1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Test af 7 håndmixere: Find den bedste model til din madlavning

Tobias Jacobsson

Håndmixeren er en af de mest klassiske og mest nyttige køkkenredskaber. Vi har testet nogle forskellige modeller fra blandt andet KitchenAid, OBH Nordica og Bosch. Kig med i testen og se hvem, der er bedst i test.

Test af 12 håndmixere: Find den bedste model til din madlavning

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

Alle håndmixere har gennemgået en række forskellige test af opgaver, som de forventes at kunne udføre. Alt fra at piske fløde og æg til at ælte dej. Testen er udført af en person med øje for detaljer og kvalitet, og som er erfaren inden for bagning og madlavning.

Alle håndmixere er testet på baggrund af deres unikke egenskaber for at give en så retfærdig bedømmelse som muligt.

  • Design/håndtag: Udseendet er vigtigt for nogle, og også hvor smart designet produktet er. Har håndmixerne en unik designløsning? Er de beregnede til at kunne stå fremme som designgenstand eller gemmes væk i skabet? Er det nemt at arbejde med maskinen, hvor godt balanceret er den, og orker man at holde den i længere tid?

  • Ledning: Alle håndmixere er elektriske, og ledningen er for det meste i vejen både i køkkenskabet, og når maskinen anvendes. Hvordan ser de forskellige ledningsløsninger ud?

  • Styrke/lydniveau: Håndmixernes angivne watt-tal giver næppe et retvisende billede af, hvor godt maskinen præsterer, så hvor stærke og hurtige er håndmixerne egentlig? Hvor godt bliver resultatet? Er lydniveauet rimeligt ved højeste hastighed?

  • Kvalitet: Billige, enkle løsninger er måske heller ikke de bedste i længden. Vi ser på knapper og andre detaljer for at finde svagheder. Hvor velbygget er håndmixeren? Findes der åbenlyse detaljer, som virker svage/spinkle? Hvilke materialer har man anvendt?

Produkterne har fået karakter ud fra den samlede oplevelse i forhold til produktets pris for at kunne bestemme produktets prisværdi. Det gør, at et billigere produkt også har mulighed for at få en god karakter sammenlignet med et dyrere.

Vi har testet et udpluk af markedets populære modeller. Sammenlign priser og find tilbud på håndmixere på PriceRunner.

1. KitchenAid 5KHM9212 - BEDST I TEST HÅNDMIXER

Kraftfuld, digital håndmixer til store mængder

Motoreffekt: 85 W Ledningstype: 1,5 m, fast, kan vinkles, spændebånd Vægt: 1,1 kg Maks. driftstid: Ingen tid angivet Maks. dejvægt: Ingen maksimumsvægt angivet Medfølgende piskeris: Trådpiskeris, ballonpiskeris, dejkroge, blenderstav Ekstra tilbehør: Stofpose til piskeris Farver: Flere valgmuligheder Størrelse: 19,5x8x14,5 cm (uden piskeris) Lydniveau: Lavt, dB: 54 dB

KitchenAid 5KHM9212EAC

KitchenAid 5KHM9212 har fået klassisk KitchenAid-design med mærket i rustfrit look og resten plastic i en metallic-lignende farve, der kan matches med dine andre køkkenartikler i samme farveserie. Ledningen sider fast monteret og kan nemt vinkles til en valgfri side, så den ikke forstyrrer dig i arbejdet.

Når du er færdig, er der også et smart gummibånd til at vikle omkring ledningen. Håndtaget er stort og har gummimateriale på undersiden for at give et bedre greb. Håndmixeren har god balance i hånden og føles meget bekvem at bruge.

Digital håndmixer med flere indstillinger

KitchenAid skiller sig ud fra mængden med sine digitale indslag, og også på deres håndmixer finder vi en digital hastighedsregulering med hele ni trin. Håndmixeren starter blødt på laveste hastighed hver gang, hvilket mindsker risikoen for stænk på bordet. Hastigheden er i en topklasse for sig, fra det laveste, utrolig stille niveau, som rører rundt med meget lav fart, til den enormt kraftfulde, højeste indstilling. Det går utrolig hurtigt at piske fløde m.m., og det føles som om, at motoren er kraftfuld, da den let som en leg ælter vores deje.

Den kraftige motorstyrke udnyttes også af de medfølgende piskeris, der er større end normalt, hvilket gør det muligt at arbejde med større mængder fløde m.m. Man kan mærke, at KitchenAid 5KHM9212 er en eksklusiv håndmixer, både når det gælder design, motorstyrke og finesser.

