Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Rejsevogn: 12 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 17.02.2018

Vi har testet rejsevogne og udpeger Babyzen Yoyo+ til bedst i test. Yoyo har en praktisk enhåndsbetjent sammenklapning og bliver så lille klappet sammen, at den kan medbringes som håndbagage på flyet. Vognen har en god hvilestilling. Også i hverdagen har Yoyo+ mange praktiske anvendelsesmuligheder, og vi kan anbefale den til alle, der har brug for en god vogn, der fylder minimalt.

Bedste lavprisvalg bliver Carena Kobbe, en prisbillig rejsevogn med liggestilling, smart bøjle og en enkel, kompakt sammenklapning.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. I vores test af rejsevogne har vi ladet både almindelige børnefamilier og eksperter på området køre og bruge vognene med deres egne børn.

Vognene er brugt til både længere og kortere rejser, og hvis modellen kan medtages som håndbagage på flyet, er det tydeligt angivet i teksten. En rejsevogn skal være lille og praktisk. Den skal fylde så lidt som muligt, når den er klappet sammen, for at kunne pakkes som bagage.

Sammenklapningen skal være så enkel som muligt og skal gerne kunne udføres med én hånd, og vognen skal helst kunne klappes sammen i ét stykke med sædet på. Alt dette for at gøre livet så let som muligt i bilen, på toget, på flyet eller på færgen.

  • Størrelse og vægt
    Hvad er vognens mål klappet sammen, og hvor bred er den? Vejer den så lidt, at man orker at bære den?

  • Funktioner
    Har rejsevognen liggestilling i sædet, kan den anvendes fra fødslen, og klappes den sammen i ét stykke?

  • Egenskaber
    Hvordan klarer vognen forskellige underlag, giver kalechen god beskyttelse mod solen, er bagagekurven rummelig, og kan håndtaget indstilles i højden?

Foruden disse egenskaber laver vi en bedømmelse af vognens generelle kvalitet, og hvordan funktioner og egenskaber står i forhold til vognens pris.

Bedst i test

Babyzen Yoyo+

Kan tages med som håndbagage, kan klappes op med én hånd og har en god hvilestilling

Prisklasse: Mellem Maks. vægt sæde: 18 kg Vognens vægt med sæde: 6,2 kg Mål sammenklappet med hjul: 52 x 44 x 18 cm. Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Ja, tilkøbes separat. Kuffert: Medfølger, kraftigere taske kan købes separat. Regnslag: Medfølger Sovestilling: Hvilestilling. Vægt i kg: 5,8 Håndtag: Helt, kan ikke justeres i højden. Adapter til babyautostol: Ja, tilkøbes separat.

Babyzen indleder år 2016 med at lancere en helt ny version af deres umådelig populære barnevogn, Yoyo. Den nye model hedder Yoyo+ og fås med bagudvendt liggedele til spædbørn under navnet 0+ og med fremadvendt siddedel til børn over 6 måneder under navnet 6+. Den tidligere model hed bare Yoyo.

Alle betegnelserne er ikke helt gennemskuelige, men vognen går lige til sagen, og Yoyo+ er udstyret med en lang liste over forbedringer. Chassiset er lavet om, dels så man kan fastgøre adaptere til babyautostole på den, men også så det kan tåle en større belastning. Maks. vægt for Yoyo+ er nu 18 kg, og vognen virker faktisk robust på trods af sin størrelse.

Bagagekurven er blevet 60 % større, og det kan mærkes med det samme. Der er ikke bare plads til mere, men det er takket være de større åbninger også blevet lettere at pakke den.

Sædet på Babyzen Yoyo+ har fået en forbedret polstring og virker betydelig blødere. Barnet sidder rart, og der er uden problemer plads til børn op til 2-3 år i vognen, men selv større børn, der ikke behøver lige så meget nakkestøtte, kan køre komfortabelt. Betrækket har fået nyt stof med forbedret pasform, og det medfølgende regnslag dækker nu hele vognen.

Sammenklapningen er lige så hurtig og enkel, som den altid har været hos Yoyo, og på trods af de mange forbedringer, er størrelsen i sammenklappet stand uændret. Yoyo+ kan gå som håndbagage hos langt de fleste flyselskaber og kan virkelig være en ven i nøden på en mellemlanding med småbørn.

En enkel opbevaringstaske følger med vognen, og på chassiset sidder en polstret bærerem. Men selv i hverdagen har Yoyo+ mange praktiske anvendelsesmuligheder, og i den nye version kan vi mere end nogensinde anbefale Babyzen Yoyo til alle, der har brug for en god vogn, der fylder minimalt.

