Opdateret  

Håndmuffe Test: Undgå iskolde fingre med praktiske håndmuffer

PriceRunner

Fryser du om hænderne under gåturen med barnevognen? Når det føles for besværligt at hive vanter af og på, hver gang man skal noget med barnet, så er der en praktisk løsning. Vi har testet håndmuffer fra blandt andet Najell, Carena, Easygrow - med flere. For at blive kåret til bedst i Test så skal håndmuffen være både varm (nok) og vejrbestandig, og så skal den også fungere på alle slags håndtag.

Håndmuffe Test: Undgå iskolde fingre med praktiske håndmuffer

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af håndvarmere har vi ladet en ekspert i barnevognstilbehør anvende samtlige modeller i hverdagen.

Håndvarmerne er anvendt på flere forskellige barnevogne med forskellige slags håndtag. I vores test har vi kigget på følgende egenskaber:

  • Varme og vejrbestandighed: Hvor varm er håndvarmeren, tåler den regn eller våd sne, og er den tæt nok omkring håndtaget til at holde blæsten ude?

  • Tilpasning: Hvordan fungerer håndvarmeren med både almindelige og ergonomiske håndtag, og hvordan passer den til håndtag med forskellig tykkelse og form?

  • Brug: Hvordan føles håndvarmeren omkring hænderne, kan åbningerne til hænderne tilpasses, og fungerer den til forskellige håndstørrelser?

Hvordan håndvarmerne har klaret sig under brug er derefter sammenholdt med design og pris, hvorefter der er givet en karakter ude fra det samlede indtryk.

Vi har testet et udvalg af markedets mest populære håndmuffer. Sammenlign priser og find tilbud på de testede håndmuffer på PriceRunner.

1. Easygrow Håndmuffer - BEDST I TEST HÅNDVARMER

Varme og meget vejrbestandige håndvarmere, der fungerer på alle slags håndtag

Materiale: ÖKO-Tex-certificeret polyester og imiteret pels Type af håndvarmer: Separate håndtagsvanter Justerbar åbning: Ja

Easygrow Hand Muffs

Easygrow Håndmuffer er så tæt på perfekte, som håndvarmere kan blive, både når det gælder funktion og design.

Sammen eller hver for sig

Håndtagsvanterne kan knappes sammen til en lang muffe, hvis man ønsker det, men det er når de anvendes separat, at de er bedst.

Ydersiden angives at være vand- og vindtæt med en vandsøjle på 3000 mm, og en times gåtur i øsende regnvejr har bekræftet dette. Hænderne var både tørre og varme, da vi kom hjem.

Skønne for hænderne og pæne for øjnene

Easygrow Håndmuffer er forede med imiteret pels, så de er rigtig skønne at putte hænderne ind i, og æstetisk set er de en fornøjelse at pimpe vognen med.

Takket være muligheden for at justere åbningen fungerer de lige så godt til små som til lidt større hænder. Selv åbningen til barnevognshåndtaget har en størrelse, der passer til mange forskellige vognmodeller.

Til de fleste slags klima er Easygrow Håndmuffer alt man behøver for at kunne vinke farvel til almindelige vanter i barnevognsårene.

Meget flot designholder både kulde og fugt udepasser til alle vogne
Noget høj pris - men de er prisen værd

Prissammenligning

Sammenlign priser

Dagplejenet

Håndmuffe sort

249 kr.
BabyGear.dk Logo

EasyGrow - Barnevognsluffer fra Easygrow - Navy Melange

279 kr.

Klodshans

Håndmuffe - Sort

280 kr.

2. Najell Håndvarmer - BEDSTE PREMIUMVALG

Najell Håndvarmer holder hænderne rigtig behageligt varme

Materiale: ÖKO-Tex-certificeret 100% polyester Type af håndvarmer: Separate håndtagsvanter Justerbar åbning: Nej

Najell Stroller Gloves

Najell Håndvarmer hører prismæssigt hjemme i premiumklassen. Men det er ikke bare prisen, der er høj, kvalitet og funktion er også i topklasse. Og bedst af alt så holder de hænderne garanteret varme, for der kommer ingen kold luft ind.