Til den relativt høje pris får man en håndmixer i absolut topklasse, og vi kan bare nyde det, når vi bruger den. Karakteren bliver derfor i top!

Meget kraftfuld motormeget stille
Høj pris

Prissammenligning

Sammenlign priser

KitchenAid Artisan Håndmixer, Cream

1.191 kr.

KitchenAid Håndmixer Creme Str L20cm B8cm H15cm - Håndmixere Bomuld hos Magasin

1.192 kr.

KitchenAid håndmixer - Creme

1.259 kr.

2. SMEG HMF01

Motoreffekt: 250 W Ledningstype: 1,5 m, fast monteret bagtil, kan vinkles Vægt: 1 kg Maks. arbejdstid: Ingen maks.tid angivet Maks. dejvægt: Ingen maks.vægt angivet Medfølgende piskeris: Trådpiskeris, ballonpiskeris, dejkroge Ekstratilbehør: Opbevaringspose Farver: Sort, rød, grøn, creme, blå, rosa, hvid Størrelse: 22 x 18 x 12 cm (uden piskeris) Lydniveau: middel: 66 dB

Smeg HMF01

Når det gælder udseende, har Smeg en flot retro 50'er-stil, der er svær at slå. Vi tester en mintgrøn variant, og selvom udseende ikke er alt, bliver vi glade bare ved at se på den. At de forskellige tilbehørsdele kommer i en fin stofpose forstærker den eksklusive fornemmelse, og i stedet for at lade dem ligge hulter til bulter i køkkenskuffen, gemmer vi gerne posen.

Hastigheden justeres med knapper

Håndmixeren har ni hastigheder, som justeres ved hjælp af en plus- og en minusknap. Den starter blødt på alle niveauer, så vi slipper for at sprøjte køkkenet til. Hvis du holder plusknappen nede, skifter du hurtigt over til turboindstilling. Her hører vi tydeligt, hvordan motoren accelererer, men den gør det blødt og behageligt. I begyndelsen irriterer det lidt, at det ikke er muligt at holde knapperne nede for at justere hastigheden. I stedet skal man trykke flere gange. Det vænner man sig dog hurtigt til.

På det digitale display kan man både se, hvilken hastighed der piskes med, og hvor mange sekunder, der er pisket. Det er en lille, men værdsat detalje, fordi vi ikke behøver at holde øje med uret, mens vi pisker.

Lydniveauet ligger på 68,5 dB da vi måler, hvilket betragtes som højt. Der findes håndmixere i testen, der er mere lydsvage, men vi reagerer faktisk ikke nævneværdigt på lydstyrken, når vi pisker.

Bagere med pilfingre kan komme til at løsne piskerisene

Piskerisene løsnes med en knap på undersiden, ligesom når man affyrer en pistol. Man skal trykke ret hårdt, men man kan løsne dem, mens håndmixeren er i gang, hvilket kan blive et problem for børn med nysgerrige fingre. Men det er også det eneste negative, vi oplever, da vi tester.

Smeg imponerer med både design og funktion. Håndmixeren føles stabil i hånden uden at være for tung, og da vi bager syltetøjskager, pisker den effektivt ingredienserne til dejen sammen – hurtigt! Dette er et rigtig godt produkt, som er prisen værd, hvis du har budgettet til det.

Flot designpraktiske knapperpisker effektivt
Piskerisene kan løsnesmens den er i ganghøj pris

3. Dualit Hand Mixer DHM3

Designgenstand med høj ydeevne

Motoreffekt: 400 W Ledningstype: 1,15 m, trækkes ind/ud Vægt: ca. 1,3 kg Maks. driftstid: 1 min/ 2 min/ 2,5 min (dej/ballonpiskeris/fladpisker) (hvile 5 min) Maks. dejvægt: 250 g (NB: kun melvægt) Medfølgende piskeris: Fladpisker, ballonpiskeris, dejkroge Farver: Flere valgmuligheder Størrelse: 20x9,5x15 cm (uden piskeris) Lydniveau: Højt, dB: 71 dB

Dualit Hand Mixer

Dualit Hand Mixer DHM3 tilhører kategorien køkkentilbehør, hvor design har stor betydning sammen med ydeevnen. Når håndmixeren ikke er i brug, ser den nærmest trådløs ud, fordi ledningen kan trækkes ind i maskinen. En virkelig smart løsning, som undgår kabelsalat. Håndtaget er stort og passer til både store og små hænder.

