1. Bedst i test

Test af 9 håndmixere: Find den bedste model til din madlavning

Tobias Jacobsson

Opdateret 21. marts 2021

Håndmixeren er en af de mest klassiske og mest nyttige køkkenredskaber. Vi har testet nogle forskellige modeller fra blandt andet KitchenAid, OBH Nordica og Bosch. Kig med i testen og se hvem, der er bedst i test.

Test af 9 håndmixere: Find den bedste model til din madlavning

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

Alle håndmixere har gennemgået en række forskellige test af opgaver, som de forventes at kunne udføre. Alt fra at piske fløde og æg til at ælte dej. Testen er udført af en person med øje for detaljer og kvalitet, og som er erfaren inden for bagning og madlavning.

Alle håndmixere er testet på baggrund af deres unikke egenskaber for at give en så retfærdig bedømmelse som muligt.

  • Design/håndtag: Udseendet er vigtigt for nogle, og også hvor smart designet produktet er. Har håndmixerne en unik designløsning? Er de beregnede til at kunne stå fremme som designgenstand eller gemmes væk i skabet? Er det nemt at arbejde med maskinen, hvor godt balanceret er den, og orker man at holde den i længere tid?

  • Ledning: Alle håndmixere er elektriske, og ledningen er for det meste i vejen både i køkkenskabet, og når maskinen anvendes. Hvordan ser de forskellige ledningsløsninger ud?

  • Styrke/lydniveau: Håndmixernes angivne watt-tal giver næppe et retvisende billede af, hvor godt maskinen præsterer, så hvor stærke og hurtige er håndmixerne egentlig? Hvor godt bliver resultatet? Er lydniveauet rimeligt ved højeste hastighed?

  • Kvalitet: Billige, enkle løsninger er måske heller ikke de bedste i længden. Vi ser på knapper og andre detaljer for at finde svagheder. Hvor velbygget er håndmixeren? Findes der åbenlyse detaljer, som virker svage/spinkle? Hvilke materialer har man anvendt?

Produkterne har fået karakter ud fra den samlede oplevelse i forhold til produktets pris for at kunne bestemme produktets prisværdi. Det gør, at et billigere produkt også har mulighed for at få en god karakter sammenlignet med et dyrere.

Vi har testet et udpluk af markedets populære modeller. Sammenlign priser og find tilbud på håndmixere på PriceRunner.

1. KitchenAid 5KHM9212 - BEDST I TEST HÅNDMIXER

Kraftfuld, digital håndmixer til store mængder

Motoreffekt: 85 W Ledningstype: 1,5 m, fast, kan vinkles, spændebånd Vægt: 1,1 kg Maks. driftstid: Ingen tid angivet Maks. dejvægt: Ingen maksimumsvægt angivet Medfølgende piskeris: Trådpiskeris, ballonpiskeris, dejkroge, blenderstav Ekstra tilbehør: Stofpose til piskeris Farver: Flere valgmuligheder Størrelse: 19,5x8x14,5 cm (uden piskeris) Lydniveau: Lavt, dB: 54 dB

KitchenAid 5KHM9212EAC

KitchenAid 5KHM9212 har fået klassisk KitchenAid-design med mærket i rustfrit look og resten plastic i en metallic-lignende farve, der kan matches med dine andre køkkenartikler i samme farveserie. Ledningen sider fast monteret og kan nemt vinkles til en valgfri side, så den ikke forstyrrer dig i arbejdet.

Når du er færdig, er der også et smart gummibånd til at vikle omkring ledningen. Håndtaget er stort og har gummimateriale på undersiden for at give et bedre greb. Håndmixeren har god balance i hånden og føles meget bekvem at bruge.