Meget lille sammenklappetgod maksimumsvægtruller godt og god køreoplevelse
Har kun hvilestilling

Baby Jogger City Tour

Meget prisgunstig og let rejsevogn med enkel sammenklapning og stabil køreoplevelse

Prisklasse: Mellem. Maks. vægt sæde: 20,5 kg. Vognens vægt med sæde: 6,5 kg. Mål sammenklappet med hjul: 56 x 45 x 23 cm. Vendbar: Nej. Liggedel (+ pris): Nej. Kuffert: Medfølger. Regnslag: Købes separat. Sovestilling: Liggestilling. Håndtag: Helt, kan ikke justeres i højden Adapter til babyautostol: Nej.

Baby Jogger City Tour er et nyt indslag i udbuddet af barnevogne, der er små nok sammenklappede til at kunne medbringes som håndbagage på flyet. På de officielle udvendige mål kan City Tour være på grænsen til at blive godkendt, men til forskel fra mange af sine konkurrenter har denne model aftagelige hjul.

Når man hurtigt klikker baghjulene af, bliver City Tour flere cm mindre og holder sig inden for grænsen. Til vognen medfølger en opbevaringstaske med to skulderremme, så City Tour kan bæres på ryggen som en rygsæk – uden at ens tøj bliver snavset.

City Tour er en fast fremadvendt siddevogn, hvor ryglænet kan klappes trinløst ned til liggestilling med en svag hældning. Sædet virker rummeligt i forhold til vognens størrelse, og sammen med maksimumsvægten er det ikke noget problem for en normalt stor treårig at køre komfortabelt. Kalechen dækker barnet godt med sin udklappelige solskærm. Solbeskyttelsen er tilstrækkelig god også til solferier.

De fire hjul på Baby Jogger City Tour er små men robuste, og vognen er stabil nok til lidt brosten, en græsplæne og lettere grusvej. Forhjulet kan låses fast. Den ruller dog bedst på plane overflader. Vognen har et helt håndtag, og City Tour er så let at styre, at den nemt kan køres med én hånd. Bagagekurven er i normal størrelse, og for enden er der også et rum beregnet til opbevaringstasken.

City Tours sele kan tages af i fem dele, hvilket er praktisk, hvis vognen skal anvendes med siddehynde eller kørepose. Sammenklapningen er meget enkel og sker i tre trin med en lås, en knap på håndtaget og sammenklapningsremmen i sædet. Den er lige så enkel og hurtig af klappe ud.

Baby Jogger City Tour kan klare det meste, og udfordrer sine konkurrenter ved at blive solgt til en virkelig god pris. Det eneste der mangler i øjeblikket er en løsning til spædbørn i form af en liggedel eller autostolsadaptere, men til det siddende barn og dets familie, er City Tour et fremragende alternativ som rejsevogn.

Meget prisgunstigenkel sammen- og udklapningstabil og let at køre
Mangler liggedel og autostolsadaptere

Baby Jogger City Mini Zip

Kompakt, stor bagagekurv, god liggestilling og rummeligt sæde med høj maksimumsvægt

Prisklasse: Mellem Maks. vægt sæde: 25 kg Vognens vægt med sæde: 7,3 kg Mål sammenklappet med hjul: 32x25x75 cm Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Rejsetaske: Kan købes som tilbehør Regnslag: Medfølger ikke Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Fast, helt. Adapter til babyautostol: Købes separat

Baby Jogger City Mini Zip er Baby Joggers seneste model, og da barnevognsmærket er kendt for smarte løsninger i kategorien rejsevogne, så er der store forventninger til Zip. Og det lever vognen i høj grad op til. Ved første øjekast ligner Zip enhver anden paraplyklapvogn, men den typiske sammenklapning har Baby Jogger kombineret med deres egen Quick Fold-teknik. Det gør, at vognen bliver mindre både i bredden, længden og højden.

Sammenklappet er Zip en kompakt og lethåndterlig pakke med automatisk låsning af chassiset. BJ Zip vejer 7,3 kg, så den er ikke den letteste i testen, men den virker alligevel nem at håndtere, og hvis man ønsker det, er det muligt at købe en opbevaringstaske til vognen, så den kan bæres som en rygsæk.

Sædet på Zip er meget rummeligt, og vognen har en høj maksimumsvægt. Ryglænet kan lægges ned til fuld liggestilling, og fodstøtten er justerbar. Håndtaget er fast, men behageligt at holde i. Baby Jogger City Mini Zip har enkelthjul af robust plastic, som grus og småsten ikke sidder fast i, og vognen ruller virkelig let.

Det hele gummihåndtag gør det nemt at køre vognen med én hånd uden større besvær. Hjulene egner sig bedst til bymiljø eller andet plant underlag. Vognen klappes sammen i to trin. Først trykker man på en pal under en klap i håndtaget – som i øvrigt er svær ikke at pille ved, mens man kører med Zip – og derefter løfter man op i vognen i en rem placeret midt i sædet.