En knap giver mulighed for at variere hastigheden i 5 trin, og den kan nås med tommelen. Selvom håndmixeren føles relativt tung, bliver den utroligt let at arbejde med, da håndmixeren har en god balance i hånden og løftes let fra skålen under piskning.

En håndmixer med seriøs ydeevne

Dualits håndmixer er mere end blot design, da motoren imponerer og laver piskefløde klar på ingen tid. Vi opdager hurtigt, at vi ikke behøver at køre på maksimal effekt, men nøjes med en noget lavere indstilling. Hvis man har travlt, så er det dog bare at slå højeste effekt til, men samtidig bliver lydniveauet anstrengende, og det er tæt på, at trommehinderne ryger i farten.

Desuden må tophastigheden ikke anvendes i mere end 5 sekunder ifølge manualen, hvilket virker som meget lidt. De resterende driftstider er også ret begrænsede, hvilket overrasker os, da Dualits håndmixer har en af de kraftigste blæsere til at køle motor og gearhus.

Den begrænsede driftstid kompenseres dog af en meget høj hastighed på piskerisene. Det er ikke noget problem at piske 500 ml fløde inden for den begrænsede driftstid. Vi glemmer dog hele tiden, at tophastigheden kun er til kortvarige impulser på 5 sekunder.

Samlet set leverer Dualit en pisker med flot design, kraftfuld ydeevne og en byggekvalitet, der bør holde i mange år. Vi havde dog forventet en mere støjsvag maskine og betydeligt længere driftstider i dette prisniveau, hvilket desværre trækker karakteren noget ned for Dualit Hand Mixer DHM3.

Indbygget kabelvindekraftfuld motorvelbygget
Højt lydniveaukraftigt begrænset driftstid

4. Bosch MFQ4030

En alsidig håndmixer med innovativt trådpiskeris

Motoreffekt: 500 W Ledningstype: Fast monteret bagpå Vægt: 1,1 kg Maks. driftstid: Ingen tid angivet i manualen. Maks. dejvægt: 500 g Medfølgende piskeris: Trådpiskeris, dejkroge (rustfrit/plast) Ekstra tilbehør: Udtag til blenderstav Farver: Hvid/grå Størrelse: 20,5x7,5x16 cm (uden piskeris) Lydniveau: Lavt, dB: 62 dB

Bosch MFQ4030

Bosch MFQ4030 har et flot ydre i hvid, højblank plastic, med grå detaljer. Fronten og undersiden har fået en flot, aluminiumslignende overflade af plastic.

Ledningen er fast monteret bagpå og er let at vinkle i højden. Den kan sagtens vikles omkring håndmixerens håndtag og har et lille hak til at holde den på plads. Håndtaget er stort, og den lette maskine er nem at arbejde med. Hastighedsreguleringen er nem at nå med tommelen, og man styrer både impulsfunktionen og de fem hastigheder med en enkelt knap.

Unikt piskeris, der ikke rigtig imponerer

Bosch har vedlagt et unikt trådpiskeris, der ifølge dem skal give et hurtigere resultat ved piskning. Der sidder små kugler på trådpiskeriset, hvilket skal gøre resultatet hurtigere. Selve piskerisene er dog ret små, og vi mærker ingen større forskel, når vi står og pisker vores marengs. Man har også skrevet "Super silent" som en vigtig egenskab for håndmixeren, hvilket øger vores forventninger, men her bliver vi ikke særlig imponerede.

Modellen er bestemt ikke højlydt, men den er heller ikke særlig stille ved de højere hastigheder, og det er netop de hastigheder der er nødvendige til piskning af æg, fløde m.m. Til at ælte dej klarer Bosch håndmixer sig godt, selvom den kan lyde lidt anstrengt ved maksimumsvægten på 500 g dej.

Resultat bliver vi tilfredse med og sætter derfor Bosch MFQ4030 højt på karakterskalaen. En tilpas stille håndmixer, som klarer arbejdet rimeligt til en meget god pris. Som bonus kan tilbehør såsom blenderstav købes til.

Relativt stilleingen begrænset anvendelsestid
Ret langsom

5. Philips HR3740

Motoreffekt: 450 W Ledningstype: 1,2 m, fast monteret bagpå Vægt: ca. 1 kg Maks. driftstid: 6 min med trådpiskeris Maks. dejvægt: 1000 gram med dejkroge Medfølgende piskeris: Trådpiskeris, dejkroge (rustfrit/plastic) Farver: Hvid og grå Størrelse: 21x9x14,5 cm (uden piskeris) Lydniveau: Højt, dB: 79 dB

Philips HR3740

Philips Viva Mixer HR3740 er en lille, letanvendt elpisker, som kommer med både trådpiskeris og dejkroge.