Digital håndmixer med flere indstillinger

KitchenAid skiller sig ud fra mængden med sine digitale indslag, og også på deres håndmixer finder vi en digital hastighedsregulering med hele ni trin. Håndmixeren starter blødt på laveste hastighed hver gang, hvilket mindsker risikoen for stænk på bordet. Hastigheden er i en topklasse for sig, fra det laveste, utrolig stille niveau, som rører rundt med meget lav fart, til den enormt kraftfulde, højeste indstilling. Det går utrolig hurtigt at piske fløde m.m., og det føles som om, at motoren er kraftfuld, da den let som en leg ælter vores deje.

Den kraftige motorstyrke udnyttes også af de medfølgende piskeris, der er større end normalt, hvilket gør det muligt at arbejde med større mængder fløde m.m. Man kan mærke, at KitchenAid 5KHM9212 er en eksklusiv håndmixer, både når det gælder design, motorstyrke og finesser.

Til den relativt høje pris får man en håndmixer i absolut topklasse, og vi kan bare nyde det, når vi bruger den. Karakteren bliver derfor i top!

Meget kraftfuld motormeget stille
Høj pris

Prissammenligning

Sammenlign priser
Proshop.dk Logo

KitchenAid Håndmixer 5KHM9212EAC - Creme - 85 W

1.099 kr.
Magasin  Onlineshop Logo

KitchenAid Håndmixer Creme - Håndmixere Bomuld hos Magasin - Creme

1.099 kr.
KitchenOne.dk Logo

KitchenAid Håndmixer

1.139 kr.

2. OBH Nordica Hand Mixer 6761 - BEDSTE BILLIGE HÅNDMIXER

Farvestrålende lavprismodel der imponerer

Motoreffekt: 300 W Ledningstype: 1,2 m, fast monteret på højre side Vægt: 1,33 kg Maks. driftstid: 5 min (hvile 10 min) Maks. dejvægt: Maksimumsvægt ikke angivet Medfølgende piskeris: Trådpiskeris, dejkroge (rustfrit) Farver: "Chili Red" Størrelse: 21x9x14,5 cm (uden piskeris) Lydniveau: Højt, dB: 74 dB

OBH Nordica Turbo Mixer Chilli 6761

OBH Nordica Hand Mixer 6761 har ligesom mange af OBH Nordicas produkter en skøn chilirød farve, som får den til at skille sig ud blandt de andre, klassiske, hvide håndmixere. Ledningen er fast monteret på den ene side og kan være i vejen i visse situationer.

Håndmixeren virker ret plastikagtig, men vi havde heller ikke forventet andet, da dette produkt er ekstremt prispresset. Vi bliver dog positivt overraskede, da de medfølgende piskeris er helt i rustfrit stål.

Trods plastikfornemmelsen ligger OBH Nordicas håndmixer godt i hånden, og knapperne betjenes let med tommelen. Hastigheden reguleres i fem trin, og den samme knap anvendes også til at skubbe piskerisene ud. Det gør, at du skal sætte hastigheden på 0, inden piskerisene kan skubbes ud, hvilket øger sikkerheden. En turboknap giver dig adgang til maks. effekt ved behov.

Et solidt produkt til en meget billig pris

Resultatmæssigt bliver vi imponerede over modellens hastighed. Hastigheden er på linje med betydeligt dyrere håndmixere, og OBH Nordicas håndmixer pisker fløde på ingen tid. Men den høje hastighed kommer med en pris, lydniveauet. Lydniveauet bliver meget højt og ikke særlig behageligt ved længere tids arbejde. Selvom hastigheden imponerer, har maskinen ikke nogen større styrke, og det kan mærkes ved arbejde med brøddej. Mindre deje går fint, men vi kunne godt have ønsket os en lavere, men stærkere hastighed ved æltning.

OBH Nordica Hand Mixer 6761 imponerer med sin lave pris og gode ydeevne, især ved enklere opgaver som at piske fløde.