Sammenklapningsmekanismen er lidt træg og behøver ofte lidt hjælp for at virke. Det går lettere at klappe vognen op. Baby Jogger City Mini Zip har en håndbremse, der sidder på højre side af chassiset. Den er nem at bruge, og det virker som om, at den tager godt ved. Det er en bonus, at den er så let at komme til. Vognen har en stor bagagekurv og en lang kaleche.

Overordnet virker Baby Jogger City Mini Zip som en velgennemtænkt vogn med mange forskellige anvendelsesområder. Desuden kan den anvendes i lang tid takket være den høje maksimumsvægt og det rummelige sæde, som en femårig i normal størrelse også sidder behageligt i.

Høj maks. vægtkompakt sammenklappetlet at køre med
Træg sammenklapningsmekanisme
Bedste lavprisvalg

Carena Kobbe Basic / Trend / Lux

Prisgunstig rejsevogn med liggestilling, smart bøjle og enkel, kompakt sammenklapning

Prisklasse: Lavpris Vognens vægt med sæde: 6,9 kg Mål sammenklappet med hjul: 52,5 x 45,5 x 23,5 cm Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Rejsetaske: Kan købes separat Regnslag: Kan købes separat Sovestilling: Ja Håndtag: Helt, ikke justerbart i højden Adapter til babyautostol: Kan købes separat, passer til Trend og Lux

Efter et par år på markedet har Carena Kobbe nået at udvikle sig til tre forskellige varianter. Kobbe Basic er den allerenkleste model. Kobbe Trend og Kobbe Lux er stort set ens på nær betrækket. Begge er til forskel fra Basic blevet udstyret med en justerbar fodstøtte, og man kan også montere babyautostole fra Maxi Cosi, Cybex og BeSafe på vognen, hvis man køber de tilhørende adaptere.

Der er lavet en stor forbedring af klapmekanismen på 2018-kollektionen fra Kobbe. Tidligere skulle man trykke tre knapper på håndtaget ind i den rigtige rækkefølge for at kunne klappe chassiset rigtigt sammen. Det krævede øvelse og var ofte svært at få klaret. Pointen med en rejsevogn er jo netop, at den skal være nem at klappe sammen.

Derfor glæder det os, at både Basic, Trend og Lux nu kun har to knapper på håndtaget, da det i høj grad gør Kobbe nemmere at klappe sammen. Med til vognen følger et insektnet og en bærerem, der kan sættes på, hvis man vil bære vognen over skulderen. Kobbe har også et bærehåndtag på siden af chassiset. Bagagekurven er lille, men kan på Trend og Lux åbnes bagtil med lynlåse for at øge bagagepladsen.

Kobbe kan holde til 18 kg i sædet, der er normalt rummelig for en vogn i denne størrelse. Størrelsesmæssigt kan vognen bruges op til cirka 3 år. Ryglænet kan lægges ned trinløst til en meget god, men ikke helt flad liggestilling. Sovefladen forlænges yderligere af fodstøtten, hvis man har en Trend eller Lux.

Kalechen er stadig kortere, end man kan ønske sig på en solrig sommerdag, men den er også forbedret sammenlignet med den første version af vognen. Den særlige, aftagelige bøjle virker funktionel, og selen der kan justeres i højde og længde, virker som den skal.

Sammenklappet har Carena Kobbe lige over eller under målene for håndbagage, dette varierer, da alle flyselskaber har deres egne maksimumsmål. Opbevaringstaske skal købes separat.

Køreoplevelsen er god, men Kobbe triller selvfølgelig bedst på plant underlag. Vognen fungerer fantastisk i bymiljø, til shopping og på rejser. Carena Kobbe 2018 er en lille vogn, som giver meget værdi for pengene, og Carena skal have ros for deres opdateringer af modellen - de var lige, hvad der var brug for.

Meget prisgunstigMeget prisgunstiggod liggestillingnem at klappe sammen
Stor knap midt på håndtagetret kort kaleche

GB Pockit / Pockit +

Rekordlille rejsevogn, kan medtages som håndbagage, har langt ryglæn og ruller godt

Prisklasse: Lavpris Maks. vægt sæde: 17 kg Vognens vægt med sæde: 4,3 kg Mål sammenklappet med hjul: 32 x 38 x 20 cm Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Rejsetaske: Nej Regnslag: Nej Sovestilling: Pockit+ har hvilestilling Håndtag: Delt, ikke justerbart i højden Adapter til babyautostol: Pockit: Nej Pockit +: Ja

GB Pockit er så lille, når den er klappet sammen, at den ved lanceringen i 2014 blev udpeget til verdens mest kompakte barnevogn af Guinness Rekordbog. Vognen fås i to versioner. Pockit måler 30 × 18 × 35 cm, når den er klappet sammen. Pockit + bliver 32 × 20 × 38 cm, og grunden til de ekstra centimeter er, at man med Pockit + får mulighed for at lave en lille hvilestilling ved at trække i en rem, som vinkler sædets betræk lidt bagud.