Denne elpisker er hvid med kashmirgrå detaljer og ser nydelig og stilren ud. Ikke et design der får nogen til at gå i ekstase, men heller ikke kedeligt. Ledningen har en rigtig god længde, men den kan ikke tages af, og der er heller ikke andre opbevaringsløsninger end at vikle den rundt om maskinen. Der er ganske vist en lille kant på undersiden, som hjælper med at holde ledningen på plads, når den er rullet sammen.

Småstøjende håndmixer, der ellers klarer det fint

Piskeren hviler godt i hånden og er effektiv til at piske fløde. Philips HR3740 har fem forskellige hastigheder og en turbofunktion. Det er let at skifte mellem hastighederne med en knap på oversiden. Turbohastigheden aktiveres med turboknappen, som skal holdes nede imens. Så snart man slipper den, vender piskeren tilbage til den valgte hastighed.

Det høje lydniveau er noget, der overrasker. Når man kører denne pisker på højeste hastighed, måler vi af og til lige over 80 dB – med turbofunktionen er det dog noget lavere. Man kan mærke, at det er en ret støjende elpisker. Når man har brugt den et stykke tid, bliver man simpelthen træt i ørerne.

Men bortset fra lydniveauet er det en praktisk elpisker til hjemmet, hvis man har brug for ekstra hjælp i køkkenet.

6. Braun MultiMix 3 HM3000

Støjsvag letvægter

Motoreffekt: 450 W Ledningstype: 1,28 m, fast monteret bagpå Vægt: ca. 0,7 kg Maks. driftstid: 5 min/15 min (dej/trådpiskeris) Maks. dejvægt: Ikke angivet i manual Medfølgende piskeris: Trådpiskeris, dejkroge (rustfrit/plastic) Farver: Hvid Størrelse: 20,5x7,5x16 cm (uden piskeris) Lydniveau: Middel dB: 65 dB

Braun MultiMix 3 HM3000

Braun MultiMix 3 HM3000 er en relativt simpel, men funktionel håndmixer, hvor designet eller funktionaliteten ikke er ændret særlig meget de seneste år. Men samtidig gør den sit arbejde, så hvorfor lave om på at godt koncept.

Ledningen er fast monteret bagpå og tilpas lang, men desværre er der ikke noget beslag til at vikle den rundt om maskinen på en smart måde. Håndtaget er stort, og med tommelen kan man nå alle knapperne uden problemer.

Håndmixeren har en meget stor on/off-knap, og derunder sidder der en regulator til at ændre hastigheden trinløst. Sidste trin er en turbofunktion, der øger hastigheden markant. Selve motordelen sidder foran tommelfingeren, hvilket ikke gør noget godt for balancen, men samtidig er modellen ikke særlig tung og derfor let at arbejde med.

Bestået elpisker, der savner lidt mere kraft

Ved bearbejdning af dej må Brauns håndmixer kæmpe hårdt, og da der ikke er angivet en maksimumsvægt, ved vi ikke rigtigt, hvad vi skal forvente. Den kan klare vores 500 gram dej, men lyder ret anstrengt.

Lydniveauet virker helt acceptabelt, mens hastigheden ved piskning af fløde m.m. ikke giver hurtige resultater. Alle medfølgende piskeris tåler opvaskemaskine og er af rustfrit materiale med plastikbeslag. Braun har satset på en enkel håndmixer, der klarer sit arbejde, selvom det kan tage lidt længere tid.

Designmæssigt havde vi forventet en mere balanceret maskine, og da store dele er af plastic, selv på piskerisene, er der større risiko for slitage med tiden. Prisniveauet ender ikke helt på niveau med vores forventninger til håndmixeren, men da Braun MultiMix 3 klarer sine arbejdsopgaver godt, bliver karakteren bestået.