Karakteren lider noget under den høje driftslyd og problemer med mere krævende opgaver som dejæltning, men med tanke på den rigtig lave pris får du stadig meget håndmixer for pengene. Slutkarakteren bliver således et imponerende flok tommelfingre i vejret!

Pisker hurtigtrustfri piskerissikker udskubning af piskeris
Meget højt lydniveaudårlig dejæltning

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

3. Dualit Hand Mixer DHM3

Designgenstand med høj ydeevne

Motoreffekt: 400 W Ledningstype: 1,15 m, trækkes ind/ud Vægt: ca. 1,3 kg Maks. driftstid: 1 min/ 2 min/ 2,5 min (dej/ballonpiskeris/fladpisker) (hvile 5 min) Maks. dejvægt: 250 g (NB: kun melvægt) Medfølgende piskeris: Fladpisker, ballonpiskeris, dejkroge Farver: Flere valgmuligheder Størrelse: 20x9,5x15 cm (uden piskeris) Lydniveau: Højt, dB: 71 dB

Dualit Hand Mixer

Dualit Hand Mixer DHM3 tilhører kategorien køkkentilbehør, hvor design har stor betydning sammen med ydeevnen. Når håndmixeren ikke er i brug, ser den nærmest trådløs ud, fordi ledningen kan trækkes ind i maskinen. En virkelig smart løsning, som undgår kabelsalat. Håndtaget er stort og passer til både store og små hænder.

En knap giver mulighed for at variere hastigheden i 5 trin, og den kan nås med tommelen. Selvom håndmixeren føles relativt tung, bliver den utroligt let at arbejde med, da håndmixeren har en god balance i hånden og løftes let fra skålen under piskning.

En håndmixer med seriøs ydeevne

Dualits håndmixer er mere end blot design, da motoren imponerer og laver piskefløde klar på ingen tid. Vi opdager hurtigt, at vi ikke behøver at køre på maksimal effekt, men nøjes med en noget lavere indstilling. Hvis man har travlt, så er det dog bare at slå højeste effekt til, men samtidig bliver lydniveauet anstrengende, og det er tæt på, at trommehinderne ryger i farten.

Desuden må tophastigheden ikke anvendes i mere end 5 sekunder ifølge manualen, hvilket virker som meget lidt. De resterende driftstider er også ret begrænsede, hvilket overrasker os, da Dualits håndmixer har en af de kraftigste blæsere til at køle motor og gearhus.

Den begrænsede driftstid kompenseres dog af en meget høj hastighed på piskerisene. Det er ikke noget problem at piske 500 ml fløde inden for den begrænsede driftstid. Vi glemmer dog hele tiden, at tophastigheden kun er til kortvarige impulser på 5 sekunder.

Samlet set leverer Dualit en pisker med flot design, kraftfuld ydeevne og en byggekvalitet, der bør holde i mange år. Vi havde dog forventet en mere støjsvag maskine og betydeligt længere driftstider i dette prisniveau, hvilket desværre trækker karakteren noget ned for Dualit Hand Mixer DHM3.

Indbygget kabelvindekraftfuld motorvelbygget
Højt lydniveaukraftigt begrænset driftstid

4. Bosch MFQ4030

En alsidig håndmixer med innovativt trådpiskeris

Motoreffekt: 500 W Ledningstype: Fast monteret bagpå Vægt: 1,1 kg Maks. driftstid: Ingen tid angivet i manualen. Maks. dejvægt: 500 g Medfølgende piskeris: Trådpiskeris, dejkroge (rustfrit/plast) Ekstra tilbehør: Udtag til blenderstav Farver: Hvid/grå Størrelse: 20,5x7,5x16 cm (uden piskeris) Lydniveau: Lavt, dB: 62 dB

Bosch MFQ4030

Bosch MFQ4030 har et flot ydre i hvid, højblank plastic, med grå detaljer. Fronten og undersiden har fået en flot, aluminiumslignende overflade af plastic.