Brug lommen - eller ej

Den mest unikke funktion er naturligvis valgmuligheden for, hvordan man vil holde fast om vognens håndtag. Inden i håndvarmeren er der en lomme.
Når du putter hånden ind i lommen, så har du et lag varmende fleece mellem hånden og håndtaget.
Vil du have et bedre greb eller føler, at man ikke fryser så meget om fingrene, så kan man droppe lommen og holde direkte om håndtaget i stedet.

Lynlåsåbninger

Håndvarmerne består af to separate vanter, og de passer til alle vogne. De fastgøres sikkert omkring vognens håndtag med lynlåsåbninger i begge sider. På de fleste håndtag er det nemt og hurtigt at sætte Najell Håndvarmer på. På brede håndtag tager det et par sekunders ekstra arbejde at samle lynlåsen.

Kan reguleres i størrelsen

Najell Håndvarmer holder hænderne rigtig behageligt varme. Åbningen til hånden kan reguleres i størrelse, hvilket er fantastisk, hvis man skifter mellem jakker i forskellig tykkelse eller forældrene har forskellig håndstørrelse. Ydersiden er både smuds- og vandafvisende, mens indersiden er næsten lige så blød mod hånden som kinden på den søde baby, du skubber rundt i barnevognen.

Har du budgettet og lyst til at forkæle dig selv med et par rigtig eksklusive håndmuffer, så skal du vælge Najell Håndvarmer.

Flot designhar både direkte og indirekte greb om håndtagetpasser til alle vogne
Tager lidt længere tid at få på brede håndtagdyre

3. Easygrow Grandma Håndmuffer

Smukt strikket håndvarmer, der holder hænderne både varme og tørre

Materiale: ÖKO-Tex-certificeret bomuld og bambus, for af imiteret pels Type af håndvarmer: Separate håndtagsvanter Justerbar åbning: Ja

Easygrow Hand Muffs Grandma

Easygrow Grandma er håndvarmernes Rolls Royce.

I bund og grund er det de samme håndmuffer som Easygrows almindelige model, men designet er piftet op med en strikket yderside.
Enhver barnevogn bliver smukkere med Grandma-mufferne på håndtaget.

Længe om at tørre

Foruden kulde er håndvarmerne også rigtig gode til at holde vind og vand ude. Ydersiden suger dog regn og våd sne til sig, så de er et stykke tid om at tørre - men de kan sagtens sidde på håndtaget og tørre. Åbningen til hænderne kan justeres, og håndvarmerne kan knappes sammen til en samlet varmer.

Den eneste ulempe ved Easygrow Grandma Håndmuffer er, at det strikkede yderlag desværre let sidder fast i overtøjets burrebånd og lynlåse. Men det kan også være andre fremspringende genstande man støder imod, og så bliver de nemt flossede.
Det går ikke ud over funktionen, men det ser trist ud - især med tanke på den høje pris.

Hvis man kører meget forsigtigt eller nok godt kan leve med enkelte løse tråde, så kommer man dog ikke til at fortryde at have købt Easygrow Grandma-håndmufferne.

Førsteklasses designmeget varme og vejrbestandigepasser til alle vogne
Sart yderlag - bliver hurtigt flosset

4. Elodie Details Stroller Mittens

Lækre og stilfulde håndvarmere, fastgøres omkring barnevognens håndtag med velcrobånd

Materiale: Polyester Type af håndvarmer: Separate håndtagsvanter Justerbar åbning: Ja

Elodie Details Stroller Mittens Pure Khaki

Elodie Details Stroller Mittens er designmæssigt for barnevognsvanter, hvad den lille sorte kjole er for en fashionistas garderobe – et stilsikkert kort.

Passer til de fleste brede håndtag

Håndvarmeren består af hele vanter, der er forede med blød, imiteret pels og fastgøres omkring barnevognens håndtag med velcrobånd. Grebet fungerer til de fleste håndtag, så længe de ikke er for brede, og burrebåndet holder godt.

