Opdateret  

Test: Flergangskrus - Nyd kaffen på mere bæredygtig vis

PriceRunner

Er det tid til at droppe engangskrus til kaffen? Vi har testet flergangskrus fra blandt andet Klean Kanteen Sagaform og Hydro Flask. Flergangskrus kan (sjovt nok) bruges igen og igen. For at blive bedst i test så skal kruset naturligvis holde tæt og effektivt holde din to-go-kaffe eller te varm, det gør heller ikke noget, hvis kruset er let at gøre rent.

Test: Flergangskrus - Nyd kaffen på mere bæredygtig vis

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

I vores test af flergangskrus har vi ladet almindelige kaffedrikkere bruge forskellige typer af flergangskrus. Krusene er blevet anvendt til kaffe eller andre drikkevarer, der tages med hjemmefra, og som et alternativ til engangskrus til to go-kaffen.

Hvert krus er blevet testet i to eksemplarer, og undervejs i testforløbet har vi haft fokus på:

  • Design: Hvordan er krusets udseende og størrelse? Er kruset behageligt og tilpas køligt at holde, også når det er fyldt med varm væske?

  • Funktion: Kan det holde varme drikke varme? Og hvor effektivt er det? Hvor nemt er kruset at rengøre? Kan man drikke af det uden at spilde?

  • Pålidelighed: Kan kruset lukkes helt tæt? Slutter det helt tæt, så man kan have det i tasken? Hvordan er krusets kvalitet efter nogen tids brug?

Ud over de funktioner og egenskaber har vi taget højde for krusets pris og derefter udpeget det bedste flergangskrus til prisen.

Vi har testet nogle af de populære flergangskrus, du kan finde. Sammenlign priser og find tilbud på flergangskrus på PriceRunner.

1. Hydro Flask Coffee With Flex Sip Lid - BEDST I TEST FLERGANGSKRUS

Stilfuldt designet flergangskrus, der holder på varmen, passer til alle typer varme drikke

Størrelse: 355 ml Materiale: Rustfrit stål Maskinopvask: Ja, øverste kurv Mikrobølgeovn: Nej

Hydro Flask Coffee with Flex Sip Termokrus 35.4cl

Hydro Flasks produkter ligger ofte i den øverste ende af prisskalaen i de forskellige kategorier, hvilket også gælder de genanvendelige krus. Men prisen virker faktisk rimelig. Både med hensyn til funktioner og kvalitet – men også på grund af designet.

Hydro Flaske Coffee With Flex Sip Lid fås i forskellige størrelser og i en række forskellige farver. Det robuste ydre kan håndteres relativt fleksibelt uden at tage skade, og hele kruset kan komme i opvaskemaskinen i den øverste kurv.

Lækagefrit flergangskrus med smart bærehåndtag

Låget på Hydro Flask Coffee With Flex Sip Lid er specielt designet til at være fuldstændig lækagesikkert. Det består af tre dele, og det skal erkendes, at første gang man håndterer låget, forstår man ikke helt, hvordan det skal åbnes.

Hydro Flask har dog en meget pædagogisk videoinstruktion. Og efter at have taget Flex Sip-låget af én gang, er det nemt at gøre igen. At sætte det sammen igen er dog sværere og kræver, at man har lidt styrke i fingrene.

Der er et bærehåndtag indbygget i låget. Det gør det nemmere at bære Hydro Flask Coffee With Flex Sip Lid i hånden, men det betyder også, at den let kan fastgøres på ydersiden af tasken eller hænges på cyklen. Og låget holder faktisk helt tæt. Hvis man kommer til at pakke dette krus til flergangsbrug på hovedet i rygsækken, vil man alligevel have helt tør oppakning, når man kommer frem.

Holder virkelig godt på varmen

Den varmebevarende effekt er udmærket. Faktisk så god, at den, der vil gå i gang med at drikke kaffe, straks efter den er hældt op, skal passe på ikke at brænde tungen. Men at varme drikke stadig har en drikkelig temperatur 5-6 timer efter, at de er hældt i, er faktisk imponerende. Flowet gennem låget er også godt, og drejefunktionen til lukning og åbning fungerer fejlfrit.

Hvis man regelmæsigt vil tage sin kaffe to go, kommer man til at bruge sin Hydro Flask Coffee With Flex Sip Lid så meget, at prisen pr. brug hurtigt havner på et udmærket niveau.