Ledningen er fast monteret bagpå og er let at vinkle i højden. Den kan sagtens vikles omkring håndmixerens håndtag og har et lille hak til at holde den på plads. Håndtaget er stort, og den lette maskine er nem at arbejde med. Hastighedsreguleringen er nem at nå med tommelen, og man styrer både impulsfunktionen og de fem hastigheder med en enkelt knap.

Unikt piskeris, der ikke rigtig imponerer

Bosch har vedlagt et unikt trådpiskeris, der ifølge dem skal give et hurtigere resultat ved piskning. Der sidder små kugler på trådpiskeriset, hvilket skal gøre resultatet hurtigere. Selve piskerisene er dog ret små, og vi mærker ingen større forskel, når vi står og pisker vores marengs. Man har også skrevet "Super silent" som en vigtig egenskab for håndmixeren, hvilket øger vores forventninger, men her bliver vi ikke særlig imponerede.

Modellen er bestemt ikke højlydt, men den er heller ikke særlig stille ved de højere hastigheder, og det er netop de hastigheder der er nødvendige til piskning af æg, fløde m.m. Til at ælte dej klarer Bosch håndmixer sig godt, selvom den kan lyde lidt anstrengt ved maksimumsvægten på 500 g dej.

Resultat bliver vi tilfredse med og sætter derfor Bosch MFQ4030 højt på karakterskalaen. En tilpas stille håndmixer, som klarer arbejdet rimeligt til en meget god pris. Som bonus kan tilbehør såsom blenderstav købes til.

Relativt stilleingen begrænset anvendelsestid
Ret langsom

5. Philips HR3740

Motoreffekt: 450 W Ledningstype: 1,2 m, fast monteret bagpå Vægt: ca. 1 kg Maks. driftstid: 6 min med trådpiskeris Maks. dejvægt: 1000 gram med dejkroge Medfølgende piskeris: Trådpiskeris, dejkroge (rustfrit/plastic) Farver: Hvid og grå Størrelse: 21x9x14,5 cm (uden piskeris) Lydniveau: Højt, dB: 79 dB

Philips HR3740

Philips Viva Mixer HR3740 er en lille, letanvendt elpisker, som kommer med både trådpiskeris og dejkroge.

Denne elpisker er hvid med kashmirgrå detaljer og ser nydelig og stilren ud. Ikke et design der får nogen til at gå i ekstase, men heller ikke kedeligt. Ledningen har en rigtig god længde, men den kan ikke tages af, og der er heller ikke andre opbevaringsløsninger end at vikle den rundt om maskinen. Der er ganske vist en lille kant på undersiden, som hjælper med at holde ledningen på plads, når den er rullet sammen.

Småstøjende håndmixer, der ellers klarer det fint

Piskeren hviler godt i hånden og er effektiv til at piske fløde. Philips HR3740 har fem forskellige hastigheder og en turbofunktion. Det er let at skifte mellem hastighederne med en knap på oversiden. Turbohastigheden aktiveres med turboknappen, som skal holdes nede imens. Så snart man slipper den, vender piskeren tilbage til den valgte hastighed.

Det høje lydniveau er noget, der overrasker. Når man kører denne pisker på højeste hastighed, måler vi af og til lige over 80 dB – med turbofunktionen er det dog noget lavere. Man kan mærke, at det er en ret støjende elpisker. Når man har brugt den et stykke tid, bliver man simpelthen træt i ørerne.

Men bortset fra lydniveauet er det en praktisk elpisker til hjemmet, hvis man har brug for ekstra hjælp i køkkenet.