Begrænset plads til store hænder

At håndvarmerne er udformet som hele vanter gør, at de ikke lukker varme ud eller kold luft ind, eller for den sags skyld sne og regn. De kunne have været en fuldtræffer, men har desværre den mangel, at de kun fås i én størrelse. Pladsmæssigt er de nemlig lidt snævre, og med et par store hænder oplever man Elodie Details Stroller Mittens som lidt for stramme til at være rigtig behagelige.

De er også lidt korte i længden, så der nemt kan slippe lidt kold luft ind mellem vante og jakkeærme. En rib for enden havde været ønskeligt.

Har man hænder i den rette størrelse, så kan Elodie Details Stroller Mittens alligevel blive et meget populært stykke vintertilbehør til barnevognen.

Meget flot designholder varmen rigtig godt
Snæver og kort modelduer ikke til bredere barnevognshåndtag

5. Bjällra of Sweden håndmuffe

Hele håndtagsvarmere der fastgøres med burrebånd og ikke slipper kold luft ind

Materiale: Oplysning mangler Type af håndvarmer: Separate håndtagsvanter Justerbar åbning: Ja

Bjällra of Sweden Handmuff

Bjällra of Sweden går all-in på design med deres håndmuffer, der fås i varianter, som matcher mærkets køreposer.

Stof mellem hånd og håndtag

Håndvarmerne består af to separate vanter, der holdes fast omkring barnevognshåndtaget med velcrobånd. Vanten er hel - lige som en almindelig vante.

Til forskel fra de fleste andre håndtagsvarmare har man altså et lag stof imellem i stedet for at holde direkte på håndtaget. Det medfører den fordel, at man aldrig tager fat i et koldt håndtag, og at der ikke er nogen steder ved fingrene, hvor kold luft kan slippe ind.

Velcro sætter grænsen

Bjällra of Sweden er også rigtig gode til at holde hænderne varme. Desværre tillader velcrobåndet kun et ret smalt greb. Har vognen et bredt håndtag, kan man næsten ikke sætte mufferne fast omkring det.

Da varmerne er udformet som vanter, er det også svært at variere, hvordan man griber om håndtaget. Man er faktisk nødt til altid at have fingrene over og tommelen under. Men det er desværre ikke altid behageligt at gå på den måde i længere tid, og Bjällra of Sweden håndmuffe bliver ikke den foretrukne løsning til lange gåture.

Holder varmen rigtig godtflot designkan matches med kørepose
Smal burrebåndslukningtillader kun en slags greb om håndtaget

Mere om håndmuffer

Håndvarmere til barnevognen er ikke et nyt fænomen, men udbuddet af modeller er vokset i løbet af de senere år. Håndvarmere er en slags vante til forælderen, der fastgøres på barnevognens håndtag ved hjælp af tryklåse eller burrebånd.

Tanken bag en håndvarmer er, at den skal holde hænderne varme på den, der kører vognen, og være et praktisk alternativ til almindelige vanter. Alle der har haft småbørn om vinteren, ved, at man tager vanterne af i tide og utide for at pudse næser, trække lynlåse op og sende sms'er.

Med håndvarmere slipper man for at tage vanter af og på, og fjerner i samme omgang risikoen for at tabe dem i farten. Det er nok de færreste, der ville beskrive håndvarmere til barnevognen som absolut nødvendigt tilbehør, men når man først har vænnet sig til dem, er de svære at undvære.

Der findes to forskellige typer af håndvarmere. Den ene model ligner en traditionel håndmuffe og er lang med plads til to hænder. Den anden slags håndvarmer består af to separate vanter at putte hænderne i.

Har man en barnevogn med almindeligt håndtag, fungerer begge modeller fint, selvom de separate håndvarmere ofte giver mulighed for at have hænderne længere fra hinanden. Har man en vogn med ergonomisk håndtag, bliver den brede håndvarmer upraktisk, og til disse modeller anbefales de separate håndvarmere.

Ud over at fungere som vanter for den, der kører vognen, kan håndvarmere også fastgøres på stellet til ældre søskende, der skal holde fast i vognen. Derudover kan de fastgøres på sædets bøjle, perfekt til børn, der kan lide at holde fast i nogen, når de er ude at køre, men ikke bryder sig om at have vanter på.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os