Holder godt på varmenlækker aldrigsmart bærehåndtagflot designtåler opvaskemaskine
Besværligt at samle låget

Prissammenligning

Sammenlign priser
Outnorth DK Logo

Hydro Flask Coffee Flex Sip 355 ml, 355 ml, Pacific

229 kr.

2. Klean Kanteen Insulated TKWide

Solidt flergangskrus som holder godt på varmen og med smart tætsluttende låg

Størrelse: 355 ml Materiale: Levnedsmiddelgodkendt, rustfrit stål 18/8 Maskinopvask: Nej

Klean Kanteen TKWide Termokrus

Klean Kanteen Insulated TKWide er et flergangskrus, der passer lige godt til den miljøbevidste bybo som til den ægte friluftsentusisat, der elsker at tage ud og opleve naturen.

Passer ikke i kopholdere

Størrelsesmæssigt er kruset i den store ende. Desværre lidt i overkanten, da det er for stort til kopholderne i alle de fire biler, vi har testet det i.

Designet er enkelt, og kruset fås i mange forskellige farver. TKWide kan bruges til mange forskellige drikkevarer. Fylder du kruser med en kold drik og is så er isen endnu ikke smeltet efter seks timer.
Og efter lige så lang tid kan en varm kop kaffe stadig nydes varm.

Pålideligt krus der ikke lækker

Med en hånd kan man nemt åbne for låget, og åbningen føles behagelig mod læberne.

Hvis man vil have kaffen til at køle af hurtigere, kan man eventuelt skrue låget på Klean Kanteen Insulated TKWide helt af og bruge det som et almindeligt krus. Helt lukket holder kruset pålideligt tæt, så du kan ganske roligt putte den i tasken sammen med dine ting.

Selvom kruset ikke tåler opvaskemaskine, så har det stadig været muligt at holde ligeså pænt som nyt.

Konklusion på test af Klean Kanteen Insulated TKWide

Havde kruset dog blot fået en lidt smallere bund, så det passede i flere forskellige kopholdere ... Det er egentlig det eneste, vi mangler for at stemme på Klean Kanteen Insulated TKWide som en ren fuldtræffer!

Velfungerende lågholder godt på varmenslutter helt tæt
For stor til at passe i almindelige kopholderetåler ikke opvaskemaskine

3. Sagaform Bilkrus

Budgetvenligt, slidstærkt og stilfuldt flergangskrus

Størrelse: 400 ml Materiale: Rustfrit stål Maskinopvask: Nej

Sagaform - Termokrus 40cl

Sagaform Bilkrus er et enkelt flergangskrus designet i rustfrit stål med et låg af plastik. I låget er der en mindre åbning, der lukkes og åbnes ved hjælp af en knap.

Vær omhyggelig med låget

Desværre er det meget svært at se, om kruset er åbent eller lukket, og den utydelighed har nogle gange resulteret i noget spild på farten. Men ellers fungerer låget godt.
Åbningen er tilpas stor at drikke af, og låget slutter forholdsvist tæt. Vi oplever kun en lille lækage, hvis kruset lægges ned eller rystes kraftigt.

Holder en god drikkeklar temperatur

Kruset har en godkendt evne til at holde kaffen varm. I hvert fald i en times tid holder den kaffe med mælk ved en drikkeklar temperatur. Krusets isolering virker dog mere effektiv til at holde ydersiden kølig og til at holde om, end til at holde selve indholdet varmt i længere tid.

Sagaform Bilkrus har generelt været nemt at bruge og holde rent. Selvom låget kræver lidt mere fingerfærdighed, når man vasker det op i hånden, fordi det ikke kan skilles ad.

Konklusion på test af flergangskrus Sagaform Bilkrus

Sagaform Bilkrus overrasker med et både stilrent, prisbilligt og slidstærkt design. Så hvis bare det havde været lettere at se, om låget er åbent eller lukket, så var karakteren gået et ekstra trin op.

Holder drikken tilpas varmenkelt at brugeslutter tæt ved normal brug
Utydeligt om låget er åbent eller lukketkan ikke pakkes ned i tasken

4. Hidratespark Steel

Sjov idé i dyr og dårlig indpakning.