På Pockit + kan man også fastgøre adaptere til babyautostole, og fra årsmodel 2018 har den fået en betydeligt bedre kaleche. Hvilken model der passer bedst til en, afhænger naturligvis af barnet. Den almindelige Pockit har et blødt betræk, så man kan alligevel læne sig lidt bagud.

Kalechen, som dog nærmere er en helt flad plade, der foldes frem over barnets hoved, giver dog en meget begrænset beskyttelse mod solen. Hvis vognen ikke behøver at være så lille som muligt klappet sammen, så er Pockit + den bedste variant af de to.

Vognen er enkel at klappe sammen, men det kræver øvelse, inden man kan gøre det så problemfrit som i GB's instruktionsvideoer. Man kan klappe vognen sammen på to måder: en hvor man bruger et par sekunder mere på at folde baghjulene, og en hvor man springer det trin over, og vognen så bliver lidt større. Da der ikke er nogen liggestilling, egner Pockit sig bedst til lidt større børn eller til kortere strækninger.

Som håndbagage på flyet til at kunne køre med under en mellemlanding er Pockit genial. Den er også perfekt at have med som en ekstra hvileplads til ældre søskende, da vognen kan ligge i bagagekurven under de fleste andre barnevogne. Køreoplevelsen er overraskende god, med tanke på hvor lille Pockit er, men man bør holde sig til plane underlag.

Bagagekurven kan indeholde de mest nødvendige ting. Sædet kapacitet er 17 kg, og ryglænet er højt nok til at et barn på 3-4 år kan sidde der uden problemer. Hvis størrelsen er det vigtigste, og andre egenskaber er sekundære, så kan man det nødvendige i mindst mulige format med GB Pockit.

Minimal når den klappes sammenlet at have medhøj maks. vægt
Kort kalechePockit mangler hvilestillingog Pockit + har kun svag hældning

Carena Yxlan

Letanvendt paraplyvogn, der klappes sammen til en smal pakke, har god liggestilling

Prisklasse: Lavpris Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 8,6 kg Mål sammenklappet med hjul: 111 x 30 x 30 cm. Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Kuffert: Nej Regnslag: Nej. Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Todelt, kan ikke justeres i højden. Adapter til babyautostol: Nej.

Carena Yxlan er den klassiske paraplyklapvogn, og man får hverken mere eller mindre, end man forventer. Men med tanke på prisen virker Yxlan alligevel som et godt køb, hvis man skal bruge en rejsevogn eller ekstra vogn, der kan løse opgaven, men som man ikke behøver at være så øm over. Når man har brugt vognen et stykke tid, indser man desuden, at dens største ulemper er egenskaber, som næsten alle paraplyklapvogne kæmper med. Selve vognens konstruktion gør, at der altid er begrænset plads til forælderens ben, når man er ude at gå. Og et todelt håndtag medfører ofte, at det er besværligt, på grænsen til umuligt at køre vognen med én hånd – især hvis man har fyldt godt på med barn og oppakning. Bagagekurven på Carena Yxlan er af normal størrelse, fremstillet af netstof med sider, der kan bøjes ned, så den er lettere at komme til. Der er også en mindre opbevaringslomme på bagsiden af vognens ryglæn.

Carena Yxlans styrke er først og fremmest to funktioner. Dels er forhjulene enkelte i stedet for dobbelte, og det gør mere for køreoplevelsen og bevægeligheden, når man styrer vognen, end man nok skulle tro. Derudover har sædet en god siddestilling, men først og fremmest en næsten flad liggestilling. Kombineret med den justerbare fodstøtte kan man således få en rigtig god liggeflade til et barn, der skal sove i vognen. Kalechen på Yxlan er ikke noget specielt. Havde den været lidt længere, havde det været perfekt, men den skygger tilfredsstillende på vognen. Kalechen har også et vindue i klar plast med forhæng, så man bedre kan se ind til barnet, mens man kører vognen. Yxlan klappes sammen som andre paraplyklapvogne, og den bliver smal og lav, men ret lang. Det fungerer helt okay at køre med Carena Yxlan. Det er ikke en vogn til terræn eller sne, men på tørt, fladt underlag, kører den godt og løser sin opgave uden bemærkninger.