Lavt lydniveaulav vægt
Ret langsomret svag

7. Russel Hobbs

Kraftig håndmixer, men pinefuld høj lyd

Motoreffekt: 350 W Ledningtype: 1,2 m, monteret på højre side, kan vinkles Vægt: 0,9 kg Maks. arbejdstid: 5 minutter Maks. dejvægt: Ingen maks.vægt angivet Medfølgende piskeris: Et ballonpiskeris, to piskeris, to dejkroge Ekstra tilbehør: Snap on-opbevaringsboks Farver: turkis, blå, rosagrå og sort Størrelse: 19,5 x 16 x 9 cm (uden piskeris) Lydniveau: højt: 84 dB

Russell Hobbs Swirl

Russel Hobbs Swirl fås i fire forskellige metalliske farver inspireret af ædelsten, og vi tester varianten smoky quartz, som er rigtig fin i rosagrå plast. Der medføler bl.a. et par nylonforstærkede piskeris, hvilket giver en blødere piskning. Med alt tilbehøret følger også en opbevaringsboks.

Alt for højlydt

Håndmixeren har fem hastigheder (plus en turboindstilling, som nås ved at trykke på en knap), og det første, vi reagerer på, er, hvor kraftfuld den føles. Det går rigtig hurtigt at ælte brøddej, og det blæser kraftigt fra håndmixerens blæser. Desværre reagerer vi på det høje lydniveau – ingen i panelet kan holde ud at piske med den højeste hastighed, fordi lyden er så kraftig. I stedet er alle enige om, at man helst pisker på niveau tre for at undgå at få ondt i ørerne. Håndmixeren er ganske vist meget effektiv, så det er ikke længe, man behøver at holde lyden ud, men det høje lydniveau trækker alligevel karakteren ned.

Smidig regulering af hastigheden

Håndmixeren har en knap, der gør det nemt at justere hastigheden – træk den opad med tommelfingeren for at øge hastigheden og nedad for at sænke den. Knappen sidder, så den er nem at komme til, og den har desuden en lille fordybning til tommelfingeren, som gør det let at få fat i den. Det er især populært, når man vil slukke for håndmixeren – et lille tryk med tommelfingeren og piskeriset stopper med det samme. Man løsner også piskerisene ved at trykke knappen ned. Vi bemærker, at knappen nogle gange sidder fast, så det er ikke helt uden problemer.

Russel Hobbs Swirl er et godt køb, hvis du kan holde den høje lyd ud. Ledningen føles også lidt kort, og vi kunne godt have ønsket, at den var drejelig for mere smidig håndtering, men bortset fra det er det en kraftfuld håndmixer, der gør sit arbejde.

Kraftfuld motorflot design
Alt for højlydt

Mere om håndmixere

Et af de større, historiske gennembrud i køkkenet må have været, da den elektriske håndmixer blev introduceret for lidt over 100 år siden. Dens konstruktion har langt hen ad vejen været den samme siden begyndelsen, selvom design og motorkraft er blevet forbedret over tid.

I testen af håndmixere finder vi alt fra billigere modeller til dyrere, hvor motorstyrke, design og smarte ekstrafunktioner skiller sig ud.

I lighed med andre husholdningsapparater skiltes der vildt med watt/effekt på æskerne, men vi ved, at den angivne effekt sjældent svarer til maskinens reelle styrke. Forskellige slags motorer og køleløsninger giver desuden en varieret grad af styrke og lydniveau.

Lydniveauet var en faktor med stor variation mellem modellerne og blev inddelt som nedenfor. Niveauet blev målt som en middelværdi ved et minuts brug med størstedelen ved højeste hastighed.

Lav: <62 dB Middel: 62-66 dB Høj: >66 dB

Generelt ser vi, at de dyreste maskiner har en betydeligt stærkere motor. Det afspejles også i størrelsen på de medfølgende piskeris, som til de stærkeste maskiner er meget større, hvilket giver en klar fordel ved piskning af store mængder. De medfølgende piskeris varierer i materialevalg, men de fleste producenter har satset på piskeris helt i rustfrit stål uden plastikdetaljer. Efterhånden kan det meste tilbehør også tåle en tur i din opvaskemaskine.

Også hastigheden varierer kraftigt mellem dyre og billige modeller, hvor de dyrere har større afstand mellem laveste og højeste hastighed, så du lettere kan blande langsomt, når det er påkrævet.

Hvis din primære opgave til håndmixeren er at piske fløde, vil vi også påpege, at selv nogle af de billigere modeller leverer rigtigt gode resultater. Hvis du derimod skal vælge mellem en røremaskine og en håndmixer til at bage brød, vil vi understrege, at håndmixerne kun kan klare små mængder til æltning af dej, og de fleste kun med kraftigt begrænset driftstid.

Men hvis man er ude efter håndmixerens fleksibilitet og ikke har større behov for æltning, så har vi nogle rigtig gode kandidater i denne test.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os