6. Kenwood kMix HMX750BK

En flot designet håndmixer i mellemklassen

Motoreffekt: 350 W Ledningstype: 1,2 m, fast, vikles omkring maskinen Vægt: 1,26 g Maks. driftstid: 3 min. pr. 5-minuttersperiode i kraftig dej/masse Maks. dejvægt: 450 g mel. Medfølgende piskeris: Fladpisker, dejkroge (rustfrit) Ekstra tilbehør: Stativ til opbevaring af piskeris, håndmixer Farver: Sort, Rød, hvid Størrelse: 19814,5 cm (uden piskeris) Lydniveau: 61,5 dB

Kenwood kMix HMX750

KENWOOD kMix HMX750BK kommer flot indpakket med manualer foldet sammen i en elegant, indbydende æske. Udpakningen sladrer om, at vi har en håndmixer i premiumklassen foran os, men samtidig er modellen rent prismæssigt placeret i mellemklassen.

Kenwoods kMix fås i flere farver og har en lakeret farvedel og nogle grå detaljer som f.eks. håndtaget. Materialevalget er metal og plast, hvor størstedelen er metal, hvilket øger vægten og giver os en relativt tung håndmixer. Ledningen er fast monteret bagpå og har et praktisk rum til at kunne vikles sammen ved opbevaring. Grebet er solidt og nemt at finde balancen med.

Lidt langsom og et behageligt lydniveau

Hastigheden styres i fem trin og har en impulsfunktion, som er nem at regulere med tommelfingeren. Piskerisene tages ud på normal vis med en udløserknap, og for at øge sikkerheden kan dette ikke gøres, mens maskinen er i brug. Piskningen går nemt, og vi er imponerede over den behagelige lyd og lydniveauet. Det lave lydniveau lader dog til at være på bekostning af håndmixerens hastighed.

Det tager relativt lang tid at piske æg og fløde, men samtidig er det positivt med de noget større fladpiskere, som giver os mulighed for at piske større mængder ad gangen. Ved dejæltning kommer håndmixerens lave hastighed til sin ret, og vi kan med lethed ælte deje, selvom maksimumsvolumen får den til at lyde anstrengt.

Kvalitetsfølelsen er overordnet høj, og resultatet klart bestået. Men karakteren for Kenwood kMix HMX750BK kommer til at lide under maskinens lave hastighed og at ballonpiskeris ikke medfølger, hvilket ellers er normen i denne prisklasse.

Lydniveauetpraktisk betjening med tommelfingeren
Relativt lav hastighedprisniveauet

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

7. Braun MultiMix 3 HM3000

Støjsvag letvægter

Motoreffekt: 450 W Ledningstype: 1,28 m, fast monteret bagpå Vægt: ca. 0,7 kg Maks. driftstid: 5 min/15 min (dej/trådpiskeris) Maks. dejvægt: Ikke angivet i manual Medfølgende piskeris: Trådpiskeris, dejkroge (rustfrit/plastic) Farver: Hvid Størrelse: 20,5x7,5x16 cm (uden piskeris) Lydniveau: Middel dB: 65 dB

Braun MultiMix 3 HM3000

Braun MultiMix 3 HM3000 er en relativt simpel, men funktionel håndmixer, hvor designet eller funktionaliteten ikke er ændret særlig meget de seneste år. Men samtidig gør den sit arbejde, så hvorfor lave om på at godt koncept.

Ledningen er fast monteret bagpå og tilpas lang, men desværre er der ikke noget beslag til at vikle den rundt om maskinen på en smart måde. Håndtaget er stort, og med tommelen kan man nå alle knapperne uden problemer.

Håndmixeren har en meget stor on/off-knap, og derunder sidder der en regulator til at ændre hastigheden trinløst. Sidste trin er en turbofunktion, der øger hastigheden markant. Selve motordelen sidder foran tommelfingeren, hvilket ikke gør noget godt for balancen, men samtidig er modellen ikke særlig tung og derfor let at arbejde med.

Bestået elpisker, der savner lidt mere kraft

Ved bearbejdning af dej må Brauns håndmixer kæmpe hårdt, og da der ikke er angivet en maksimumsvægt, ved vi ikke rigtigt, hvad vi skal forvente. Den kan klare vores 500 g dej, men lyder ret anstrengt.

