er et klart plus. Det kan virke som en mindre vigtig detalje, men det er unægteligt praktisk og værdsat på en stresset morgen.

Effekten er helt ok, og kogning af en liter vand er overstået på lidt under fire minutter. Temperaturen vises i realtid på displayet, og der er en dedikeret knap til at aktivere hold varm-funktionen.

Appen er noget af en skuffelse

Der findes en app, som du kan bruge til at justere visse indstillinger på elkedlen. Du tilslutter dog med Bluetooth frem for WiFi, så du skal være fysisk tæt på elkedlen for at kunne gøre det.
Du kan heller ikke starte elkedlen med appen, hvilket føles lidt besværligt, da det ofte er det, man forventer af teknologiudstyr, der er app-kompatibelt.
Det skyldes sikkert et hensyn til sikkerheden, men vi må spørge os selv ... "hvorfor skal man egentlig bruge appen?"

Okay – nogle indstillinger kan ikke foretages på selve elkedlen, de skal foretages i appen. Hvis du vil have, at hold varm-funktionen altid er slået til, så fikser du det via appen. Det samme gælder for temperaturen, og hvor længe hold varm-funktionen skal være tændt.

Hvis man ser bort fra appen, er Mi Smart Kettle Pro generelt en ganske velfungerende elkedel, som gør det, den skal.
At blande appen ind i det processen gør kun håndteringen sværere, end den behøver at være.

360 graders basehold varm-funktion og temperaturindstilling nem betjening
Appen er ikke så brugbar i praksisvandmåleren er placeret indvendigt

14. Philips elkedel HD9305/20

Elkedel til en fornuftig pris, der hurtigt og effektivt bringer 1 liter vand i kog

Volumen: 1,5 l Effekt: 2.200 W Kogetid 1 liter: 3:08 minutter. Vandtemp. efter 20 minutter: 82 grader. Digitalt display: Nej. Justerbar temperatur: Nej Temperaturindikator: Nej.

Philips HD9305

Philips elkedel HD9305/20 er en klassisk model, hvor funktionerne er skåret ned til de allervigtigste. Håndtaget har en god størrelse, og selv med store hænder kan man få et godt greb. Lydniveauet ved kogning er acceptabelt. Kogetiden for 1 liter vand er blandt de hurtigste i vores test. Der er hverken lys- eller lydindikator, men der høres et tydeligt klik, når elkedlen er færdig.

Lidt besværlig i brug

Den største ulempe er det manuelle låg, der skal trækkes op. Det kræver et tohåndsgreb, hvilket gør den ekstra besværlig at bruge. Kedlen bliver desuden meget varm og kan hverken berøres med det samme eller efter 20 minutter, uden at man brænder sig. Philips har således brugt energien på det væsentlige, men mangler lidt i detaljerne, men hvis man bare er interesseret i at få kogt noget vand, så kan man bestemt blive tilfreds med Philips Elkedel.

Kogetidenvarmeholdning og et godt prisniveau
Bliver meget varmkræver to hænder for at åbne låget

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

Mere om elkedler

Vi har testet elkedler i forskellige prisklasser: lavpris, mellem og premium. Deres volumen varierer mellem 1 og godt 1,5 liter. Samtlige elkedler er blevet anvendt i dagligdagen af vores testfamilier, men de har også været stillet op på række for at sammenligne dem. Vi har målt, hvor lang tid det tager for hver kedel at bringe nøjagtig 1 liter vand i kog og målt vandets temperatur efter 20 minutter. Visse kedler har en varmholdningsfunktion, som vi i dette tilfælde ikke har slået til – vi er i stedet gået ud fra elkedlens egen evne til at holde på varmen.

Vores test viser, at premiummodellerne generelt har de mest avancerede funktioner, men også at testens dyrere modeller er de bedste til at bevare en kølig overflade og dermed den mindste risiko for at komme til at brænde sig. Men bedst i test bliver nu alligevel den model, der bedst kombinerer de brugbare funktioner med en rimelig pris. Effektiv kogning af vand var en opgave, som alle modellerne kunne klare, og selv elkedlerne i lavpris- og mellemkategorien holder et fint niveau.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os