Billiggod liggestilling og justerbar fodstøttepraktisk med enkelte forhjul
Kort kalechetodelt håndtag

Britax Holiday

Lille og let rejsevogn med indbygget bærerem, meget nem at klappe sammen

Prisklasse: Lavpris Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 5 kg Mål sammenklappet med hjul: 60 x 25,5 x 24 cm Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Rejsetaske: Nej Regnslag: Nej Håndtag: Delt, ikke justerbart i højden Adapter til babyautostol: Nej

Britax Holiday er en rigtig lille og let rejsevogn. Den er lidt for stor til at kunne tages med som håndbagage på flyet, men den er så lille, at den med lethed kan medtages på toget eller pakkes i selv de mindste bagagerum. Holiday har et fast, fremadvendt sæde med justerbar sele og et let tilbagelænet ryglæn. Der er dog slet ingen mulighed for at regulere ryglænet, der er kun en siddestilling. Det gør Holiday mindre velegnet til småbørn, der skal have mulighed for at sove i vognen. Der er heller ingen justerbar fodstøtte, så længere børn i nogen grad sidder med løst dinglende ben. Siddefladen er bekvem, og selen er let at justere i længden samt åbne og lukke.

Hjulene er små, men de ruller godt, og Holiday er meget nem at styre. Vognen har delt håndtag og er derfor nemmest at køre med begge hænder. Bagagekurven er ret stor med tanke på vognens ringe størrelse, og den er nem at komme til, når man skal pakke ting ned. Kalechen beskytter barnets hoved og overkrop godt mod solen. Men det bedste af det hele er, hvordan Holiday kan klappes sammen på tre sekunder. Først trykker man op knappen bag ved kalechen, derefter trækker man palerne på håndtaget ind mod sig selv, og vupti, så er Holiday en praktisk pakke, der nemt kan bæres over skulderen med den indbyggede bærerem. Britax Holiday fungerer bedst som rejsevogn til kortere strækninger, som man kan have med i lufthavnen eller på en kortere shoppetur. Men i de situationer er den meget let at køre med og desuden lige så praktisk når den er i brug, som når den klappes sammen og pakkes væk.

Meget enkel at klappe sammenlille klappet sammenlav vægtruller godt
Ryglænet kan ikke lægges nedfodstøtte manglertodelt håndtag

Phil & Teds Go

Lille og let vogn, der er nem at klappe sammen og med et chassis der føles godt

Prisklasse: Lavpris Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 5 kg Mål sammenklappet med hjul: 54 x 44 x 19 cm Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Rejsetaske: Nej Regnslag: Nej Sovestilling: Hvilestilling Håndtag: Helt, ikke justerbart i højden Adapter til babyautostol: Ja

Phil & Teds Go er den lille og meget lette rejsevogn. Vognen har et fremadvendt sæde med trinløst justerbart ryglæn, der går næsten hele vejen ned til fuld liggestilling. Det kræver to hænder både at klappe ryglænet op og ned, hvilket virker unødvendigt besværligt.

Siddekomforten i Go er god. Med til vognen følger en vendbar hynde, hvor den ene side har en pangfarve, mens den anden er sort. Hynden føles blød at sidde på. Selve siddefladen er bemærkelsesværdigt flad, så barnet ret hurtigt glider ud af sædet, hvis man ikke bruger selen.

P&T Gos sele er dog nem at have med at gøre, da den består af separate remme, der klikkes fast i spændet enkeltvis, og siddestillingen er god. Der er ingen justerbar fodstøtte, men der er fodstøtte indbygget i chassiset.

P&T Go leverer en dejlig, blød køreoplevelse. Hjulene er små, så denne vogn er ikke til terrænkørsel, men til mere stille gåture i indkøbscentre eller bymiljø. Chassisets blødhed er en god ting, hvis man kører med et mindre barn i vognen, da det får vognen til at gynge, når man kører hen over ujævnheder.

For tungere børn bliver resultatet mere vaklende, og man skal trykke hårdt ned på håndtaget for at opnå den nødvendige vægtstangseffekt for at få vognen op over kanter.

P&T Go klarer sig bedst, når man er på farten. Vognen er meget enkel at klappe sammen, og fordi den vejer så lidt, kan man med lethed lægge den ind i bilen med én hånd – selvom man ikke er stærk. Sammenklappet bliver den faktisk lille nok til at kunne medbringes som håndbagage på flyet. Kalechen giver en rimelig solbeskyttelse, og bagagekurven har plads til det vigtigste.

Til rejser, shopping og andre udflugter på jævne underlag er P&T Go en god vogn at have klar, og oplevelsen bliver allerbedst, hvis passageren er et mindre, lettere barn.

Enkel at klappe sammenlav vægtdejlig køreoplevelsebliver lille klappet sammen
Flad siddefladekan ikke holde til tungere børn

Mountain Buggy Nano v2

Letkørt rejsevogn med helt håndtag og ryglæn, der kan klappes ned til blød lift

Prisklasse: Mellem Maks. vægt sæde: 20 kg Vognens vægt med sæde: 5,9 kg Mål sammenklappet med hjul: 52 x 54 x 29 cm Vendbar: Nej. Liggedel (+ pris): Nej, men kan anvendes med blød lift. Kuffert: Medfølger. Regnslag: Medfølger ikke. Sovestilling: Hvilestilling Håndtag: Fast, helt. Adapter til babyautostol: Medfølger.