Lydniveauet virker helt acceptabelt, mens hastigheden ved piskning af fløde m.m. ikke giver hurtige resultater. Alle medfølgende piskeris tåler opvaskemaskine og er af rustfrit materiale med plasticbeslag. Braun har satset på en enkel håndmixer, der klarer sit arbejde, selvom det kan tage lidt længere tid.

Designmæssigt havde vi forventet en mere balanceret maskine, og da store dele er af plastic, selv på piskerisene, er der større risiko for slitage med tiden. Prisniveauet ender ikke helt på niveau med vores forventninger til håndmixeren, men da Braun MultiMix 3 klarer sine arbejdsopgaver godt, bliver karakteren bestået.

Lavt lydniveaulav vægt
Ret langsomret svag

8. Philips Avance Collection mixer

Håndmixeren med ekstra af de hele

Motoreffekt: 750 W Ledningstype: 1,45 m, fast Vægt: ca. 1 kg Maks. driftstid: Maksimumstid ikke angivet Maks. dejvægt: 500 g Medfølgende piskeris: Fladpiskere, dejkroge Ekstra tilbehør: Roterende skål med stativ, dejskraber. Kan tilkøbes: Blenderstav, blenderkande, hakker Farver: Hvid Størrelse: 20,5x8,5x15,5 cm (uden piskeris) Lydniveau: Lavt, dB: 61 dB

Philips HR1594

Philips Avance Collection Elvisp HR 1594 kommer i en noget større kasse end de fleste håndmixere. Pladsen er nødvendig, da Philips' model nærmere er en mellemting mellem en håndmixer og en røremaskine. Der medfølger et stativ i plastic og en skål i rustfrit stål.

Når håndmixeren sættes i stativet bliver Philips-modellen en enkel form for røremaskine. Materialevalget er plastic i hvid og sort, som giver os en følelse af kvalitet. Det medfølgende stativ føles plasticagtigt og lever ikke rigtig op til håndmixerens mere gedigne byggekvalitet. Ledningen er relativt lang og sidder fast monteret uden mulighed for anden opbevaring end at vikle den omkring håndmixeren.

Behageligt lydniveau, men med mangel på tilbehør

Philips' håndmixer ligger rigtig godt i hånden og føles godt balanceret. Hastigheden reguleres trinløst, og vi bliver positivt overraskede over dens diskrete lyd ved laveste hastighed. Det er muligt at aktivere en turbofunktion når som helst, som øger maskinens omdrejningstal til maksimum. Ikke engang der bliver lyden særlig påtrængende.

At piske fløde, æg og lignende går meget hurtigt, og maskinen imponerer, når man bruger den som håndmixer, men resultatet imponerer ikke nær så meget ved brug af stativet, der virker for spinkelt til sin opgave. Især når vi følger Philips' maksimumsangivelser for vægt ved f.eks. dejæltning.

Karakteren for Philips Avance Collection HR 1594's fantastiske ydeevne kommer dermed til at lide under, at tilbehøret ikke lever op til samme standard som selve håndmixeren.

Lavt lydniveaustærkmange ekstra tilvalg
Plasticagtigt stativkan ikke klare store deje

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

9. Wilfa KM-400W

Håndmixer i mellemklassen med store tydelige knapper

Motoreffekt: 400 W Ledningstype: 0,9 m, fast monteret Vægt: ca. 0,9 kg Maks. driftstid: 10 min (5 min ved høj belastning). Maskinen skal køle ned til stuetemperatur igen Maks. dejvægt: 820 g mel + 400 g vand Medfølgende piskeris: Fladpiskere, dejkroge (rustfrit stål) Ekstra tilbehør: Stativ med roterende skål kan tilkøbes Farver: Hvid/grå Størrelse: 20x9x15 cm (uden piskeris) Lydniveau: Højt, dB: 67 dB

Wilfa KM-400

Wilfa KM-400W har en hvid plastoverflade og en metalbørstet rustfri stålfinish. En blå lampe lyser foran, når håndmixeren bruges, hvis nu man ikke havde fået fat i, at maskinen er i brug.