Størrelse: 620 ml Materiale: Rustfrit stål, plast Maskinopvask: Nej Mikro: Nej

Hidrate Spark Smart Drikkedunk 0.62L

Det kræver en speciel form for hjerne at få Foreigners gamle slogan 'Feels like the first time' til at blive en påmindelse om at drikke mere vand (Feels like the thirst time). Det er den slags skarphed i teksten, der gør, at vi virkelig vil kunne lide den smarte og opkoblede vandflaske Hidratespark Steel. Vi er dog ikke lige så imponerede.

Hidrate Spark er primært beregnet til at drikke vand, selvom dens egenskaber som termokande gør, at den sagtens kan holde te eller kaffe varm i en længere periode. Låget lækker dog meget varme og kan brænde fingrene. Låget åbnes nemt med en knap, men selve gevindet for at skrue låget fast i flasken føles meget spinkelt. Hele bunden er i plast og indeholder de smarte dele plus batteri. Et design, der desværre gør flasken meget tung og dermed uventet ustabil.

Blinker, når du skal drikke

En aftagelig klods indeholder lysdioder, Bluetooth og batteri, som sammen både gør dig visuelt opmærksom på, at det er tid til at drikke vand og også kommunikerer med en app på telefonen. Dumt nok oplades batteriet med et ladestik af egen opfindelse og ikke et almindeligt USB-stik, og batteriet holder i ca. en uge. Appen logger, hvor meget du har drukket i løbet af dagen, deler det med f.eks. Apple sundhed (for iPhone-brugere) og giver dig også mulighed for at indstille, hvilken farve der skal bruges til flaskens lysdioder.

Hidratespark Steel er en rigtig dyr vandflaske (som også kan fungere som termokande for dig, der kan lide ideen om tekniske gadgets, der minder dig om at drikke den rette mængde vand i løbet af dagen. Samtidig behøver du næppe en app og RGB-lamper til at styre sådan en vane, og så er Hidratespark Steel både en dyr og ikke helt klokkerent designet flaske.

Smart åbning af låget med en håndholder vandet koldt
Ustabil og toptung konstruktioneget ladekabelforbløffende kort batteritid

5. Light My Fire Pack-up Cup

Stilrent og let flergangskrus der kan foldes sammen

Størrelse: 260 ml Materiale: TPE antislip-materiale og PP Maskinopvask: Ja

Light My Fire Pack-Up Termokrus 26cl

Light My Fire Pack-up Cup er et unikt flergangskrus, som bedst kan beskrives som en foldekop. Den mest specielle funktion ved det er nemlig, at det kan trykkes sammen til cirka 1/3 af sin fulde størrelse.

På den måde er der plads til en Pack-up cup i lommen, så man altid kan have den med.

Ingen isolering

Kruset består af et låg, der også sidder fast på resten af kruset, når man åbner det. Størrelsesmæssigt er Light My Fire Pack-up Cup til den mindre side, og den har ingen egentlige fordele i at holde væske varmt - men det fungerer bedre end et engangskrus på farten.

Et låg der sidder for løst

Desværre har låget en tendens til at slippe kruset alt for nemt. Bare man tager hårdt fat omkring kruset, så ryger det af.

Åbningen i låget til at drikke af kan heller ikke lukkes helt til. Det betyder, at man ikke kan have en fyldt Light My Fire Pack-up Cup med i tasken, og hvis man ryster kruset, spilder man.
Det er desuden for småt til en del kopholdere i biler.

Det er imidlertid positivt, at Light My Fire Pack-up Cup kan gå i opvaskemaskinen, og kruset har en meget overkommelig pris.

Konklusion på test af Light My Fire Pack-up Cup

Så hvis man vil undgå engangsprodukter og have et genanvendeligt alternativ til sin to-go-kaffe, så er den foldbare Light My Fire Pack-up Cup et godt valg.

Foldbartidløs form og designkan gå i opvaskemaskinelet og kompakt
Låget slipper letkan ikke lukkes til

Kan kruset tåle opvaskemaskine eller ej?

Hvis du bruger dit flergangskrus tit, så kan det være værd at overveje om kruset skal kunne tåle en tur i din opvaskemaskine.
Nogle krus tåler slet ikke at få en tur i en opvaskemaskine, så den type krus må de selv lige give en hjælpende hånd med vand, børste og opvaskemiddel efter hver brug.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os