Med Nano er det lykkedes for Mountain Buggy at udvikle en meget lille vogn, der falder lige inden målstregen for at kunne medbringes som håndbagage på flyet. I 2016 er vognen opdateret til Nano v2 med bedre og mindre hjul, der også gør vognen mindre i sammenklappet stand. Kalechen er forlænget, og Nano har nu en flad stilling, så vognen kan anvendes med blød lift.

Som lille rejsevogn skiller Nano sig ud fra mængden med sin lidt større maksimumsvægt på 20 kg og meget rummelige sæde – på trods af de små mål. Vognen er således glimrende som reserveklapvogn til et lidt større barn, der kan have brug for et lille hvil nu og da på en varm solferie eller på meget lange gåture.

MB Nano har justerbar fodstøtte og en både rummelig og lettilgængelig bagagekurv. Sædet er fast fremadvendt og har ryglæn med trinløs indstilling, der kan lægges ned til en godkendt hvilestilling. Den flade liggestilling kan kun anvendes sammen med Mountain Buggys bløde lift. Kalechens forlængede solskærm på Nano v2 er absolut mere dækkende end på den tidligere model, men der er stadig plads til forbedring.

Mountain Buggy Nano har svingbare forhjul af plastic, en såkaldt badesandal-venlig bremse, der aldrig skal trykkes opad, og et fast håndtag. Nano kan godt klare lidt terræn, men er klart bedst på asfalt eller andre jævne underlag. Køreoplevelsen er god, og vognen er let at styre, men kan af og til føles lidt bumpende.

For den der søger en lille vogn med god plads til anden bagage i bilen, eller som kører i en syvsæders bil med meget begrænsede pakkemuligheder, så er Nanoen særdeles praktisk. Den klappes sammen i få trin, og vognen bliver meget kompakt, når den er klappet sammen. Opbevaringstaske medfølger, og Nano har en bærerem, der gør det nemt at tage den over skulderen, når den ikke skal bruges. Bæreremmen kunne godt have været kraftigere eller bedre polstret.

Hvis minimale mål ikke er den højeste prioritet, så er MB Nano en god kandidat for dem, der søger en lille rejsevogn til et lidt større barn.

Rummeligt sædehøj maks. vægtlille sammenklappetkan anvendes med blød lift
Lidt bumpet køreoplevelse

Chicco Liteway

Paraplyklapvogn med delt håndtag, liggestilling og enkle forhjul, god køreoplevelse

Prisklasse: Lavpris Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 6,9 kg Mål sammenklappet med hjul: 29x25x105 cm Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Rejsetaske: Nej Regnslag: Medfølger ikke Sovestilling: Liggestilling Håndtag: Fast, delt Adapter til babyautostol: Kun til Chiccos egne babyautostole

Chicco Liteway er en klassisk paraplyklapvogn, der er blevet et almindeligt syn på gaderne, da dens popularitet er vokset de seneste år. Vognen udmærker sig ikke specielt i forhold til lignende vogne, men har alligevel nogle egenskaber, der antagelig er grunden til, at mange, der er på udkig efter en rejsevogn, vælger netop Liteway.

Først og fremmest er det vognens enkelte forhjul, der skiller sig ud. Normalt har paraplyklapvogne dobbelte forhjul, hvilket teoretisk set skal forbedre vognens stabilitet. Men det gør også en vogn vanskeligere at styre og knap så sjov at manøvrere, det kan også gøre den lidt skramlende. Chicco Liteway er med sine enkelte forhjul meget let at både køre og dreje med og føles ikke skramlende, selvom den naturligvis klarer sig bedst på plane underlag.

Chicco Liteway har et fast fremadvendt sæde. Ryglænet kan med et enkelt enhåndsgreb lægges ned til fuld liggestilling. Kalechen er af normal længde og er udstyret med et lille kighul. Materialevalget er ikke det mest eksklusive, men det opfylder sin funktion.

Liteway har et delt håndtag, der ikke kan reguleres i højden. Den er bedst at køre med to hænder, men da den er let at styre, fungerer det også rimeligt, hvis man kortvarigt er nødt til kun at bruge én hånd. Bagagekurven er i normal størrelse for en paraplyklapvogn og er tilgængelig fra flere sider.

Sædet er rummeligt og har justerbar fodstøtte samt fempunktssele. En etårig sidder godt i vognen, men den duer også til en treårig i normal størrelse.