Ledningen er fastmonteret på den ene side af den elektriske håndmixer. Knapperne oven på ​​maskinen er store, ekstra tydelige og der er fem hastighedsindstillinger, en turboknap og en knap til at skubbe piskerisene ud. Den er lige tilpas at holde på, men dens konstruktion får håndmixeren til at fremstå tung.

Besværlig håndmixer med højt støjniveau

Når vi starter KM-400W, oplever vi, at den laveste hastighed er ganske høj - det bliver altså svært at køre med et lavt omdrejningstal, hvis du skal tilføje noget i blandingen. Så selvom der er fem hastighedstrin, er der usædvanligt lille forskel mellem den laveste og den højeste hastighed.

Vi kan godt lide de tydelige knapper, men vi er stadig lidt skuffede. Store enkle knapper appellerer til ældre generationer, men da knapperne er meget træge, bliver håndmixeren vanskelig at betjene for personer med svage hænder og umuligt at kontrollere med en hånd. Knappen til at skubbe piskerisene ud kræver også mange kræfter.

Wilfa KM-400W har bestemt en kraftfuld motor, som desuden afkøles godt af den indbyggede ventilation, hvilket giver en lang driftstid. Men modellens samlede bedømmelse reduceres kraftigt, da håndmixeren ikke er så nem at bruge. Desværre gør et højt støjniveau ikke tingene bedre.

Kraftfuld motortydelige knapper
Træge knapperhøjt lydniveaukun høje hastigheder

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

Mere om håndmixere

Et af de større, historiske gennembrud i køkkenet må have været, da den elektriske håndmixer blev introduceret for lidt over 100 år siden. Dens konstruktion har langt hen ad vejen været den samme siden begyndelsen, selvom design og motorkraft er blevet forbedret over tid.

I testen af håndmixere finder vi alt fra billigere modeller til dyrere, hvor motorstyrke, design og smarte ekstrafunktioner skiller sig ud.

I lighed med andre husholdningsapparater skiltes der vildt med watt/effekt på æskerne, men vi ved, at den angivne effekt sjældent svarer til maskinens reelle styrke. Forskellige slags motorer og køleløsninger giver desuden en varieret grad af styrke og lydniveau.

Lydniveauet var en faktor med stor variation mellem modellerne og blev inddelt som nedenfor. Niveauet blev målt som en middelværdi ved et minuts brug med størstedelen ved højeste hastighed.

Lav: <62 dB Middel: 62-66 dB Høj: >66 dB

Generelt ser vi, at de dyreste maskiner har en betydeligt stærkere motor. Det afspejles også i størrelsen på de medfølgende piskeris, som til de stærkeste maskiner er meget større, hvilket giver en klar fordel ved piskning af store mængder. De medfølgende piskeris varierer i materialevalg, men de fleste producenter har satset på piskeris helt i rustfrit stål uden plasticdetaljer.

Også hastigheden varierer kraftigt mellem dyre og billige modeller, hvor de dyrere har større afstand mellem laveste og højeste hastighed, så du lettere kan blande langsomt, når det er påkrævet.

Hvis din primære opgave til håndmixeren er at piske fløde, vil vi også påpege, at selv nogle af de billigere modeller leverer rigtigt gode resultater. Hvis du derimod skal vælge mellem en røremaskine og en håndmixer til at bage brød, vil vi understrege, at håndmixerne kun kan klare små mængder til æltning af dej, og de fleste kun med kraftigt begrænset driftstid.

Men hvis man er ude efter håndmixerens fleksibilitet og ikke har større behov for æltning, så har vi nogle rigtig gode kandidater i denne test.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?