Liteway klappes sammen som andre paraplyklapvogne ved at man trykker en pal op, en anden ned, og derefter klapper vognen fremad. Den bliver lang i sammenklappet stand, men smal. Chassiset låses automatisk. Vognen vejer lige under 7 kg og er nem at løfte og tage med, men den mangler underligt nok et håndtag at bære vognen i, når den er klappet sammen.

Chicco Liteway er en praktisk udformet paraplyklapvogn, der er godt at have med i bilen eller som ekstra vogn, og sædet kan både anvendes til et lille sovende barn og et lidt større barn, der bare trænger til at sidde ned af og til.

God til prisenfuld liggestillingnem at køre
Lang sammenklappetdelt håndtag

Quinny Yezz

Fast siddestilling, lav vægt og kompakt sammenklapning og enkelthjul, let at køre med

Prisklasse: Mellem Maks. vægt sæde: 15 kg Vognens vægt med sæde: 5 kg Mål sammenklappet med hjul: 23,5x27x68,5 cm Vendbar: Nej Liggedel (+ pris): Nej Rejsetaske: Medfølger ikke Regnslag: Medfølger ikke Sovestilling: Kun siddestilling Håndtag: Fast, helt Adapter til babyautostol: Nej

Quinny Yezz er en utrolig let rejsevogn, der oven i købet bliver meget lille og kompakt, når den klappes sammen. Yezz har et særpræget udseende og er opbygget på en helt anden måde end de fleste andre rejsevogne. I stedet for to parallelle bagstivere har chassiset på Yezz en zigzaglignende form.

Chassiset er fremstillet af en særlig slags letvægtsplastic, som betrækket hænger direkte på, så totalvægten er på blot 5 kg. Yezz har tre små inline-hjul, en hjultype der er meget robust, men samtidig også rulle meget let. Vognen er nem at klappe sammen med en hånd, og chassiset låses automatisk. Derudover kan vognen stå selv på højkant.

Yezz fylder næsten ingenting i et bagagerum, og hvis man vil have den med, er det nemt gjort, da den har en lækker, elastisk bæresele, der kan tages over skulderen.

Vognens lave vægt og lille volumen sammenklappet er mulige på bekostning af andre funktioner. Eller det er nok nærmere sådan, at Quinny Yezz ikke har så mange funktioner. Sædet er fremadvendt, og ryglænet kan slet ikke justeres. Vognen mangler bagagekurv. I stedet er der en opbevaringslomme på bagsiden af ryglænet.

Kalechen er kort, men har en lille solskærm. Fodstøtten er fast, og vognens håndtag kan heller ikke justeres i højden. Sædet er dog rummeligt, og selv en normal fire- eller femårig kan sidde komfortabelt i Quinny Yezz. Det gør vognen perfekt som ekstra, rullende hvilested for børn, der ikke behøver at ligge ned for at sove, eller måske slet ikke sover i vognen længere.

Uanset barnets størrelse er Quinny Yezz meget let at køre og enkel at have med at gøre. Håndtaget er formet som en nedadgående bue, hvilket måske ikke passer til alle hænder, men inline-hjulene gør Yezz så let at styre, at den uden problemer kan køres med én hånd.

Letlille sammenklappetruller let
Sædet kan ikke lægges nedmngler bagagekurv

Joie Mirus

Vendbar: Ja Liggedel (+ pris): Nej Vægt i kg: 6,8 Mål sammenklappet: 32 x 46 x 95,5 Taske medfølger: Nej Maks. vægt kg: 15 Liggestilling/hvilestilling: Liggestilling

Til forskel fra de fleste andre rejsevogne, der tilbyder både fremad- og bagudvendt kørsel, er det ikke selve siddedelen man vender på Joie Mirus. Det er i stedet håndtaget, der kan løsnes og foldes over i modsat retning. Det er nemt at ændre håndtaget, og det kunne være en smart løsning for at undgå problemet med, at vendbare vogne kræver et mere avanceret stel og dermed ofte er både tungere og større.

Med siddedelen på Mirus fremadvendt er forhjulene svingbare og baghjulene faste, men hvis man vender håndtaget, er forhjulene faste. Det er muligt at køre vognen med bevægelige baghjul, men den bliver svær at styre, så i bagudvendt stilling er det bedst at låse alle hjulene i fast stilling.

Vognen ruller godt og har lidt affjedring i stellet. Sammenklapningen er nemt klaret, og vognen bliver lille og kompakt. Den kan klappes sammen uanset håndtagets retning. Bagagekurven på Mirus er både stor og let at komme til, og kalechen giver god beskyttelse mod solen, når den er klappet ud.

Mirus' siddedel har sidde-, hvile- og liggestilling og kan anvendes fra fødslen med en blød lift, da liggestillingen er helt vandret. Ryglænet klappes og og ned med et enhåndsgreb. Vognen har en bøjle, der sidder ret lavt, men da den er af swing away-typen, er det alligevel nemt at få barnet i og ud.

Siddedelen passer bedst til lidt mindre børn, og når man begynder at nærme sig 1 meter så, så er ryglænet ved at være for lille. Overordnet er vognen størrelsesmæssigt bedst egnet til børn fra 0 til godt 1 år. Det er en fordel, at vognen er lille, hvis den skal anvendes på en rejse, men de små mål gør også, at vognen er svær at køre for voksne, der er højere end gennemsnittet. Håndtaget er kort, og det er svært at gå med den skridtlængde, man gerne vil.

For mindre børn og knap så høje forældre kan Joie Mirus være et godt valg, men der kræves en del ændringer, før vognen kan blive et alternativ for den brede masse.

Vendbar siddedelfuld liggestillingrummelig bagagekurv
Lille siddedellavt håndtagsvær at køre

Alt om rejsevogn

En rejsevogn er en barnevognstype, der er særligt tilpasset til at tage med ud at rejse. Egentlig kan en hvilken som helst vogn betragtes som en rejsevogn, men med en rejsevogn menes som regel, at vognen skal være let og skal fylde så lidt som muligt, når den er klappet sammen. Selve sammenklapningen skal være nem at udføre, og rejsevognen skal være nem at pakke i bilen, tage med på toget eller have med ud at flyve.

Paraplyklapvognen har længe været den type, der bliver mindst klappet sammen og derfor har egnet sig bedst til rejser. Paraplyklapvogne klappes sammen, så chassiset trykkes sammen i bredden, men de forbliver relativt lange. I dag findes der vogne, som klappes sammen på andre måder og bliver langt mere kompakte.

Til en del rejsevogne medfølger en særlig taske til at opbevare vognen i under transport. Til visse vogne er det muligt at købe en taske separat, og andre har slet ingen rejse- eller opbevaringstaske. Hvis man skal have vognen med ud at flyve, så anbefales en form for taske til at beskytte vognen mod skader ved uforsigtig håndtering.

Tasken skal være godt polstret for at kunne beskytte ved fald og stød. Hvis vognen har aftagelige hjul, skal de tages af og lægges i opbevaringstasken separat, og sædet eller liggedelen bør også løsnes fra chassiset om muligt.

Maksimumsvægten for rejsevogne varierer. Vil man kunne køre med et tungere barn på rejsen, bør man vælge en rejsevogn med højere maksimumsvægt. Standardvægten er 15 kg, men der fås også rejsevogne, der kan klare alt fra 17 kg og opefter. Det er også forskelligt, om rejsevogne har delt eller helt håndtag. Et helt håndtag er at foretrække, hvis man ved på forhånd, at man ofte kører vognen med én hånd.

Der er også mange andre faktorer at tage højde for, når man bestemmer sig for, hvilken model man vil købe. Rejsevogne har ofte fast håndtag, men er man to forældre med forskellig højde, kan det være smart at vælge en model med justerbart håndtag. Det varierer også, om fodstøtten på rejsevogne kan justeres, hvilket kan have betydning for vognens liggelængde.

Hvis man skal på solferie, kan det være godt at være ekstra opmærksom på, hvor godt vognens kaleche beskytter mod solen, og om den har en luftåbning eller anden ventilation, så det ikke bliver for varmt for barnet. Skal vognen tit klappes sammen, så kan det være værd at prioritere, at sammenklapning af vognen sker i få trin.

Der findes rejsevogne i alle prisklasser, såvel lavpris som premium. En del rejsevogne har intet eller begrænset tilbehør. På andre kan man fastgøre babyautostole ved hjælp af adaptere, og en del har også deres egen bagudvendte liggedel. Mange rejsevogne har en mere eller mindre flad liggestilling. Andre har kun en vinklet hvilestilling, og der er også rejsevogne, som helt mangler muligheden for at justere ryglænet.

Inden man vælger vogn, bør man bestemme sig for, hvilke hvile- og sovemuligheder barnet skal have i vognen. Hvis vognens sæde har en flad liggestilling, så kan den kombineres med en blød lift fra fødslen, selvom det betyder, at barnet er fremadvendt, medmindre sæde eller håndtag kan vendes.

Rejsevogn med vendbart sæde

I vores test af rejsevogne har vi udvalgt de modeller på markedet, der bliver mindst, eller på anden måde er ekstra velegnede til at medbringe på rejsen. Vi har også valgt at adskille de vendbare vogne fra de fast fremadvendte.

Er du på udkig efter en rejsevogn eller siddevogn, der skal være lille og praktisk, hvor du kan have barnet vendt mod dig? Så henviser vi i stedet til vores test af Vendbare siddevogne. Læs også vores købsguide med flere vigtige parametre, når du skal købe barnevogn: Link til købsguide

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem